EN FILM FOR HELE FAMILIEN

Som jeg har sagt tidligere, så er det sjeldent vi finner virkelig gode familiefilmer. Og den jeg skal tipse om i dag er i hvert fall sjelden kost i denne sjangeren, da handlingen faktisk er fra andre verdens krig. Flukten over grensen heter filmen, og den er ordentlig bra, og ikke minst lærerik. Absolutt vært å snurre, og perfekt å kose seg med denne søndagen! Jeg vil tro denne faller i smak hos alle, både foreldre, besteforeldre og barn. Den er virkelig helt fantastisk bra!

FLUKTEN OVER GRENSEN

I filmen møter vi Gerda og broren hennes Otto. Det er desember i 1942, og søskenparet gjør seg klar for jul sammen med mor og far. Det skal selvfølgelig bli en annerledes desember, da tyske soldater hærjer, mange er på flukt og det er krig. Midt oppi alt oppdager de at foreldrene skjuler to jødiske søsken i kjelleren, og når foreldrene til Gerda og Otto blir arrestert, blir det opp til de å få Daniel og Sarah over grensen til nøytrale Sverige. Otto sliter med å ta en standpunkt i denne saken, han har i skjul vært på NS-møte, og vet ikke helt hvem eller hva han skal tro på. Gerda er helt motsatt, hun er en liten jente med stor fantasi og som er helt klar på at hun vil hjelpe sine nye venner over grensen. Barna legger ut på en farlig flukt med tyske soldater etter seg, og det er usikkert hvem de egentlig kan stole på…

Filmen kan helt sikkert sees mange steder, vi leide den hos Viaplay.❤️

14 kommentarer på “EN FILM FOR HELE FAMILIEN

 1. Anita skriver:

  Vi så på «Den magiske leketøysbutikken» på TV2 Sumo i helga men det var vel jeg som likte den best men eldstemann på 8 så den da hun også..

 2. M skriver:

  Den så koselig ut vurderer å kjøpe en kubus by lassen, hvis du kun skulle hatt én, ville du hatt kubus 4 eller kubus 8 og hvorfor? ☺️

 3. Sunniva skriver:

  Veldig gøy å lese bloggen din❤️ Du sprer så mye positivitet☺️ Hadde vært veldig gøy med et innlegg om gavetips til mor/far/kjæreste/venninne osv. Til bursdag f.eks. Det trengs, haha ☺️❤️ veldig gøy med julegavetips også.

 4. Anonym skriver:

  Hei, det er ikke så relatert til innlegget.
  Men lurer på hvor den svarte sofaen din er kjøpt?

Comments are closed.