NOEN AV MINE ALL TIME SERIEFAVORITTER

Siden det blir hakket mer innetid enn normalt på oss, tenkte jeg å komme med tidenes serieinnlegg. Jeg regner med mange av dere har sett en, flere eller kanskje alle av disse – men hvis du ikke har, vær trykk på at her kan du trykke play og bli helt frelst. Herregud, jeg skulle så ønske at jeg ikke hadde sett noen av disse akkurat nå… Haha! De er mine all time favoritter, rett og slett 😄

POWER

Power handler om New Yorks største narkokartell som er drevet av James St.Patrick, også kalt «Ghost». Denne mannen har alt: en flott kone, tre skjønne parn, tidenes toppleilighet på Manhatten og i tillegg driver han byens mest populære nattklubb. Men ved siden av dette har han en stor hemmelighet – han driver altså byens mest innbringende narkotikanettverk, kun for de rike og mektige. Etter alt for mange år i dette farlige spillet, ønsker Ghost å prøve seg på å leve et lovlydig liv. Men når man først er innblandet i et så hardt miljø, er det i det hele tatt mulig å komme seg levende ut av det? Serien finner du på HBO.

QUEEN OF SOUTH

I Queen Of South (sydens dronning) møter vi Teresa Mendoza, som blir tvunget til å legge på flukt etter at narkokjæresten hennes Guero uventet blir drept i Mexico. Etter flere år som pengeveksler har Teresa heldigvis en fordel, noe som kan komme til god nytte når hun blir kidnappet, fanget og tvunget til å jobbe for kartellet som drepte kjæresten hennes… Men, denne viljesterke dama er en ekte fighter og nekter å godta at livet hennes skal være så tragisk. Så, hun legger en plan. En plan som skal gjennomføres, koste hva det koste vil. Teresa vil og skal bli landets regjerende narkotikasmugler. Og hun skal hevne drapet på kjæresten sin… Queen Of South finner du på NetFlix, og det ligger tre sesonger ute.

THE BOLD TYPE

The Bold Type skikkelig fin serie som handler om tre bestevenninner: Jane, Sutton og Kat. Disse tre jentene er så utrolig skjønne, og de er ikke bare bestevenninner – de er også kollegaer. Alle tre jobber nemlig i det anerkjente motemagasinet Scarlett, hvor de sjonglerer både karriere, vennskap, kjærlighet og drama. Jane er journalist, Kat jobber med sosiale medier og Sutton er assistent. I serien får vi følge jentene i vennskapet sitt og blir med på den spennende hverdagen i New York hvor det er fine outfits, spennende relasjoner, forbudt kjærlighet, masse latter og knallhard jobbing. Herregud, jeg fikk jo seriøst lyst å jobbe som journalist selv jeg etter å ha sett denne serien. Blir så inspirert og elsker ‘you can do it’ holdningen til jentene i serien. Dere finner den hos NRK.

DEXTER

Dexter handler om nettopp Dexter, som er hovedpersonen i serien. Dexter opplever en traumatisk hendelse som barn, og blir foreldreløs bare tre år gammel. Han blir adoptert av Harry Morgan, en politimann som finner han på åstedet hvor moren til Dexter er drept. Harry forstod tidlig at Dexter hadde farlige tendenser, og lærte han å kanalisere sin grusomme lidenskap (som går ut på å drepe på grunn av spenningen), ved å gi den en konstruktiv mening: å drepe folk som fortjener det, folk som vet hvordan de lurer rettssystemet, slipper unna og aldri blir pågrepet for sine gjerninger. Dexter Morgan jobber som blodekspert for politiet i Miami og lever samtidig et innmari spesielt dobbeltliv. På dagtid jobber han for å sikre spor som kan finne og felle mordere juridisk. På nattestid gjør han jobben litt mer grundig og jakter selv på den kriminelle og tar livet av personen. Alle sesongene finner du på HBO.

 

THE SINNER

The Sinner handler om småbarnsmoren Cora, som lever et rolig og fint liv med mannen Mason og sønnen deres. En vanlig sommerdag får vi se familien på tre kose seg på stranden, men denne dagen skal rast snu seg til å bli familiens ferste mareritt. For uten å vite hvorfor reiser Cora seg brått opp, kaster seg over en fremmed mann og knivstikker han til døde. Det er enkelt å forstå at her er det noe som ikke stemmer, for hvordan kan en tilsynelatende lykkelig småbarnsmor brått bli til en brutal moder? Det kan virker som at Cora bærer på en vondt fortid og tunge minner som hun har prøvd å fortrenge, som muligens kan ha vært årsaken til hendelsen. På banen kommer en helt rå politietterforsker som raskt bestemmer seg for å komme til bunns i mysteriet, og han finner sjokkerende hemmeligheter når han begynner å lete i Coras fortid for å finne årsaken til det tragiske mordet… Serien finner du på NetFlix.

THE ROYALS

Serien er litt vanskelig å forklare, men den handler om den britiske kongefamilien, og nei – det er langt ifra kjedelig.  Menneskene i denne serien lever i en verden av luksus, penger og overflod, men med på kjøpet følger det titler som prinsesse og prins – noe som stadig byr på utfordringer. Etter at Prins Liam og Prinsesse Elanor mistet sin eldre bror i en tragisk ulykke, prøver Dronning Helena å ivareta familiens image. Det er ikke lett når barna er to rakkefanter, som har både privatfly og utømmelige bankkontoer tilgjengelig. Vi får følge familien på deres reise, og det blir både fancy weekendturer til Monaco, mordforsøk, kjærlighet, pr-stunts, drap og livvakter som er for kjekke til at Prinsesse Elanor klarer å holde fingrene av fatet. En dag finner Kong Simon ut at han har fått nok. Han ønsker å avskaffe monarkiet og leve et vanlig liv sammen med familien sin. Det faller ikke i god jord hos flere i kongehuset, og kampen om tronen er i gang. Jeg mener denne skal ligge på Viaplay, men finnes helt sikkert flere steder også.

THE FOSTERS

Denne serien er så fin, og helt utrolig bra! Serien handler om en nyydelig familie med både fosterbarn og biologiske barn, som alle oppdras av to mødre. Steff og Lena, hvor den ene er rektor og den andre er politi. De er en familie på fem, som får seg en uventet prøve når Lena møter på Callie, en tenåring med en trøblete fortid som har bodd i flere ulike fosterhjem. Familien bestemmer seg for å ta til seg Callie, i den tro om at hun bare skal bli i noen uker, frem til hun får en mer permanent plassering… Jeg finner ikke alle sesongene av denne nå, og er faktisk litt usikker på hvor den kan sees – annet enn første sesong ligger på Viaplay.

THE CRY

The Cry er en miniserien og den har fire episoder hvor alle varer i cirka en time hver. Serien handler om Joanna og Alistair, et ektepar som skal på ferie til Australia med sin nyfødte baby Noah. Joanne er utslitt etter to måneder med konstant gråting fra sin nyfødte sønn, men en kveld skal hun ta seg selv i å savne babygråt. Noah forsvinner nemlig brått fra barnesetet sitt i bilen under et stopp i en øde småby. Det lokale politiet setter i gang en gigantisk etterforskning og ingen slipper unna medias søkelys. For hva skjedde egentlig kvelden da lille Noah på bare to måneder forsvant..? Serien ligger på Tv2 Sumo og er så spennende atte hjeelp!

WHITE COLLAR

White Collar handler om storsvindleren Neal Caffrey, som prøver å rømme fengselet etter fire års soning for å finne sin store kjærlighet. Han blir tatt, og i stedet for å få fire nye år i fengsel, inngår han en avtale med FBI. Han skal hjelpe de med å løse saker, finne forbrytere og løse vanskelige saker. Det skal han gjøre ved å bruke sin egen ekspertise som hvitsnippforbryter, forfalsker og svindler. Neal havner i FBI-agenten Peter Burke sin «varetekt», og må gå med fotlenke døgnet rundt, slik at han ikke får muligheten til å rømme landet. Neal sjarmerer alle i senk med sitt flotte utseende og vinnende personlighet, er forbausende smart og er med på å løse en rekke spennende forbrytelser som spenner fra utpressing til drap. Utenfor jobben sin hos FBI, etterforsker han sin kjærestes forsvinning, og nettopp dette er Neal sin personlige motivasjon for å samarbeide med FBI. Vil han finne sin kjære med de få sporene han har? Og vil han klare å holde seg lovlydig? Oppi alt kaoset blir Neal og Peter forbausende gode venner, de blir på mange måter Tuppen og Lillemor på stadig nye eventyr. Dere finner hele seks sesonger av denne hos Viaplay.

CHICAGO FIRE

Serien over alle serier, som sikkert alle vet. Men jeg klarer ikke skrive dette innlegget uten å ha den med, haha! Chicago Fire’ handler om en magisk gruppe mennesker – nemlig brannfolkene, redningsmannskapet og ambulansepersonellet på Firehouse 51 i Chicago. Serien kan minne litt om Greys, bare at her er sykehuset byttet ut med brannstasjonen og jeg liker det faktisk enda bedre. For livet på brannstasjonen er alt annet enn kjedelig: her er det drama, kjærlighet, brudd, store drømmer, en haug av latterkramper og et helt fantastisk samhold mellom alle de ansatte, selvfølgelig i tillegg til livsfarlige branner og så imponerende redningsaksjoner at man kan ikke annet enn å holde seg foran øynene og applaudere. Hver episode er så ekstremt spennende atte hjeelp! Du finner en haug av sesonger på Viaplay.

DIRTY JOHN

Dirty John blåste meg helt av banen, og dere finner alle epiodene på NetFlix. Serien handler om Debrah, en så fin, rolig, flink og skjønn dame at jeg får lyst å flytte rett hjem til henne i California . Ikke bare er hun helt nydelig og har en flott familie, Debrah driver også ‘madeira interior’, et sukssesrikt interiørfirma som har gitt henne en stor formue. Alt er med andre ord på plass i livet til denne dama, bortsett fra en ting. Kjærligheten. Etter hele fire skilsmisser bestemmer hun seg for å gå på date med en mann hun har chattet med over nettet, John Meehan. Hun blir stormende forelsket i rekordfart, men også stormende blendet. Hun ser ikke tegnene på at John prøver å kontrollere henne, til og med ikke når han installerer videovervåkning i huset hennes eller sørger for å sette igang konflikter med familien hennes som hun egentlig er ekstremt knyttet til. John har utgitt seg for å være både lege og krigsveteran, men sannheten er en helt annen. Debrah tror nemlig hun har møtt drømmemannen, men skal snart få gjennomgå et sant helvette…

Q: hva er ditt beste serietips? Del gjerne! I helgen håper jeg å finne en ny favoritt vi kan følge med på, nemlig! 😄

39 kommentarer på “NOEN AV MINE ALL TIME SERIEFAVORITTER

 1. Linn skriver:

  SUCCESSION (HBO) <3 hold ut de to første episodene om du syns den fremstår som "rar", for sesong 2 er til og med way better enn sesong 1.
  My Brilliant Friend <3
  The End of The Fucking World <3
  The Morgning Show <3 (Apple TV+) – ELSK. Denne vil du elske (sier jeg uten å kjenne deg, men føler jeg "kjenner" deg litt haha)
  God helg !

 2. Anette skriver:

  Om du noensinne pensjonerer bloggen, håper jeg du kan bli den nye tekstforfatteren hos Netflix – sammendragene dine er i en helt annen liga enn det vrølet de holder på med. Takk for masse gode tips 😀

   • Marike skriver:

    Du ser kanskje på tv en gang innimellom uten kjæresten? For A million little things er for bra til å la være å se fordi kjæresten ikke vil se den altså.

 3. Jeanette skriver:

  Elsket både the sinner og dirty John! Også the cry da,superbra serie. Vil anbefale filmen Unge Astrid på viaplay. Handler om Astrid Lindgren sin oppvekst. En superfin og rørende film med dyktige skuespillere. Scandinavian star er også en veldig bra serie,den går på nrk nett TV.

  • kristinaandersen skriver:

   Takk for tips Jeanette! Sistnevnte vil jeg begynne på, men tenker å vente til det kommer litt flere episoder 😀

 4. kristinaandersen skriver:

  Blir mye hjemmedager nå for tiden, så fint med litt å se på <3 Blacklist burde vært med på listen min, fordi den har jeg sett og digger den 😀 God klem til dere <3

 5. Christina skriver:

  Godless på Netflix!! Western ( ja, western!), miniserie, handler om en liten gruveby der nesten alle mennene omkom i en gruveulykke og kvinnene har overtatt. Og de lar seg ikke pille på nesa! Så mange sterke roller! Og han lyse fyren fra «dum, dummere» har rollen som sjefs skurken ( og han er overbevisende skummel altså). Gjennom denne serien måtte jeg både le, gråte og bite negler.

 6. Anja skriver:

  Papirhuset selvfølgelig!
  Takk for dette tipset, jeg har nå begynt å se på Dexter. Trenger det etter intense dager på jobben på sykehuset. Klem

 7. kristinaandersen skriver:

  Håper og tror jeg også Mette <3 Kjempefint at du har hjemmekontor, håper virkelig alle som har muligheten gjør det samme. God klem og god helg <3

 8. Iselin skriver:

  Hei! Tak for fine serietips 🙂
  Er du fortsatt fornøyd med Filorga? Hvordan syns du denne hudpleien er i forhold til elixir? Jeg bruker selv elixir, og er fornøyd. Men har som deg brukt dette i en evighet nå, og syns enkelte produkter begynner å miste effekten.

 9. Karen skriver:

  Har sett både White Collar og Chicago Fire etter at du tipset om de, og må si begge falt i smak, spesielt Chicago Fire som jeg er helt enig med deg- serien over alle serier <3 Lurer på om du har prøvd deg på Chicago med. og Pd? Har lyst til å se de i håp om at de er i samme liga, men er livredd for å bli skuffet! :p hahah. Ellers takk for flott og utfyllende innlegg med gode tips til tidsfordriv i denne spesielle situasjonen vi er i nå <3

 10. Anita skriver:

  Du MÅ se på All American på HBO!
  Ganske sikker på at du vil like den, virker som vi har lignende smak på serier/filmer.

 11. Kristine skriver:

  ELSKER the fosters. Alle sesongene lå på Viaplay før, men nå er det bare sesong 1 som du sier. Og den slippes ikke før onsdag 1.april 🙁

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *