VERDENS BESTE SJOKOLADEKAKE

Ja, du leste riktig. Dette er virkelig verdens beste sjokoladekake! I mine øyne, og forhåpentligvis dine også hvis du bestemmer deg for å lage den. Denne kaken med tropisk aromakrem på toppen er virkelig noe av det beste jeg vet, og tidligere har jeg alltid mast på mamma om å bake den til meg. Men ikke nå lengre, nå har jeg jo blitt så wifey at jeg fikser det sjæl! Haha. Denne må du prøve ♥

TIL SJOKOLADEKAKEN:

400 g smør – 4 dl vann – 6 ss kakao – 1 boks seterrømme – 5 dl sukker – 4 egg – 9 dl hvetemel – 2 ts natron – 2 ts salt – 1 ss vaniljesukker

TIL KREMEN:

100 g smeltet smør – 500 g melis – 2 ss kakao – 1/2 ts kanel – 1/2 ts muskatnøtt – 2 ts vaniljeessens – 3 ss sterk kaffe

SLIK GJØR DU:

Sett ovnen på 200 grader. Smelt smør i kjele, ha i vann og bakekakao, og kok opp. Ha alt det tørre i en bakebolle, tilsett rømme og egg til slutt og resten av blandingen fra kjelen. Bland røren godt helt til den er fri for klumper. Ha så røren over i en langpanne, og stek på miderste rille i cirka 30 minutter. Avkjøl, før du lager kremen og smører den over. Kremen lager du enkelt: smelt smør, og bland alt sammen. Ha over kaken når den er kald. Topp gjerne med kokos!

Håper det smaker ♥

19 kommentarer på “VERDENS BESTE SJOKOLADEKAKE

 1. Jeanette skriver:

  Fy søren dette så nydelig ut! Man kan jo fint unne seg kake nå når man går glipp av mange bursdagsfeiringer! 😉

 2. Hilde Marie skriver:

  NAM, det så godt ut! Og oppskriften så ikke så vanskelig ut heller, hurra! -da kan til og med jeg klare å lage den (kanskje, vi får se haha).

 3. E M skriver:

  Hei! <3 Er dette en "barnevennlig" kake? Eller litt mer for voksen smak mtp toppingen? Kjekt med nye oppskrifter i disse koronatider :))

 4. Ada skriver:

  Hei Kristina, du nevnte en gang tidligere at du hadde solgt nesten alle veskene dine. Har du beholdt den fine beige YSL vesken?

 5. kristinaandersen skriver:

  Veldig fint å kunne hjelpe til på den måten <3 Takk for fine ord Ingrid! god klem

 6. kristinaandersen skriver:

  Jeg tjente ikke en krone på den jobben, gjorde det utelukkende for å hjelpe/støtte en lokal butikk.

 7. Aline skriver:

  Kaken står å godgjør seg i ovnen nå . Lager glasuren, men den ble veldig tørr. Noe som er glemt i oppskriften? Tok i mye mer kaffe og litt mer smør.

  • kristinaandersen skriver:

   Så merkelig, jeg fulgte glasuren jeg har skrevet her til punkt og prikke 🙂 Kanskje du hadde i for mye melis? Prøv å ta i litt vann evt.

 8. Marianne skriver:

  Tror kanskje det skal være 300g melis? Prøvde oppskriften nå, og brukte mellom 200-300g melis. Har ikke smakt på kaka ennå, men gleder oss!

Comments are closed.