KANEL I SVINGENE

Hjemmebakte kanelboller ♥ Det er virkelig det BESTE jeg kan tenke meg, herrefred så godt det er! I år har jeg ikke hatt tid til å bake noe særlig med jukekaker, men disse bakte jeg forrige uke og jeg vil selvfølgelig dele oppskrift med dere.

TIL CA 25 BOLLER TRENGER DU:

1,5 kg hvetemel – 250 g melis – 300 g smør – to pakker tørrgjær – 1 liter melk – 0,5 ts kardemomme
(til fyll: smør – sukker – kanel)

SLIK GJØR DU:

Start med å koke opp melken sammen med smør og melis. Her skal alt smøret smelte, og blandingen må avkjøles til den er lunken. I mens kan du blande hvetemel, gjær og kardemomme i en stor bakeolle. Hell så over den fingervarme blandingen.  La deigen elte til den er helt smidig, i cirka ti minutt. Hev under kjøkkenhåndle i 30 minutt. Så kan du begynne å lage kanelboller. Det skal totalt bli ca 25 stk av denne oppskriften. Kjevl ut og ta over smør, sukker og kanel før former til kanelboller. La alle bollene heve lunt i en time, før du gjerne kan vispe sammen et egg og pensle over bollene. Stek midt i ovnen på 220 grader i 15 minutt.

HÅPER DET SMAKER ♥

6 kommentarer

  1. Ett lite tips! Boller, og generelt bakverk med smør blir tusen ganger bedre om man blander alt unntatt smøret, og har i romtemperert smør helt til slutt!

    Men disse så gode ut altså, bare ett tips som jeg hørte om for ett par år siden som gjorde susen 😋

    1. kristinaandersen

      Alltid gøy med tips som gjør ting bedre 😀 Takk Martine!

  2. Prøv å smør på vaniljekrem også 🙂 Tidenes tips! Om jeg får si det selv – haha!

    1. kristinaandersen

      Ser flere tipser her om det, haha 😀 MÅ prøves <3

  3. Måååå bare tipse om å ha vaniljekrem også sammen med sukker smør og kanel!!! ELSK <3

    1. kristinaandersen

      Takk for tips Celina, det må prøves neste gang 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *