FRUSTRASJON, SOFAJAKT OG HELGEHANDEL

Denne fredagen skal vi faktisk ringe inn med en aldri så liten tur på Ikea. Dere vet den grå sofaen vi har i tv-stuen nede? Den har vært et lite helsikke siden den kom inn i hus. Etter bare to uker var den stappet med nupper og den ser rett og slett ikke ut. Møbelbutikken vi kjøpte den på nekter oss å heve kjøpet, og jeg kjenner jeg blir så provosert. Altså, en flunka ny sofa skal jo ikke se ti år gammel ut og være ødelagt etter knappe tre måneder i hus? En ting er sikkert, og det er at jeg kommer ikke til å gi meg før det kjøpet blir hevet. Men i mellomtiden får vi bare kjøpe ny, fordi jeg seriøst ikke orker synet av den mer. Så i dag blir det sofajakt! Jeg syns Söderhamn modellen til Ikea er så vanvittig fin og en perfekt tv-sofa. For her i hus sitter vi ikke å ser på tv, vi ligger straka veien ut og vil derfor ha en skikkelig kosesofa som er supergod. Er det noen av dere som har erfaringer med denne modellen og kan anbefale den?

HELGENS MENY

Fredag: taco i minitubs og nachos.
Lørdag: bakt potet og grønn salat.
Søndag: laksepanne med ovnsbakte poteter.

Har dere prøvd å lage nachos med disse tortilla stripsene med ostesmak? Det forandret seriøst nachoslivet mitt! Det er så digg. Og med granateple, mangosalat, guacamole og masse rødløk til er det heeelt himmelsk! Så mye bedre enn de vanlige salte tacochipsene jeg alltid har brukt. Prøv det, and thank me later! 😂

Helgen skal bli fin og kjøleskapet er som alltid fylt opp. Denne helgens cravings er kick lakris (beste som er), smågodt fra Europris og grovbrød med banan. Haha! Nå skal jeg ta et dykk i sminkeveska, få på masken og ta med meg mannen på Ikea. Ønsk oss lykke til! 🤓😂

55 kommentarer

 1. Bare å stå på ditt. De skal følge forbrukerkjøpsloven som alle andre. Ble selv for et par år tilbake forsøket lurt i forhold til en iPhone som jeg hadde hatt i bare 2 år som plutselig sluttet å fungere. Fikk først beskjed av Apple at jeg måtte betale kostnaden for reparasjon men fikk ikke dette til å stemme. Heldigvis hadde jeg rettslære på skolen og en lærer som var jurist. Ringte Apple igjen og mannen på tlf ble overrasket da jeg fortalte om kostnaden på reparasjonen og forbrukerkjøpsloven. Fikk en ny tlf av Apple etter 24 timer levert på døra.

  Håper det ordner seg for deg Kristina. Ønsker deg en god helg 😀

  1. kristinaandersen

   Ohoy! Bare å ikke gi seg skjønner jeg 😀 Ha en fiiin søndag Veronika <33

 2. Elsker søderhamn, og har hatt den i to leiligheter nå. Sykt fin, digg å ligge i. Eneste er at en må rette pent på putene etter å ha sittet i den. Absolutt verdt det..
  Ostetortilla er så mye bedre enn bare salt 😍😍 du bør også prøve å dele røde druer i to og ha på taco osv. Høres rart ut. Men sykt digg! God helg ❤️

  1. kristinaandersen

   Åh, takk for tacotips Merethe 😀 DET skal jeg prøve <3

 3. Har Söderhamn selv, og det er en PERFEKT tv-sofa. Anbefales!
  Ønsker deg en fin helg 🤗

 4. Så kjedelig når møblene ikke står til forventingene, og hvert fall når det ikke skal være lett å få hevet kjøpet!

  Jeg hadde Soderhamn en stund i fargen hvit. Vi kjøpte flere moduler og satt disse sammen. Det fine med denne sofaen er at den er utrolig god å ligge i for sånne som oss som ligger å ser på TV 😂 Har hatt overnattingsgjester som har sagt de sov nesten bedre i sofaen enn i sin egen seng faktisk. Nå vet jeg ikke hvilken farge dere tenker å gå for, men vi gikk for hvit som nevnt og etter søl på trekkene måtte disse vaskes. Vi gjorde alt etter boka, men fargen ble noe annerledes. Der vi hadde satt sammen modulene synes jeg det ble hardt å sitte i «sprekka» mellom modulene, om du forstår meg. Alt i alt en super sofa, men om jeg må trekke inn noe litt negativt er det disse to små tingene. Ha en fin helg Kristina <3

  1. kristinaandersen

   Det med at man sover godt i den kjenner jeg til, haha <3 Den er superDIGG! Vi bestilte i de nye beige trekkene, litt med praktisk enn hvitt håper jeg 😀

 5. Anbefaler ikke Söderhamn. Grusom og sitte i, og etterhvert så vil du kjenne skjøtene mellom sofadelene når du ligger på den! Sjekk opp Barktorp heller 😄

 6. Söderhamn er kjempefin, MEN den er så dyp så ryggen får seg en knekk. Egner seg ikke til og sitte i. I tillegg blir trekket stygt veldig fort. Men fordelen er jo at du kan bytte trekk

 7. Har hatt den sofaen i over 5 år. Perfekt å ligge i! Sovner altfor ofte i den da 😄

  1. kristinaandersen

   YAY! Vi har bestilt den 😀

 8. Anbefaler absolutt söderhamn som TV-sofa og vil du ha et litt mer eksklusivt utrykk på den kan man bytte bein eller kjøpe trekk fra Bemz, de har masse lekre trekk til den sofaen😄

 9. Vi har en Södehamn treseter i hus, og kan anbefale den på det sterkeste! Nesten litt farlig god; man kommer seg nesten ikke opp når man først har satt seg ned, haha! Også greit at man kan kjøpe nytt trekk om man skulle ønske det. Lykke til med sofakjøp, og god helg til deg og dine <3

  1. kristinaandersen

   Den er såååå god <3 Og den kommer i hus til fredag 😀 Som vi gleder oss, haha <3

 10. Söderhamn sofa er et godt valg. Superfin å se på, god er den og! + for at trekket kan tas av og vaskes i maskin 👍😅

 11. Søderhamn-sofaen er helt nydelig! Vi har den i kollektivet vårt og den er veldig god å sitte/ligge i😍 Og den ser også veldig bra ut til at vi har bodd her flere år. Kan anbefales!

  1. kristinaandersen

   Så gøy Kornelia 😀 Det ble den vi bestilte!

 12. Ønsker gjerne bilde av nachosen og tilbehøret du lager. 🙂

  1. kristinaandersen

   I fix! Neste gang 😀

 13. Har samme problemet med sofa bare at min er fra Bohus! Der nekter de også å rydde opp å mener man ikke skal ha pledd osv i sofa for det nupper seg! Hørt noe så dumt?! Kan jo ikke sitte som i kirken. Sofaen er bare 2 år nå og halvt år etter vi fikk den begynte den å nuppe

 14. En sofa har garanti, så dette må du ikke gi deg på! Kjenner ei som fikk hevet kjøpet etter flere mnd fordi putene sank sammen og fikk masse skrukker og nupper. Sofa koster endel, så der hadde jeg ikke gitt etter!

 15. Kan ABSOLUTT anbefale den sofaen 😍😍 Beste sofaen jeg har hatt. Også digg at trekket kan tas av og vaskes ✌🏼

  1. kristinaandersen

   Så kjekt å lese!! Den ble den vi gikk for<3<3

 16. Håper dere sa i fra med en gang problemet oppstod, etter to uker, ( jfr. teksten over), og ikke først nå tre måneder etterpå!

  1. kristinaandersen

   Det gjorde vi selvfølgelig, men saken holder på enda.

  2. 2 uker eller 3 måneder, det skal uansett ikke være sånn, ifølge forbrukerrådet har man en klagefrist på 5 år dersom det er en sofa.

 17. Lykke til med ny sofa! Synd at det skulle bli slik med den dere har, men jeg må innrømme at det ikke sender ut særlig gode vibber å klage over luksusproblem som en sofa som nupper. Jeg opplever på bloggen at ting er enten helt fantastiske eller helt forferdelige. Og det kan sikkert stemme. Men det er også fint å høre om alt som er midt imellom 🙂 Det er kanskje lettere å relatere seg til for oss vanlige mennesker. God helg!

 18. Söderhamn er ikke bare digg, den er også nydelig å se på! Også et pluss at trekkene kan vaskes eller kjøpes nye hvis man er uheldig! Jeg elsker den!

  1. kristinaandersen

   Sant vel! Syns den er såå fin <3

 19. Anbefaler milano serien til skeidar! DØDSGOD sofa til å ligge å se på tv. https://www.skeidar.no/produkter/mobler/sofa/milano-sofa/ vi har plassert stolene på siden sånn at vi begge kan ligge å se på tv.

 20. Har søderhamn og veldig fornøyd. Et tips er å bytte ben til noen andre på ikea, ser bedre ut✌️

  1. kristinaandersen

   Det skal vi gjøre 😀 Eller spraye de som er i matt svart.

 21. Jeg har hatt soderhamn sofaen, og den er superfin, MEN blir seende veldig fort slitt ut. Dvs at etter man har sittet i den endel ganger blir den fort «slapp/nedtrykt», og man kan ikke skifte trekket rundt selve sofaen (man kan skifte på putene, men ikke selve delene), noe som har vært meeeget irriterende. Men er fordeler og ulemper med alle sofaer omtrent! Håper du finner ut av det 😊

 22. https://www.vg.no/forbruker/i/j4lwn/langvarig-sofakrangel-endte-i-retten-sofakunde-knuste-moebelringen-i-tingretten
  Henvis til denne saken så kan det hende pipa får en annen lyd. Ta kontakt med forbrukerrådet hvis ikke.
  God helg til dere! 🙂

  1. kristinaandersen

   Takk for link!

 23. Hei. Pleier aldri å kommentere, men nå kjente jeg jeg måtte 🙈 Jeg hadde akkurat samme tilfelle med en sofa jeg kjøpte på Skeidar. De ville selvfølgelig ikke godta tilfelle ved at jeg ville heve kjøpet pga nupping. Sofaen var SÅ nuppete etter bare få uker med bruk. Jeg ga meg virkelig ikke. Jeg anbefaler at du kun krever å forholde deg til sjefen for butikken, samt legge inn en dårlig anmeldese på Facebook-siden dems. Da kom jeg iallefall i mål etterhvert. Lykke til! 🙈

  1. kristinaandersen

   Takk for tips Erica! Bare å ikke gi seg tenker jeg, man har jo kjøpsloven på sin side 🙂

 24. Søderhamn sofaen er god å ligge i. Men putene blir flate og most etter noen timer i sofaen. Må fluffe de på nytt hver dag. Og putene man sitter på «sklir» utover 10 cm, så de må alltid dyttes tilbake på plass.. så anbefaler den IKKE.

  1. kristinaandersen

   N…O😂 Men nå har vi gått for den, så da får jeg bli en mester på putefluffing, hehe <3

 25. Hei!

  Om dere er på jakt etter en skikkelig cosy sofa, så vil jeg anbefale dere å sjekke ut Cosima sofa fra Bolia. Ved første øyekast syntes jeg den så litt rar ut, men etter å ha sett den noen ganger falt jeg pladask. Er superfornøyd med både stoff og modellen! Den er relativt ofte på -50% kampanje også.

  Lykke til på sofajakt!

  1. kristinaandersen

   Den er suuperfin, sett på den før 😀 Men litt for kraftig for stilen vi ønsker å ha her hjemme, så vi gikk for Søderhamn:)

 26. Hei fine💗 Vi har akkurat samme sofa, og har vært plaget med nupper fra dag 1. Vi kjøpte rett og slett en av de små nuppefjernerne man kan bruke til klær, og bruker denne et par ganger i uken, og da holder den seg faktisk fin. Bare et lite tips hvis dere ikke får kjøpet hevet og sofaen blir 😚

 27. Vi har 2 sofaer av Söderhamn. Den ene er stor med hjørne på ene siden og sjeselong på andre siden. Dersom dere kun vil ha hjørne eller sjeselong på ene siden er der ikke noe problem for begge å ligge ut, da den er bred nok til begge to😊 Den ene vi har er mørkegrå med helt glatt stoff, anbefaler det ikke siden dere har hund, da alle hår og støvpartikler vises utrolig godt og at stoffet er relativt statisk. Den andre er hvit og har et grovere stoff. Den er lettere å rengjøre 😊 Det finnes en side der man kan kjøpe stoff i andre farger og materialer enn det Ikea selger (husker ikke helt navnet). Sofaen er uansett veldig god å sitte i når man skal ligge og se TV😄

  1. kristinaandersen

   Takk for info Carina! Ble den vi bestilte i det nye stoffer de ganske nylig fikk 🙂 Klem!

 28. Jeg selger en digg skinnsofa som kan både ligge og sitte i. Hvit vinkelsofa med chaiselongue-del. 😂

 29. Kathrine Borchgrevink-Lund

  Prøv heller Tortilla chipsen som er i Potetgull hylla med ostesmak 😍😍😍😍 den gule pakka 🙌

  1. kristinaandersen

   Den er også sjukt god! 😀

 30. Jeg er spent på hvordan det går med klagen din. Vi har kjøpt en flott sofa som har blitt grusom stygg på få mnd. Jeg har også sendt inn klage. Lykke til!

  1. kristinaandersen

   Er spent selv. Skal holde dere oppdatert 🙂 Lykke til selv!

 31. Bare tre innlegg så langt denne uka? 🙁 Skulle ønske du kunne blogge mer! Håper uansett du har hatt en fin helg 🙂

 32. Vi har söderhamn fra Ikea i tv-stuen og er kjempefornøyd! Den er sykt god å ligge på (nesten litt for god, siden jeg sovner hver gang😂). Putene kan miste litt fasongen etter en stund når de er lagt mye på, men jeg pleier å «puffe» de opp etter hver bruk og det fungerer fint 👌🏻

  1. kristinaandersen

   Eeeelsker sånne sovesofaer, haha!! Det ble den vi gikk for, gleder meg til den kommer 😀

 33. Jeg ville ikke anbefalt Söderhamn.. den er superfin, men putene mister fasongen og blir stygge etter veldig kort tid og det er ikke mulig «dunke» de tilbake. Kjenner flere som har hatt same problem 😫 men etter å ha googlet litt forstår jeg fra ulike forum at det har litt å si hvilket trekk du velger

  1. kristinaandersen

   Åh nå ble det den modellen her.. Håper vi blir happy med den, vi valgte det nye beige stoffet som visst nok skal være mer solid. Fingers crossed <3

 34. Vi hadde også det problemet med vår nye sofa, men det er ofte litt «overflødig» stoff første månedene fikk vi beskjed om. Og når det hadde gått ca. 5 mnd så var ikke dette et problem lengre. Jeg brukte enten nuppefjerner eller barberhøvel til å gå over den i blant!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *