HVITVINSDAMPEDE BLÅSKJELL

Hvitvinsdampede blåskjell i en kremete saus er noe av det absolutt beste jeg vet. Og med godt brød og kanskje litt reker til? Da er jeg heelt i himmelen! Blåskjell kan lages på en haug av måter, men helt siden jeg var liten har jeg vært vant med denne hvitvin- og fløtesausen. Så i dag tenkte jeg å dele oppskrift med dere ♥

TIL TO PORSJONER:

1 kilo blåskjell – 3 fedd hvitløk – 3 små sjalottløk – 2 dl tørr hvitvin – 2 dl matfløte – 2 ss olivenolje – hakkede urter (vi brukte persille og dill)

Fremgangsmåten er overraskende enkel! Start først med å vaske blåskjellene godt i kaldt vann, og kast de som er ødelagte. Så hakker du sjalottløk og hvitløk til små biter, som du freser i olivenolje i en gryte. La surre litt, før du tilsetter blåskjell, fløte og hvitvin. Kok opp, legg på lokk over gryta, og damp til blåskjellene åpner seg. Dette tar cirka fem minutter.

YUM!

Server i to dype skåler, hell kraften over og dryss over urter. En god saus/kraft til dette er nesten halve gleden spør du meg, det er jo såå gode smaker! Ha godt brød med smør til blåskjellene, og gjerne også litt reker. Så gjenstår det bare å…. NYTE! ✨😘

10 kommentarer på “HVITVINSDAMPEDE BLÅSKJELL

 1. Mette skriver:

  Er det noe jeg virkelig har lyst på å prøve så er det dette ღ Jeg spiste det for mange år siden da jeg var på ferie i Lyngdal, men har aldri lagd dette selv – så dette står på ønskelisten over matretter jeg skal prøve å lage selv… Tusen takk for at du deler ღ ser helt fantastisk ut… Ha en strålende fredag og helg fineste Kristina ツ

 2. Elisabeth skriver:

  Hvorfor legger du ikke bare ned bloggen din?
  Du klarer så vidt ett innlegg til dagen og har flere dager fri i uken..
  har fulgt deg i mange år, og bloggen din har aldri vært dårlige enn nå..

 3. j skriver:

  Hva skjer med bloggen om dagen? Nesten alltid bare et innlegg om dagen, ofte pauser på en eller flere dager uten nærmere informasjon, mye kortere og mindre dype innlegg.
  Kan være du velger å ikke publisere denne kommentaren siden det virker som at dette er et litt sårt tema her, men hvis du skal fortsette ha dette som jobb bør tilbakemeldinger fra lesere være viktige for deg. Jeg håper du snart kommer sterkere tilbake 🙂

 4. Martine Kringsjå skriver:

  Hei, fine deg <3 Du har vært min favoritt blogger i mange år nå! Jeg lurer på om det er mulig å få et ønske innlegg?
  Det er: Whats on my iPhone. Hvilke apps du har og hvordan du har organisert de? 🙂 Klem <3

  • kristinaandersen skriver:

   Åh, telefonen er vel det eneste stedet hvor jeg har null kontroll og null mapper, haha! Men skal tenke på det:D Takk for forslag, Martine <3

Comments are closed.