ET MÅL OM ET 100% ORGANISERT HJEM

Jeg har fått meg et lite mål jeg skal nå før babyen er her: få skikkelige systemer i absolutt hele huset. Og med det mener jeg alle rom, alle skap, boder og slike ting. Her skal det bli skikkelig kontroll på alt, typ like kontroll som damene i The Home Edit på Netflix har, haha! Nå vet jeg at vi har et ryddig hjem allerede, altså. Men jeg syns ting som dette er så gøy å koble litt av med! Og jeg har lyst til å ta det til et nytt nivå, rett og slett! Og når jeg i tillegg kan bruke litt av arbeidsdagen min på ting som dette og legge det inn i jobb? Da blir jeg heeelt i himmelen, hehe. Tror jeg har en liten drøm i magen om å jobbe profesjonelt med organisering i andre sine hjem, herregud så gøy det hadde vært.

Først ut her hjemme ble klesrommet, et rom jeg virkelig eeeelsker at vi har. Fy søren så digg det er å ha god plass til alle klær, på helt eget rom. Her om dagen tømte jeg absolutt alle skapene, sorterte bort klær vi ikke bruker og ryddet plass til litt nytt. Vasket over hele skapet, tørket støv og hang alt tilbake etter sortering slik at vi alle enkelt kan finne tingene våre. Slik sparer man tid på om morgenkvisten når man vet hvor alt er, og det er enkelt å brette klær tilbake etter vask når alt har sin plass.

KLESROMMET – FERDIG ORGANISERT.

Alt sortert etter farge, med egne skuffer til hver enkelt type plagg.

Skjørt og jeans.

Freshe joggedresser på rekke og rad.

HOBBYSKAPET

Og på lørdag brukte jeg en liten time til å gå over hobbyskapet vi har nede på andre enden av kjøkkenet. Godt med skapplass er gull! Her kjøpte jeg enkelt inn gjennomsiktige bokser, sorterte ting etter kategori og skrev på lapper med navn – slik at det igjen blir enkelt å finne det man skal ha og ikke minst legge ting tilbake.

MITT NYE, LILLE PROSJEKT

Supergøy! Vil dere at jeg skal dele mer av mitt lille prosjekt i tiden fremover? Rydding og organisering er noe jeg virkelig brenner for, selv hvor sprøtt jeg vet det kan høres ut for enkelte, hehe. Men det å ha nettopp dette til hobby er jo ingenting annet enn en gave tenker jeg (og mannen i hus…😂), for hvem vil vel ikke bo i et ryddig hjem? Det vil i hvert fall vi her hjemme hos oss. ❤️

82 kommentarer på “ET MÅL OM ET 100% ORGANISERT HJEM

 1. Anita skriver:

  Jaa til flere slike innlegg! Er selv en ryddefreak så jeg elsker å se hvordan andre organiserer.

  Hvordan gjør du det med brukte klær? Tenker at en ikke går i samme klær hver dag til de blir «skitne». Har du en egen skuffe til det eller legger du det tilbake i skapet brukt? 🙂

  Ha en super dag videre, fine du <3 for en spennende tid å følge deg!

 2. Michelle skriver:

  Åh så deilig!🤩 Du er hjertelig velkommen hit en tur! 🙌🏼 Elsker organisering, men det kan fort skli ut😅 gjerne mer av dette fremover! Og gratulerer med graviditet. Fikk en jente selv i oktober.❣️

 3. Astrid skriver:

  Ja takk til flere slike innlegg! Jeg var i gang med samme prosjekt for en stund tilbake før babyen skulle komme, men han dukket opp noen måneder for tidlig og da ble alt satt på vent. Nå prøver jeg å rydde litt bedre system mellom slagene, men hverdagen tar som regel det meste av tid og krefter 🙈 All inspo til løsninger er derfor kjærkomment!

 4. Maren skriver:

  Jeg elsker system 😁😁Et tips for enda mer oversikt i klesskapet er å rulle klærne – se serien til Marie Kondo på Netflix. Genialt system og anbefales virkelig.

  • Kristina Andersen skriver:

   Det er supersmart, hvis man har MYE klær. Det har (faktisk,haha!) ikke jeg, så for oss er det mer oversiktelig å brette slik jeg har gjort. Men flyter det over av klær og man mangler plass – er brettemetoden genial.

   • Maren skriver:

    Jeg har ikke spesielt mye klær, men med rulling slipper jeg å løfte opp feks 2-3 bukser for å ta ut den underste- så sorterer jeg ift farge og favoritter og gir meg ro i sjelen 🙂 system er roten til et ryddig sinn så ja til mer av denne type innlegg😊

 5. Guro skriver:

  Jaaa! Og gjerne tips til oppbevaring og system for de med litt mindre plass også 😅 Føler vi har ting i alle kriker og kroker uansett hvor mye jeg rydder og organiserer😳

 6. Kamilla skriver:

  Elsker dette! Blir så inspirert. Jeg elsker også å organisere og ha orden, men jeg får det derimot ikke til. Haha… Har du tips til hvordan man klarer å opprettholde det? Jeg vet man skal ta ting med en gang, legge det på plass med en gang, vaske opp med en gang…. Men det går ikke i praksis!!! Synd, for jeg blir så lykkelig av at alt er ryddig og organisert hele tiden <3

  • Kristina Andersen skriver:

   Det du nevner der er mine beste tips, hehe. Hvis man tar ting relativt raskt og ikke lar det bli liggende, holder det seg automatisk ryddig hele tiden. Og tips nr.2: ikke har så mye mer ting enn du faktisk trenger / bruker 🙂

 7. Jeanette skriver:

  Elsker sånt som dette! Har nylig kjøpt min første leilighet, og gjett om det skal bli orden der! Så deilig å ha orden på absolutt alt.

 8. Hanne skriver:

  JAAA, vil gjerne ha mer av dette! Du er en stor inspirasjon altså!

  (Fant du btw ut noe mer om det solskjerming-innlegget?)

 9. Sofie skriver:

  Hærlig! Nå som du har gått gjennom garderoben så lurer jeg på om du har noen PAX tips? Hva man absolutt burde ha i en garerobe, tips til oppbygning ol 🙏🏼

 10. Ingrid skriver:

  Jaa vil gjerne se mer av det, så gøy <3
  Holder faktisk på med det hjemme selv, vi skal flytte i mars til ny leilighet og pusse opp og der skal ALT være i system.
  Har gått gjennom alt vi eier og solgt på finn.no, gitt til Fretex / kastet ting vi ikke trenger, og det føles helt nydelig!
  Har kjøpt mange av de plastboksene fra IKEA for organisert oppbevaring i boden, og de boksene til mel/sukker osv som du har.
  Vil gjerne se mer av det, elsker å følge med på deg her og sosiale medier <3

 11. Ingrid skriver:

  Elsker slike innlegg- ja til mer sånt! Får helt ro i sjela av ryddige skuffer og skap selv, så det er veldig inspirerende å se dine løsninger 🤩

 12. Marit skriver:

  Haha – jeg er like ryddegal som deg😅
  Jeg har sett flere slike ryddeserier, og det er så gøy😄
  Gleder meg til å se mere rydding og system hos dere, Kristina👍

 13. Maylinn skriver:

  Ja.. For 15 uker siden la du ut at du organiserte kjøkkenskapene dine. Du kjøpe mye bokser til å ha feks havregryn og oboy oppi. Du la det ut på insta og sa du skulle vise når du var ferdig. Hva med å begynne der? Jeg vil gjerne se og ble giret når du sa du skulle vise.

 14. Malene skriver:

  Bring it on!🙌 Ryddes og organiseres i heimen under den såkalla «nesting»-perioden🤰🏼Termin i midten av mars, flytting i april, salg av hus i mai🙈

  Så dette passer meg perfekt👌

 15. Lina skriver:

  Ah, seriøst Kristina!!!! Jeg ELSKER det! Får nesten gåsehud 😂 Du burde jo ta på deg oppdrag, jeg betaler deg hva som helst her og nå for at du skal organisere her hos oss 😅🤞

 16. Heidi skriver:

  Altså, jeg hadde LETT betalt for at du skulle komme og organisere huset mitt 😍Du er så flink! Elsker innlegg som dette her!

 17. Hilde skriver:

  Elsker alt av organisering, så jatakk til mer av dette på bloggen. Har akkurat kommet inn etter å ha ryddet i uteboden nå i ettermiddag- deilig følelse når alt har fått sin (logiske) plass. Ellers er det meste av skuffer og skap i orden her hjemme nå, hele familien har under koronaperioden blitt bitt av rydde/organisere- basillen 🙂 håper virkelig at det vedvarer

 18. Kine skriver:

  Forslag: sette lapper på alle ladeledninger. F.eks «polarklokke» «radio grå». Det er en fryd i ryddehjertet.

 19. Elise skriver:

  Jaaa! Omg tror vi elsker The Home Edit like mye begge to🙈Får så ro i sjela av å se andre rydde og å rydde selv! Hadde jeg ikke hatt en samboer som nektet meg å rydde hans ting hadde hjemmet vårt vært like strøkent som ditt😆

 20. Katrine skriver:

  Sykt mye klær! 😮 Er alt på bildet ditt eller er det begges? 🙂

  Elsker orden og system så liker denne type innhold!

 21. Malin skriver:

  Superfint! Jeg elsker et organisert og ryddig hjem 🙏🏻
  Kan jeg spørre hvor du har kjøpt den boksen som både nabbi/perler og brettene er i? Den var genial 👏🏻

 22. Sunniva skriver:

  Hei. Hvor oppbevarer du panteflasker?Føler det er noe som samler seg så fort opp og bare blir rot, haha🙈

 23. Linda skriver:

  Jeg kjenner meg veldig igjen i deg, Kristina. Jeg også elsker å rydde, vaske og organisere. Alle sa til meg at «det får du ikke tid til når du får barn», «gleder meg til å se kaos hjemme hos deg etter baby har kommet», «du får andre prioriteringer» osv. Joda. Men jeg er fortsatt meg, selv med en sønn på 16 mnd (og to bonusjenter på 8 og 10 år). Selvsagt har jeg mindre tid nå og det er mer søl og gris med et barnehagebarn, men huset er alltid ryddig og relativt rent når jeg legger meg. Med smarte løsninger i huset, slike som du skriver om her, at alt har en fast plass, gjør det mye enklere.
  Det som har endret seg er at terskelen for at jeg skal være fornøyd med standarden på rydd og vask er lavere, for det er ikke hver dag jeg har anledning til å vaske så det ser klart ut til visning (selv om det hadde vært optimalt!)

  Ønsker deg masse lykke til! Det er bare å glede seg <3

  • Kristina Andersen skriver:

   Så fint å lese, Linda <3 Tror virkelig smarte løsninger og en fast plass til tingene hjelper MYE. Må være lov å ikke miste seg selv og egne interesser totalt til tross for at man får barn 🙂 Stor klem!

 24. Silje skriver:

  Altså!! Om jeg en dag bare blir halvparten så amazing som deg! Du er jordnær, energisk og så sinnsykt stå på mot! De rundt deg er heldige!!

Comments are closed.