GRAVIDUPATE: UKE 20

Da tenkte jeg å komme med min første gravidoppdatering ❤️ Om dere har ønsker til spørsmål dere gjerne vil ha med her, er det bare å si ifra – det er alltids plass til noen nye her. Oppdateringer som dette tenker jeg å komme med en gang i blant, en gang i uka blir fort alt for mye – så jeg får finne en liten balanse her også. Uansett! Hei uke 20 – nå går tiden fort! ✨

Ukens positive: Jeg syns det er veldig koselig å ha fått en liten gravidmage! Preben er derimot uenig i at jeg har fått mage, så dere kan tro jeg ble fornærmet når jeg viste han disse bildene og han mente jeg måtte ha presset magen ut for å få den større….😂 Forøvrig stikk motsatt av hva jeg har gjort i alle andre år som blogger, haha! Føler meg veldig fin med den lille magen, om det er lov å si. Den syns og kjennes nok aller best enda når jeg ligger på ryggen, da er det liksom en rund kul som stikker tydelig opp. Koselig!

Siste innkjøp: Mamma har stått for denne ukens innkjøp, hun har kjøpt så mye fint til babyen. Alt i størrelse 4-6 måneder, veldig kjekt å ha noe i større størrelser også. Heldige vi er!

Liv i magen: Ingenting enda. I uken jeg er i nå, mente jordmor at bevegelsene til baby kjennes ut som små bobler i magen eller lett kiling – hvis man skulle være så heldig å kjenne liv allerede nå som førstegangs gravid. Jeg har derimot ikke merket noe enda, og tror det muligens kan være vanskelig å skille fosterbevegelser fra andre ting som skjer i magen… Hehe! Men nå er det vel rett rundt hjørnet tenker jeg.

Fysisk aktivitet: Prøver som alltid å være flink til å komme meg på lang tur hver eneste dag, noe som forøvrig er lett å gjennomføre med tanke på Målte. I går vurderte jeg også å ta opp igjen styrketreningen, vi har jo treningsrom her hjemme og med tanke på hvor fin jeg faktisk er i formen – er det ingen grunn til å ikke trene. Jeg er bare latterlig lat på denne fronten nå, tydeligvis. Håper virkelig å komme litt i gang igjen snart, det hadde vært veldig positivt å opprettholde en sterk kropp gjennom svangerskapet. Så styrketrening 1-2 ganger i uka fremover håper jeg å få til. Håper derimot det ikke bare bli med håpet..😅

Cravings: Her bytter jeg på å ha daglige turer til salatbaren og plukke med meg hjem alle slags grønne godsaker, til å mase på kjæresten om mat fra Burger King. Eller er jeg denne uken blitt ekstremt glad i grovbrød med makrell i tomat og majones, og det samme jeg har hatt hele graviditeten: alt med appelsin. Iskalde og oppkuttet appelsinbåter er helt nydelig, samt appelsinjuice med masse isibter. BESTE som er!

Humør: Full av energi og veldig happy!

53 kommentarer på “GRAVIDUPATE: UKE 20

 1. Silje G skriver:

  ÅÅÅ Gurimalla <3 Så fin du er! Å du aner ikke hvor babysyk du gjør meg nå. Har ei jente på 1 1/2 år som gjør livet fantastisk. Men som jeg får lyst på ett lite nurk til nå <3 Jeg elsket både å gå gravid og barseltiden. Du gjør helt rett i å glede deg til alt. Jeg elsket alt med det. Å er man uheldig med mye våkenetter og kolikk, ja – så den tid, den sorg. Mest sannsynlig er det bare glede <3 NYT TIDEN!

  • Kristina Andersen skriver:

   Tuusen takk Silje <3 Og så herlig med ei lita jente på 1,5 år, kan tenke meg det også er en helt fantastisk tid! Så sant det du sier: den tid, den sorg. Vil heller glede meg enn å grue meg til denne tiden <3 Klem!

 2. Tale skriver:

  Du er kjempefin ❤ husker også jeg synes magen begynte å bli skikkelig synlig rundt uke 20. Ser tilbake på bilder og tenker jeg kanskje tok litt feil 😂 Uansett stråler du, og jeg har funnet glede i å titte innom bloggen din jevnlig igjen, etter noen år hvor jeg bare har vært innom av og til. Du har masse å se frem til, og jeg håper du fortsetter å dele fra dette kapittelet i livet 😊

 3. Maybritt skriver:

  Så koselig med den første gravid-oppdateringen! Gleder meg til flere! 😃 Du ser helt fantastisk ut forresten! Gøy å se at du har fått en fin, liten kul på magen! Du har så mye å glede deg til fremover ❤️

 4. M skriver:

  Hei. Så koselig innlegg. Om du ønsker å ta det med, så er babyinteriør interessant og hyggelig å lese om <3

 5. Stine skriver:

  Hei fine!
  Det er noe som ikke stemmer med lyden på videoene du poster i sosiale medier, bevegelsene på munnen stemmer liksom ikke overens med lyden. Er kun dine videoer jeg opplever det på, så ville bare gi deg en headsup!
  Lykke til videre i graviditeten <3

 6. Helle skriver:

  Så fin du er!! Likte veldig godt den filmen du la ut om alle skremselhistoriene man hører der ute. Det ødela hele fødselen min. Grua meg så ekstremt å under fødselen var jeg vettskremt av det neste jeg hadde i vente. Men tingen var jo at det var INGENTING å grue seg for. Jeg hadde epidural og hadde så å si ingen smerter under hele fødselen. Nå gleder jeg meg bare til neste gang da jeg kan slappe av å nyte alt. Masse lykke til Kristina! Du stråler virkelig!

  • Kristina Andersen skriver:

   Så trist å lese du gruet deg så, Helle 🙁 Er så dumt såpass mange førstegangsgravide føler det sånn pga de har blitt skremt av andre sine erfaringer.. Men inderlig godt du likevel fikk en god egenerfaring, det er jo derfor man bare burde fokusere på seg selv – ingen fødsler er like. Stor klem! Og tuuusen takk! Snilling<3

 7. Marthe skriver:

  Ser vi er like langt på vei nesten, går inn i uke 20 til søndag🥰👏🏼 Setter pris på oppdateringene dine, gøy å følge med spesielt når man er i samme situasjon:)

 8. Hanne skriver:

  Så koselig med oppdatering. Du stråler!🤩

  Hehe, og appropos mage. Jeg følte det samme som deg at jeg hadde fått mage og at det begynte å vises. Kjæresten var forsåvidt enig med meg da, og vi har vel tatt ukentlige bilder siden uke 15 ca. Er nå i uke 31 og veldig gly å se tilbake på ukene som har gått og feks rundt uke 20 da jeg trodde jeg hadde myye mage og den ser nærmest flat ut ifht nå😅 Men det var jo mage der. Og det er veldig koselig å se den vokse, og etterhvert kjenne liv. For meg kjentes de første tegnene til liv ut som leamus i magen, og da jeg var hos jordmor i uke 24 kjente jeg noe hver dag. Såå koselig (og samtidig veldig rart), så er bare å glede seg. Gleder meg til å følge deg videre❤️

 9. TS skriver:

  Det er så gøy med slike oppdateringer, gleder meg til det kommer flere etter hvert😊 Du ser skikkelig flott ut på bildene. Jeg er i uke 21 selv, så setter veldig pris på alt du deler av graviditeten, siden det er lett å relatere til. Håper formen din holder seg like god fremover slik at du kan inspirere meg også til å ta tak i styrketreningen 😂

 10. Jenny skriver:

  Så fin! Spennende å følge med på deg. Jeg er rett foran deg i graviditeten. Uke 24 nå. Og magen min er stor 😅 men det er fordi det er andre gang. Liker ikke å gå gravid, så da liker jeg heller ikke at magen vokser. Men syns alle andre gravide er veldig fine 😍 det beste er jo uansett premien som kommer til slutt. Du har mye å glede deg til!

 11. Ida Marie skriver:

  Du stråler Kristina!! <3 så gøy med gravidoppdateringer! Savner å gå gravid og håper jeg får oppleve det en gang til en gang 😀 enig i det med skremselsgreier – ingen fødsler er like! Jeg gruet meg heller ikke! Tenkte siden jeg ikke visste hva jeg gikk til var det ikke noe å gå å grue seg til! :))

  Ha en fin kveld videre!! <3 Klem!!

 12. Marit skriver:

  Så fin mage du har, du ser så fresh ut og du stråler😊
  Så gøy å lese gravidoppdateringen din, moro å følge deg i graviditeten din.
  Fortsett med dette, samt dele innkjøp, planer og tanker.

 13. Mari skriver:

  Haha. Jeg hadde også en helt syk greie med appelsin. Det gikk i Solo pluss, appelsin (ikke mandarin) og capri-sun orange! Eneste drikkene jeg orket å drikke. Veldig rart. Masse lykke til videre i svangerskapet. Så mye å glede deg til. Hilsen alenemamma til en på 4 år snart.

 14. LR skriver:

  Så fin du er! 🙂 jeg ble selv mamma i mars, og fy søren for en opplevelse og reise det har vært siden det! Man kan ikke en gang forestille seg hvordan det blir <3 hjertet er på utsiden av kroppen og det er den beste og skumleste følelsen på en gang! Du har så mye og glede deg til, alt fra fødsel, barsel og alle de fine månedene etterpå. Men tiden flyr unna, og det er bare å nyte og suge til seg alle inntrykk, for det er jo ikke såå mange ganger man skal oppleve akkurat dette! Kan ikke skjønne at min lille bebis blir 1 år neste mnd 😭❤️

 15. Therese V skriver:

  Fine magen 😍 Jeg husker jeg stilte meg foran speilet, sånn typ hver dag nesten for å se om magen var kommet haha, jeg gledet meg ihjel! Så jeg ble såå glad da jeg endelig kunne se en liten kul ❤️ Da følte jeg meg liksom «mer gravid» på en måte, jeg hadde så og si ingen symptomer bortsett fra at jeg cravet surt og salt noe så sinnsykt (sitronvann, grapefrukt og kims french fries var livet) og ble kvalm bare av tanken på søtt, og noe hormonell. Og gled deg til du kan kjenne bevegelse! 😍 Det er så fantastisk følelse ❤️

 16. Eli skriver:

  Så fin😍 Åh, du må berre nyte tida! Det går så alt for fort! Det er så fint å gå gravid og kjenne på ein voksende magen, og gleden og spenninga av å ein dag få møte livet inn i der🥰 Når det gjeld fødsel, så er vel alle fødslar unike, og ingenting kan forberede deg på akkurat din- skremselshistorier eller ei (og så er det vel gjerne dei verste fødslene ein høyrer mest om, og ikkje alle dei fine solskinnshistoriane).
  Lukke til med den fine tida som ventar😊

 17. Charlotte skriver:

  Jeg er selv gravid i uke 14, har carvings på både salat disken på meny og burger king selv. Passer veldig dårlig da jeg jobber på et senter og vi har begge deler 🙈

 18. Silje skriver:

  Hei! Kunne du skrevet et innlegg om å bli guttemamma? Da jeg ble gravid sa alle «du får sikkert ei jente», og på alle gender reveals på tik tok og Instagram etc er jubelen klart større hos mor når det avsløres et jentekjønn sammenlignet med guttekjønn. Jeg har alltid ønsket meg en gutt, men som sårbar og gravid var det sårt å se at jenter er det som er mest «ønsket» generelt, spesielt blant mødre.

 19. Karine skriver:

  Du STRÅLER 😍😍😍 er selv gravid i uke 28, så gleder meg til å følge deg på denne veien 😍

 20. Ida skriver:

  Får så vondt av deg og alle andre gravide som får høre ting av mammapolitiet… Sikkert lettere sagt enn gjort, men ikke hør på de eller ta det til deg! Tenk at de gjentar dette til flere kjente ansikter. Kle ungen din i akkurat det som passer dere, oppdra han som dere synes er best og fokuser på det positive 💛 jeg er ikke gravid selv, men jeg kan virkelig sette meg inn i hvordan følelsen er ved at mange skal si sin mening som gjerne ikke er i en positiv retning eller det du ikke vil høre. Stå på! Jeg elsker babyoppdateringer, se det du handler, rom osv, så håper ikke mammapolitiet knekker deg slik at du ikke deler mer ❤️❤️

  Også har du en veldig søt liten bump❤️

 21. Thea skriver:

  Så akkurat videoen du la ut på ig om mammapolitiet. Så enig og så fint at du belyser hvor unødvendige det er å legge igjen slike kommentarer. Tror faktisk det kan bidra til hvorfor jenter/damer ofte velger å annonsere graviditeten senere enn de selv ønsker. Kommentarene om hvor stor/liten magen er, hvor trøtt man ser ut, «du burde spide sånn og leve sånn“ hører ingen sted hjemme. Hver kropp oppfører seg individuelt. Du virkelig stråler om dagene, gleder meg til å følge reisen sammen med deg og bli litt inspirert underveis da vi går gravid på likt.

 22. Martine skriver:

  En liten kommentar angående mammapoliti: man kan aldri styre hvordan andre oppfører seg eller hva de sier, man kan kun styre hvordan en selv reagerer. Så se på det som en øvelse som er god å ha for årene fremover, når man skal inn i barnehage- og skolesystemet og sikkert skal ha mange diskusjoner om hva som er rett for ens barns. Våg å være frimodig 😊

 23. Cathrine skriver:

  Du er så nydelig! Og et sunt og fint forbilde for andre gravide som holder deg i form og spiser sunt. Sikker på at du blir en supergod mamma:) Klem fra sykepleier på føde/barsel

 24. S skriver:

  Så flott du er 😍 husker da jeg var gravid første gang, var lenge i den kleine «mellomfasen» der det er usikkert for alle utenforstående om man er gravid eller om man bare har levd på drittmat de siste 3 mnd og punkt-lagt-på-meg på magen 😂 Magen poppet i ca uke 27! Nå er jeg gravid igjen og selvom jeg kun er i uke 13 ser jeg ut som jeg gjorde i uke 25 med førstemann så dette blir spennende 😂 hvor er den svarte kjolen fra forresten? Kjempefin!

 25. B skriver:

  Herreeguuuuud jeg har ikke fått med meg at du er blitt gravid!!!! Etter alle årene jeg har fulgt deg, så var altså denne dagens, kanskje ukens GLANYHET!!! Ååå jeg er så glad på dine vegne og jeg gleder meg til alle dine updates😍 Jeg er i den alderen selv nå der jeg er livredd om jeg ikke vil komme dit pga at jeg plutselig ble veldig syk for noen år siden (for ironisk nok har jeg så lyst å få oppleve den fødselsbiten og ikke minst verdens fineste ting: gravidmage), og realiteten har slått meg nå som jeg ser årene går… Heldigvis enda 2 år til 30. MASSE lykke til, Kristina! Er det virkelig noen som fortjener at alle brikkene bare plutselig falt på plass så er det deg! Og du kommer til å bli verdens beste, morsomste (klumsete😂😍🤭) og snilleste mamma❤️ Preben og S er heldige som har deg!

  (Sorry, men jeg er ikke flink på å kommentere og det er litt dårlig gjort mtp hvor mye bra lesestoff man får tilbake❤️)

  • Kristina Andersen skriver:

   Herregud for en fin kommentar, nå ble jeg helt rørt <3 Tusen takk for fine ord, snille snille deg! Årene går, men vet du: ting faller på plass når man minst venter det. Snakker av erfaring, haha! GOD klem <33

Comments are closed.