GRAVIDUPDATE: UKE 31

Hei uke 31! Her har mye skjedd det siste ukene, og formen har mildt sagt snudd siden sist gravidoppdatering som var i uke 26. Men for hver dag som går er vi en dag nærmere å få møte lille bebis, så det er uten tvil verdens beste «trøst». ❤️

UKE 31

Ukens positive: At jeg er en uke nærmere å ikke være gravid mer? Hehe. Neida. Men bekkenet mitt er så dårlig at det er helt ærlig vanskelig å holde seg positiv akkurat nå. Men det er jo alltid noe! Uken positive: kjæresten har blitt livredd for meg etter at jeg angrep han med en pute når han ikke levde seg nok inn i fotmassasjen jeg fikk av han, så nå får jeg massasje hver eneste gang jeg spør. Trenger forøvrig ikke å spørre alltid heller lengre, massøren har forstått alvoret og masserer som om det stod om livet hver eneste kveld.

Cravings: Sommeris er mitt nye oppheng! Og jeg er enda irritert på meg selv for at jeg ikke kjøpte mer enn bare 25 stk når Meny solgte disse på 10-kroners marked, for nå begynner frysen å tømme seg og jeg sliter derfor med å late som ingenting når Preben spør gjester om de også vil ha en is…..

Ukens slitsomme: Bekkenløsning, som virkelig er et helvette på jord. Jeg skammer meg over å ha vært en sånn person som tidligere har kunne tenkt inni meg at «hvor vondt kan bekkenløsning egentlig være» når jeg har hørt andre gravide klage og gjerne bli sykemeldt pga smerter. For herregud, jeg har virkelig ikke hatt aning om hva vondt er før dette her. Det kjipeste med å konstant ha smerter døgnet rundt, er personen det gjør meg til. Lunta er mildt sagt kortere, jeg griner sikkert hver eneste dag og er nok ikke den enkleste å ha med å gjøre om dagen. Føler liksom jeg har mistet en av de sidene jeg liker best med meg selv, som er humøret mitt og evnen til å som regel alltid være positiv. Nå minner jeg mer om satan sjæl, noe jeg blir oppriktig trist av å tenke på. Gleder meg til å bli meg selv igjen. Både fysisk og psykisk.

Fysisk aktivitet: Tilnærmet null. Er jeg heldig så klarer jeg en liten tur med Målte ett par ganger i uka, men da ryker ofte hele dagen etterpå – så det er liksom ikke verdt det lengre. Det tærer noe helt sykt på meg som er så glad i å være aktiv at jeg ikke lengre kan gå en liten tur en gang, men som alle sier til meg: dette er for en så kort periode at jeg må bare godta det. Heller det enn å ødelegge seg for resten av livet, fordi man skulle være sta og ikke gi seg.

Humør: Det er opp og ned, hehe. Har det heldigvis veldig fint oppi alt det som føles litt kjipt, og er evig takknemlig for kjæresten min som får meg glad og gi meg latterkramper hver eneste dag. Vi koser oss veldig sammen her hjemme og det er jeg så glad for! En stødig, tålmodig og snill samboer betyr jo bare hele verden når man er alt annet enn stødig sjæl om dagen…😂❤️

Siste innkjøp: Enda litt mer klær til bebis, skal snart få tatt noen bilder til dere og vist dere. Kommode til rommet hans, noen superskjønne luftballonger som skal sveve over sengen hans, bæresele, ting til rommet hans, bedside crib og sprinkelseng. Var igrunnen litt itvil om vi kom til å trenge bedside crib, men etter hva jeg har hørt blir man raskt veeldig takknemlig for det på nattestid. Så da blir det slik! Blir forøvrig stadig overrasket hvor mye en baby faktisk trenger. Eller for å si det litt mer riktig: hvor mye vi tror og har fått for oss at en baby trenger. 😅

62 kommentarer på “GRAVIDUPDATE: UKE 31

 1. Ylva skriver:

  Kjenner meg så igjen i bekkenløsningen! Er så mye vondere enn man skulle trodd 😞 Heldigvis ga det seg med en gang vesla var ute for min del, så krysser fingrene for at smertene slipper like raskt for deg 🤞🏻 lykke til med de siste ukene, spennende å følge med 😍

 2. Hege skriver:

  Takk for at du skriver om plagene dine rundt bekkenløsning. Det trengs absolutt mer kunnskap rundt dette!
  Det er så utfordrende i hverdagen og hemmer den vanlige person til å gjøre alle de tingene man før tok for gitt.
  Pass på deg selv. 🥰

 3. Vanja skriver:

  Skulle ønske sambo var like «ivrig» på å massere meg, da ryggen tar knekken på meg til tider. Kanskje jeg må vise han alvoret i det å gå gravid😂

  Jeg har bekkenlåsning og synes til tider det er både vondt og slitsomt, så jeg kan ikke forestille meg hva du gjennomgår. Håper og krysser fingrene for at du får det bedre. Skulle ikke gått ann å fått dette, når det er tungt nok som det er i svangerskapet. Jordmor anbefalte meg bekkenbelte og yogaball som jeg skal ruge på, og jobbe med hofta frem og tilbake. Vet ikke om dette er noe for deg? Regner med du har fått masse tips fra før. Ønsker deg god bedring❤️

  • Kristina Andersen skriver:

   Bare å få vist han sier nå jeg! Men nå er jo ikke jeg en noen burde spørre om råd i disse dager….😂 Ruller på yogaball hver dag, men bekkenbelte har ikke skaffet enda. Føler du det fungerer?? Kanskje jeg må få bestilt ett og gi det en sjanse <3 Klem!

 4. Tone R skriver:

  Bekkenløsning høres helt jæ….. ut! Jeg er så glad jeg slapp det! Det er lov å klage, det å ha vondt er ikke gøy, det tærer på kropp og sjel, og de rundt 😉 Vær flink å lytt til kroppen, som du gjør. Det er for en kort stund selvom det føles som en liten evighet nå. Høres ut som du er heldig m samboeren din 🙂 Han er heldig m deg også 🙂 Han skjønner dette bare er for en periode. Kos deg m innkjøp og ting som er forenlig m bekkenet. Gleder meg til å se hva du har kjøpt! 🙂 klem fra Tone

 5. Hege skriver:

  Takk for at du deler det som er dritt også💕 Uke 26 selv og føler sååå med deg! God trøst i å ikke være alene om det. Og btw. Du ser absolutt fantastisk ut😍

 6. Malin skriver:

  Så kjedelig at du har så sterke smerter… jeg går og sliter med en prolaps nedi korsryggen, og tror helt ærlig jeg holder på å bli gal når smertene styrer på som verst. Selv om det absolutt ikke kan sammenlignes med bekkenløsning, kan ikke forestille meg hvor vondt DET er, så kjenner jeg meg veldig igjen i det du skriver om å ikke føle seg som seg selv. Utrolig hvor mye hverdagen blir påvirket, selv den minste ting som å gå en tur blir en umulig oppgave. Jeg har virkelig tatt det for gitt at jeg både har vært selvstendig, aktiv og ikke minst positiv tidligere 🙃 Men det går heldigvis over!! Skjønner du gleder deg veldig til å ikke være gravid lengre, haha!
  Håper du får en fin søndag videre og at den nye uken byr på mer is og forhåpentligvis noen gode dager <3

 7. Siri skriver:

  I feel you sister! Jeg hadde også voldsom bekkenløsning i mitt første svangerskap. 😊 Man skal være ytterst forsiktig med å gi råd til andre gravide, men jeg hadde kjempegod erfaring med å bruke elipsemaskin da jeg hadde bekkenløsning. Klarte knapt å bevege meg til vanlig, og måtte tidvis krabbe bare for å komme meg på do, men elipsemaskinen var utrolig skånsom siden det ikke er noe nedslag, og humøret mitt ble femti ganger bedre når jeg fikk beveget meg litt, uten å være helt ødelagt i kroppen etterpå. Hvis du ikke gidder styret, dropp det med god samvittighet, du kommer til å trille uendelig mange mil etter at babyen har kommet ut uansett!😅

 8. Stine skriver:

  Forstår godt følelsen etter to graviditeter selv, med en del bekkensmerter. Men et lite tips for fremtiden når du nå må svelge denne kamelen.. det er ikke så lenge siden du skrev et innlegg om all støvsuginga di etc., og at du følte det som hjalp i graviditeten var å bare kjøre på og ikke legge seg ned å gi opp.. husker det veldig godt, fordi det er mange ganger du uttaler deg på denne måten uten å ha noe utgangspunkt for å uttale deg.. likens med rotete hjem med barn etc. Hva med å bare holde kjeft og unngå å komme med tips før du FAKTISK har vært der?

  Virker liksom bare som om det er en «heve-seg-selv»-metode og skal få frem hvor flink pike du er. Er det noe verden ikke trenger mer av, er det den pushinga av flinke piker.. blir bare så oppgitt🙈

  • Kristina Andersen skriver:

   Graviditet i seg selv er ingen sykdom, det er det som har vært poenget mitt når jeg har snakket om meg selv. Personlig har jeg hatt et ønske om å leve så normalt som mulig, så lenge det har latt seg gjøre – fordi det er det som gjør meg glad. Jeg har aldri kommet med tips til gravide, ei heller tips til folk med barn – hvem er jeg til å gjøre det? Jeg har nok med meg og mine 🙂 Men et lite tips skal jeg gi til deg: skal du få frem poenget ditt, ikke be voksne folk «holde kjeft» med kritikk du ikke har grunnlag for å gi. Selv har jeg hatt barn i livet mitt i over to år allerde, og likevel klarer vi å holde hjemmet vårt ryddig og rent. Forstår at det ikke funker eller er et ønske hos alle, men hos oss er det det. Og det må være lov!:))

   • Jorunn skriver:

    Oh plis, ikke tilbake til debatten om ryddige hjem!? Folk er forskjellig og har forskjellige utgangspunkt og prioriteringer. Noen har ryddig hjem, andre ikke.

  • LH skriver:

   Wow, Stine du Stine.. Føler du at du sitter i en posisjon hvor du kan belære andre om hva de kan uttrykke seg om? Virker som du er rimelig bitter over at du selv ikke har et rent/ryddig hjem.. Selv har jeg ikke noe i mot at det er litt rot på kjøkkenbenken, er likevel trygg nok på meg selv til at jeg ikke blir fornærmet og nærmest går til personangrep på Kristina, fordi hun viser frem et ryddig hjem. Blir helt paff av hva folk får seg til å si på internett, ville du sagt det samme til Kristina hvis du møtte henne i virkeligheten? Makan, har alt av folkeskikk blitt borte?

   • Stine skriver:

    Wow selv du. Har ikke et rotete hjem og føler meg ikke truffet på noe måte, men det er noe med hvordan bloggerens forfatter uttrykker seg på, som fremstår særdeles provoserende for mange. Feks å uttale seg om hvordan en skal leve som gravid, holde orden etc. HELT greit at hun vil ha det sånn, men det er måten det blir kommunisert på, når hun ikke har noe forutsetning for å uttale seg. Det er faktisk et godt tips; å løre seg å holde litt kjeft ✌🏻

 9. Silje skriver:

  Huff, så kjedelig at formen er dårlig…. Heldigvis ikke så alt alt for lenge til bebis er her!! Kan du vise i et blogginnlegg dine siste innkjøp til baby?

 10. Isabelle skriver:

  Off, høres fælt ut med smertene. Ønsker deg god bedring ❤️ Om ikke annet så SER du helt fantastisk flott ut da! Sikkert ingen trøst, men følte nå for å si det.
  Håper at de siste ukene blir bedre – og i hvert fall ikke verre. Du kommer til å bli en super mamma ❤️

 11. Jessie skriver:

  Hehe, vi kjøpte dyr sprinkelseng og bedside crib. Tror du ikke den lille nektet å ligge i noen av de! Så her samsover vi og begge sengene står ubrukt. Sååå😅👌

 12. anchee skriver:

  Hadde helt grusomme smerter i bekkenet i begge mine svangerskap, så ille at de siste ukene måtte jeg få smertestillende av legen min for å i det hele tatt få litt søvn. Bekkenbeltet var godt å bruke, følte på en måte at bekkenet ble klemt på plass. Men det som hjalp meg aller mest mot smerter var en elektrisk varmepute som jeg lå med over hoftene. Gull verdt å ha over ryggen under fødsel også. I ettertid tar jeg den alltid frem når jeg har mensen, hjelper sååå godt.

 13. S skriver:

  Jeg heier veldig på det å ikke rosemale svangerskap, for det er nemlig ikke bare gull og grønne skoger for alle, uansett hvor heldig man enn er som har muligheten til å bære frem et barn (ja det er fantastisk hva kroppen klarer, og jeg hadde selvsagt gjort det 100 ganger til for å få barna mine) men det forandrer ikke det faktum at jeg hater å ha konstante grusomme smerter og at jeg heller ikke elsker alle de ekstra kiloene som følger med mine svangerskap. Og det syns jeg må være lov å si. Kunne ikke beskrevet bekkenløsning bedre selv; helvete på jord er virkelig spot on! Jeg er i uke 25 med mitt andre barn og er delvis sykemeldt fra jobb pga bekkenløsning samt hemmende muskulære smerter i nedre rygg og hofter/lår – en absolutt nødvendighet dersom jeg skal klare å være en fungerende mamma i tillegg. Jeg støtter veldig den filosofien din om at «vondt skal vondt fordrive» ikke er noe som fungerer. Dersom noe gjør vondt, heller stopp enn å push gjennom smerten. Du kommer nok uansett til å «gå igjen» all den tapte aktiviteten i form av trilleturer når lille bebisen kommer <3 Om det er noen trøst så er det "bare" ca. 9 uker igjen av ditt svangerskap (men tro meg når jeg sier at jeg forstår at det akkurat nå føles som 9 år 😂) og bekkensmertene mine forsvant i det sekundet ungen var ute. Så ser du jo alltid fin og fresh ut både her og på insta, ja du gløder faktisk! 😊 lykke til fremover, er en spennende tid dere har foran dere! Ser frem til å høre oppdateringer om livet med baby når du føler deg klar til å dele 😊

 14. Anna skriver:

  Kjenner meg så igjen i plagene med bekkenet 😔 Her går det hardt utover både bekken og korsrygg og det er så vondt! Selvom man er heldig å få lov til å gå gravid og at det er så fint å få oppleve det, så har man lov å klage også for graviditet er ingen spøk! Ikkje her i gården vertfall ❤️

  Eg lurer også på en annen ting. Du la ut et bilde/video på instagram i går av skagenrøre og diverse. Så såg eg et rundt brett/fat du hadde på bordet vedsiden av maten med bl.a lys og blomster på. Akkurat et sånt har eg ønska meg og eg lurer veldig på kor du har kjøpt det? ☺️

   • Anna skriver:

    Tusen takk. Husker du ka den butikken heiter og har du mulighet til å ta et bilde av brettet og sende meg, så kan eg forhøre meg med butikken? 🥰

 15. Tonje skriver:

  Takk for at du er med på å belyse det som jeg ofte oppfatter som tabu, og at folk ikke forstår 😩 ❤️ Har selv myyye bekken smerter nå med nr 2, i tillegg til en på 1 1/2 som jeg går / *springer* hjemme med! Gleder meg til barnehage i høst foråsidetsånn! 🙂😂 Masse lykke til med resten av svangerskapet, du er knallflink 🤩 veldig kjekt å følge deg!

  • Kristina Andersen skriver:

   DET skjønner jeg du gjør, Tonje! Klarer ikke en gang tenke tanken på å løpe etter en ettåring i tillegg her, det er vondt nok å gå opp av sofaen om dagen.. Sender deg stor klem og god bedringsønske <3

 16. Monica skriver:

  Bekkenløsning er noe dritt! Du får bare nyte det så godt du kan og når det blir varmere og bassengsesongen åpner så kanskje det kan være til hjelp? Fungerte vertfall for meg 😊 Masse lykke til fremover vertfall!
  PS: Våres sønn sov til slutt i både seng og vugge, men det var ett babynest som reddet oss 😅

  • Kristina Andersen skriver:

   Jaa, gleder meg SÅ til vi får vann i bassenget nå. Har hørt det skal være gull når man sliter med bekkenkøsning 🙂 Babynest er også i boks, forøvrig.. Haha! Klem!

 17. Henriette skriver:

  Føler med deg og sender varme klemmer <3 Bekkenløsning er helt pyton altså, hadde det for første gang nå med nr 3. Ble dessverre bare verre og verre utover i svangerskapet, til slutt var jeg stort sett sengeliggende 🙁 Men heldigvis gikk det ganske raskt over når babis var født, så krysser fingrene for at det blir slik med deg også! Mine beste tips er:
  – Ta det helt med ro og prøve å akseptere at situasjonen er slik for en kort periode (selv om det er veldig vanskelig). Ikke prøv å pushe kroppen for mye, be heller om hjelp (selv om at det også er vanskelig).
  – Gå til trening hos fysioterapeut som har spesialisert seg på gravide. Jeg fikk tapet nedre del av ryggen hver uke i lang tid og det hjalp meg veldig. Et bekken belte vil også hjelpe på ca samme måte, men jeg synes tapen var bedre på meg.

  Lykke til med siste innspurt, plutselig er er graviditeten over og du har et lite nurk i ermene <3 Klem

 18. Anette skriver:

  Det er synd å høre at det er så tungt og vondt å gå gravid. Det er heldigvis flere syn og opplevelser på graviditet. Jeg har selv vært gjennom to svangerskap og løp langt over uke 30 begge gangene, trente styrke til fødselen, vært med på alt, og kjente så og si ingenting til bekkenet og ingenting annet heller. Så det er godt det ikke er vondt hos alle 🙂 Ønsker deg lykke til og god bedring!

 19. Silje skriver:

  Ikke godt med bekkenløsning nei 🙁 håper du blir bedre , du ser hvertfall fantastisk ut ☺️
  Gleder meg til å se babyrommet , du er så flink med interiør ! Kan jeg spørre hvor det brettet som blomstrene dine på spisebordet er ifra også ?
  Fin dag til deg 🌸

 20. Celine skriver:

  Det løser helt sikkert ikke alt, men bekkenbelte er verdt å prøve! Takket være det klarer jeg fortsatt full jobb og medomsorg for to bonusbarn, tross at jeg er 26 uker på vei og sliter med bekkenløsning. (Riktignok helt sikkert ikke så ille som du har.) Hvile har også hjulpet meg mye. Lykke til!

 21. LM skriver:

  hallo! kjipt med bekkensmerter. jeg er gravid med nummer 2 og har hatt det begge gangene. går MYE bedre denne gangen fordi jeg har tatt det helt ekstremt med ro. går kun kjempekorte turer. endrer sittestilling ofte. (hjemmekontor har hjulpet mye). og har de siste mnd kun trent spinning.
  Ellipse var ikke bra for mitt bekken sist, men da hadde jeg mest smerter i setet. Nå er det lysk og symfyse etc.
  MEN jeg regner med du har bbhugme? det er jo et must for bekkensmerter osv. Du er sikkert flink til å rydde den vekk før du tar bilder av sengen 😛 men ja, jeg hadde ikke overlevd uten den i alle fall. Skal ha den med på sykehuset når jeg skal føde også (hadde det sist også), for å kunne ligge behagelig i de harde sykehussengene.
  Annet tips, som du også sikkert vet, er satenglaken. Enklere å snu seg rundt på glatt laken, og evt ha en glatt satengpysjamas.

 22. Sara skriver:

  Hei Kristina ☺️ Sleit sjølv med bekkenløysning og syns det var heilt forferdelig å ver so øydelagt etter berre ein liten spasertur i gata. Var ikkje heilt sånn eg hadde sett for meg min 20år gamle kropp 😅
  Fant ut veldig seint i svangerskapet at 30min sykling kunne gjennomførast uten ein antydning til smerter 😃 Lika ikkje å sykle, og sida det var vinter måtte ein bruke spinningsykkel. Men den gleden av å kunne trene uten å få vondt var magisk, so det overgjekk alt 😅 anbefalast!!

 23. Linn skriver:

  God bedring kjære deg <3 Har vært der selv. Men snart er neste kapittel i gang! Må forøvrig si, jeg døøør av humoren din :))) Sommer-is og massasje 4 life 🤣

 24. Marie skriver:

  Kjenner meg så igjen i det du skriver om hvor mye vi har fått for oss at et så lite menneske trenger. Er selv gravid i uke 24 og er i ferd med å begi meg ut i jungelen av bedside cribs, sprinkelsenger, bæreseler, bæresjal, babygym osv. For ikke å snakke om barnevogn, som er et kapittel for seg! Haha. Vi er jammen heldige som har det så godt 🙂

 25. Cecilia skriver:

  Hei Kristina, skrev til deg på insta, men tror ikke du så det. Vil så gjerne skrive noen ord til deg i forbindelse med det med barselstid. Jeg fødte i september, og fikk ikke til amming av diverse grunner. Har dermed gitt mme, og det er ikke noe nederlag. Dette skriver jeg ikke for å være en forkjemper for å ikke amme, men jenta mi har det supert, er frisk og glad og jeg som mamma har det bra🥰 barseltid skal ikke være å streve eller ikke å streve, men å finne ut hva som funker for baby og seg selv og det er det kun du som vet❤️ ønsker deg masse lykke til❤️

 26. Christina skriver:

  Bekkenløsning er noe dritt ja, hadde det med alle mine tre. Ble verre for hver gang, med nr 3 var det slik jeg forstod jeg var gravid, fordi bekkenet ble vondt med en gang. Måtte ha krykker den siste tiden. Jeg ble helt ok etterpå. Skriver ok, da jeg uansett har generelle ledd problemer ( hypermobil). Uansett- håper og tror du blir helt fin etter fødsel ♥️

Comments are closed.