TANNLEGEANGST OG HELGEPLANER

Gjett hvem som akutt fikk en helsikkes tannverk i går kveld? Meg. Og jeg blir bare så lei meg, fordi jeg er som kjent så redd for tannlegen at jeg heller vil bli overkjørt av en bil enn å gå dit. Jeg klarer ikke beskrive det en gang, men tannlegen er bare mitt største mareritt og jeg piner meg heller ihjel enn å dra dit. Dere husker kanskje tannen jeg skulle rotfylle for tre år siden, men siden jeg ble så redd fikk jeg på en midleritdig fylling som skulle vare i maks noen måneder? Vel, den tannen har jeg pusset forsiktig som en mus slik at fyllingen ikke skulle falle ut – og jeg har enda ikke rotfylt. Men nå har den altså slått seg vrang og noe må vel snart skje. Jeg bare klarer det ikke 😩 Odontofobi er en diagnose jeg fikk for mange år tilbake, og det er rett og slett at tannlegeskrekken tar så overhånd at man utvikler kraftig angst og overdrevet frykt for nettopp tannlegen. Og for meg blir det bare ikke bedre, uansett hvor mye hjelp jeg har fått. Det er så vondt å være så redd for en så teit ting, men jeg klarer bare ikke kontrollere det. Håper smerten går over, ellers så er det vel bare å pingle seg til tannlegen og bestille time for narkose…

I LOVE YOU

Ellers er livet fint, og endelig er det helg. Tannsmerter eller ei så skal denne helgen bli fin! I dag skal jeg henge med Hilde, før jeg og kjæresten kjører til hytta for å være samme med svigers i kveld. Der venter ski på beina og hygge i vinterland! Som jeg gleder meg. Håper dere alle har det kjempefint ❤️

23 kommentarer på “TANNLEGEANGST OG HELGEPLANER

 1. Kine skriver:

  Har akkurat samme skrekk for tannlegen som deg, så forstår deg veldig godt. Blir helt skjelven og gråter hver eneste gang…. :/ Håper det ordnet seg!

 2. Jeanette skriver:

  uff,Kristina! Dette er IKKE teit,skjønner at dette er en skikkelig frykt hos deg. Mange som har det som deg. Du fikk vel narkose når du fjernet noen visdomstenner for noen år tilbake om jeg ikke husker feil? Husker du ble så dårlig etter det,men dette er heldigvis ikke så omfattende som det. Om du får narkose så går det vel? Forstår frykten din,men så er det jo slik også at jo lenger du venter jo verre blir det bare dessverre 🙁 Håper dette ordner seg,tenk den deilige følelsen når alt er over. Det var slik jeg tenkte da jeg opererte ut min visdomstann i fjor. Jeg fikk bare vanlig bedøvelse da,men det gikk så sykt mye bedre enn jeg trodde. Tannlegen var rask men samtidig nøye,og jeg fikk smertestillene så de små smertene jeg hadde var virkelig ikke ille altså. Også var det SÅ utrolig deilig når det var over! Masse lykke til hverfall! Føler med deg,og skjønner at dette ikke er noe lett.

  • kristinaandersen skriver:

   Takk for koselig kommentar, Jeanette <3 Stemmer at jeg trakk alle fire visdomstennene i narkose. Glemmer det ALDRI, haha! Huff <3 Klarer dessverre ikke gjøre annet enn å ta bilder + takle et speil i munnen hos tannlegen, så det blir narkose igjen 🙁 Håper helgen din blir fin <3

 3. Lillian skriver:

  Nå måtte jeg bare inn å kommentere; Målte er bare helt nydelig!! Se på det miserable fjeset som samtidig sier chill down:))
  God helg til dere!:)

  • kristinaandersen skriver:

   HAHA <3 Vet, han ser så sur ut. Men mindre sur nå etter at vi klippet han, og det liker jeg litt :p God helg Lillian <3

 4. kristinaandersen skriver:

  Takk Line <3 Jeg vet, må få gjort det.. Men det eeer så mye lettere sagt enn gjort, huff! Får prøve å tøffe meg opp <3

 5. kristinaandersen skriver:

  Trukket tann UTEN bedøvelse? Hjeeelp, haha! For en tøffing du er 😀 Tannlegen er noe drit, og ja – fryktelig dyrt..

 6. Maria skriver:

  En tann som trenger rotfylling er en tikkende bombe. Det fikk jeg erfare! Jeg gikk også lenge med en tann med en midlertidig fylling som plutselig, helt ut av det blå, streiket helt og gav meg noen helt intense smerter. Da bestemte jeg meg for å gå!
  Å rotfylle er faktisk ikke det verste man kan gjøre hos tannlegen! Tannen er i praksis død, så jeg kjente NULL smerter. Jeg skjønner at det ikke hjelper deg noe, men det er langt mer smertefylt å gå rundt med en sånn tann enn å gjøre noe med det. I verste fall kan tannen falle ut, og da må man enten gå tannløs, borre et hull i kraniet for å sette på et implantat eller gå med en bro som mest sannsynlig må byttes ut om noen år. Sålenge tannen din er intakt så kan du faktisk beholde den!
  Nellikolje hjelper forøvrig på tannsmerte. Bedre enn paracet 🙂

 7. Linn skriver:

  Har ikke vært hos tannlegen på mange år. Er så liiiivredd. Men for en uke siden fikk jeg noen helt syke smerter, har fått antibiotika og andre ting av legen, men fikk beskjed om at jeg måtte til tannlegen. Jeg tør ikke 🙁 men de smertene er det verste jeg har opplevd. Er så dyrt å gå til tannlegen også, og har hørt at narkose er mange mange tusen dyrere? Har ikke penger til det, og tør ikke uten… Åh Gud – jeg forstår redselen din så utrolig godt.

  • Marlene skriver:

   Det har jo ingenting med skrekken til tannlegen å gjøre 🙂 Samme om han er grei eller ei, det er ikke personen hun er redd

 8. Julie skriver:

  Hei Kristina 🙂 Har selv slitt med tannlegeskrekk i mange år, så skjønner akkurat hvordan du har det! Måtte i narkose hver gang jeg skulle ha behandling, men til slutt ble det så ille at jeg en gang ikke greide å ta vanlig undersøkelse og bilder av tennene. Endte med at jeg ikke dro til tannlegen lengre. For et år siden begynte jeg å gå i behandling for det, gjennom noe som heter TOO team. Anbefaler det på det sterkeste! Masse lykke til <3

 9. Astrid skriver:

  B: Spør om å få bedøvelse uten adrenalin neste gang! Mange tåler det dårlig. Det kan trigge angstanfall, søvnproblem, høy puls/hjertebank med mere. Jeg har ME og tåler blant annet ikke bedøvelse med adrenalin fordi jeg allerede sliter ofte med for mye adrenalin i kroppen. Nå er jeg gravid og de har ikke nok forskning på bedøvelse uten adrenalin. I høst trodde vi at den midlertidige fyllingen var gått og da hadde jeg i tilfelle måtte klart meg uten bedøvelse, men heldigvis var det bare en ubetydelig del som var borte!

 10. Ida Marie skriver:

  Vil virkelig anbefale Mariann hos Tann Sør i Mandal når det gjelder tannlege skrekk og hjelp <3 de er ekstremt flinke på dette med tannlegeskrekk – skader ikke å ta en telefon til dem! Lykke til <3 vondt i tennene er det verste og vi skal ha tennene hele livet!

 11. Anne skriver:

  Betennelse i tenner har forbindelse med hjerteproblemer, så jeg vill ordnet opp så snart jeg kunne hadde jeg vært deg. Det som skjer hvis du ikke går nå er at kroppen prøver å fikse tanna selv med noe forkalkninger nedi der som gjør rotfyllingen enda verre da du må gå flere ganger. Å ei tann som gjør vondt kommer ikke til å bli bra igjen. Jeg ventet for lenge å måtte til slutt trekke tanna. Har nå satt inn implantat, noe som faktisk gikk mye bedre enn rotfylling.

 12. Cassandra Tørhaug skriver:

  Så utrolig kjipt! Hadde tannlegeskrekk opp til jeg var 20 år før jeg klarte å overkomme frykten, og enda sitter det bittelitt igjen når jeg må til tannlegen og utsetter det aller helst så lenge som mulig..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *