Q/A: GRAVIDITETEN

Kommer du til å dele lille i sosiale medier?

For oss finnes det en klar grense når det kommer til deling i sosiale medier. Den lille kommer aldri til å brukes på bilder til reklame eller til å bli overeksponert i sosiale medier. Jeg kommer til å dele masse om mitt liv som mamma, men familielivet vårt og barna skal det vernes godt om. Slik har vi jo egentlig levd i to år nå, og det har overhodet ikke vært et problem. For meg er det såå viktig å nyte dette magiske livet som familie og være helt tilstede, ikke tenke på deling i sosiale medier eller telefonen. Angående bilder av lille i magen, tenker vi nok at det i blant vil komme i naturlige og forsvarlige settinger – men med en klar grense. Den grensen finner vi ut av sammen når den tid kommer.

Hvor langt er du kommet i svangerskapet?

Jeg er i uke 14, og allerede i fjerde graviditetsmåned.

Blir dette deres første barn?

Det blir mitt første barn, og kjæresten sitt andre. Jeg er så heldig at jeg fikk verdens beste lille jente inn i livet mitt når jeg møtte Preben, og det er ingen jeg er så glad i som Sophie. Hun betyr virkelig hele verden for meg, og jeg får tårer i øynene av å bare skrive om henne. Tenk at man kan bli så glad i noen..❤️ Personlig har jeg alltid ønsket meg to barn, og det føler jeg nå at jeg (snart..) er så heldig å ha fått. 👧🏽👶🏼

Vet dere kjønnet? Gratulerer såå mye!!

Tuusen takk for gratulasjon! ❤️ Nei, vi vet ikke kjønnet enda. Men det finner vi ut allerede neste måned! Da skal vi alle tre på (privat) ultralyd, og den eneste som skal få vite kjønnet er den kommende storesøster. Da skal hun få med seg kjønnet i en konvolutt, og dagen etter ul skal hun fylle en ballong med blått eller rosa og poppe foran oss og foreldrene våre. Herregud så gøy det blir!

Hvor lang tid brukte dere på å bli gravide?

Vi var utrolig heldige her og ble gravide med en gang vi ønsket. Helt ærlig ble jeg ganske overrasket, fordi jeg var veldig innstilt på at det for mange kan ta opp til ett år å bli gravid. Så jeg var veldig avslappet til det hele og stresset ikke. Man hører om så fryktelig mange som sliter med å få barn i dag (😔), derfor kunne jeg nesten ikke tro vi var såpass heldige..<3

Noen cravings?

Eneste jeg har helt ekstreeeemt lyst på er salt lakris, men det skal man ikke spise som gravid. 😡😂 Bummer! Ellers så er jeg hekta på vann med masse isbiter, sprite zero, fanta zero, iskalde mandariner og pærer. Altså? What! Helt sykt for et menneske som egentlig elsker bakst og godis, la oss krysse fingrene for at det holder seg sånn..😂😂

Største sjokket i svangerskapet?

Den dårlige formen min ble jeg ganske sjokka av, da jeg de første ukene i graviditeten var jeg i SÅ god form. Følte jeg var på vei til å bli den nye @ingerindubai der jeg trente hver eneste dag og var helt rå. Meeen så smalt det som sagt i uke 6+3 og jeg føler jeg nesten ikke har beveget meg siden..😅 Jeg ble bedre i form etter jeg fikk kvalmestillende fra legen, men det verste for meg har vært en helt ekstrem hodepine jeg har hatt ca annen hver dag. Klarer ikke beskrive følelsen her, annet enn at det føles som at noen prøver å rive ut både hjerne og øyne på meg. Uten tvil den verste smerten jeg har opplevd, men jeg satser på at det snart blir bedre. Kvalmen holder jeg nå i sjakk med å spise annen hver time, fy flate så matlei jeg er! Men får jeg ikke i meg mat før jeg blir sulten, ryker hele dagen og jeg blir liggende. Så her er det bare å spise på! 🙋🏽‍♀️

Tanker om fødsel?

100% sikker på at fødsel blir det råeste jeg kommer til å oppleve og garantert det vondeste også. Men jeg gleder meg faktisk veldig og tenker at kroppen vet hva den skal gjøre. En ting er sikkert for meg, og det er at jeg skal ikke la meg påvirke av andre sine vonde (..og skremmende) erfaringer. Gleder meg til å oppleve egen fødsel og håper selvfølgelig det vil gå så fint som det kan. Så planen er å ikke ha for mye tanker eller forventninger, og ta ting som det kommer når jeg faktisk er på fødestua! 😀

Har dere noen navn i tankene og magefølelse på kjønn?

Jeg syns faktisk guttenavn er veldig mye enklere enn jentenavn, der har vi noen på blokka som vi syns er fine. Men navn er såå vanskelig! Personlig liker jeg utradisjonelle og gjerne litt amerikanske eller eldre navn, men kjæresten er helt motsatt – så det kan bli spennende! 😅 Såå vi må nok møtes på halvveien der, en mellomting av Ola og Mason, hehe. Magefølelsen min sier nok litt gutt, uten at jeg aner hvorfor.. Blir like glad uansett kjønn og det har virkelig ingen betydning. Eneste jeg ønsker meg er et friskt barn.❤️

Hvordan fortalte dere nyheten til kommende storesøster og besteforeldre?

Vi holdt det faktisk skjult helt til uke 11, fordi det var veldig viktig for oss at Sophie skulle få vite det først og at hun ikke skulle måtte holde for lenge på en så stor hemmelighet. Så, vi fortalte det først til henne med å gi henne en t- skjorte hvor det stod «jeg skal bli storesøster» på. Reaksjonen hennes er det mest rørende jeg har sett i hele mitt liv, hun ble helt overlykkelig og så glad.😭❤️ Dagen etter fortalte vi det til de kommende besteforeldrene, med at snuppsi hadde på seg t-skjorten for å overraske de alle når vi kom på besøk. Kommer aldri til å glemme den dagen heller, det var SÅ gøy å se hvor glade mine foreldre og svigers ble. Skikkelig, skikkelig gøy!!

Hva har du handlet til baby?

Ingenting annet enn en uro og noen skyer til barnerommet. Men nå som formen forhåpentligvis begynner å bli bedre og vi finner ut kjønn – da ser jeg frem til å starte på handleeventyret, hehe! Gleder meg SÅ til å kjøpe både babyklær, barnevogn og alt som hører med!

Kommer du til å dele om graviditeten din i sosiale medier?

ABSOLUTT!! Endelig kan jeg dele og skrive om det nye kapittelet også! Kommer til å dele masse masse i tiden fremover, men samtidig ha en balanse her for å ikke la dette ta helt overhånd da det garantert ikke er like interessant for alle. Interiør og hverdagsliv vil det bli like mye av som før, kombinert med graviditet! 😀

Meldingene mine til kjæresten aka matbudet går forøvrig i dette om dagen….😂

92 kommentarer på “Q/A: GRAVIDITETEN

 1. Jeanette skriver:

  Koselig innlegg! Blir fint å følge deg i denne tiden! Bra du ikke lar deg påvirke av skremselshistorier om graviditet og fødsel. Det oppleves så forskjellig fra person til person!

 2. R skriver:

  For det første – gratulerer så masse masse!! Og deretter; for en fantastisk fin og skjønn måte å dele det på med øvrige familien; at den vordende storesøsteren fikk dele det via tskjorten! Elsket det!

 3. Monica skriver:

  Det beste eg veit er bakst og sjokolade, men når eg gjekk gravid så hadde eg helst lyst på frukt og smoothie. Då fekk eg høyra at det ofta tyda på at ein venta ei jenta, og det stemte med meg Veit ikkje om det ligge noke i det, men blir spennande å sjå om lille er ei jenta eller gutt! Gratulera så mykje med graviditeten❤️ Gler meg til å følga deg framover!

 4. Ingrid T skriver:

  Gratulerer så mye med graviditeten! Vi er nok ca.like langt på vei høres det ut som, blir spennende å følge deg fremover 🙂 Håper formen blir bedre fremover!

 5. Tone R skriver:

  Jeg hadde også lyst på lakris da jeg var gravid :)! Så fantastisk måte å avsløre nyheten på! Nydelig reaksjon på kommende storesøster <3 Kan tenke meg besteforeldre ble ekstatiske! 😀 Gleder meg til å følge deg gjennom graviditeten 🙂

 6. Siv skriver:

  Gratulerer med frøet i magen. Tipper Sophie er sprekkeferdig for å fortelle på Sfo/skole etter juleferie.

  Ang lakris: hadde selv craving på det og jeg fikk beskjed om bare å spise siden jeg hadde lavt blodtrykk.

  Kos deg med voksende mage og alt det herlige som følger med:-)

  • Kristina Andersen skriver:

   Hun har allerede annonsert på skolen for klassen sin, haha! Hun er så god <33 Har lest så mye om lakris at jeg tørr rett og slett ikke, selv om jeg ser flere skriver at det går fint med måte. Tuusen takk, Siv <3

 7. Marthe skriver:

  Beste tipset mitt til fødsel er, som du sier, ikke ha noen forventninger eller tanker om det. Ut skal den og det blir som det blir! Tror det hjelper veldig! De på sykehuset vet hva de driver med, og man får ikke gjort noe med det uansett masse lykke til

 8. Julie skriver:

  Gratulerer så mye! Gleder meg masse til å følge deg gjennom dette store eventyret!
  Jeg fikk også cravings på salt lakris da jeg var gravid, spiser det aldri ellers og kunne jo ikke spise det da heller.. Kjøpte noen salte hodeskaller fra smågodtet innemellom og luktet og slikket av saltet Helt crazy!

   • Eirin skriver:

    På veg heim frå sjukehuset med ein nyfødd gut ba eg mannen gå innom fyrste butikk for å kjøpe salt sild. Han kom ut igjen tomhendt då dei ikkje hadde det- men sendte han rett inn igjen etter Godt og blandet og heiv i meg alle lakrisene i blandinga før han ein gong rakk å starte bilen igjen! Med nestemann som eg venter nå trur eg at eg pakker ned lakris i fødebaggen.

 9. Sanna skriver:

  Gleder meg til og følge deg videre med graviditeten <3 Lest bloggen din i mange år og er like gammel som deg. Jeg og samboer venter også vårt første barn til våren, og da er det ekstra stas og følge med på deg når vi er i samme båt 🙂 Håper du blir bedre i formen snart, jeg var også skikkelig dårlig fra uke 6 til uke 11, så plutselig ga det seg. Nå er jeg i uke 21 og formen er kjempe bra 🙂

 10. :) skriver:

  Svarer han aldri på meldinger?

  Fødselen blir flott! Jeg har født to ganger, og det er det råeste jeg har gjort! Vondt ja, men ikke så vondt som alle skal ha det til. Du kommer til å føle deg så sykt sterk og mektig! Gled deg!!

  Blir spennende å følge videre.

 11. Trine skriver:

  Det blir SÅ gøy å følge deg på denne reisen .

  At du har en så sterk mentalitet nå ang fødsel tenker jeg er gull verdt Jeg var ganske lik som deg (når det nærmet seg kom redselen litt snikende) MEN herregud min fødsel kunne jeg gjerne gjort 100 ganger til! Var ganske mentalt forberedt på mye smerte, så når det stod på var det litt sånn «dette kan ikke være rier, det skal jo gjøre så innmari vondt» men plutselig hadde jeg 6 cm åpning og det var på tide å sitte epidural (tvillingfødsel så da er det anbefalt). Og selve utpressingen av ungene kjente jeg nesten ingenting utav! Så det finnes mange gode fødselshistorier også Utifra hvordan jeg kjenner deg gjennom bloggen er jeg helt sikker på at du kommer til å naile det så sinnsykt bra, om det blir uten eller med epidural, vanlig fødsel eller keisersnitt. Masse masse lykke til når den tid kommer ❤️

  • Kristina Andersen skriver:

   Guri så kult å lese Trine!! Blir alltid glad for gode historier som dette, all positivitet er hjertelig velkommen her 😀 Gleder meg i hvert fall veldig, så får det gå som det går <3 Klem!

 12. Linn skriver:

  Hahaha lo sånn av meldingane! Og alt det andre i innlegget var sååå kjekt og rørande å lese <3 Håpar du bloggar i all framtid!!

 13. Line skriver:

  Såå koselig ang fødsel så var jeg lik deg, og hadde innstilling om at alle er forskjellige. Og jeg var sååå redd for smerter, men det gikk overraskende bra

 14. Mia skriver:

  Så synd det er bare du som kommer inn på ultralyd da. Man får ikke lov nå pga corona.
  (Bare sier det så du ikke får så høye forhåpninger) Hadde lyst til det selv på Volvat. Mannen min og vi er gift fikk ikke være med inn en gang. Men jeg hadde tenkt det uansett, men de på Volvat var veldig på det. Og godt er det egentlig da, men vil ikke at du skal bli skuffa.

  • Kristina Andersen skriver:

   Vi skal på privat ultralyd som vi allerede har vært to ganger, hehe. Der kan man heldigvis ha med både partner og søsken. Men på ordinær ultralyd, må man nå gå alene 🙂

 15. Siri skriver:

  Veldig kjekt at dere venter barn ❤️ Gratulerer så mye, du kommer til å bli en fantastisk fin mor, det er jeg sikker på Det høres veldig fornuftig ut hvordan dere tenker rundt eksponering av barnet

 16. Silje skriver:

  GRATULERER så mye! «Det er din fødsel», var det en som sa til meg da jeg nærmet meg termin, og det er jaggu sant. Kroppen vet hva den gjør. Lykke til på den magiske ferden ❤️

 17. Martine skriver:

  Hei❤️ Gratulerer så mye med graviditeten. Selv er jeg 30 uker på vei med en liten gutt! må bare spørre, hvor er den nydelige uroen du la ut på instagram fra?

 18. Kathrine skriver:

  Jeg må le av innlegget ditt at du ikke stresset med å bli gravid, fordi de som ikke blir gravide har som regel en grunn for at de ikke blir det. Det er ikke bare stress inn i bildet. Prøv å tenk litt på hvordan du ordlegger deg. Det kan være et sårt punkt for mange at du skriver at du ikke stresser.

 19. Linn skriver:

  Gratulerer med graviditeten!!Jeg hadde det på følelsen,men synes du fortsatt har blitt bombardert med for mye spm ang det!Hva tror folk liksom?at du skal dele det i et kommentarfelt?

  Uansett,ble selv mamma rett etter Norge stengte ned,og det er så fint!!
  Jeg hadde samme innstilling som deg,gikk inn på fødestuen uten å forvente det ene eller det andre,men var personlig veldig redd for keisersnitt..Det endte med at jeg fortrengte det totalt,og når det da ble KS,gikk jeg i fullstendig panikk!Men,når det er sakt var det ingenting å være redd for,alt gikk kjempe fint!Kunne bare ønske jeg hadde satt meg litt inn i det på forhånd<3

  Eeeen bitteliten ting til,jeg aner ikke hvor gammel Sophie er,men har hørt det ikke en anbefalt å ta med søsken på UL i tilfelle det skulle være noe «galt»,men det har dere kanskje diskutert allerede

  Masse lykke til!Selv hadde jeg et veldig fint svangerskap,men tror det er noe med uke 6,da lå jeg på en solseng i Tyrkia,totalt uten matlyst..aldri gått ned i velt på ferie før,si

  • Kristina Andersen skriver:

   Haha! Ja, det virker som enkelte faktisk tror man kommer til å svare «ja» i kommentarfeltet før man i det hele tatt har fortalt nærmeste familie.. Merkelig med det! Kos deg videre som mamma, Linn 😀 OG god juul! <3

 20. Lene skriver:

  Tar av meg av hatten for deg ! At dere har tatt en avgjørelse på at barnet ikke skal brukes som inntektskilde er en fornuftig avgjørelse . Barn skal ikke utsettelse for det. Mange store bloggere i dag bruker barna sine på å tjene store summer også før de er født . Ikke bare store summer, men masse utstyr, klær osv . Det blir feil. Håper flere lærer av deg!!

  • Kristina Andersen skriver:

   Tror du missforstod litt hva jeg skriver. Her blir det nok reklame for både babyutstyr og klær hvis jeg er så heldig å få jobbe med merkene JEG ønsker, men barnet skal aldri brukes fysisk i reklamer. Det blir meg + produkt, slik som jeg allerede har gjort i 14 år 🙂

 21. Toyni skriver:

  Det er så koselig!
  Også godt å se at det ikke bare var jeg som brukte mannen som matbud under graviditeten 😉

 22. Anna skriver:

  Hei
  Gratulerer så mye med graviditeten Veldig koselig! Selv venter jeg barn nr. 2, en liten gutt i mars☺️
  Opplevde akkurat de samme symptomene og cravingene som deg og magefølelsen min sa også gutt
  Ser også at du går på kvalmestillende og det gjorde jeg også og opplevde at den ekstreme hodepinen kom i kombinasjon med kvalmestillende, så det ville jeg sjekket ut om også kan være ditt tilfelle? Ikke godt med den hodepinen, da tok jeg heller kvalmen
  Gratulerer så mye igjen og gleder meg til å høre om graviditeten videre

 23. Mariann skriver:

  Gratulerer sååå mye, Kristina❤️❤️ Herlighet så koselig! Ble virkelig så glad på dine vegner når jeg leste denne nyheten, at jeg måtte blaste litt musikk og vaske gulvet i huset for å putte energiboosten et sted Gleder meg til å høre mer om hvor livet tar deg videre!
  Stooor klem fra meg!

 24. Sunniva skriver:

  Så bra at du gleder deg til fødsel! Det gjorde jeg også 🙂 Her kom mini til verden for 4 dager siden, og fødselen var en helt rå opplevelse. Min fødsel var rask og heftig, men man føler man har superkrefter! Har allerede glemt hvor vondt det var, kunne gjort det igjen i morgen 🙂 Gratulerer og lykke til med graviditeten!

 25. Henriette skriver:

  Sist svangerskap var jeg dårlig fra dag 1 og kunne ikke trene… denne gangen (32+5 nå) var jeg i veldig god form de første ukene. Løp lange turer hver dag, men en dag sa det stopp. Kjip følelse. Skikkelig kjip følelse. Heldigvis får man nesten tilbake kroppen etter fødsel og masse motivasjon. Masse lykke til!

  Du kan forresten spise litt lakris, men ikke så mye

 26. LH skriver:

  Har ingen fødselshistorie selv, men mamma opplevde fødselen da hun fikk meg, som helt fantastisk, jeg har ikke noe behov for biologiske barn, men bare fødselshistorien til mamma gjør at jeg får lyst til å føde, for det høres så utrolig rått ut er for øvrig veldig rørende å lese hvor stolt kommende storesøster er ❤️

 27. Thea skriver:

  Gratulerer så mye Kristina❤️ Så glad på deres vegne, og gleder meg masse til å følge deg fremover<3 Lykke til med alt som måtte komme fremover! Hvor er kjolen fra forresten?

 28. Lashana skriver:

  Loved reading this. You are beautiful! Make sure you take lots of photos, even when you don’t feel the best. I regret not taking more pregnancy photos, because it goes by so fast. It is a good thing that you are watching what you eat and drinking a lot of water. I can’t imagine how hard it is to be pregnant with all that is going on in the world, so I hope that you are safe and healthy. Much love.

 29. K skriver:

  Gratulerer så mye! Så bra at du gleder deg til fødsel. Skulle ønske jeg gjorde det samme når jeg selv var gravid forrige år. Brukte mye tid på å være livredd noe jeg absolutt ikke trengte å være! Fødselen gikk over all forventning og håper virkelig jeg får oppleve det igjen masse lykke til! Gleder meg så mye til å følge deg videre på denne ferden og glede meg til å se innkjøp og spesielt bilder av babyklær. Elsker babyklær ❤️

 30. Maria skriver:

  Den instillingen til fødselen hadde jeg å! Jeg tenkte at «dette kan jeg ikke planlegge, jeg vet ikke hvordan det skal bli og jeg skal høre på hva jordmødrene anbefaler eller sier og så tar vi det som det kommer» det var den BESTE avgjørelsen. Selvom fødselen varte i over 28 timer og var grusom vond så har det ikke skremt meg på noe som helst måte fra å gjøre det igjen (Kanskje, akkuratt nå med en 1,5 åring så frister det lite ) De er så flinke på Sørlandets sykehus så du er i de beste hender! Masse masse lykke til i svangerskapet

 31. Diana skriver:

  Gratulerer først og fremst til kommende mamma, og foreldre <3
  Jeg er ei som er innom blogg 1x per 3 år kanskje
  Men nå snublet jeg over innlegget og skal ikke påstå å mene, men som mor til to og tidligere sykepleier utdannelse så er laks bare sunt :), litt salt er jo ok men ikke overdriv grunnet ødem økning. Levde på laks ( sushi så rått, fra kjent kilde, grillet laks, og laks i all form igjennom begge graviditeter. Helse personel og jm har bare bekreftet rikelig med omega påvist for de små, samt sterke til beins ) nyt det

 32. Malen skriver:

  Så fantastisk, Kristina! Gratulerer så mye ❤️ Har fulgt deg fra starten og syntes du er en så herlig dame!! Jeg husker når du jobbet i en butikk på Sørlandssenteret så sto jeg og en venninne lenge på utsiden for å samle mot til å spørre om å ta et bilde med deg

  eneste jeg kan si er GLED deg til fødsel, det er det gøyeste, råeste og mest rørende jeg har vært med på i hele mitt liv. Du finner en kraft du aldri ante at du hadde i deg! Så lukk ørene for skrekkhistorier, for du har ingenting å grue deg til. Nyt tiden med magen, tiden går plutselig veeeldig fort. Lykke til videre, fine deg❤️ Og gratulerer igjen!!

 33. Siv skriver:

  Kommentera aldri, men no!
  Gratulerer så utrolig masse med graviditeten, og masse lykke til med ruginga♥️ Har fulgt deg på blogg og sosiale media sia eg var 15år ca. Og er no 24! Du inspirera og sprer ein enorm glede via dine kanaler!
  Har alltid tenkt at den dagen du blir mor om det skulle skje, så kjeme du til å bli ein fantastisk mamma! Du virker Så gøyal og jovial!
  Blei sjøl mamma for 2år sia, og for ein fantastisk opplevelse det er. Gleder meg masse til å følge med vidare! Og igjen, gratulerer til dokke alle tre♥️

 34. Marie skriver:

  Gratulerer så utrolig mye med graviditeten!! Dette var såå kjekke nyheter ❤️ Jeg har vært fast følger av deg, nesten helt siden starten. Det har vært så gøy å følge deg gjennom både opp- og nedturer, med din positivitet, pågangsvilje og morsomme påfunn! Det er ingen tvil om at jeg er oppriktig glad på dine vegne, når du nå starter på dette nye kapittelet! Jeg gleder meg til at vi som lesere (forhåpentligvis) får ta en bitteliten del av dette ❤️ Håper du får et nydelig 2021!!

 35. Kristin skriver:

  Så koselig måte å fortelle det til familien på Var de mistenkelige før dere fortalte det, og merket dere i så fall noe til det?
  Gleder meg sånn til den dagen spiren sitter for oss, og har tenkt mye på morsomme måter å fortelle det på. Bare håper de ikke skjønner det før vi er klare selv
  Kom på at det er lenge siden vi har hørt om mormoren din. Hun er vel stolt over å skulle bli oldemor? Ikke alle som er så heldige å få bli det nå til dags

Comments are closed.