TANKER PÅ EN TIRSDAG

.. Vi ble nettopp ferdig med sesong fire av Gåsamman og herreguuud for en avslutning. Kommer det en sesong fem? Det må det jo gjøre! Tenkte egentlig at dette var en avsluttende sesong, noe det igrunnen kunne vært – men håper virkelig på enda en sesong eller to. Litt slitsomt å se på alt dramaet hovedpersonen har i livet sitt hele tiden, det er liksom ingen oppturer – men serien er bare så sjukt bra likevel.

.. Jeg sitter allerede å funderer på hvordan jeg skal pakke årets julegaver, hehe. En smule tidlig, men litt av gleden med julen for meg er faktisk å nettopp glede seg en god stund før desember faktisk er her. Det er så kos å ha noe man ser skikkelig frem til! Første desember skal gavene tradisjonen tro ligge ferdig under juletreet, det er så deilig å ha en hel desember uten å svette rundt i butikker for å jakte gaver sammen med halve norges befolking.

.. Er helt hektet på å gå turer ute nå som det er høst. Må ut i frisk luft hver eneste dag, i minst en time. Kjenner jeg får en sånn ro i hele meg av å traske rundt ute, enten sammen med selskap eller alene. Vanligvis går jeg med podcast på ørene, men i går gikk jeg uten noe som helst og bare lot tankene surre. Ble så lykkelig langt inni sjela over hele livet og gikk bare rundt å smilte for meg selv, hehe. Høsten er så fin!

.. Jeg skjønner ikke hvordan folk kan bli inspirert av mennesker som har det rotete og skittent hjemme, altså at alt bare flyter og ser helt bombet ut til alle døgnets tider? Får man ikke lyst å rydde og heller ha det litt hyggelig rundt seg? Jeg ser bare ikke hvordan et nedbombet hjem med halve klesskapet strødd rundt i stua, et kjøkken med fettflekker over alt og skitne gryter strøtt over benken på dag nr.3 kan inspirere. Jeg får helt fnatt jeg og skjønner ikke helt hvordan voksne mennesker orker å leve slik? Hjeelp, haha!

.. I morgen fyller Målte ett år. Verdens skjønneste tass, med den beste personligheten som finnes. Sammen med Milo, selvfølgelig! Husker det som om det var i går at jeg kom hjem, og trodde det var en helt vanlig onsdag. Kjæresten satt med en knøttliten Cocker Spaniel valp på fanget som han hadde hentet for å overraske oss og jeg trodde seriøst jeg skulle gå rett i bakken. Ett års dagen til Målte skal selvfølgelig feires med de tingene han liker best: overnatting i senga vår, skive med leverpostei, en lang tur i skogen og masse leking med ballen hans.

.. Jeg savner virkelig å reise. Jeg og kjæresten koser oss så når vi kan dra på weekendtur, og jeg lengter etter en skikkelig kjærestetur igjen til en eller annen storby. Det er bare det beste turene som finnes, det! Til neste år skulle vi egentlig på cruise i Karibien hele familien, både sammen med mine foreldre og svigers. Det hadde blitt en drømmetur uten like med minner for livet. Det får selvfølgelig vente til en annen gang, men jeg ser bare så frem til å hoppe på et fly igjen og ha skikkelig ferie.

.. I morgen vil jeg bake eplekake med vaniljekrem! Halve gleden med eplekake er seriøst hvor godt huset lukter når kaken står i ovnen, altsååå! Hverdagslykke.

84 kommentarer på “TANKER PÅ EN TIRSDAG

 1. R skriver:

  Åh, for et knallkoselig innlegg, jeg digger slikt; innlegg med ‘mat’ i:D En fryd å lese, rett og slett <3 Og uff, jeg kan dessverre bidra med å si hvordan man 'orker' å ha det slik; uryddig og kaos, er fordi hodet selv er så kaos at man ikke klarer å ta tak. For min del vil jeg så inderlig rydde, men jeg klarer bare ikke å se skogen for bare trær, det har vokst meg så over hodet og all overtenkingen gjør at det virker nærmest umulig å noensinne komme i mål, selvom jeg prøver. Mine psykiske utfordringer gjør det enormt mye vanskeligere å bare 'ta tak' og jeg hater det – hvorfor kan jeg ikke bare klare det, jeg også, det er jo ikke så vanskelig?! Jeg er jo et oppegående menneske, det burde være null problem! Men så klarer jeg bare ikke. Så det er ikke så beint frem som jeg skulle ønske. Jeg ber nærmest daglig om å klare å få til å gjøre noe vettig i huset og jeg skulle ønsket av hele meg at jeg hadde litt av ditt gen for å holde så orden – send litt min vei om du har til overs, det hadde vært høyt prissatt! 😉

  • Kristina Andersen skriver:

   Sender deg stor klem, R <3 For min del betyr ryddig hjem et ryddig hode, jeg slapper mye mer av når det ser ok ut rundt meg. MEN, dette er ikke for alle, og det kan det være mange grunner til. Klem, igjen! <3

   • R skriver:

    Takk kjære deg og god klem tilbake <3 Jeg er SÅ med deg på at et ryddig hjem betyr et ryddig hode – jeg har bare ikke ryddig nok i hodet til å ta tak i rotehjemmet helt:p Men små skritt, det blir nok god uttelling på det også etterhvert:)

    Og herlighet, som folk misforstår deg fra dette innlegget her i kommentarfeltet! Så merkelig at folk umiddelbart må ta ting verst mulig og som et personlig angrep på dem, go figure:O Får håpe og gå ut ifra at de fleste skjønner hvordan du mener det – og om de ikke gjør det, at de ikke tror det var et personangrep på dem selv:p Jeg personlig blir ihvertfall inspirert av å høre om hvordan du holder så styr og orden på huset ditt:)

 2. Martine Kvanmo Akselsen skriver:

  Hater å være den personen, men serien heter Gåsmamman, uten a midt inni Elsker den jeg også!!

  Ha en fin uke<3

 3. Julie skriver:

  Skjønner ikke helt hva du mener med punkt nr. 4? «Jeg skjønner ikke hvordan folk kan bli inspirert av mennesker som har det rotete og skittent hjemme…». Skjønner ikke hvem du mener blir inspirert av dette? Kan være det bare er meg som ikke skjønner det, men mulig dette punktet var litt dårlig formulert

   • Julie skriver:

    Sånn er jo hverdagen for de aller fleste, det er nok mer normalt enn man tror! Godt med et lite avbrekk i den ellers «perfekte» instagram-verdenen. Synes det er helt topp at det deles! Oss med jobb utenfor eget hjem har ikke like mange timer i døgnet til å gjøre hjemmet ryddig på 🙂

    • Madelen skriver:

     Litt enig med deg der Julie!
     eg liker også ryddig hjem og struktur. Jeg har støv på hjernen og er til tider litt «sprø».

     MEN – mange jobber turnus, jobber mye borte og ikke har mulighet til å jobbe hjemmefra. Jeg kan forstå at ikke alle orker å sove 3 timer etter nattevakt for å stå opp å rydde og vaske som blant annet jeg Jeg jobber tre delt turnus (Dag,kveld,natt) samt har en mann som jobber hver uke i Oslo. + har to barn som kjøres hit og dit. Har du ikke støv på hjernen som meg så flyter Det fort over(noe jeg tror kan være normalt)

     • A skriver:

      Så enig Madelen! Her er vi to turnusarbeidere i hus + en baby på 11 mnd. IKKE sjangs, men det er lett for de som ikke er i den situasjonen og alt skal være perfekt utad. Men for all del hadde jeg hatt en bloggerjobb kunne vel jeg og klart å hatt det strøkent 😉

 4. Marte skriver:

  Har du ikke hund(er)? Er det ikke helt normalt, og din plikt som hundeeier, å gå tur i frisk luft hver dag? Uansett om du er hektet eller ikke?:) Livet som hundeeier – elsker det! Og spesielt nå som det er høst! Er så vakkert og bedre temperatur for de firbente 🙂

 5. E skriver:

  Jeg skjønner godt det med at det er uinspirerende med rotete hus. De fleste vil nok har det like strøkent som du har det. Hvorfor det ikke er strøkent hos meg? Tja, 3 barn, 50% stilling på sykehus, 100% studier i tillegg til en helse som ikke er på topp gjør at det er langtifra strøkent hos oss. Har litt mindre tid og overskudd til vask og rydding enn du har kan du si.

 6. Rbj skriver:

  Til juleblogger nr. 1! Hva med en spalte om julepynt-tips på nett, nå og da i månedene før jul? Jeg vil så gjerne finne fin og rimelig-ish julepynt, men syns det er vanskelig å finne på nett. Kjedelig å måtte vente til førjulstid når «alle» er på jakt etter julepynt i butikkene, spesielt nå i coronatida! Kanskje også andre gøyale/søte julesaker en kan finne på nett, som gaver o.l.! Et ønske fra meg iafall

 7. Martine skriver:

  Hei Kristina <3 angående det du skriver om rydding, så er nok jeg en som kan ha et såkalt bombet hus noen ganger.. og det kommer ganske enkelt av at jeg har en tøff fysisk jobb. Så når jeg kommer fra jobb og alt som MÅ gjøres har blitt gjort så er det ikke mye overskudd igjen til å støvsuge hver dag osv…

  • Kristina Andersen skriver:

   Det skjønner jeg kjempegodt at overskuddet ikke alltid er der <3 Nå snakker jeg ikke om støvsuging hver dag, men heller hjem som minner mer om et bomdenedslag.. Hehe! Min mening, JEG forstår ikke at folk orker det 🙂 Klem!

 8. Maria skriver:

  Noen av oss har det syyyykt travelt!!! Jobber 65% natt som spl, studerer 100% (i disse fuckings covid-19 tider) er 100% grand danois eiger og har barn. Skitne benker? Vel de får være det til jeg kommer til det. Vil du ver min hushjelp..?Perfeksjonisten, gratis selvfølgelig

  • Kristina Andersen skriver:

   Travelt har jeg det også, det samme hadde mine foreldre i oppveksten min – men huset vårt så aldri ut som en svinesti av den grunn. Men jeg skjønner dette kan provosere folk som ikke har tid eller lyst til å rydde, så beklager hvis du ble fornærmet 🙂

 9. Thea skriver:

  Jeg regner ikke med du godtar kommentarer som ikke er utelukkende positive, men det nedlatende punktet med uryddige hjem, der må du gå i deg selv. De aller fleste har ikke en livssituasjon som tilsier at hjemmet er ryddig stadig vekk, og da kan man vel lettere kjenne seg igjen i de menneskene. Jeg syns forøvrig ikke at det er spesielt inspirerende med 17 bilder av samme stua, uansett hvor ryddig du har det. Jeg syns innholdet ditt har tapt seg de siste årene, men ikke minst syns jeg ikke du har blitt et mer sympatisk menneske med årene heller, selv om jeg håpte du hadde vokst opp,

 10. Ida skriver:

  Muligheten til å ha et fullstendig ryddig og rent hus spørs vel hvor du er i livet. Er vel ikke alltid et valg om å ha det sånn, enkelte ganger i livet må endel prioritere for eksempel søvn og småbarn foran å rydde og vaske til det perfekte. Sånn er det bare 🙂

   • Ida skriver:

    Sammenliknet med de bildene du legger ut, tror jeg vårt småbarnskaos nærmer seg det du kaller «svinesti» 70% av tiden. Uten at det betyr at vi ikke har lyst til å ha det hyggelig eller rydder med jevne mellomrom, men det er noe med sabotasje fra familiemedlemmer under 3 år 😉 Kan derfor forstå de som lar seg inspirere (eller ikke føler seg like ille) av å se verre tilfeller på Instagram. Uansett, dette var bare min mening!

 11. Anett skriver:

  Jeg synes det er inspirerende å se ryddige hjem!! Og tar med meg en del av tipsene dine inn i mine rydderutiner, takk for det 🙂
  Gratulerer med dagen til skjønneste vofsen <3

 12. Mona skriver:

  Jeg vil tro du selv vil tåle litt mer rot og «uorden» når du får små barn i hus, og en hektisk hverdag du ikke kan styre 100% selv. Enig i at et skittent hjem ikke er inspirerende, men for meg som er tobarnsmamma med fulltidsjobb finner jeg ikke ditt strigla hjem inspirerende heller, mer slitsomt å se på. En mellomting er topp, og noe de aller fleste både klarer og får til ☺️

  • Kristina Andersen skriver:

   Vi har barn i hus og jobber begge to fulle dager – likevel er det ingen problem å sørge for at huset ikke ser bombet ut. Det har vel mye å si hva man prioriterer, jeg dropper lett en venninnekveld for å sørge for at hus og hjem er på stell 🙂 Enig i at en mellomting er topp!

   • Jenny skriver:

    Jobber du fulle dager? De fleste tenker vel at en full dag er 8 timer jobb. Regner du sengekos med Målte, løping på tredemøllen, tur i naturen og handling som jobb? Siden du dokumenterer det på SoMe tenker jeg. Da kan jeg skjønne at du mener du jobber fulle dager
    Må si jeg tenker som deg. Hater rot og skitt og må ha det ryddig. Skitt er aldri inspirerende, men det kan være litt godt og se rotete hjem innimellom – at ikke alt trenger og være perfekt.

    • Kristina Andersen skriver:

     Hva i alle dager vet du om hvordan jeg jobber? Og hvordan arbeidsdagen blir lagt opp? Jeg er heldig og kan bestemme fult ut selv hvordan arbeidsdagen min skal se ut, og når jeg ønsker å jobbe. Ofte kan jeg sitte 3-4 timer på ettermiddagen for å jobbe videre, nettopp fordi jeg har trent, gått tur og f.eks gjort husarbeid på formiddagen. Åtte timers jobb daglig er lett å fylle inn, tro du meg 🙂

     • Jenny skriver:

      Jeg vet ingenting om hvordan du jobber. Bare spurte hva du mener er jobb. Det kan jo tenkes at du mener det er jobb og trene, gå tur og rydde fordi du lager innhold av det på SoMe og dermed tjener penger på det. Var ikke verre ment, slapp av 🙂 Vanskelig for oss lesere og tro at du jobber 8 timer når du ikke engang blogger daglig. Men jeg kan skjønne at du mener du jobber 8 timer om du regner med rydding og handling (som du lager innlegg av og da tjener penger på) som jobb.

     • Kristina Andersen skriver:

      La meg gi et eksempel: matlaging. Dette inngår i jobben min, da jeg gjerne deler oppskrifter og lager innhold av alt jeg gjør. Forskjellen fra andre her er at jeg kan lage jobb ut av det meste, dersom jeg publiserer det i kanalene mine. DER vet jeg selv at jeg er heldig 🙂

     • Mina skriver:

      Nå er det du som har skrevet x antall ganger at du er så glad for en mer normal hverdag med 08-16-jobb, samtidig som du samme dag legger ut på story at du trener, vasker, rydder og lunsjer med venner i byen.

     • Kristina Andersen skriver:

      Men mennesker med «normal» jobb, er det ikke normalt at de også trener i blant, vasket og rydder eget hjem? Jeg har en 100% normal hverdag, og er så heldig at jeg har en fleksibel jobb som gjør at jeg kan treffe venninner midt på dagen OG jobbe meg inn igjen på kvelden 🙂

   • Jenny skriver:

    Altså, du kan jo ikke mene at du har en 100% normal hverdag! Du sier jo at du regner middagslaging som jobb. De som har en 100% normal hverdag lager middag etter 8 timer jobb. Unner deg alt godt, virkelig! men du må da se at det er forskjell på og ha løpetur middagslaging som jobb og på de som faktisk er 8 timer på jobb og må gjøre «din» jobb (middagslaging som eksempel) etter 8 timer på jobb.

 13. MG skriver:

  Men du – jeg må bare spørre. Er du klar over at mange mennesker lever med kronisk sykdom som gjør at selv om de VIL ha et strøkent, ryddig og rent hjem, så forhindrer sykdommen deres å ha det slik? 🙂
  Jeg er ikke så heldig å kunne prioritere vekk noe annet for å klare støvsugeren. Jeg har så lite energi, at om jeg orker noe, så vil jeg heller se serier med kjæresten, ringe en venn, eller være med på kjøretur, enn å bruke all energi for flere dager på å faktisk støvsuge. Selv om jeg VIL ha det støvfritt, så er ikke kroppen min enig. Heldigvis hadde jeg råd til robotstøvsuger, og har en kjæreste som tar gulvene. Ryddig har vi det og, for der legger jeg heller litt energi når jeg kan.
  Se for deg å leve med å ikke kunne vaske og rydde daglig, helt plutselig uten forklaring. Og å stirre på det konstant fordi du er hjemme hele tiden. Du er heldigere enn du vet siden du ikke virker å ha tenkt over at det kan være slik for andre mennesker. Jeg håper oppriktig du slipper å oppleve å føle på kroniske smerter og sykdom noen gang i livet ditt, og at du slipper å føle på frustrasjonen over å ville gjøre noe, men ikke være fysisk i stand til det.
  Jeg måtte bare skrive noe her denne gangen, for jeg reagerte på det. Syns generelt bloggen din er fin å lese, og håper du tar det som konstruktiv kritikk og et forsøk på å vise at mennesker er ulike 🙂 Du er heldig som har energi til å kunne gjør alt du vil. Husk at alle ikke er like.

  • Kristina Andersen skriver:

   Hvis jeg skulle tenkt på alle med sykdommer, lidelser og livssituasjoner – ville det vært veeldig vanskelig for meg å skrive en blogg. Dette var min mening, basert på mitt liv. Ingenting annet 🙂

 14. Liis skriver:

  Jeg må være enig om rydding både med deg og de alle de i kommentar feltet. Er gravid med nr3. Og hjemmeværende. Studerer 100% så når jeg har krefter så styrer æ masse hjemme. Liker å ha det fint. Synes hjemme ditt er meget fin motivasjon for å rydde litt. Samt forstår ikke alle de Instagram/Snapchat kontoer som fremmer sin profil som interiør samt skal være 2020perfect å vise bak fasaden å det ser helt bombet ut!!! Hver eneste gang. Hjelper lite å rydde en hjørne for å ta et fint bilde for Instagram hvis du viser det stolt frem hvor uryddig det er på andre kanaler…

 15. Tonje skriver:

  Ååh nå fikk jeg også lyst til å bake eplekake!! Haha! Lenge siden jeg har laget, det er jo bare sååå godt med norske epler takk for tips! Syns du er veldig inspirerende mtp på innredning og rydding er selv mor, men jeg kan jeg ikke legge meg viss kjøkkenet ikke er strøkent eller det flyter rundt med ting da får jeg aldri sove Så får heller 1 åringen springe å rote litt på dagen så rydder jeg alt på kvelden. Håpløst å holde det ryddig på dagen, han hiver ting rundt alle veier haha! Men sånn er detØnsker deg en nydelig uke fine deg<3

 16. Marit skriver:

  Med fire barn, jobb, fritidsaktiviteter og alt som skjer i en storfamilie, er jeg godt kjent med både kaos og rot, Og derfor er det ikke det jeg søker etter hos andre heller.
  Jeg er som deg, Kristina, jeg rydder etterhvert for å holde oversikten her hjemme, fremfor skippertak når det har hopet seg opp.
  De fleste skjønner vel at ingen har det 100% striglet til enhver tid, men jeg har ingen interesse av å se på bilder med andres rot. Jeg finner inspirasjon i ryddige hjem, og trives i rene og ryddige omgivelser.
  Jeg har ingenting imot at andre legger ut bilder hvor det tilfeldigvis er rot i bakgrunnen, jeg bryr meg fint lite om hvordan andre gjør det i sitt hjem. Men jeg skjønner meg ikke på de som på død og liv må legge ut bilder av rotet sitt bare for å påpeke at det er mere normalt å ha det rotete enn ryddig..

 17. Ingunn skriver:

  Så enig med deg angående å ha det ryddig! Hva andre her mener skjønner jeg meg ikke helt på.. Hvis alle tingene har fast plass i hjemmet, tar det så lite tid å legge de tilbake på plassen sin

 18. Madelen skriver:

  Hei! Jeg tror ikke de fleste blir inspirert av å se rotete og skitne hus på Instagram, men at det kan være litt godt å se at ikke alle har det perfekt hele tiden. Det er fort gjort for flere av oss å føle at det kun er vi som ikke har rukket å shine huset, og da er det greit å se at det ikke er tilfellet. Er ikke alltid tiden strekker til.

  • Kristina Andersen skriver:

   Det skjønner jeg kjempegodt 🙂 Ingen har det perfekt hele tiden. Jeg sikter til dette med at et rotete og skittent hjem liksom skal være mer normalt og greit enn et ryddig hjem. For DET er jeg uenig i 🙂

 19. Madeleine skriver:

  Jeg syns det er så inspirerende å se bilder av hjemmet ditt, og elsker hver gang du skriver om rydding, vasking eller organisering helt enig med deg, det er prioritering!

 20. Anniken S Johansen skriver:

  Hei Kristina! Helt random spørsmål, men hvordan er det å ha hvit benkeplate? Jeg holder på å tegne kjøkken å har så lyst å ha hvit benkeplate fordi jeg synes det ser estetisk best ut men er ganske mange som oppfordrer meg til å ikke gå for det. Vil di ha valgt hvit benkeplate igjen?

  • Kristina Andersen skriver:

   Litt usikker, det er nok mer slitsomt å holde den fin enn hva en annen benkeplate ville vært. Må vaske den flere ganger daglig med spray og mikrofiberklut for at den ikke skal se flekkete ut, så ville absolutt tatt det med i beregningen 🙂

 21. Heidi skriver:

  Koselig innlegg!:)
  Helt enig med deg ang. Både juleforberedelser og rydding! Mitt hode fungerer ikke når det er kaos i heimen, selv om dagene er stresset og ikke alltid henger helt på greip så får jeg alltid til å rydde huset strøkent før kvelden. Ryddig kjøkken og stue MÅ jeg ha hver dag haha! Folk får bli provosert, det blir de av meg og, men vi som har støv på hjernen må også få lov å ha vår mening 😉

  Fin dag til deg <3

  • Hilde skriver:

   Ryddig hjem gir meg ro i sjela 🙂 når det gjelder hva som inspirerer meg, så er det lykkelige mennesker. Da spiller ikke det rundt så stor rolle. Hos deg blir jeg inspirert av nettopp innlegg som viser orden i skap, kjøleskap osv. Jeg vil se mer av ditt system og blir inspirert til å rydde selv. Hos andre kan det være annen inspirasjon. Det flotte er jo at man selv kan velge hvilke kontoer man ønsker å følge 🙂

 22. Jeanette skriver:

  Forstår ikke hvorfor folk skal kritisere dette med å ha et ryddig hjem! Man får faktisk helt kaos i hodet om man har det uryddig rundt seg! Så jeg skjønner deg veldig godt! Har du forresten fått med deg at Stassi ,Brittany og Lala fra Vanderpump Rules venter barn?!

 23. Victoria skriver:

  Synes det punktet om ryddig hus er litt provoserende skal jeg være ærlig. Kan vi ikke godta at vi er forskjellige uten å se ned på andre som er ulike? Merkelig at du ikke kan forstå at folk har det annerledes enn deg. Og jeg tenker at du som ikke har flere små barn som bor hjemme hele tiden. Du har en ganske fleksibel jobb, som gjør at du kan bruke mye av tiden din til å ha det ryddig og rent. Jeg ville kanskje vært litt mer forsiktig med å dømme andre, hvis jeg var deg☺️

 24. Åse skriver:

  Hei heijeg bruker aldri kommentere noen plass, men lurer så veldig på en tingdu skjønner, jeg er sånn ca like mye ordensmenneske som du- og har i tillegg en cocker spaniel…jeg støvsuger og mopper til jeg blir blå, men hundehår er det likevel konstant herså da forstår jeg ikke hvordan du som ordner og steller mer enn meg ksn leve med at Målte er i sengen og sofaen? Det er de plassene vår ikke er, jeg måtte sette stopp en plass, selv om resten av fam synes han absolutt burde få være der…hilsen Åse

 25. Caroline skriver:

  Jeg er som deg, rydder litt hver dag. Det tar ikke mange minuttene å re opp senga, sette på en klesvask, rydde i puter og pledd i sofaen, og vaske opp og sette i oppvaskmaskin etter matlaging. Jeg har både fulltidsjobb, familie og hund, men har ingen problem med å
  holde hjemmet ryddig og rent når jeg gjør litt hver dag 🙂 Da jeg bodde hjemme hos foreldrene mine var det også alltid rent og ryddig, så jeg tror dette handler litt om prioriteringer og hva man er vandt med. Hvis jeg har et kaos rundt meg, så blir det kaos i hodet også.. derfor er det sååå deilig å alltid ha det ryddig hjemme 🙂

 26. Stine skriver:

  Hei, Kristina!
  Helt enig med deg i at kjæresteturer er noe av det beste som finnes!❤️ Jeg og min kjæreste er på flere turer igjennom året, ofte kortere helgeturer utenlands. I år har vi jo ikke hatt muligheten til det, men vi har likevel hatt flere turer i Norge. To Roadtrips til Kristiansand, og flytur til Bergen og Tromsø (siste var sommerferie med «mine og dine» barn). Skjønner veldig godt ønske om sol og sommer, men så lenge vi er i denne tiden vi er, kan jeg varmt anbefale små helgeturer i Norge også Hva med Nordlys-og hvalsafari i Tromsø til vinteren? (min følelse av kjærestetur starter når vi går igjennom sikkerhetskontrollen på Gardermoen )

 27. Heydi skriver:

  Helt enig i at det er deiligste å holde det ryddig. Skjønner likevel at folk blir irritert når du påstår at det er verdens enkleste oppgave. Det er ikke alle som har mulighet til å starte dagen ned å støvsuge hele boligen til tross for at de fleste hadde satt pris på å rekke det. Må også nevne at mange har krevende jobber som tar mye mental kapasitet. Skjønner at blogging er mye jobb, men man kan ikke påstå at det er vanskelig eller krevende jobb, heller mye men svært enkelt arbeid som ikke krever enorm mental kapasitet eller fysisk utfoldelse. Når du prater som om alle har en livssituasjon som gir rom for å gå lange turer midt på dagen eller eller støvsuge dagen lang blir folk sinte. Men du har et flott hjem og jeg blir veldig inspirert til å rydde og vaske <3

 28. C skriver:

  Blir helt paff av kommentarfeltet her.. Dette er Kristina sin blogg, det er hennes tanker og meninger. Man kan være uenig og saklig på samme tid 😉

 29. Ingrid skriver:

  Dette må faktisk være noe av det dummeste jeg har lest noensinne.. Blir det samme som å si: kan ikke skjønne hvordan noen syns det er inspirerende å være overvektig/lite trent. Altså, jeg bruker heller tiden jeg har til overs av dagen min på trening fordi MIN største prioritering er det. Betyr ikke at alle andre må det. Hvis du heller vil rydde – bra for deg. Men det betyr ikke at jeg kan si til deg: syns ikke kroppen din er inspirerende fordi den ikke er en fitnesskropp. Nå er interiør og hjem sikkert en av dine største hobbyer, og også en stor del av jobben din, så selvsagt har du det som regel ryddig. Jobben min er trening, men jeg syns fortsatt ikke at alle andre med en fettprosent over tre er uinspirerende.. Jeezes kvinne, ta deg sammen.

 30. Maya skriver:

  Elsker sånne innlegg
  Gleder meg til å se Gåsmammaen jeg også, har akkurat sett ferdig sydens dronning – for en serie!! Takk for tips!
  Kom forresten over en serie som heter «The home Edit (Interiørredaktørene)», på Netflix – har du sett den? Handler om å organisere alt, tenkte det måtte være midt i blinken for deg også

 31. Beate skriver:

  Jeg føler det er mange som har behov for å forsvare seg hvorfor de ikke har det ryddig i hjemmet. Jeg ser begge sider av saken, hvis man kan si det sånn. Men til syvende og sist, handler det om hva vi prioriterer. Uansett hvordan man vrir og vender på det! Samme med trening, venninneheng, penger, sparing, bruke av tid på å sminke seg o.s.v. Og egne meninger er det lov å ha!
  Klem til deg, Kristina! <3

 32. Kari skriver:

  Nå sitter du hjemme dagen lang og skriver, så det er klart at du kan imellom blogging rydde og ordne. I en annen sin verden så blir det litt kaos med 2-3 barn og jobb fra 0700-1600 🙂

 33. Emilie skriver:

  Ååå merker jeg gleder meg til desember og til julebloggen din Vet mange er imot jul før desember, men du er så sykt flink med julepynt, så et ønske fra meg ville vært at du kommer med tips til hvor man kan kjøpe julepynt osv litt før desember, eller inspirasjon til hva man kan lage Jeg elsker også å ha huset klart til jul 1.desember, så inspirasjonen må komme før desember kommer Ha en fin onsdag Kristina <3

 34. ia skriver:

  Siden det er så mange som kommenterer at det er vanskelig å holde huset strøkent med full jobb ++, kan jeg meddele at leiligheten min ser stort sett ut som en svinesti enda jeg jobber godt under 100% og har ingen barn, haha 😉 Og enda blir jeg inspirert av deg (men tydeligvis ikke nok 😛

 35. Jif skriver:

  Gud bedre meg så hårsåre folk er. Nei, alle er ikke i en situasjon hvor det er mulig å holde det striglet hjemme (det var vel aldri det Kristina skrev heller). Men, å holde et hjem relativt ryddig og rent har de fleste anledning til.

 36. Marit skriver:

  Merkelig hvordan så mange går i forsvarsmodus bare fordi noen ikke blir inspirert av rotete hjem.

  Jeg vet at de færreste har det strøkent til enhver tid, og det er helt greit og faktisk helt normalt..
  Jeg vet at jobb, studier, unger, sykdom og div gjør at det ikke er så lett å ha alt under kontroll hele tiden.

  Jeg personlig liker å ha det ryddig og rent rundt meg, og helt ærlig synes jeg ikke at det er særlig vanskelig heller. Selv med jobb, unger, fritidsaktiviteter, kronisk sykdom og mere til. Utrolig hva man rekker om man setter av 10 min til effektiv rydding.
  Og med huset fullt kan det fort bli kaos, derfor ekstra viktig å prioritere rydding også, for å ha kontroll. Jeg gidder ærlig talt ikke stresset med å lete i rot etter ting når mange skal ut om morgningen her feks.
  Her må alle bidre, små og store. Det er ikke mye forlangt at selv småunger må være med på å rydde opp etter seg, det må de jo i barnehagen også,
  Ikke alltid jeg er like motivert for å gyve løs på haugen på kjøkkenbenken eller et vaskerom som som flyter over av skittentøy, men det må jo gjøres. Og jeg vet at jeg får det bedre når det er gjort, ikke bare ser det bedre ut, jeg vet også at vi da har rent bestikk og og rene klær til morgendagen også.

  Når det er sagt, så har jeg stor forståelse for at vi er ulike og at man prioriterer ulikt. Jeg bryr meg fint lite om naboens hus er rotete om jeg stikker innom for en kaffekopp, eller om kompisens hus ikke er striglet ved middagsbesøk. Det interesserer meg ikke i det hele tatt, faktisk. De har det sånn, jeg har det slik.

  Jeg forstår ikke behovet for å poengtere at et rotete hus mere vanlig enn et ryddig hus, og jeg forstår i hvert fall ikke at det er nødvendig med bildedokumentasjon på rotet. Jeg er fullstendig klar over at rot er normalt, jeg trenger ikke en bekreftelse på det. Jeg har rot hjemme, jeg også, men trenger ikke å se at andre har det også for ikke å føle meg mislykket. Jeg ser på Instagram for inspirasjon,

  Og hva er greia med å anta at de som ikke har en jobb utenfor hjemmet har bedre tid og mere overskudd til å rydde??
  Om man har jobb utenfor hjemmet eller har egen bedrift, hjemmekontor, er student, hjemmeværende, sykemeldt, kronisk syk eller ufør har da ingen relevans for ryddinga! Som om de som «bare går hjemme» kan velge å rydde og vaske hele dagen? Som om de som går ut døra har en mere legitim grunn for å ikke rekke å rydde?

 37. Line skriver:

  Hei Kristina,
  Jeg blir veldig inspirert av rydde- og vaskerutinene dine, så takk for at du deler.
  En ting jeg sliter veldig med er at det alltid ender opp med å bli haugevis med klær på enten badet eller soverommet.
  Hvor gjør du av klær du bare har brukt en gang og som du har tenkt å bruke mer før de skal vaskes?

 38. Tonje skriver:

  Kristina, jeg digger deg og bloggen din. Du må nesten kunne dele dine tanker uten at alle blir så fornermet. Som noen skriver over, blir jeg også inspirert av rydde og vaskerutinene dine! Du la dette ut på instagram for ikke så lenge siden, kan du ikke skrive et lignende innlegg? Eller et rydde og vaske-tips innlegg uten å dele alt om hvordan du gjør det. Folk må nesten begynne å skjønne at blogging/influencer er en ordentlig jobb, og at alle jobber er forskjellige!
  Ønsker gjerne tips til hvor dere gjør av alt, for ser ikke så mye oppbevarings-møbler og slikt i stuene.
  Har fulgt bloggen din det siste året og liker godt hvordan du deler litt mere familieliv nå. Klem fra meg 🙂

 39. Ane skriver:

  Tror de fleste har misforstått punktet om rydding – helt enig i at jeg blir mer inspirert av rene og ryddige hjem, enn rotete. Om det er totalt ryddig og rent hjemme hos meg er en annen sak – men jeg foretrekker at det er rent, organisert og ryddig, og trives best da også.
  Helt enig i deg der, og jeg synes det er imponerende og inspirerende hvordan det ser ut hos dere. Altså både bygningen, størrelsen på huset, materialer, farger, interiør, og at det er ryddig og renslig. Du har flere ganger gitt meg inspirasjon til å sette i gang rydding og vasking, kanskje i stedet for å se den ene episoden av Home & Away etter jobb. Håper du fortsetter å legge ut innhold fra ditt nydelige hus!
  Klem <3

Comments are closed.