JOBBENE JEG HAR HATT

Her om dagen begynte jeg å tenke på jobbene jeg har hatt i årene som har gått, og jeg tenkte det ville være gøy å dele der her. Jeg er så glad jeg har kommet fra et hjem hvor jeg har lært at man må tjene sine egne penger og begynne å jobbe i ung alder for å få erfaring. Det å ikke gjøre noe ved siden av skolen var aldri et tema hjemme, og jeg fikk min første jobb så fort det var mulighet for det. Så, her kommer jobbene jeg har hatt gjennom tidene, hehe. Så gøy å se tilbake!

Barnepike og vaskehjelp:
Som liten jente begynte jeg tidlig å passe ungene i nabolaget, haha! Husket jeg trilte rundt på barna og tjente 20 kroner i timen. Ler meg ihjel! Når jeg ble litt større fikk jeg også lov å passe de på kveldene, og da husker jeg foreldrene ofte hadde kjøpt inn både popcorn og godteri til meg. Da kan dere tro Andersen var happy! Og, i ungdomsskole-alder jobbet jeg som vaskehjelp i to forskjellige hus. Skrubbet, vasket gulv og støvsugde som en gal, tjente to hundre kroner hver gang og var stooorfornøyd med det.

Telefonselger:
Den aller første (ordentlige..) jobben jeg fikk mens jeg gikk på skolen, var telefonselger hvor jeg solgte omega 3. Rekk opp hånda alle som har prøvd seg som telefonselger? Jeg tenker det er maaaange, haha! Jeg husker faktisk jeg elsket å jobbe der etter skolen, miljøet var så ungt og vi hadde det så sjukt gøy på jobb. Og jeg solgte omega 3 som varmt hvetebrød, i denne tiden var ikke folk så hissige på telefonselgere som det de ofte er nå og folk hørte faktisk på hva jeg ville fortelle når jeg ringte. Morsomme tider, haha! Jeg jobbet på provisjon, så husker motivajonen for salg mildt sagt var stor.

Journalist:
Jeg havnet på utplassering mens jeg gikk på skole i lokalavisen, da alt jeg ønsket var å bli journalist. Det å skrive har alltid betydd mye for meg, og jeg var så stolt når avisen ringte og ville tilby meg videre jobb en gang i uka når utplasseringen var ferdig. Jeg tror jeg jobbet der i to-tre år ved siden av skolen? Det var så gøy! Leverte saker til lokalavisen, noen kom på trykk, andre kom ikke på trykk og jeg fikk virkelig prøvd meg. Og, jeg fikk min helt egen spalte i avisen hver eneste uke! «Kristina spør» het den. Der spurte jeg folk fra bygda om alt og ingenting, noe jeg husker jeg elsket.

Butikkmedarbeider:
En annen jobb jeg hadde ved siden av skolen var i klesbutikken hos familien til bestevenninna mi, og denne jobben digget jeg også. Tror jeg jobbet annen hver onsdag etter skolen og annen hver lørdag hvis jeg husker riktig. Klesbutikk har jeg jobber tre ganger i, og jeg har trivdes alle plassene. Siste stopp i klesbutikk ble på kjøpesenter mens jeg blogget ved siden av, og jeg husker enda dagen jeg sa opp da bloggen gikk så bra at jeg ikke trengte å jobbe mer ved siden av. Kjempegøy!

Servitør:
Jeg begynte faktisk å jobbe som servitør kun fordi jeg savnet å ha en vanlig jobb i 20-årene mens jeg fortsatt blogget. Jeg hadde egentlig mer enn nok med bloggen, men husker jeg savnet veldig å ha kolleger og et jobbmiljø. Det å være servitør er faktisk den gøyeste jobben jeg noen gang har hatt, jeg gledet meg til hver eneste dag på jobb og tok gjerne på meg ekstravakter fordi jeg koste meg så. Men i denne tiden gjorde jeg egentlig ikke annet enn å jobbe i restaurant og blogge når jeg kom hjem, så jeg måtte til slutt takke for meg og jeg husker jeg syns det var så trist å måtte velge. Det å være servitør var virkelig så fantastisk gøy og jeg kunne lett tenkt meg å gjort det igjen.

Bakeri:
Som 16-åring jobbet jeg på bakeri, også ved siden av skolen. Haha, herrefred – jeg har vært glad i å jobbe siden jeg har vært veldig ung. Jeg jobbet på Dampen i Kristiansand, og husker jeg tok bussen ned dit flere ganger i uka. En superfin plass jeg har bare gode minner fra, og enda bedre minner fra all maten jeg kunne spiste ubegrenset av. Tror jeg må ha trillet ut av hele bakeriet når jeg var ferdig der…

Eget klesmerke:
Yes, det har jeg også prøvd meg på! Er det noen av dere som husker dette? Jeg blogget, hadde eget treningsmerke og solgte også andre sportsmerker i nettbutikken min. Tjente vel egentlig ikke en krone, men jobbet meg ihjel og det ble en relativt kort karriere på den fronten fordi tiden ikke strakk til. Men jeg lærte mye, og er superglad for erfaringen.

•  •  •  •  • •  •  •  •  •

Så her har dere en innsikt i alt jeg har prøvd meg på, hehe. Jeg må si det å jobbe som servitør, på bakeri og være en liten journalistspire er de gøyeste jobbene jeg fikk prøvd meg på. Savner det nesten litt, det å være ung og lovende, ha masse drømmer i magen og null bekymringer i livet. En ting er sikkert: jeg har alltid vært glad i å jobbe, haha! Penger gror ikke på trær, og det har jeg lært hjemmefra! Hva er den beste jobberfaringen du har hatt som ung?

22 kommentarer på “JOBBENE JEG HAR HATT

 1. Elena skriver:

  Å ja, husker klesmerket ditt. Husker du bilder av at du hadde masse pakker å sende eller noe? Hehe. Og husker du jobbet i en klesbutikk og som servitør. Gøy! 🙂
  Siste året på VGS jobbet jeg i kassa på Rimi! Det var så gøy, og bra miljø. Likte faktisk den jobben. 100 år siden nå, men. :p

  • kristinaandersen skriver:

   Haha, heeelt riktig!! Ble en haug av pakker det året gitt.. Miljøet der man jobber har aaalt å si, da kan man trives hvor som helst tror jeg 😀

 2. Lillian skriver:

  Husker godt nettbutikken din. Det var så herlig kaos å følge med på den, og alle pakkene du pakket og sendte dagen lang:) Skjønner godt at tiden ikke strakk til etterhvert!

  • kristinaandersen skriver:

   Åå så koselig du husker det 😀 Pakket som en gal og jobbet som en helt, men ingen fortjeneste likevel… Haha!! <3

 3. kristinaandersen skriver:

  Nei så gøy å lese!! 😀 Og det er rart hvordan ting man en gang ble sur på foreldrene våre på, setter man pris på nå <3 Må forresten sin meg helt enig i sistnevnte, alle burde prøve seg på butikk. Man lærer helt vilt mye 🙂 Og, det er gøy!! Klemsi <3

 4. Christina skriver:

  Hei!
  Må ha skjedd en feil da jeg skrev kommentaren, ser det bare ble med noe av det jeg skrev..spurte om hva dine beste tips til snusslutt er? Hva er din motivasjon for ikke å snuse?

 5. Ida skriver:

  Hei Kristina!
  Startet å lese bloggen din da jeg var sikkert 12 år. Husker det var så stas å gå innom butikken du jobbet i på Sørlandssenteret. Haha, jeg husker enda at meg og en venninnegjeng gikk inn i butikken, i ens ære for å ta bilde sammen med deg!
  Du var og er et godt forbilde – fortsett sånn 😀

  • kristinaandersen skriver:

   Haha, så utrolig koselig å lese!! Takk for fine ord, og skikkelig gøy at du har hengt med så lenge <3 Klem!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *