Q/A: HUS OG HJEM

Hvordan sikrer dere bassenget?

Vi har port med lås inn til selve uteområdet, og bassenget har egen godkjent sikring som alltid er på når bassenget ikke er i bruk og vi ikke er hjemme. Vet dog ikke hvordan jeg skal forklare selve sikringen, men den er nedgravd i enden og kjøres ut over hele bassenget ved at vi trykker på en knapp i hagestua.

Hvilken farge har dere på veggene nede?

I den store stua + kjøkkenområrdet har vi malt i fargen grålys. Så mange av dere spør om denne, men det virker rett og slett som den er tatt ut av produksjon? Merkelig valg av navn på fargen, for fargen er beige og ikke grå. I den lille stua har vi malt i matt svart.

Hvilken tv har dere ute, med stativet?

Det er en tv fra Samsung, som jeg egentlig lånte i forbindelse med et samarbeid. Men vi likte det så godt at vi kjøpte tv’en ut for å ha den, hehe. Den er helt genial og perfekt da den kan flyttes rundt alle veier.

Hvor stort er egentlig huset deres?

498 kvm, inkludert dobbel garasje.

Løsning i første og andre etasje?

Første etasje: vaskerom, treningsrom, gang, bad, hovestue, tv- stue, spisestue og kjøkken. Andre etasje: stor bod, tv-stue og lekerom, bad, walk in closet og fire soverom (ene rommet brukes som kontor).

Hvor er sofabordene og sofaene fra?

Alle stuebordene nede er fra Skeidar. Den beige sofaen er fra Ikea, den svarte sofaen er fra Slettvoll og sofaen i tv-stua i andre etasje er fra Hay.

Bruker dere bassenget mye og er det oppvarmet?

Vi bruker bassenget mye og det er så deilig å ha på varme sommerdager. Får jo helt feriefølelse av å suse rundt hjemme når sola skinner og himmelen er blå. Og ja, det er oppvarmet.

Eier dere huset 50/50 og hvordan gjorde dere det når dere ble samboere?

Ja, vi eier huset 50% hver. Mitt beste råd til alle som skal kjøpe sammen og bli samboere er å tenke smart selv om nyforelskelsen fort kan skygge for at man i det hele tatt klarer å tenke i den banen. Vi gjorde alt veldig riktig, tinglyste ny eierandel på boligen og hadde advokat til å skrive en solid samboerkontrakt for oss begge. Nå er selvfølgelig planen at vi skal være sammen for resten av livet, men det er alltid lurt å gjøre ting på en ryddig måte hvis livet mot all formodning skulle endre seg. En samboerkontrakt er fin å ha i bakhånd, så slipper man krangling og uenigheter i fremtiden hvis man en dag skulle gå fra hverandre. Dette vet jeg om så utrolig mange som ikke har gjort og blir sittende igjen med tap og økonomiske uenigheter år etter år. Gjør ting ryddig og lag en kontrakt, uansett hvor forelska du er – det er mitt beste tips.

Hvor er kunsten i stuene nede fra?

Antony Gormley.

Favorittrom i huset?

Åh, det er vanskelig å svare på! Men jeg tror det må bli soverommet vårt, det er så annerledes og jeg har ikke sett noen som har liknende. Det er jo det som er så gøy med å lage ting selv, da får man noe helt unikt og som skiller seg litt ut. Elsker virkelig den gigantiske spilesengen, tv-veggen, de store vinduene og ja – hele rommet.

Er det kostbart, mye rensing og jobb med bassenget?

Vi har vannbåren varme i huset, så selve oppvarmningen er ikke så kostbar for oss. Ellers vil jeg ikke si det er så mye jobb, vi har robotrenser som jobber rundt i bassenget og det er veldig digg. Den største jobben er vel helst når bassenget skal gjøres vinterklart og sommerklart, det går det noen timer med til. Men alt i alt overraskende lite jobb altså, hilsen meg som aldri gjør noe med bassenget, haha! Men Preben sier han er enig.

Kan du vise bilder av badene hjemme?

Jepp, det kan jeg! Dette er dog de eneste rommene jeg fortsatt vil gjøre en endring på, men badene er likevel dødsfine – så jeg må få makket meg til å knipse litt til dere.

Fikset dere hele uteområdet i fjor?

Hele uteområdet ble fikset og ferdig i fjor, ja. Skikkelig gøy å gjøre sammen!

Hvor mye har dere endret på huset etter at dere flyttet sammen?

Vi solgte absolutt alle møbler og kjøpte alle nye sammen, bortsett fra en sofa og slike ting som jeg hadde med meg fra den gamle leiligheten min. Så absolutt alt på huset endret vi når vi ble samboere. Vi gjorde faktisk første etasje og stueområdet mindre med å sette opp en ekstra vegg og heller lage enda en bod, fordi den tv-stua egentlig var like stor som den andre og vi hadde et ønske om å lune det litt mer. Ellers er alle rom malt, og ja – alt er tatt.

Hva bruker du for gulvvask?

Grønnsåpe og bittelitt salmiakk er det jeg syns fungerer best.

Hvilke valg er Preben mest fornøyd med når det kommer til bygging av huset?

Preben svarer her at de valgene han er mest fornøyd med, er at han valgte å bygge godt med bodplass. Og den må jeg si meg helt enig i, for er det noe man aldri får nok av så er det vel nettopp lagringsplass. Det er fint å huske på hvis man skal bygge, vær raus med bodplassen hvis du kan – det vil du ikke angre på. Ellers er han veldig fornøyd med valget om å ha vaskerom med direkte utgang til garasje, noe jeg også uten tvil elsker. Vannbåren varme er også et av de beste valgene sier han, og det må jeg bare skrive under på. Vannbåren varme er helt nydelig!

45 kommentarer på “Q/A: HUS OG HJEM

 1. Katarina skriver:

  Hei 🙂
  Har noen spørsmål om sofaen dere har fra IKEA som jeg håper du kan svare på da jeg vurdere å kjøpe denne:
  – Er den god å sitte i, slappe av i osv.?
  – Hvordan syns du det fungerer med «mellomrom» mellom putene?
  – Er det mye stress å ikke ha faste puter i ryggen, må du ordne på de ofte?
  Kjempefint innlegg! Ha en super dag <3
  Katarina

 2. Maria skriver:

  Nydelig hus dere har! Også må jeg si at jeg er så glad for at du tar opp det med samboerkontrakt fordi det er så viktig! Og så lett å drite i når man er nyforelsket og tenker det skal vare foralltid! Desverre så holder det seg ikke alltid sånn foralltid så det er aå viktig å sikre seg.

  • kristinaandersen skriver:

   Helt sant, mange som har brent seg der dessverre. Fult lov å være forelsket MEN samtidig tenke over at livet ikke alltid blir slik man ønsker <3

  • kristinaandersen skriver:

   Solsengene vil jeg ikke reklamere for, vi har hatt så mye problemer med butikken der de ble kjøpt. Sengen har kjæresten min bygget <3

 3. Christina skriver:

  Helt nydelig!
  Hvordan holder du teppene så fine og hvite når du har hund? Jeg investerte nylig i et hvitt viskoseteppe, men det angrer jeg på nå (har også en liten cocker spaniel) 🙂

  • kristinaandersen skriver:

   Teppene har hjemme tåler alt, så hvis det blir flekker er det bare å gni forsiktig med en klut med litt vann. Om det skulle sitte heeeelt fast, tar vi på en teppeshampoo <3

 4. kristinaandersen skriver:

  Ah, det kan nok stemme :/ Har hørt varmt vann er godt nok, men jeg får heeelt angst – føler jeg må ha såpe i for å få de rene.

 5. Lena skriver:

  Det ER så lekkert, virkelig! Masse deilig inspirasjon å hente for ei i oppussingsbobla 🙂
  God helg, fina <3

 6. kristinaandersen skriver:

  Hei Malin! Jeg godkjenner ikke kommentaren din, rett og slett fordi noe av det du spør om er private opplysninger oooog her har jeg ikke peiling og kjæresten er på jobb. Vi har forresten ikke leilighet nede i huset 🙂

 7. R skriver:

  Er bare så rått å kunne bo i eget-tegnet hus! Drømmen! Og ihvertfall når det er så rålekkert som her – nyyyyt!

 8. Sara skriver:

  Så utrolig lekkert! Vet du hvilken type treverk spilene på soverommet er? Og er de evt. Behandlet på noe vis? 🙂

 9. Mia skriver:

  Hei!
  Kunne du lagt ut plantegninger på huset?
  Har så lyst til å bygge hus og henter inspirasjon fra deg/dere

  • kristinaandersen skriver:

   Hei Mia! Det tviler jeg på, kjæresten tegnet huset selv og jobber med dette. Beklager! Lykke til med husbygging hvis du skal 🙂

 10. Marit skriver:

  Hei igjen, Kristina! Godt å se at du er tilbake, alltid fint å klikke seg inn på bloggen din 🙂
  Utrolig flott hus og uteområde dere har, både lekkert og hjemmekoselig!
  Hvor er gulvteppet fra, og lampen over spisebordet?

  • kristinaandersen skriver:

   Preben bygget huset for noen år siden, vi har vært kjærester i 1,5 år og samboere i ett år 🙂

 11. Camilla skriver:

  Herreguud for et hus du har – også så flink med interiør! Kan jeg spørre hvor du har kjøpt bildene som henger på veggene? ❤️

 12. Torill skriver:

  Hei, fantastisk hus og du er superflink på rydding og renhold. Jeg har en hvit skinnsofa og så at du skrev at du rengjorte de hvite setene i Teslaen din med baby kluter, hvilke i så fall og blir det ikke mye olje i skinnet da?? Torill

 13. Lea skriver:

  Hei! Hvor har du kjøpt dørmatten til inngangsdøra? Leter selv etter en som er bred nok til verandadøra mi ☺️

Comments are closed.