DEN BESTE BLOMKÅLSUPPEN

Den aller beste blomkålsuppen lager du uten tvil selv. Denne har blitt en skikkelig favoritt her hjemme nå som det er høst, og jeg vil lage den igjen allerede denne uken. Det å ta dill i blomlålsuppen var helt nytt for meg, men ga virkelig en fantastisk oppgradering på smaken og ble så godt. Denne må dere prøve å lage!

TIL FIRE PORSJONER TRENGER DU:

2 store blomkål – 1 gul løk – 8 dl vann – 3 dl melk – 2 stk kyllingbuljong – en halv purre – frisk dill – 4 ss creme fraiche – salt og pepper – bacon

SLIK GJØR DU:

Kutt opp løken i små biter, og stek den i fem minutter i godt smør. Så tilsetter du vann med kyllingbuljong, melk, oppkuttet blomkål og purre, og lar det koke i et godt kvarter. Når blomkålen er ferdig kokt kjører du suppen jevn med en stavmikser, tilsetter creme fraiche og lar suppen koke i fem nye minutter. Smak til med salt og pepper, og suppen er klar til servering. Topp med sprøstekt bacon, massse frisk persille og gjerne litt olivenolje.

SERVER OG NYT

Denne suppen er helt fantastisk god på smak. Ha gjerne til ferske rundstykker. Håper det smaker ❤️

9 kommentarer på “DEN BESTE BLOMKÅLSUPPEN

  1. Anett skriver:

    ÅÅ det så veldig godt ut!!. Det skal jeg prøve. Et lite dumt spørsmål, er det persille eller dill du har oppi? Ser litt ut som dill på bildene.. greit å høre før jeg hiver opp i feil urt 😉

Comments are closed.