PARMAPIZZA PÅ GRILLEN

Pizza på grillen er så mye bedre enn pizza i ovnen. Har man en god pizzastein man kan steke den på, blir det virkelig helt magisk godt. Det er så koselig å lage hvis man har besøk, så kan alle lage sin egen variant med både hvit og rød saus. Det gjorde vi på fredag, og det var superkoselig! Her kommer oppskrift på min favoritt: italiensk pizza med hvit saus og parmaskinke.🍕

TIL PIZZADEIG & FYLL:

6 dl hvetemel – en halv pakke tørrgjær – 1 ts salt – 2 dl vann – 3 ss olivenolje
en halv boks creme fraiche – grønn pesto – småtomater – parmaskinke – olivenolje – ruccola – hvitløk – cheddar og mozerallaost – parmesan

SLIK GJØR DU:

Lag først pizzadeigen. Ha mel og salt i en bakebolle. Bland, ha i mel, vann og olje. Jeg bruker kjøkkenmaskin med eltekrok, og lar den jobber i rett over ti minutt. La deigen heve til dobbel størrelse, cirka en og en halv time. Kjevle så ut tynne og runde pizzabunner, og ha på fyllet. Så, fyllet! Jeg blander en halv boks creme fraiche, tre ss grønn pesto og to hvitløksfedd i en bolle. Ha over pizzabunnen, før du topper med ost og tar den rett på grillen som er forvarmet til 250 grader. Stek på pizzasteinen med bakepapir under i to minutt, før du drar av bakepapiret og lar den steke videre på steinen til deigen bobler og er gjennomstekt. Så topper du med det du ønsker! Jeg bruker parmaskinke, ruccola, olivenolje, småtomater og revet parmesanost.

PARMAPIZZA ALA KRISTINA ✨

Server og nyyyt! Dette er seriøst så fantastisk godt, spesielt hvis du har en god olivenolje og parmesanost du kan raspe over. Mmm! Skikkelig sommerhygge spør du meg. Håper det smaker! 😀

7 kommentarer på “PARMAPIZZA PÅ GRILLEN

  1. Beate skriver:

    Åh, sikle, sikle! Hvit pizza har blitt favoritt hos meg altså! Sykt godt! 😀 Den så så proff ut også, hehe! Klem! <3

    • kristinaandersen skriver:

      Ååå så koselig! Får så gode tilbakemeldinger fra dere at jeg bare poster i vei, haha <3

Comments are closed.