FØRSTE INNKJØP TIL BABYEN

Her startet jeg dagen med å spy opp frokosten min over halve stuegulvet, og ble faktisk litt sjokkert over meg selv der jeg lå midt i stua og kastet opp fire ganger på rad uten stopp. Men hele magen vrengte seg og det kom opp på sekundet – så jeg spøy mens jeg prøvde å løpe inn på toalettet… Usj! Formen ble heldigvis like fin igjen rett etterpå, så jeg lurer på om jeg kan ha reagert på det jeg spiste, selv om jeg ikke helt kan se den heller. Gresk yoghurt, med banan, granola og honning burde jo gå greit? En ting er sikkert: det frister nok ikke å spise igjen på en liten stund.. 😅

BABYENS FØRSTE KLÆR

Våre første innkjøp til babyen er endelig gjort, og jeg er faktisk litt overrasket over at jeg har tatt ting så rolig frem til nå… Haha! Vi har enda ikke handlet de store greiene, men noen superskjønne klær til bebis har fått bli med hjem. Altså, den følelsen når man står i butikken og faktisk handler klær til sin egen lille baby? Det er så innmari stas og fortsatt litt rart, begge deler på en gang. En ting er sikkert og det er at det skal ikke bli et problem å fylle opp garderoben hans, hehe. Det er jo så fantastisk mye skjønt til babyer! Så lite og søtt at jeg holder på å krepere.❤️

S-M-E-L-T!

Klærne frem til nå har jeg kjøpt i størrelse 56, etter hva jeg har hørt og tenker selv er det en fin størrelse å begynne på. Litt av størrelse 50 skal selvsagt kjøpes inn, men ikke for mye – jeg tenker han kommer til å vokse ut av de bittesmå plaggene i rekordfart. Tenk at jeg om en uke er halvveis i graviditeten? Allerede! Akkurat nå føler jeg tiden virkelig fyker avgårde og jeg lurer nesten på om jeg burde vært mer stresset enn det jeg er. For her tar jeg ting med knusende ro, men får hjertebank ett par ganger daglig når jeg innser at….. det er mye som må ordnes. Men ting faller vel på plass litt etter litt! Nå er i hvert fall shoppingen litt i gang, og det føles skikkelig koselig. 😄

69 kommentarer på “FØRSTE INNKJØP TIL BABYEN

 1. Kristin skriver:

  Herregud så søtt 😭 Hvor har du handlet? De Ralph Lauren-bodyene og egentlig alt var såå fint 💙

  • Kristina Andersen skriver:

   Takk Kristin! Handlet over alt, bare google merket – så får du opp mase fint 🙂 Men, ET VIKTIG TIPS når det kommer til Ralph Lauren. Disse bodyene er i størrelse tre måneder, men de tilsvarer 0-4 uker i størrelsen. Tøyet er altså bittelite i størrelsen, så ta det med i beregningen hvis du skal bestille fra RL <3

 2. Birgitte skriver:

  Ååå så fine klær🥰 Kjenner til følelsen selv, er like mange uker på vei som deg og er nå i ekstase over å kunne kjøpe inn en del klær til lille. Er vanskelig å ikke ta litt av også🥰 Håper det er lenge til neste dårlige morgen! Unner ingen det…

 3. MayBritt skriver:

  Gratulerer så mye med lille gutten i magen, utrolig koselig! 🤎 veldig gøy med litt oppdateringer både fra graviditeten og diverse innkjøp/ting som nå ordnes! ☺️

 4. Tone R skriver:

  Uff så kjedelig! Jeg kastet opp de 4 første mnd av graviditeten, også på stuegulvet. For noen nydelige plagg! 🙂 Det er så stas å handle til sin egen baby <3 Å det er så mye fint! Men de vokser jo så fort som du sier. Dere kommer også til å få mye 🙂 Bare å glede seg, jeg gleder meg med dere , og synes det er stas å følge med 🙂 klem, Tone

 5. Trine skriver:

  Så mye fint, babyshopping er det koseligste som finnes <3 Kos deg masse med tiden framover, men for all del ikke stress. Det er utrolig hvor lite disse små igrunn trenger i starten, og butikkene er åpen også etter fødsel ☺️ Og når man først skal kjøpe de store tingene så er jo det også gjerne gjort på en dag, bare man vet hva man skal ha! Nyt heller tiden med å kunne sove når du vil 😅

 6. Linn skriver:

  åå..Lykke å kjøpe de pittesmå klærne<3
  Tror det er greit om du har kjøpt RL klær i 56, for det er miniatyr str. i mine øyne! Har hatt noen heldresser, og de er desverre blitt fort veldig små i størrelsen, eller veldig trange å få over hode, og jeg fikk en mini som brukte 50 i ca. 1-2 mnd:p
  Men de selges vel kanskje bare i 0-3 mnd osv. så passer nok en stund:)
  Elsker å se innkjøp!! Det er helt villt å se på klær de brukte som nyfødt bare et halvt år etter! De vokser sååå foooort!:'(

 7. Anne skriver:

  Hei,

  Til vår baby, som var gjennomsnittlig stor ved fødsel, passet 56 perfekt fra starten. Tok ikke land tid før det var for smått (ca. 4 uker), så ville ikke kjøpt noe i Str 50 og heller ikke så alt for mye i Str 56.

  Lykke til <3

 8. Ida skriver:

  Ååh så stas å begynne å shoppe!
  Gleder meg til å følge deg fremover ❤️ er selv gravid i uke 14 med nr 2 nå🥰

 9. Anita skriver:

  Åh, jeg blir så glad på dine vegner! Det er så gøy å se andre lykkes i livet og jeg synes du fortjener å ha det bra. Føles du stråler og at bloggingen har blitt så utrolig mye bedre etter du annonserte graviditeten! Gleder meg til å følge videre og sier ja takk til all babyblogging, hihi!

  Så må jeg få legge til at jeg var en av de «skeptiske» til at du blogget lite og ikke ga beskjed. Hadde ikke fått med meg at du skulle fokusere mindre på bloggen, men.. Det hadde ingenting å si. Vi lesere forlanger altfor mye, og drar ofte «vi er grunnen til at du kan tjene til livets opphold med some». Du og din situasjon lærte meg at vi skal ikke dømme andre. Ingen av oss visste din situasjon, at du var dårlig. Og uansett, det har ingenting å si. Ville i alle fall beklage for at jeg bidro til at du følte deg dritt. Not ok!

  Lang kommentar uten emojis, men de kommer dessverre aldri med… 🙁 Lykke til videre i graviditeten fine du <3

 10. Signe skriver:

  Jeg spydde av de tran(?) kapslene som var i den gravidpakka med vitaminer. Spydde hver morgen nesten men var i super form. Gikk helt over når jeg droppet de kapselene 🙂

 11. Camilla skriver:

  Så utrolig koselig med babyklær 😍
  Hehe, jeg kjenner meg veldig igjen å måtte kaste opp på et sekund når man er gravid. Det har skjedd meg flere ganger. F eks en gang da jeg ante fred og ingen fare og brått ble dårlig av synet av maten i kjøleskapet da jeg åpnet kjøleskapsdøren, og endte opp med å kaste opp i kjøkkenvasken.
  Når det gjelder str på klær anbefaler jeg å kjøpe noen søte antrekk i str 50. På samme måte som deg tenkte jeg at babyen kom til å vokse ut av klærne med en gang, men da jeg var i barsel (og hormonell som bare det) ble jeg så trist av å se babyen min drukne i for store klær. Så jeg endte faktisk opp med å dra på shopping 3 dager etter fødsel for å kjøpe klær i str 50, og er så glad for det! Både nå og i ettertid når jeg ser på bilder 🥰

 12. Sofie skriver:

  Huske når jeg gikk gravid for 3år sia, spydde jeg av alt og ingenting gjennom hele graviditeten.. Her hadde vi alt av ting på plass 3 dager før han kom😂 men så kom han da 6 uke før tida..

  • Kristina Andersen skriver:

   ÅH, da rakk du det akkurat <3 Målet er vel å ha ting på plass i god tid her, så får jeg håååpe vi rekker det 😀 Vet jo aldri når bebis bestemmer seg for å komme..

 13. Camilla skriver:

  Så stas 💙 Min gutt passet aldri inn i str 50 for han var både lang og tung. Hehe. Så veldig glad jeg kjøpte 56 og 62. Gikk fort opp i str !

 14. Synnøve skriver:

  Hei! Innom daglig, men tror jeg aldri har lagt igjen en kommentar. På høy tid! Så nusselige plagg! Så stort med graviditet, gratulerer. Her brukte guttungen 50 i ca. 1 mnd , mens frøkna var rett på str. 56 🥰Håper du ikke spyr noe mer. 🙂Hilsen Synnøve

 15. Ingrid T skriver:

  Stakkars deg! Å spy er faktisk det værste som finnes og jeg tar lett ei uke med kraftig forkjølelse fremfor å kaste opp en gang! Ikke at man kan velge akkurat,men 😅
  Jeg er også halvveis nå og på tidlig ul for 1, 5 mnd siden fikk vi vite at det nesten helt sikkert var en gutt. Ordinær ul denne uka og da trodde jordmor plutselig at det var ei jente! Så det blir noen spennende uker før neste ul her!
  Lykke til med innkjøpene videre, det er jo så gøy ❤

 16. Anette skriver:

  Hei! Ville anbefalt deg og kjøpe noen omslagsbodyer til å ha på baby i de første ukene😊 De skal helst ikke ha noe over hodet i starten, men du velger selvfølgelig selv🤗

 17. Sunniva skriver:

  Alle sier at man ikke skal kjøpe mye 50, men jeg syntes det var greit ha litt. Kunne ønske jeg hadde noen flere bodyer, for jeg endte med å vaske klær «hele» tiden. Min gutt var 3858 gram når han var født. Og vi brukte strl. 50 i litt over 1 mnd ☺️ Men brukte 56 når han var ca. 1 mnd!

 18. Hilde skriver:

  Gratulerer så mye med snart halvgått svangerskap❤️
  Om du selv var stor eller liten som nyfødt er en fin pekepinn. Jeg selv var 2,8 og fødte en datter i sommer på 2,8😂
  Jeg fikk også høre at jeg ikke skulle handle mye i 50.
  Når bebis kom til verden i uke 38 var 50 aaalt for stort. Så mormora måtte ut og handle i 44 og 50. 50 brukte vi forsåvidt i 7 uker, 56 i 2😂 nå er hun derimot over snittet på lengde.
  Så bare handle inn noen søte plagg i 50 du, om de ikke blir så mye brukt kan du alltids selge de igjen ☺️

  • Kristina Andersen skriver:

   Jeg var en bolle på 4,2 (!!) kilo, men Preben var liten som baby igjen – så føler kanskje babyen vår ender midt i mellom. Hvem vet, haha <3 Vi har bestemt oss får å kjøpe nok i 50 også, så slipper vi shopping rett etter fødsel.. <3

 19. Trine skriver:

  Så nettopp Snap og det er så herlig å se… Du er alltid flott men nå har den ekstra graviditetsgløden kommet på deg og i mine øyne er det ingenting som er vakrere:) klem:)

 20. Anette skriver:

  Så nyyyydelig baby tøy 🙂 Jeg fikk ei jente på 3,6 kg og 51 cm lang, str 50 varte vel ca 2 mnd, str 56 hadde blitt gigantisk! Så du kan nok kjøpe inn str 50 med knusende ro:)

 21. T skriver:

  Gratulerer så mye med en liten gutt i magen <3 Jeg hadde akkurat samme tanke som deg, og hadde nesten bare kjøpt klær i 56. Veel, det endte med hastetur på butikken dagen etter at vi kom hjem fra sykehuset. For jeg hadde fått en gulpebaby som svømte i str 56. Det gikk 2-3 bodyer hver dag, og vi gikk altfor fort tomme for klær i str 50. Shopping kun dager etter fødsel anbefaler jeg ikke, så jeg ville kjøpt litt ekstra i 50 rett før termin, og heller beholdt lappen på slik at det kan byttes hvis det ikke blir behov 🙂 Det er i alle fall min erfaring, husker jeg følte meg heeelt omtåka der jeg vandret rundt på shopping med verkende kropp og søvnmangel. Og nok gulpekluter, hehe!

  • Kristina Andersen skriver:

   En ting er sikkert: jeg neeekter å dra på shopping rett etter fødsel. Blir svett av bare tanken, haha! Blir noen sett og plagg her i 50 også har jeg bestemt meg for, bedre å være på den sikre siden <3

 22. Elisabeth skriver:

  Kan være lurt å begrense seg litt i str 56, og heller gå for mer i 62! De vokser ut av de minste størrelsene skremmende fort. <3

 23. Emilie skriver:

  Dette med størrelser er vanskelig. Min lille er 18 uker og bruker fortsatt str 56. Lurt å ha noe 50 og 56. Et tips er å kjøpe bodyene som har to ulike muligheter for knepping nederst 🙂 Blir en finfin liten gutt 🙂

 24. Hanne skriver:

  Off, håper det var et engangstilfelle og ikke blir standarden framover <3 Så utrolig søte klær!

  Lurte på om det innlegget ditt ang solskjerming er slettet? Finner det ikke og skulle gjerne hatt litt tips til innvendig solskjerming siden vi snart skal investere i det selv:)

 25. Nathalie. skriver:

  Gratulerer så mye med baby på vei🥰
  Ville bare gi et filmtips. Om du ikke har sett den må du se den asap🤩 Palmer på appletv+. Med Justin Timberlake i hovedrollen som palmer. En mann som er under prøveløslatelse etter å ha sonet 12 år i fengsel. Han blir nødt til å ta seg av sønnen til sin narkomane nabo. En fantastisk film❤️

 26. Trine skriver:

  Ref posten din på snap om at gravide/mødre må slutte å skremme andre gravide/mødre. Virker som du ofte tar ting i verste mening – jeg tror at mange av de som deler gjør det med gode hensikter. Selv fikk jeg litt sjokk og skammet meg over mine egne følelser rundt de første mnd med ny baby, fordi det eneste alle rundt meg sa var at jeg måtte nyte det, og så koselig det måtte være med ny baby osv. Og ja – det var selvsagt koselig, men det var også ekstremt slitsomt, både fysisk og psykisk. Det er selvsagt helt greit om du har en enkel graviditet, perfekt fødsel og drømmebaby, men det er også greit om man ikke trives å gå gravid, har en tøff fødsel og synes det er tungt i en ny mammarolle. Det må være lov å dele begge deler uten at man får høre at man enten skremmer eller at man pynter på sannheten. Man må bare akseptere at alle er forskjellige – både mødre og barn, og alle vil ha egne og forskjellige opplevelser rundt det. Jeg synes i alle fall at tilværelsen ble enklere etter jeg aksepterte det, da slipper jeg å bli provosert feks av å høre på venninna mi som har en sovebaby, mens jeg har det motsatte 😅 Ble en lang kommentar – men råder deg å akseptere at folk har og deler både positive og negative erfaringer og meninger rundt temaet, men fortsett med tankegangen din om at du skal danne dine egne meninger og erfaringer. Ønsker deg masse lykke til ❤

  • Kristina Andersen skriver:

   Har SÅ forståelse for at den tiden kan være tøff for mange. Kanskje den blir like tøff for meg, hvem vet? Det jeg mener er at når man føler ting er uendelig tøft og missliker barseltiden, har hatt en fødsel man trodde man skulle dø av og slike ting – hvorfor fortelle MEG det når jeg forteller at JEG faktisk ser frem til å føde? Tror så utrolig mange førstegangsgravide ender å både grue seg og føle på mye angst i forkant av disse tingene, fordi det er ofte de som har slitt og hatt det fryktelig tungt som skal rope høyest. Alt jeg mener er at det må være lov å glede seg, uten at andre skal tømme sine vode opplevelser på deg – noe som ender med å skremme.

   • L skriver:

    Kristina, jeg misunner deg å gå gravid og føde.😍 Det er helt MAGISK!🤩
    Håper du får en fin fødselsopplevelse og barseltid.😍

 27. Marit skriver:

  Så utrolig søte babyklær du har kjøpt, Kristina🥰
  Ang størrelser så vil jeg, som 4-barns mor, si at babyer kommer jo i forskjellige størrelser og fasonger. Jeg kjøpte alltid inn endel i både 50 og 56, men lot lappene henge på, da var det bare å bytte om noe ikke passet.
  Helt enig med deg om å ikke lese så mye på div forum, man kan bli skremt av mindre. Det beste er å ha et åpent sinn om hvordan graviditet, fødsel og barseltid kan bli.

 28. Janne skriver:

  Hei! Så fine bodyer⭐ med mine barn så har jeg opplevd at det å ha omslagsbodyer virkelig har vært det helt store, da slipper man å trekke tøy over babyen sitt hode, det er ofte litt «knotete» å kle på babyen når den er så liten, etter min erfaring hverfall ⭐

 29. Celin skriver:

  Hei. Lurer på om du vær så snill kan ta deg tid til å svare på denne kommentaren i en spm.runde eller her og nå, hadde satt stor pris på det!!:) jeg er 27 år gammel, typen er 33 og har en datter på 9 år. Av og til føler jeg på utfordringer ved dette med at kjæresten har en datter fra før og at hun er såppass gammel. Hvordan taklet du det i din situasjon og har du noen gode råd til å få det til å føles enklere? Håper du kan svare på denne❤️

 30. Thea skriver:

  Hvor er de store krukkene i hjørnet fra? 😍 (så de på insta, så måtte finne et innlegg hvor de vises så jeg kunne spørre😅)

Comments are closed.