KANELKNUTER MED PERLESUKKER

Kanelsnurrer er noe av det beste jeg kan tenke meg innen hvetebakst. Herrefred så digg det er! Jeg baker alltid ekstra mange av disse, det er så kjekt å ha på fryseren her hjemme og ta opp når man får besøk. Her kommer oppskrift på noen helt nydelige kanelknuter, med et herlig dryss av perlesukker ❤️

TIL CA TJUE KANELKNUTER:

1 kg hvetemel – 5 dl hmelk – 150 g smør – en halv pose tørrgjær – 130 g sukker – 1 ts salt – 1 ts kardemomme – 1 egg – smør til fyll – sukker – kanel – perlesukker

SLIK GJØR DU:

Ha alle ingrediensene utenom smøret i en bakebolle, og la kjøkkenmaskinen jobbe i ti gode minutter på medium speed. Når dette er gjort kutter du opp smøret i terninger, og tilsetter litt etter litt i deigen. La deigen elte i ti nye minutter på medium speed. Så er det tid for heving! Ha plast over bakebollen og la den heve i 1,5 time. Så deler du deigen i to, kjevler ut til en stor firkant og har over ønsket mengde smør, sukker og kanel på halvparten av deigen. Brett den rene delen over, og lag kanelknuter. Søk på youtube på fremgangsmåte, det er overraskende enkelt! La bollene heve i en god halvtime, før du pensler med egg og strør perlesukker over. Stek på midterste rille i ovnen på 225 grader i cirka ti minutter. Avkjøl på rist.

DET BESTE JEG VET

Finnes det noe bedre enn rykende ferske kanelboller? Ikke i mine øyne, det er det absolutt beste jeg vet. Disse kan fint fryses ned om du ønsker det. Håper kanelknutene smaker! ❤️

8 kommentarer på “KANELKNUTER MED PERLESUKKER

 1. Camilla skriver:

  Gjærbakst er det beste! Kunne du laget en vlog hvor du tar oss med på «en typisk dag» eller noe foressten? Det hadde vært gøy og sett, og tror ikke jeg er alene om å synes 😀

 2. Victoria skriver:

  Såå gode de kanelsnurrene så ut! Hvordan tiner du de når du tar de opp fra frysen? 🙂 I ovnen eller bare på benken? Lurer fordi jeg aldri får dette ordentlig til selv, de blir bare tørre eller svidd..

  • kristinaandersen skriver:

   Tiner de på 180 grader i noen minutter. Ta gjerne over litt melk, så blir de gode som nye <3

  • Jeanette skriver:

   Ja, men hva er høyden på de du har? Hva er høyden på den på bildet? Og hva er høyden på de du har på spisestuebordet? ☺️

Comments are closed.