NOE AV DET BESTE DU KAN SE

Altså, denne serien har jeg seriøst holdt meg hele uka for å fortelle dere om. Fordi jeg ville vente til det var fredag og helg, haha! Da har man liksom tid til å virkelig se serie, og er det noe dere måååå gjøre i helgen – så er det å se serien jeg har klødd etter å fortelle dere om. Kalifat! På NetFlix. Den er uten tvil noe av det beste jeg har sett, og den var så spennende at jeg holdt på å rive av meg håret opptil flere ganger.

K A L I F A T

Kalifat handler kort fortalt om terrorisme og religiøs ekstremisme. I serien møter vi agenten Fatima om får tips om at det er planlagt et stort terrorangrep i Sverige. Samtidig møter vi lærerassistenten Ibbe som jobber på en skole i Stockholm, hvor han prøver å trekke til seg unge jenter for å radikalisere og lure de trill rundt. Og det klarer han så det synger etter. Målet hans er å sjarmere til seg jenter med innvandrerbakgrunn på skolen, og sende de ned til Syria for å gifte dem bort som IS-koner. Vi følger Sulle, lillesøsteren henness Lisha og venninnen deres Kerima, som Ibbe ser som potensielle rekrutter. De tre jentene blir matet med grove løgner fra Ibbe, og lovet et helt magisk liv på luksushotell og alt de kan ønske seg i Syria. Sannheten er en helt annen, noe man fort ser gjennom Pervin – en annen svensk jente som for lengst angrer på at hun dro til Syria. Hun er fanget med en IS-soldat til mann og en bitteliten baby, og alt hun ønsker seg er å få dra hjem igjen til trygge Sverige….Denne serien er noe vanskelig å forklare merker jeg, så dere må nesten bare se den selv. Kommer det en sesong to her? Det må det jo gjøre! Kjenner jeg er helt misunnelig på dere som ikke har sett Kalifat enda, for den er virkelig noe av det beste man kan se akkurat nå. Serien finner du på NetFlix, så det er bare til å glede seg! ❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *