MINE RYDDE OG VASKERUTINER

Så mange av dere har etterspurt et innlegg om vaske og rydderutinene mine. Og i dag kommer det! Jeg har som kjent støv på hjernen og liker å ha det relativt strøkent rundt meg. Dette kommer nok litt av at jeg jobber hjemme, og jeg klarer bare ikke konsentrere meg dersom jeg hadde bodd i et hus hvor ting flyter rundt meg. Så jeg gjør litt hver dag, mens den store vaskedagen er på fredager.

MINE RYDDE OG VASKERUTINER

Hver dag: støvsuger første etasje, shiner soverommet vårt, rydder kjøkkenet og vasker lett over badet. Dette gjør jeg hver eneste dag, og det tar meg ikke mer enn rundt 40 minutter på morgenkvisten. Kjøkken og bad er ting som lett kan flyte ut, og det orker jeg bare ikke. En fin rutine er rett og slett å rydde opp hver morgen, og rydde litt hver eneste dag. Da slipper man store skippertak.

Mandag: støvuger hele huset etter helgen, både første og andre etasje. Tørker støv og vasker alle overflater. Vasker badet og setter som regel på en maskin eller to med klær.

Torsdag: vasker ferdig alt på vaskerommet før helgen og henger til tørk.

Fredag: ukens store rengjøringsdag! Jeg elsker å starte helgen med et hus som er skinnende rent. Støvsuger både første og andre etasje, samt vasker alle gulv. Vasker dusj og badekar, legger på nytt sengetøy og setter på en maskin med det jeg tok av. Bretter alle klær som har hengt til tørk på vaskerommet fra torsdag tilbake på klesrommet. Tørker støv av alle overflater, samt vasker lett over høyglansen på kjøkkenet – jeg hater fingermerker. Og voila, helgen kan starte og jeg trenger ikke gjøre noe før mandag.

H O M E

Hva er dine rydde og vaskerutiner, hvis du har noen? Selv syns jeg ting som dette er så gøy å lese om! Elsker å lære mer og få smarte tips når det kommer til bådde rydding, vasking og organisering… Haha! Tenker å få til mer av dette på bloggen fremover hvis det er ønskelig. Bare hyl ut om det er noe dere vil se eller vite 😀

70 kommentarer

 1. Wow… Du er rå😅. Jeg støvsuger tre dager i uken på grunn av hund som røyter. Vasking av gulv og overflater blir hver 2.uke.. Do og dusj vaskes en gang i uka.

 2. Hei. kan du vise klesskapet ditt og hvordan du organiserer der?😊

 3. Kanskje du kan vise hvilke vaskeprodukter du bruker. Sånn vaskemiddel, tøymykner, baderomsspray osv. Hadde vært kjekt å se 🙂

  1. kristinaandersen

   Det kan jeg få til et innlegg om! 😀

 4. Stort JA til flere slike innlegg! Synes det er kjempeinteressant å lese om rydding, vasking og organisering.

  Jeg kan heller ikke få nok av innlegg om interiør. Elsker huset ditt, det er så flott!!

  1. kristinaandersen

   Yay! Blir så glad, gøy når det faller i smak 😀

 5. Gøy med sånne innlegg😍 hva vasker du gulvet med? Også lurte jeg på hvordan det er med slettvoll sofaene og hund. Blir det mye lyst hår på de svarte sofaene? Hvis Målte får lov til å være i de da. Går du ofte over sofaen med klesrulle?

  1. kristinaandersen

   Gulvet vasker jeg som regel med krystall grønnsåpe, eller en annen vask jeg ikke husker hva heter. Slettvoll-sofaene trekker til seg overraskende lite i forhold til at stoffet er velour, jeg var SÅ stresset for dette. Men det har gått helt fint 😀 Støvsuger over sofaen to ganger i uka og det tar meg fem minutt <33

 6. Så herlig! Hvordan vasker du dusjen/dusjdører/kabinett? Jeg føler at jeg aldri får det helt slik jeg vil ha det😅

  1. kristinaandersen

   Dampvasker, eller eddik + zalo 😀 Funker gull!

 7. Når får du tid til alt dette i tillegg til jobb? Eller gjør du slike ting på kveldstid?

  1. kristinaandersen

   Jeg gjør det før jobb 🙂 Står som regel opp 06.00, og er heldig som kan legge opp arbeidsdagene slik jeg vil. Tøyvask osv setter jeg på mens jeg jobber, så prøver å gjøre alt så produktivt som mulig 🙂

 8. Hei, hvor er lampen over spisebordet fra?

  1. kristinaandersen

   Hei Linn! Den er fra Bolia 🙂

 9. Er slik jeg også, må ha det ryddig og rent rundt meg 💖 – er så deilig. Ganske like rutiner som deg her, utenom at jeg tar helgevasken på torsdagene… for når fredagen kommer så er det bare å ta helgehandelen, kjøpe friske blomster og så egenpleie før helgen setter inn ღ ღ ღ klem og fortsatt fin uke…

  1. kristinaandersen

   Så deilig å gjøre ferdig før helge, Mette 😀 Friske blomster er et must!! God klem <3

 10. Herlighet så flink du er. Jeg liker også å ha det rent og ryddig, men nå for tiden går det litt i røk og napp. Jeg har holdt på faste vaskedager på badene og kjøkkenet er rent før jeg tar kvelden. Kom gjerne med flere slike innlegg, elsker organisering av hus og hjem. Gjør ting hverdagen så mye enklere. Og jeg må si at dere har virkelig et flott hjem. 👍🏻🤗

  1. kristinaandersen

   Så gøy det faller i smak! Og tusen takk for det, Jenni <3

 11. Deilig med ryddig og rent hjem!

  1. kristinaandersen

   Yes! 😀

 12. Selv støvsuger jeg stort sett første etasje hver dag og vasker gulvene to ganger i uken. Etter at jeg kuttet ut grønnsåpe og bare bruker varmt vann og mikrofiber har jeg aldri hatt renere gulv 🤩 Grønnsåpe kan legge seg som et belegg på gulvet som skitt og smuss fester seg i. Badene vaskes lett hver dag og ordentlig to ganger i uken med dampvasker og klor. Jeg kunne snakket om mine vaske- og rydderutiner i timesvis 🙈 Så jeg sier ja til flere sånne innlegg 🤩👏🏻

  1. kristinaandersen

   Har hørt mikrofiberklut med vann skal være helt rått. Hvilke kluter bruker du her?

   1. Norwex 🤩

   2. Slenger meg på her! Hvilke kluter bruker du? Må testes 😁

 13. Det hadde vært gøy å se sminke/parfyme/hårproduktene dine☺️☺️

  1. kristinaandersen

   Det skal jeg prøve å få til 😀

 14. Jeg fant noe som heter « Fly Lady» på YouTube og det har hjulpet meg i å holde ting på stell. Med to tenåringer i huset, jobb og studier så er ikke det lett å holde huset i orden.

  1. kristinaandersen

   Så kult! Må inn å sjekke 😀

 15. Så flink og nydelig kjøkken dere har 😍. Deilig når man har det strøkent og rent. Jeg lurte på en ting du har et veldig fint brett som du har kaffemaskinen i og jeg lurer på hvor det brettet er i fra??

 16. Så flink og nydelig kjøkken dere har 😍. Jeg lurte på en ting du har et veldig fint brett som du har kaffemaskinen i og jeg lurer på hvor det brettet er i fra??

  1. kristinaandersen

   Snilling, tusen takk! Brettet er fra Louise Roe 🙂 Klem!

   1. Tusen hjertelig takk gode og snille deg. Håper jeg kan få tak i det ❤️

 17. Hva vasker du vegg og gulvflisene med på bad? Sliter litt med å få de helt rene 😩

  1. kristinaandersen

   Dampvasker! Det er liiivet 😀

 18. Jeg hadde nok gjort det samme dersom jeg jobbet hjemmefra, er jo ikke hyggelig å ha det skittent og rotete mens man prøver å fokusere på arbeidet som skal gjøres, det er nok derfor jeg stadig rydder og vasker på jobben, hehe! Jeg bor alene og er ofte ikke hjemme før 18-tiden, så for min del holder det å gjøre husarbeid på lørdagene. Støvsuging, oppvask og klesvask tar jeg når det er behov 🙂

  1. kristinaandersen

   Bor man alene og jobber mye, er det helt sikkert mer enn nok <3

 19. Stemmer for mer tips og organisering 🤩elsker slike innlegg🥰ps-> er så fint hjemme hos dere❤️

  1. kristinaandersen

   <33

 20. Hvor er lampen over kjøkkenbordet ifra? 🙂

  1. kristinaandersen

   Bolia:)

 21. Flink! Er det kun du som vasker eller har du og kjæresten delt ansvar?

  1. kristinaandersen

   Han vil gjerne hjelpe, men jeg liker å gjøre det selv! Gal😂 Heldigvis roter han aldri og er veeeldig ryddig av seg <3

 22. Hei!
  Jeg lurer bare på hvor du får kjøpt et så stort teppe?🤩 Utrolig fint hjemme hos deg!

  1. kristinaandersen

   Heii! Fargerike Corona i Sørlandsparken, de har tepper på kapp 😀

 23. Hei. Flott blogg du har😃😃 Hva vasker du høyglans kjøkkenskapene med? Bare vann,eller?
  Ha en finfin uke 💐

  1. kristinaandersen

   Tusen takk Evy! Bruker glass-spray 🙂

 24. Tar gjeeerne imot tips (og motivasjon😅) til både vask og organisering, det trengs sårt her i huset.
  Kjenner derimot det klør litt i fingrene etter å ta fatt på en skikkelig vårrengjøring, så kanskje det er håp allikevel 😂

  1. kristinaandersen

   Do it! Er så deilig når det er gjort 😀

 25. For et fint innlegg! Har du tips til vask av høyglans? Jeg får det aldri helt bra..

  1. kristinaandersen

   Bruker jiff sin glas-spray. Ikke funnet noe bedre enda :/

 26. Mine rydde- og vaskerutiner: Støvsuger når samboer kommenterer at det «knaser under føttene» (støvsuging er min oppgave). Så er det den obligatoriske støvsugingen og vasken før vi får besøk 😛 Folk tror det alltid ser ut som en Finn-annonse her, de skulle bare visst, haha 🙈🙈

  1. kristinaandersen

   😂😂😂

 27. Skulle ønske du bodde i skapet mitt😂 Du hadde vært en herlig mix sammen med den støvsugergale mannen min her hjemme. Jeg hadde vært verdens beste heia jente:)

  1. kristinaandersen

   HAHA!! Så deilig å ha en mann som er glad i å svinge støvsugeren, Cecilie 😀

 28. Hvordan vasker du høyglans-skapene på kjøkkenet?

  1. kristinaandersen

   Med glass-spray. Ikke kommet over noe bedre enda :/

   1. Da samboeren og jeg ble sammen hadde han med seg en vindusvaske-klut fra Tupperware inn i forholdet. Og det er en av de få tingene han fikk beholde (neida, joda). Men den er en knallmatch med kun vann, og fungerer i tillegg på speil 😊

 29. hvor er det sorte skape du har i stuen fra?

 30. Hvilke produkter bruker du til å vaske doen med? Jeg er typen som bruker engangsservietter som er til toalett, mens typen min mener dampvasker skal brukes 😂

 31. Hei! Dere har et veldig fint hjem, og du har en flott blogg😊
  Jeg har veldig lyst på en dampvasker selv, hvilken har du?

 32. Hei Kristina 😄 jeg har også dampvasker! Tørker du over gulv og fliser etter du har brukt den? Med evt hva? 😀

 33. Har bøss på hjernen som jeg liker å si 😅 får helt noia om jeg merker noe under føtter, på tepper, sofa, seng you name it! Klarer heller ikke se flekker av noe slag, får fnatt bare av tanken! Har alltid hatt støv og middallergi så jeg kan ikke la ting gå for lenge uansett 😅 har ei lita yorkie som ikke røyter så heldig der, kan ikke si det samme om meg selv, med mørkt langt hår som er seriøst over alt og med hvite fliser på bad = mitt personlige helvete..
  Før støvsugde jeg hver eneste dag nøye, vasket om jeg rakk også, skiftet på sengen hver 2 dag, men jeg er stort sett alene så jeg har jobbet med å slappe av litt der.

  1x i uka blir det vasking av alt i sofa (utenom sofatrekk), sengetøy kan være 1-2x i uka, kommer an på hvor mye bøss det er 😅
  Blir gjerne en del klesvask gjennom uka.
  Støvsuging etter behov 1-3x uka + 1-2 i helg (Har helgekjæreste som bøsser en del😅)
  Vasking av gulv og hyller etc 1-2x uka.
  Full skrubb av bad og kjøkken 1x i uka, her går jeg også over daglig.

  Går over alt som kan være bakteriefeller med antibac vask 1x i uka. Altså alt av kontroller, pcer, mobil (går over denne flere x I uka), håndtak. Var en super bakteriefob en x i tiden, nå har jeg lært at litt er bare greit. Men må si jeg får noia av alt med rått kjøtt o.l 🤢
  Er selv hjemmeværende og klarer ikke slappe av litt engang om ting ikke er ok. Rent er det beste, så hvorfor ikke ha den følelsen hver dag, livet er for kort til å mistrives.

  Må heller ikke glemme meg selv og bikkja som har full spa dag på vaskedag 😅

 34. Så flink du er <3
  Hvor er det speilet over sofaen i stuen fra? 😀

 35. Hei, Jeg leste at du vasker gulvene dine med grønnsåpe. Om du har parkett, og ikke laminat, bør du vaske gulvene så lite som overhodet mulig med vann. Og hvertfall unngå grønnsåpe. Det skader treverket, og kan ødelegge gulvet ditt på sikt. Spesielt gjelder dette om du har et lakkert gulv. Om du har en oljet parkett, vil grønnsåpen trekke ut oljen av treverket. Bare et lite tips fra interiørarkitekten Kristine. (og jeg er dødelig imponert over rydderutinene dine )

 36. Imponerende altså😍 jeg lurer på om du har navnet på gulvet og hvor dere har kjøpt det hen? Tenker å legge nytt gulv i huset og fargen på deres gulv var virkelig fin😍✨

 37. Hvor er stuebordet fra ? 😍😍

 38. Ser flere har nevnt deg, men jataakk til hvilke rengjøringsprodukter du bruker! Og hvilke redskaper(tips til vaskekluter, hva du vasker dusjen med etc) vaskemiddel, tøymykner osv🙏🏼🙏🏼

  1. kristinaandersen

   YesYes, så gøy!! Dette skal jeg få til 😀

 39. Hvor er sofaen fra ? 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *