OVNSBAKT LAKS MED REKER

Denne middagen er en slager vi aldri blir lei av her hjemme, jeg føler dette er en skikkelig norsk og god slager. Ovnsbakt laks toppet med grønnsaker og reker, med poteter, rømmesalat og hollandaisesaus. En stor favoritt hos både store og små, som er en perfekt hverdagsmiddag!

TIL TRE PORSJONER:

Fire laksefileter – poteter – hjertesalat – rømme – sukrin – paprika – gressløk – gulrøtter – ferske reker – hollandaisesaus

SLIK GJØR DU:

Stek laksen og grønnsakene du har kuttet opp på 180 grader i 20 minutt, i mens kan du koke potetene. Kutt opp hjertesalaten og vask den godt, før du tilsetter 1 ss sukrin i 3 ss rømme og blander godt i salaten. Når det er fem minutt igjen av laksens steketid, har du over ferske reker. Og kok opp sausen! Hollandaisesaus må du gjerne lage hjemmelaget, men jeg liker faktisk den i butikken aller best. Lite tips: bytt ut smøret med en eggeplomme. Blir enda bedre etter min mening!

Server! Håper det smaker 😄

4 kommentarer på “OVNSBAKT LAKS MED REKER

  1. Henriette skriver:

    Så mums ut!
    Et spørsmål angående sausen: Når du bytter ut smøret med eggeplomme, vil ikke forholdet bli veldig feil? Tenker at det er mye mer mengde i antall gram smeltet smør enn én eggeplomme vil bli! Eller bytter du ut forholdene?

  2. Anett skriver:

    Lagde denne i går – skikkelig god. Jeg juksa litt og hadde på rekene etter fisken var tatt ut av ovnen. Jeg har gjort som deg tidligere, eggeplomme i Hollandaise er en sikker vinner. Takk for deilig middagstips – tar gjerne i mot flere 🙂

Comments are closed.