VERDENS BESTE FREDAGSPIZZA

I hvert fall i våre øyne! Denne pizzaen har blitt fast på menyen her hjemme på fredagene, og flere av dere har etterlyst oppskrift. Det er ingen fancy greier, kun en god gammeldags pizza. Men jeg deler selvfølgelig gjerne oppskrift, så kan du sette ingrediensene på morgendagens handleliste om du har lyst å lage den selv ♥

DU TRENGER:

2 dl lunkent vann – en halv pakke fersk gjær – 1 ts salt – 2 ss olivenolje – 6,5 dl hvetemel – en pakke karbonadedeig – en pakke cheddar og mozerella – en boks hermetiske tomater – 2 fedd finhakket hvitløk – 1 ss olivenolje – salt og pepper

SLIK GJØR DU

Rør ut gjæren i lunkent vann i en bakepolle. Tilsett så olje, salt og mel – og la elte godt. Jeg lar den står i ti minutter på kitchen aid på hastighet seks. La deigen heve under et håndkle i en god halvtime. Stek karbonadedeig, rør sammen tomatene, hvitløken og olivenolje – kjør med en stavmikser før du tar blandingen over i stekepanna. Smak gjerne til med litt sukker om du ønsker, før du krydrer godt med salt og pepper! Kjevle så deigen ut på et bakepapir, før du tilsetter fyllet og topper med ost og chorizo. Stek på 225 grader i cirka 15 minutt.

•  •  •  •  •  •  •  •  •  •

Selv elsker jeg å spise pizzaen med en grønn og frisk salat til, med masse små tomater og fetaost. Mmm, så godt! Håper det smaker ♥

8 kommentarer på “VERDENS BESTE FREDAGSPIZZA

 1. Stine skriver:

  Tusen takk for oppskrift 🙂 Det er noe nostalgisk og koselig over ekte hjemmelagd pizza, og ikke bare over-sunnifisert speltlompe med grønnsaker som mange andre velger nå om dagen. Likevel, ja takk til begge deler 🙂 Men jeg lurer på, hørte vi snakk om treningsrom? Hvordan går det med treningen om dagen? Lenge siden du har delt noe om dette, men for alt vi vet så går ting som på skinner bare at du har et annet fokus på bloggen nå 🙂 Spent på å høre! Ha en god dag videre <3

  • kristinaandersen skriver:

   Sant vel! Minner meg om barndommen 🙂 Treningsrommet blir flittig brukt, skal bli flinkere til å dele økter med dere. Trener 3-4 dager i uka for tiden og er happy med det <3

 2. Anne skriver:

  Ha, ha, akkurat når jeg postet kommentaren ser jeg at det står chorizo i teksten (ikke i oppskriften). Ok, takk :))

 3. Linn skriver:

  Ekte pizza,det<3
  Har samme ca. annenhver helg, men har ikke brukt chorizo, det må prøves:)
  Selv eeelsker jeg ost på skorpa også<3

Comments are closed.