KANEL I SVINGENE

Hjemmebakte kanelboller ♥ Det er virkelig det BESTE jeg kan tenke meg, herrefred så godt det er! I år har jeg ikke hatt tid til å bake noe særlig med jukekaker, men disse bakte jeg forrige uke og jeg vil selvfølgelig dele oppskrift med dere.

TIL CA 25 BOLLER TRENGER DU:

1,5 kg hvetemel – 250 g melis – 300 g smør – to pakker tørrgjær – 1 liter melk – 0,5 ts kardemomme
(til fyll: smør – sukker – kanel)

SLIK GJØR DU:

Start med å koke opp melken sammen med smør og melis. Her skal alt smøret smelte, og blandingen må avkjøles til den er lunken. I mens kan du blande hvetemel, gjær og kardemomme i en stor bakeolle. Hell så over den fingervarme blandingen.  La deigen elte til den er helt smidig, i cirka ti minutt. Hev under kjøkkenhåndle i 30 minutt. Så kan du begynne å lage kanelboller. Det skal totalt bli ca 25 stk av denne oppskriften. Kjevl ut og ta over smør, sukker og kanel før former til kanelboller. La alle bollene heve lunt i en time, før du gjerne kan vispe sammen et egg og pensle over bollene. Stek midt i ovnen på 220 grader i 15 minutt.

HÅPER DET SMAKER ♥

5 kommentarer på “KANEL I SVINGENE

Comments are closed.