LEGEBESØK, HODEPINE OG BILDEDRYSS

De to siste døgnene har jeg holdt senga pga en ny runde med svangerskapshodepine, som denne gangen ble så ekstrem at jeg kastet opp av det kraftige trykket jeg fikk i hodet. Jeg trodde på et punkt i går kveld at hele hodet mitt skulle eksplodere, den verste smerten jeg har hatt til nå i livet. Og før noen skulle komme med velmente diagnoser til meg: jeg har allerede vært på legevakten i dag for full sjekk, og både blodtrykk og alle andre prøver vi tok av meg er fortsatt fine. Jeg fikk til og med ultralyd mens jeg var der for å se til lille også, og h*n sprelte rundt i magen og var hundre ganger mer gira enn mammaen sin…. 😂❤️

Hodepinen vet vi rett og slett ikke hvor kommer fra, annet enn at jeg er gravid, sånn med tanke på at alle prøvene mine er ser ut slik de skal. Det har jo bedret seg skikkelig siden tidligere i svangerskapet, heldigvis. Helt bort ser det derimot ikke ut til å gå, men jeg tenker at de fleste som er gravide har sine ting og dette ble min. Det er bare til å holde seg langt unna alt som heter stress så langt det går har jeg i hvert fall lært, for er det noe som gjør at det slår fult ut på meg – så er det nettopp det. Flaks at livet er ganske så ålreit ellers!

NY TELEFON – NY MOTIVASJON

Rett før jul kjøpte jeg meg den nye iphonen, utelukkende pga kameraet i håp om at det skulle bli lettere for meg å oppdatere bloggen. Godt kamera på mobilen betyr at jeg slipper å drasse med meg det blytunge speilreflekskameraet alle veier, noe som igjen betyr at bildeknipsingen blir enklere, mer tilgjengelig og bloggingen forhåpentligvis blir lettere. Og det kameraet har stått så til de grader til forventningene! Tror faktisk jeg aldri kommer til å bruke mursteinkameraet igjen, så ny iphone må bli bloggårets beste investering så langt, hehe. Her kommer derfor et bildedryss fra de siste dagene.

Liten gave til meg selv: disse magiske joggeskoene! Jeg fikk haugevis av meldinger på instagram om hvor de var kjøpt, og det husker jeg faktisk ikke. De er forhåndsbetalt og bestilt for flere måneder siden og kom først ned i postkassa mi når de var på lager igjen.

Badekaret vårt her hjemme har jeg igrunnen aldri brydd meg om, men etter jeg ble gravid har jeg blitt helt hekta på å synke nedi det glovarme vannet flere kvelder i uka. Det er så deilig!

Verdens skjønneste lille hund som elsker bamsene sine over alt. Tenk at han snart må dele på de 16 (!) bamsene han har liggende i stua vår? Aldri møtt vekren en hund eller forøvrig et barn som er så glad i bamser som Målte.

Livets oppdagelse, som egentlig irriterer meg at jeg oppdaget. Kristiansand har fått ny donutsjappe, og vi skulle inn der for å kjøpe oss en hver. I stedet kom vi ut med en stappfull eske, takket være ingen andre enn meg som gjerne ville smake på alle. Yolo!

Perling går det mye i om dagen. Så koselig å koble ut tankene med!

Søndagstur i nydelig vær med kakao og bål.

Her om dagen var lunchen min supersunn, slik jeg liker det best og så slik ut. Supersalat med masse digg!

Mens i dag så den sånn ut…. Yolo vol.2!

82 kommentarer på “LEGEBESØK, HODEPINE OG BILDEDRYSS

 1. Jeanette skriver:

  Hodepine under graviditet er vel pga spenninger fra nakke og skuldre,er ganske vanlig tror jeg. Men bra du har sjekket det ut. Håper formen kommer seg! Og hookasko har jeg skikkelig lyst å teste. Har hørt mye bra om de! De koster vel litt,men regner med de er verdt det

 2. Juliane skriver:

  Hei!
  Vil bare si at jeg selv slet veeeeeldig med svangerskapsmigrene…. Har ikke hatt migrene tidligere i livet, men i svangerskapene mine fikk jeg skikkelig migrene, med oppkast og hele greia. Skikkelig slitsomt! Men gikk heldigvis lengre tid mellom hver periode mot slutten av svangerskapene…. Det som funka på meg, var å hive innpå med paraceth og ibux i sekundet jeg merka noe.. Jeg fikk sånn lys aura som første tegn før det smalt…. Føler så med deg……

  • Kristina Andersen skriver:

   Ibux skal man ikke ta som gravid, så deeet hiver jeg ikke innpå med.. Hehe! Tar paracett i samråd med lege, men prøver å holde meg unna det også så langt det går på de dagene det ikke er som verst.

   • Juliane skriver:

    Nei, det er helt sant Det hadde jeg allerede glemt!! Tok også bare paraceth i samråd med lege på den tiden Men det er ikke akkurat en vidunderkur på de verste dagene Krysser fingrer for at det snart gir seg hos deg!

 3. Stine skriver:

  Hei! Du nevnte tidligere at du fikk kvalmestillende tabletter av legen. Kan det være de som gjør at du får sånn intens hodepine? Min mann fikk sterk cellegift og ble superkvalm, og fikk kvalmestillende tabletter. Men han kuttet de ut fordi han fikk så ekstrem hodepine som en bivirkning av tablettene, og endte heller opp med å være konstant kvalm.. :/ Bare et tips, håper du slipper både kvalme og hodepine veldig snart 🙂

  • Vilde skriver:

   Hei Kristina! Så gøy at du er gravid. Jeg har fulgt deg lenge og dette gleder meg virkelig!!

   Lurer også på; hvilken telefon hadde du før? Jeg har 11 pro, altså ikke den nyeste, og lurer egentlig på om jeg vil merke forskjell på kameraet ved å kjøpe 12’eren.

   • Kristina Andersen skriver:

    Jeg hadde iphone 11 pro jeg også. EKSTREM forskjell på den og 12 pro max på kameraet. Men det er også den eneste forskjellen vil jeg si 🙂 Husk å kjøpe max-modellen, kameraet på den andre er helt lik 11. Klem!

 4. LH skriver:

  Jeg sliter selv med migrene (ikke gravid) og mens veldig mange andre har formeninger om at migrenen min skyldes kosthold, koffein, data osv, har jeg selv funnet ut at stress og dårlig søvn er triggerne..Alt er ikke alltid så komplisert =) Er bra alt står bra til med dere begge to, utenom migrenen <3 Det så utrolig deilig ut med doughnuts forresten, tror jeg skal være glad jeg ikke har det i nærheten, hadde mildt sagt blitt hekta, hehe 🙂

 5. Renate skriver:

  Hei! Jeg hadde svangerskapshodepine i begge graviditeter og det forsvant på slutten av svangerskapet begge gangene. I følge legen min er det ganske vanlig at det går over når man kommer i tredje trimester. Det er forsket veldig lite på dette men noe på St.Olavs i Tr.heim og de mener årsaken er hormonell og man kan oppleve det igjen i overgangsalderen. Derfor er det ikke så mye å gjøre med (igjen, dette er fastlegen min sine ord så tar forbehold om eventuell ny forskning/ulike meninger blant fagfolkene). Håper det snart går over for deg også:-)

 6. Synne skriver:

  Kristina! Jeg har fulgt deg i årevis, men det er først de siste månedene jeg virkelig har fått sansen for deg og bloggen din. Litt rar ting å si kanskje, men digger at du virkelig tar styringen og er tydelig på hvordan bloggen din skal være fremover (innhold, antall oppdateringer ol.). Masse lykke til med graviditeten Du kommer til publikum en fantastisk mor!

 7. Kamilla skriver:

  Huff, så fælt.. Husker jeg hadde en del vondt i hodet som gravid selv, men aldri så ille at jeg kastet opp Håper du slipper det videre ❤️ Lurte litt på om du også har like god rabattkode på desenio nå? ☺️ Tenkte å bestille bildevegg, men tror jeg var litt for sent ute her..

 8. Maya skriver:

  Jeg hadde det helt likt i mitt første svangerskap!! Fra uke 14 eller noe så bare smalt det i hodet og jeg kastet opp flere ganger når smertene kom. Jeg har aldri hodepine eller sliter med noe migrene, så dette var nytt. Men det roet seg med mindre dager på jobb og mye ro. Fikk flere ultralyder så de kunne følge opp at alt var bra med baby, så det var fint. Er i mitt andre svangerskap nå og håper ikke det skjer igjen.. Håper du slipper å oppleve det mer og at du får mye hvile. Lykke til <3

 9. Emma skriver:

  Hvordan synes du skoene er i størrelsen? Ser mange må gå opp en eller to størrelser. Tenker å kjøpe de selv

  Mange, mange gratulasjoner med graviditeten også

 10. Kristin skriver:

  Fine bilder, og ønsker deg god bedring! <3 Jeg hadde et ganske greit svangerskap, men min greie var at jeg ble "sjokoman". Fra å være sunn og trene fem ganger i uken, så måtte jeg ha sjokomelk titt og ofte, og sjokoladeis, melkesjokolade, sjokoladekake, sjokoladekjeks, m.m. Når jeg trente, tenkte jeg på sjokomelk. 😀 Heldigvis går man av gravidkiloene etterhvert ved amming og gåturer ute. Det er jo lov å kose seg litt som gravid også. Det er ikke hver dag man er det.

  • Kristina Andersen skriver:

   HAHA!! Kjenner meg veldig igjen i sjokomelk, tror jeg drikker det hver eneste dag 😀 Her SKAL jeg komme i form igjen etter graviditet, selv om det sikkert blir knallhardt. Hehe! Klart man skal kose seg litt som gravid, ja <3

 11. Hilde skriver:

  Eg hadde haudeverk i 6 mnd med førstemann her. Ok form i 3 mnd, før haudeverk i 6 mnd. Koselig! Hehe! Men haudeverken forsvant i det lillegutt kom ut:)

 12. Vilde skriver:

  Åå, du må jo huske hvor du har bestilt Hokaskoene – jeg må ha like husker du tilfeldigvis om de er i fargen Almond Milk? Det ligner mest på dem utifra hva jeg ser av utvalg på nettet, men jeg synes likevel dine ser litt mer rosa/fersken ut

 13. Astrid skriver:

  God bedring! Mulig det bare er meg, men i dette innlegget er det bare en hvit firkant der bildene skulle ha vært. Både via safari og da jeg gikk inn fra snappen din. Jeg er på iPhone ☺️ Jeg får opp bildene dine i innlegg lengre ned.

 14. Kristin skriver:

  Hei!
  Hadde samme type hodepine under mitt svangerskap, i mitt tilfellet var det svangerskapsmigrene, men ville bare tipse om en flink naprapat som hjalp mye for meg. Og som tok vekk hodepinen så og si helt,
  Naprapatpluss – behandler Kenneth.
  Virkelig til stor hjelp for meg.
  Lykke til videre!

  • Sara skriver:

   Nei det kan det ikke. Du tenker nok på badstue eller boblebad. Vanlig karbad- også skikkelig varme, kan ikke skade foster. Ikke spre feilinformasjon. Hadde du tatt et enkelt googlesøk hadde du funnet ut av det. Google før du gir råd.

  • Silje skriver:

   Vet hvordan det er å være gravid å føle at man ikke kan gjøre noen ting! Men ikke bad i for varmt vann, forskning har funnet link mellom det og visse skader til foster, spesielt i første trimester. Er også fryktelig lett å besvime når man er gravid (gjorde det flere ganger) og hvis man er i veldig varmt vann øker man sjansen på å besvime.

 15. Lyv skriver:

  Hei Kristina! Jeg vet akkurat hvordan det er med svangerskapsmigrene. Husker det GODT selv om det er 8 og 9 år siden. Kanskje ingen trøst når du står midt oppi «driten» med hodet i doskåla, men det er absolutt verdt det Jeg er absolutt ikke en fagperson på området, men fikk høre fra en osteopat at når magemusklene deler seg(som de gjør i svangerskapet) så vil ting i det område være litt mindre stabilt, noe som hos noen kan gi migrene(enkelt forklart). Etter at mine magemuskler kom på plass igjen har jeg nesten ikke migrene i det hele tatt. Snakker 3-4 ganger i året. Noe som er lite sammenlignet med før. Ønsker deg masse lykke til videre

 16. Marie skriver:

  Føler virkelig med deg mtp hodepinen som slår til i svangerskapet… har gått gjennom det samme 2/3 ganger. Helt forferdelig og man har lyst å rive av seg hodet å bare sitte gråte i frustrasjon
  Tok 8 Paracet om dagen (samråd med lege) på de verste dagene, og enda da funket det ikke 100%. Men har forstått det slik i ettertid at det skyldes hormonene og er fint lite å gjøre noe med veldig frustrerende og de rundt kan virkelig ikke forestille seg hvor forferdelig den type hodepine er..
  Hos meg varte det til litt over halvveis i svangerskapet – håper du slipper plages lenge med det. Lykke til ,og ta timeout på mørkt kaldt rom med mat/drikke servert – det er fortjent

  • Kristina Andersen skriver:

   Det er altså helt ille, aldri kjent på en slik smerte før. Håper det kan gi seg hos meg også en eller annen gang i svangerskapet, det hadde vært NYDELIG å slippe.. Takk Marie, så god du er <3

 17. Lise skriver:

  Jeg er mot slutten av graviditeten nå, og hadde en periode rundt uke 12-18 eller noe hvor jeg slet med hodepine (ikke så ille som deg, kastet aldri opp). Men alle skulle blande seg inn i hva det kunne være. Brukte noen tusenlapper på kiropraktor osv, selv om jeg følte selv at det var pga graviditeten.. så ble det heller en stressfaktor med å gjøre alt alle rådet meg til. Det beste var jo bare ro og hvile! Så masse god bedring, forhåpentligvis blir det bedre ganske snart <3

  • Kristina Andersen skriver:

   Tror man bare må gjøre det man selv mener er best, her blir det også å ta ting litt mer med ro 🙂 Har vurdert kiropraktor, men er i utgangspunktet ikke SÅ fan av å bli knekt opp.. Takk Lise <3

 18. Hannah skriver:

  Hei!
  Jeg får ikke opp bildene på bloggen din når jeg går inn via Instagram, snap og nå også safari på iPhonen.. Vet ikke om det bare er min tlf det er noe galt med, men ville bare si ifra! 🙂

 19. Kine skriver:

  Hei❤️ Ville bare gi deg et lite lysglimt, når du sier du kanskje bare må ha hodepinen. Jeg hadde det som deg i starten (er nå en uke unna termin), hadde sjuuuuk hodepine hver eneste dag, sammen med kvalmen. Alle sa det ble bedre etter uke 13, men skjedde ikke her. Mista helt motet og tenkte dette var sånn hele svangerskapet kom til å bli. Men i uke 16 letta det, har ikke hatt hodepine EN gang etter det. Og jeg er noen som vanligvis har hodepine flere ganger i uka (når jeg ikke er gravid)… Har et helt nydelig, så fatt mot! Plutselig kan den bli bedre! Var ingen god grunn her heller, den bare var her. Men plutselig vekk. Håper det samme skjer med deg! Masse lykke til!! ❤️

   • Julie skriver:

    Mobilbilder er bare topp det, jeg tror mange influencere legger unødvendig press på seg selv om fantastisk bildekvalitet – jeg er mest glad i teksten i alle fall! 🙂 Men uff, stakkar! Jeg har kronisk migrene, og hos meg eskalerer det tydeligvis ved hormonendringer (slutte på p-piller feks). Nevrologen min er migrenespesialist, og sier anfallsmedisiner (resept) er trygt å bruke under svangerskap. Så om det ikke gir seg snart er det mange medisiner som skal være trygge å bruke og som gir ganske rask lettelse. Mange fastleger kan lite om migrene (jeg gikk inn og ut av legen i 5 år uten forslag om annet enn å stresse ned før jeg kom til nevrolog), så ville bare dele at det kan være et alternativ for å ta de verste anfallene dersom dere ikke har diskutert det alt <3 i tillegg til å generelt roe ned så godt du kan såklart, stress er en klar trigger for meg og. Goood bedring 🙂

 20. Christina skriver:

  -Knallfin farge på Hoka joggisene- men hvilken Hoka er det? Bondi?
  – He he det var ikke lett å se hva som var bamsen og hva som var Målte. Så skjønn!!

 21. Marit skriver:

  Så slitsomt med slik hodepine! Sliter selv med migrene, så vet hvor utmattende det kan være.
  Med fire barn og fire ulike svangerskap bak meg vet jeg også hvor slitsomt det er med alle som har en fasit på alt…man blir både motløs, sliten og forvirret. Det beste rådet jeg kan gi deg er å stole på deg selv og din magefølelse, og følge de råd og den veiledningen du får av din lege og evt sykehuset. Kjenn på dagsformen, og gjør det som kjennes riktig og godt for deg. Nok søvn og hvile er undervurdert.

  Håper formen bedrer seg snart, Kristina.

  • Kristina Andersen skriver:

   Akkurat dette rådet lever jeg etter om dagen og prøver å følge slavisk, hehe. Hører på den flinke fastlegen min, og stoler på meg selv så godt jeg bare klarer 🙂 Tusen takk, Marit! <3

 22. Julie skriver:

  Mye «rart» som skjer med kroppen når man er gravid. Mye hormoner blant annet. Jeg har slitt med migrene i 15 år, kastet opp i forbindelse med hodepinen nesten hver mnd i alle år, men det forsvant HELT da jeg var gravid. Var en helt ny verden for meg! Formen min ble jo bedre enn noen gang, til tross for litt andre gravidplager. Migrenen har kommet delvis tilbake etter at jeg sluttet å amme, men ikke på langt nær slik det var før jeg ble gravid. Ta vare på deg selv, slapp av og ro ned. Det er så viktig 🙂 Stor klem

  • Kristina Andersen skriver:

   Legen min sa akkurat det samme som det du har opplevd: mange som sliter med migrene blir helt kvitt det mens de går gravide. Og for å si det sånn: det er dere alle vel fortjent, for migrene unner jeg ingen. TAKK, Julie <3

 23. Stine skriver:

  Huff! Får så vondt av deg.♥️ Jeg sleit mye med hodepine i starten av svangerskapet, men det har heldigvis gitt seg. Kan alltids komme tilbake da, siden jeg er i uke 16 Har du tips til noen butikker i Krsand hvor de selger barneklær eller babyutstyr?

 24. Karoline skriver:

  Hei Kristina!
  Føler med deg <3 Om du ikke følger den allerede, anbefaler jeg deg å sjekke ut "fødebagen" på Instagram. Og i dag er temaet nettopp svangerskapshodepine. (Ligger på storyen). Ellers er det mye nyttige tips og råd om svangerskap, fødsel og tiden etterpå.
  God bedring <3

 25. cathrine skriver:

  Jeg sleit også med kraftig migrene/hodepine gjennom hele svangerskapet, prøvde kiropraktor, fysio. og alle triks som stod på nettet.

  Redningen min ble akupunktur:)

 26. Anette skriver:

  Eg fekk plutselig svangerskapsmigrene med tredjemann. Det verste eg har opplevd. Pass på å unngå stress å bruk varmeflaske i nakke/rygg ved store smerter. Eg fekk anbefalt å ikkje bruke vanlig paraset men Fenazon koffein tabletter fordi dei var betre egna. Kommer ikkje på grunnen no. Dette fekk eg beskjed om både av jordmor og lege. Masse lykke til framover

Comments are closed.