HUGGORM-ANGST OG PLANER FOR HELGEN

Her skinner sola og humøret er på topp! Hele denne helgen melder det full sommer på sørlandet, så det er ingen tvil om at de kommende dagene skal nytes. Planene for helgen er å henge hjemme med bassenget, få litt brunfarge på skrotten, bade masse, spille hagespill, grille til både lunsj og middag, ha en tur eller to i båten og ha piknik ute på sjøen. Iiih, det skal bli helt magisk! Blir sommeren sånn her så er jeg jo glad jeg bare kan være hjemme for å si det sånn!

Ellers må jeg spørre om det er flere av dere med hund som har huggorm-angst om dagen? Jeg føler seriøst det er orm over alt og flere mener det er ormeår. Altså, jeg bare klarer det ikke! Slanger er seriøst det verste jeg vet om og jeg er sikker på jeg hopper to meter opp i været når jeg ser en. Her om dagen fant kjæresten en huggorm i gårdsplassen vår av alle ting og etter den dagen har jeg seriøst vært bekymret for å gå på tur med hundene i skogen. Milo er en ting, for han går bare ved siden av beina mine og ikke løper rundt. Men Målte? Han løper så langt bånden lar han og er alle veier i skog og kratt. Det får han ikke lov til lengre, fordi jeg er liiiivredd for bitt av orm. Det er bare til å passe på hundene tenker jeg, og ikke minst se hvor man selv går. Hadde jeg blitt bitt av en orm hadde jeg seriøst besvimt av skrekk og ikke kommet meg opp igjen før noen fant meg…. 😫😂

HAPPY DAYS

Sånn jeg løper rundt hjemme, rydder og baker brød. Neida! Disse bildene ble tatt før bursdagsselskap, men jeg har ikke fått delt de før nå. Så da ble det sånn i dag, gitt! Her starter fredagen med jobb frem til i to-tiden, før helgen ringes inn med en tur i stallen, ridetur i solsteiken, helgehandel på butikken og kjæresteheng når kvelden kommer. Gledings!

20 kommentarer

 1. Så deilig med hus med basseng ☀️
  Jeg er helt enig – huggorm er skikkelig ekkelt! For min del har det hjulpet veldig på «angsten» for at hunden skal bli bitt å alltid ha med meg motgift for huggormbitt. Har en tablett i en «kapsel» som henger på halsbåndet. Fås hos veterinær. Kanskje du kan kjøpe en slik dersom du ikke allerede har dette?

  1. kristinaandersen

   Du, jeg spurte på dyrlegen etter jeg så denne kommentaren om en sånn tablett. Men de hadde ikke? Så merkelig! Må ringe og spørre igjen, kanskje de har missforstått meg. Hadde hjulpet veldig for stresset å ha en sånn med på tur:)

   1. En slik pille er ikke motgift. Hunden må til dyrlegen.

    https://hundehelse.no/forstehjelp-ved-huggormbitt/

   2. Her er lenk til kapsel: http://www.lifeline.no/portfolio-items/forstehjelpsknapp-prednisolon-huggorm/

    Resept får man hos dyrelege 🙂

    Ser kommentaren nedenfor om at det ikke er motgift som sådan, og det er sikkert riktig. Men er hvert fall medisin som man kan gi før man kommer til dyrelege og får satt i gang behandling.
    Vi har uansett fått anbefalt denne av vår dyrelege, med beskjed om at vi selvsagt må ringe henne med en gang dersom hunden skulle bli bitt. Vi har jakthund og går lange turer i skog/fjell, så for oss har det vært trygt å ha denne tilgjengelig slik at vi har kunnet gi medisin raskt i samråd med dyrelege dersom det vil ta noe tid å komme seg til dyrelegen. ☺️

   3. kristinaandersen

    Åh! TUSEN takk Camilla!

 2. Har ikke hund, men er livredd huggorm. Klarer ikke slappe av når jeg går tur på sommeren, ser etter orm hele tiden 😫😫

  1. kristinaandersen

   Samme her, det ødelegger hele gleden med tur. What to do!

 3. Såå fin😍

  1. kristinaandersen

   Snilling<3

 4. Omg, er helt lik!! Trodde det var kun meg!! Livreddd hoggorm, og tar meg selv å gå å se etter de hele tiden, spesielt når jeg har med hunden. Nesten like redd for å oppleve å se en, som å bli bitt selv hahha

  1. kristinaandersen

   Sant!! Det ødelegger jo hele turgleden… Fredag etter dette innlegget så jeg to stk på en time :(((

 5. Hei Kristina . Du stråler om kapp med sola ,og det er so hyggelig å sjå . nydelig liten skapning Målte er . Er hundeelsker sjøl:).
  Eg er helt enig med deg i det med orm. eg hater det , og er livredd de. . so eg skjønner bekymringen din, ved tanke på Milo og Målte . Måtte le litt når du skreiv at om du hadde blitt bit, so hadde du besvimt og ikke kommet deg opp igjen , før noken hadde funnet deg. Ikke fordi det er morsomt, for det er det ikke ( for oss som er redde de skapningane der ) men fordi eg kjenner meg so godt igjen . off :/ eg er so redd de at eg stivner helt til om eg møter dei, eller om dei dukker opp på tv sjarmen, da er eg rask med å sku på en anna kanal. Ønsker deg og dine en flott helg :).

  1. kristinaandersen

   Haha, huff! Det er så ille.. Slanger er det verste dyret jeg vet om :p Håper helgen din har vært fin Silvia? God klem!

 6. Tips til ormer: skaff dere en katt 🙌🏼

  1. kristinaandersen

   Haha! Ikke her hjemme som er ille, men heller skogen. Fredag så vi TO(!!) på en time mens vi var på ridetur, jeg får helt fnatt :/

 7. Så nydelig du er! Har også hoggorm skrekk😳 Hvor er den nydelige kjolen fra? 😍

  Stor klem og god helg!

  1. kristinaandersen

   Fra nelly, i fjor:) Klem!

 8. Ann Kristin

  Føler sånn med deg… er ikke noe glad det jeg heller. jeg eelsker å gå på tur , men er livredd for å se en langs kanten.. haha! jeg løp en gang en tur, og så en hoggorm, løp så det kosta etter!
  Du har et nyyydelig hjem forresten! 🙂
  Ha en fin helg :)!

 9. Ingrid Kaggerud

  Jeg er så redd for ørn jeg! Så redd for at ørna skal komme å angripe hunden vår🙄 Ser meg rundt i været hele tiden når jeg er ute og går tur😩

 10. Kan jeg spørre om hva slags type tre/planker dere brukte til å lage hagebordet? Kjæresten min skal også lage et slikt hagebord og deres bord var såååå fint! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *