MIN FINESTE SJOKOLADEKAKE

Jeg er egentlig ingen kakebaker, så når jeg på fredag bestemte meg for å lage to-lags sjokoladekake til bursdagsselskap for aller første gang tenkte jeg egentlig at slaget var tapt så fort kakene måtte ut av formen. Men så gravde jeg dyyyypt i tålmodigheten jeg egentlig ikke har og roet meg ned ti hakk, og herregud – kaken ble seriøst den fineste jeg noen gang har laget. Og nå vil jeg bare bake mer, haha! Så her kommer oppskrift på sjokoladekaken min, som smaker himmelsk godt – både i følge familien og selvfølgelig meg selv… 😂

TIL KAKEN:

3 egg – 4,5 dl sukker – 3,5 ts bakepulver – 5 ss kakao – 6 dl hvetemel – 3 ts vaniljesukker – 300 g smør – 3,5 dl melk

TIL KREMEN:

200 g smeltet smør – to pakker melis – 4 ss kakao – 1/2 ts kanel – 1/2 ts muskatnøtt – 2 ts vaniljeessens – 6 ss sterk kaffe

SLIK GJØR DU:

Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk egg og sukker til eggedosis, og sikt så inn hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljessukker mens kjøkkenmaskinen jobber på rolig tempo. Smelt smøret og bland med melken, før du har dette i kakerøren. Ta to kakeformer som du smører med smør eller litt stekespray, fordel kakerøren i formene og stek i ca 35 minutter på midterste rille. Sjekk etter med å stikke en gaffel nedi, henger det ikke igjen kakerøre – så er den ferdig. Avkjøl i formene, før du tar ut og kan legge kremen. Kremen lager du enkelt: smelt smør, og bland alt sammen. Ha først en kake i bunn, topp den med sjokoladekrem, ha over neste bunn og smør et godt lag med krem over hele.

Håper det smaker ♥

16 kommentarer på “MIN FINESTE SJOKOLADEKAKE

  • kristinaandersen skriver:

   Bestilte en haug fra wish, haha! Helt supre 😀 Bare søk på «cake letters» eller «cake toppers». Klem!

  • kristinaandersen skriver:

   Bestilte en haug fra wish, haha! Helt supre 😀 Bare søk på «cake letters» eller «cake toppers». Klem!

 1. kaja skriver:

  Tips til neste gang du baker to lags kake, ta bilde av innsiden. Jeg lurer veldig på hvordan denne så ut etter å ha skjært i den 🙂

  • kristinaandersen skriver:

   Den skulle rett i bursdag, derfor kunne jeg ikke skjære i den. Men den er superfin når man kutter i den 🙂

 2. Steinar skriver:

  To pakker melis – 1/2 ts kanel – 1/2 ts muskatnøtt – 2 ts vaniljeessens.
  Er disse målene korrekte til sjokoladekremen?

Comments are closed.