MINE RYDDE OG VASKERUTINER

Så mange av dere har etterspurt et innlegg om vaske og rydderutinene mine. Og i dag kommer det! Jeg har som kjent støv på hjernen og liker å ha det relativt strøkent rundt meg. Dette kommer nok litt av at jeg jobber hjemme, og jeg klarer bare ikke konsentrere meg dersom jeg hadde bodd i et hus hvor ting flyter rundt meg. Så jeg gjør litt hver dag, mens den store vaskedagen er på fredager.

MINE RYDDE OG VASKERUTINER

Hver dag: støvsuger første etasje, shiner soverommet vårt, rydder kjøkkenet og vasker lett over badet. Dette gjør jeg hver eneste dag, og det tar meg ikke mer enn rundt 40 minutter på morgenkvisten. Kjøkken og bad er ting som lett kan flyte ut, og det orker jeg bare ikke. En fin rutine er rett og slett å rydde opp hver morgen, og rydde litt hver eneste dag. Da slipper man store skippertak.

Mandag: støvuger hele huset etter helgen, både første og andre etasje. Tørker støv og vasker alle overflater. Vasker badet og setter som regel på en maskin eller to med klær.

Torsdag: vasker ferdig alt på vaskerommet før helgen og henger til tørk.

Fredag: ukens store rengjøringsdag! Jeg elsker å starte helgen med et hus som er skinnende rent. Støvsuger både første og andre etasje, samt vasker alle gulv. Vasker dusj og badekar, legger på nytt sengetøy og setter på en maskin med det jeg tok av. Bretter alle klær som har hengt til tørk på vaskerommet fra torsdag tilbake på klesrommet. Tørker støv av alle overflater, samt vasker lett over høyglansen på kjøkkenet – jeg hater fingermerker. Og voila, helgen kan starte og jeg trenger ikke gjøre noe før mandag.

H O M E

Hva er dine rydde og vaskerutiner, hvis du har noen? Selv syns jeg ting som dette er så gøy å lese om! Elsker å lære mer og få smarte tips når det kommer til bådde rydding, vasking og organisering… Haha! Tenker å få til mer av dette på bloggen fremover hvis det er ønskelig. Bare hyl ut om det er noe dere vil se eller vite 😀

43 kommentarer på “MINE RYDDE OG VASKERUTINER

 1. Ulrikke skriver:

  Kanskje du kan vise hvilke vaskeprodukter du bruker. Sånn vaskemiddel, tøymykner, baderomsspray osv. Hadde vært kjekt å se 🙂

 2. R skriver:

  Stort JA til flere slike innlegg! Synes det er kjempeinteressant å lese om rydding, vasking og organisering.
  Jeg kan heller ikke få nok av innlegg om interiør. Elsker huset ditt, det er så flott!!

 3. Jorunn skriver:

  Når får du tid til alt dette i tillegg til jobb? Eller gjør du slike ting på kveldstid?

  • kristinaandersen skriver:

   Jeg gjør det før jobb 🙂 Står som regel opp 06.00, og er heldig som kan legge opp arbeidsdagene slik jeg vil. Tøyvask osv setter jeg på mens jeg jobber, så prøver å gjøre alt så produktivt som mulig 🙂

 4. kristinaandersen skriver:

  Så deilig å gjøre ferdig før helge, Mette 😀 Friske blomster er et must!! God klem <3

 5. kristinaandersen skriver:

  Gulvet vasker jeg som regel med krystall grønnsåpe, eller en annen vask jeg ikke husker hva heter. Slettvoll-sofaene trekker til seg overraskende lite i forhold til at stoffet er velour, jeg var SÅ stresset for dette. Men det har gått helt fint 😀 Støvsuger over sofaen to ganger i uka og det tar meg fem minutt <33

 6. Linda skriver:

  Jeg fant noe som heter « Fly Lady» på YouTube og det har hjulpet meg i å holde ting på stell. Med to tenåringer i huset, jobb og studier så er ikke det lett å holde huset i orden.

 7. kristinaandersen skriver:

  Har hørt mikrofiberklut med vann skal være helt rått. Hvilke kluter bruker du her?

 8. LH skriver:

  Jeg hadde nok gjort det samme dersom jeg jobbet hjemmefra, er jo ikke hyggelig å ha det skittent og rotete mens man prøver å fokusere på arbeidet som skal gjøres, det er nok derfor jeg stadig rydder og vasker på jobben, hehe! Jeg bor alene og er ofte ikke hjemme før 18-tiden, så for min del holder det å gjøre husarbeid på lørdagene. Støvsuging, oppvask og klesvask tar jeg når det er behov 🙂

 9. kristinaandersen skriver:

  HAHA!! Så deilig å ha en mann som er glad i å svinge støvsugeren, Cecilie 😀

 10. Kristine skriver:

  Hei, Jeg leste at du vasker gulvene dine med grønnsåpe. Om du har parkett, og ikke laminat, bør du vaske gulvene så lite som overhodet mulig med vann. Og hvertfall unngå grønnsåpe. Det skader treverket, og kan ødelegge gulvet ditt på sikt. Spesielt gjelder dette om du har et lakkert gulv. Om du har en oljet parkett, vil grønnsåpen trekke ut oljen av treverket. Bare et lite tips fra interiørarkitekten Kristine. (og jeg er dødelig imponert over rydderutinene dine )

Comments are closed.