TIDENES VERSTE FREDAG

I dag har jeg rett og slett hatt tidenes kjipeste fredag. Det hele begynte på onsdag, hvor jeg fikk en tannverk sendt rett fra helvette. Det var faktisk så vondt at jeg gråt helt hysterisk og ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg, og endte opp med helt panikk samtidig fordi jeg forstod jeg kom til å måtte dra til tannlegen. Og det ble ikke bedre når toppen av tanna i går ramlet av, og hele tanna var åpen ned til nerven. Jeg klarer ikke beskrive smerten en gang, men det føles som hele munnen og hodet blir slått med spiker. Heldigvis fikk jeg time hos tannlegen min, men dere vet jo meg og tannlege – jeg trenger ikke forklare det igjen vil jeg tro. Jeg er så redd at jeg mister totalt kontrollen på meg selv. Tannen jeg har vondt i er den samme som jeg fortalte om for tre år siden, hvis dere husker? Den som måtte rotfylles, men jeg fikk over en midlertidig fylling fordi jeg er for redd til å i det hele tatt ha en eneste ting i munnen hos tannlegen. Den fyllingen skulle egentlig vare i noen måneder, men så forsiktig og redd som jeg er for tennene mine, har den vart i…… tre år.

I går takket altså fyllingen for seg, og tanna stod på vidt gap. Så i dag var det tannlegetime, og herregud. Jeg håper virkelig ikke den skjønne tannpleieren som også var der leser bloggen min, for fy fader så flau jeg blir over meg selv. Jeg skjelver og gråter av å bare ha et speil i munnen og hele kroppen går totalt i spenn. Men, vi fikk til slutt lagt på en ny midlertidig fylling over og la meg bare si at jeg håper denne også holder i tre år. Herregud for et styr! Tannlegen måtte le av at fyllingen faktisk har vart så lenge, og jeg må le selv. Her behandles den tanna mi som gull, for å si det sånn…. 😂

FUGLEMORDEREN

Som om ikke dette var nok, kom jeg hjem igjen og skulle lufte Målte en tur i nabolaget. Og hva finner jeg? En halvdød liten fugl som hadde knekt begge beina sine, den ene vingen og ikke klarte å fly. Den ristet av smerter og blundet øynene sine, og dyrehjertet mitt klarte virkelig ikke gå i fra den. Og ingen kunne hjelpe meg, så jeg snakket med kjæresten (som var på jobb og ikke ville komme hjem for å ta livet av den den…😡) og fant ut at jeg måtte gjøre det selv. Altså, jeg orker ikke en gang! Føler meg som tidenes fuglemorder, men at den skulle ligge der og lide i gudene vet hvor lenge til? Nei. Da tenker jeg det er bedre å få slippe…

Og ikke nok med det, stakkars Målte spydde ut halve stua vår på morgenen i dag og jeg sølte en kopp kaffe over sofaen vår, så nå ligger alle trekkene til vask. Nei, fader for en drittdag dette har vært til nå! Gi meg styrke. Men for å prøve å se på den positive siden: jeg har en tann som ikke verker lengre, en midleritidig fylling jeg har planer om at skal vare evig og den lille fuglen har ikke vondt lengre. Herfra kan det vel bare gå oppover, eller hva? 😂

40 kommentarer på “TIDENES VERSTE FREDAG

 1. Julie skriver:

  Måtte også rotfylle for 1 år siden, smertene i forkant må være noe av det vondeste jeg har opplevd! Gråt av smerte, noe jeg aaldri gjør
  Men burde du ikke få en ordentlig fylling? Tannlegen min sa at hele tanna kan knekke om jeg tygger hardt i noe med den midlertidige fyllingen, og da kan det koste en formue å få ny tann! Men hvis du er så forsiktig som du sier så går det nok greit noen år til

  • Kristina Andersen skriver:

   Jo, jeg burde selvfølgelig det. Men med den skrekken jeg har er det lettere sagt enn gjort :/ Det er den bakerste tanna mi, så den får ikke «kjørt seg» med tygging som det de andre tennene gjør. Så er jeg VELDIG forsiktig med akkurat den og tygger ingenting hardt på den 🙂

   • Helene skriver:

    Rotfylte selv en tann i fjor, hvor jeg hadde gått rundt me en midlertidig fylling i 3 år spiste aldri på den siden, for var så redd for å ende opp hos tannlegen. Til slutt var det en pose smågodt som førte til mitt nederlag hos tannlegen. Jeg kan oppmuntre deg med at det var mye mindre vondt enn jeg hadde sett for meg. Mine tips er å gjøre så godt du kan for å ikke fokusere på smerten. Prøv å slapp av i kroppen, ta med ørepropper og kjør på med høy musikk som overdøver lyden.
    Masse lykke til!

 2. R skriver:

  Å, nå fikk jeg helt vondt i magen for deg:O Tannsmerter med tannlegeskrekk i tillegg er et helvete, mildt sagt! Og jeg kjenner dessverre til tannsmerter som er så gale at man kan bli gal av mindre, så føler meg helt dårlig på dine vegne. Og så vondt å oppleve det med fuglen, men kanskje du ble sendt som en liten reddende engel til ham/henne, selvom jeg godt forstår at det var traumatisk. Og blærk, stress med oppkast og slikt – nå kan det forhåpentligvis bare ta seg opp, så håper jeg du får en fin fredag til slutt og helgen likeså:)

  • Kristina Andersen skriver:

   Nesten så jeg tror det selv, vi skulle EGENTLIG gå tur en annen plass.. Stakkars lille som bare lå der, jeg får helt vondt av hvor forsvarsløse dyr er 🙁 Håper helgen din har vært fin, R <3

 3. Mona skriver:

  Fy søren så tøff du var!! Det er min største skrekk å komme over skadet dyr som eg aleine MÅ avlive. Det må føles heilt grusomt men alternativet for dyret er sp mye verre viss den ikkje kan reddes. Veldig veldig bra Kristina❤ Og masse masse god bedring med tannverk, fra ei anna som lå å skalv i tannlegestolen i forrige uke Nå håper eg helga di bare blir bedre❤

 4. Thea skriver:

  Hei Kristina!
  Har du sjekket ut om tannlegen din tilbyr narkose under behandling? Min tannlege gjør i alle fall det, så vet ikke om det kunne vært en idé med tanke på at du har så tannlegeskrekk

 5. Hannah skriver:

  Hei 🙂 Ville bare informere om at kyllinger blir kverner levende så du kan spise kyllingsuppe. Dyrehjertet burde gråte like mye over det. Når man blir lei seg av å se dyr lide kan man åpenbart ikke stå innenfor å spise kjøtt som er et resultat av lidelse. Dette er ikke ment nedlatende eller moralistisk, kun opplysende.

 6. B skriver:

  Jeg er sykepleier og tar videreutdanning innenfor anestesi, og lurer på om du har vurdert å ordne tannen din i narkose? Mtp den ekstreme tannlege skrekken. Det er kanskje noe du har snakket om med tannlegen din?

 7. Tone R skriver:

  Jeg har også tannlegeskrekk.. det er ikke noe gøy. Passer så godt på tennene mine for å unngå hull. Går faktisk til tannlegen en gang pr år, og det er like jæv…. hver gang, men biter tenna (!) sammen! Synes det er flott du gjorde slutt på fuglens lidelser. Det var det humane å gjøre, men skjønner at det var ille. Vet ikke om jeg hadde klart det.. Du et god Kristina 🙂 Digger bloggen din 😀

 8. Victoria skriver:

  Hei!
  Elsker bloggen din og å se interiør og system! Så på snap at du hadde kjøpt masse oppbevaringsbokser til kjøkkenet, kan du legge ut et innlegg om dette og legge ved bilder og tanker? Kanskje noe tips og triks til struktur og system?
  Gjerne andre plasser du organiserer osv også.
  Kjøpte lit toppbevaringsbokser igår, men er utrolig dyrt. Så mistet litt motivasjon, så litt tips og inspirasjon hadde vært perfekt

 9. Tonje skriver:

  Off så grusomt!! Håper du får en bedre dag imorgen! Kan jeg spørre hvor den nydelige kåpa de er Ifra?

 10. Vilde skriver:

  Kjære deg, å rotfylle er på ingen måte verre enn å borre! Man får bedøvelse og så kjenner man ingenting. Det er ikke skummelt, ikke vondt og ikke ubehagelig. Det tar bare litt lengre tid! Bare få det gjort, så slipper du bekymre deg lenger

 11. Maya skriver:

  Huff så grusomt!! Føler virkelig med deg. Den smerten med tannverk og rotfylling er helt grusom! Jeg var faktisk så uheldig at jeg hadde samme type smerter under en fødsel, som i tillegg varte i over et døgn. Trodde virkelig ikke jeg skulle overleve de smertene i tillegg til rier og fødsel!
  Skjønner så godt den redselen du føler på for tannlegen, og håper virkelig det ordner seg for deg slik at du får gjennomført behandlingen. Narkose har hjulpet meg flere ganger hvertfall! Masse lykke til Kristina – sender en god klem ❤️

 12. Sara skriver:

  Jeg hadde den verste dagen idag hos tannlegen. Jeg holdt nesten på å grine. Jeg er så flau, hvordan skal jeg glemme dette???

 13. Per Stenhag skriver:

  Det finnes hjelp å få for dem som ikke klarer av tannbehandling så bra. For det første så finnes det tilbud i det offentlige med psykologer og eksponeringsterapi i de så kallede TOO teamene, finnes sikkert hos dere også.
  Dersom det ikke er nok er det ofte mulig å få hjelp med lystgass eller beroligende tabletter.
  I tilfelle ikke det er nok kan noen pasienter av og til få hjelp med narkose hos tannleger. Det skjer enten ved offentlige sykehus, med variabel ( dessverre ofte ganske lang ventetid ) eller hos private tannleger med narkosetilbud. Jeg vet om en aktør som leverer narkose på mange private klinikker, i all hovedsak rundt Oslo, men det er jo enkelt å ta seg dit…. PS

Comments are closed.