DIY: TROLLSKE JULETRÆR


Dette innlegget vet jeg mange har gledet seg til. Nemlig fremgangsmåten på hvordan du selv kan lage verdens fineste trolljuletrær! Har du jord og potter fra før av hjemme, vil disse koste deg nøyaktig null kroner. De er så fantastisk fine, jeg føler nesten jeg kommer til et eventyrland når jeg kjører opp i gårdstunet hjemme. Ta på deg noen gode sko og hansker, og ta deg en tur på skogen for å plukke – dette trenger du for å lage to magiske trollske juletre.♥

TIL TO JULETRÆR TRENGER DU:

to bjørkestammer – masse masse einer i store greiner – ståltråd
+ blomsterpotter med jord i.

FREMGANGSMÅTE

Sett bjørkestammen helt til bunns i en solid potte, omringet av jord slik at stammen står støtt. Så kan du begynne med einer! Det som gjør disse juletrærne så spesielle, er at de er bygget omvendt vei. Men først skal du lage toppen, og der setter du små biter av einer korrekt vei, altså bunnen ned. Surr med ståltråd. Så begynner du nede, og bygger på ‘mursteinmåten’. Ta greiner av einer opp ned, altså med greinen opp. Bygg lagvis og lag bunnen ekstra tykk slik du ser på bildet. Jobb deg oppover, lag for lag. Her vil du trenger en haug av einer, så husk å plukk med deg nok i skogen. Surr godt med ståltråd rundt, slik at alt sitter fast og ikke blåser av – desember kan by på hardt vær. Når du er ferdig kan du gjerne putte inn griner og biter av einer der det ser tynt ut, for disse trærne skal være relativt massive. Smør deg med litt tålmodighet og kos deg ute mens du holder på, vi bygget tre av disse og det tok rett under tre timer. Så koselig å holde på med!

VERDENS FINESTE JULETRÆR

Om de ser forskjellige ut så gjør det ingenting, det er litt av sjarmen spør du meg. Det er så gøy å ha noe ikke alle andre har, og ikke minst å ha laget det selv! Tusen takk til flinkeste Elin som hjalp meg med disse og lot meg dele fremgangsmåte her på bloggen. Disse kan du også fint ha inne, men da ville jeg ventet til desember faktisk er her – slik at de ikke drysser ned hele stua. Til helgen skal selvfølgelig juletrærne pyntes med lys, og det gleder jeg meg så til! ♥

13 kommentarer på “DIY: TROLLSKE JULETRÆR

 1. M skriver:

  Juletrærne dine er kjempefine, men og det er et veldig stort og viktig men… Som skogeier blir jeg både lei meg og provosert over at du oppfordrer leserne dine til å gå ut i skogen og sage ned bjerkestammer og plukke masse einer. Bjørk er en av de mest verdifulle trærne vi har. Mange av de er kanskje også plantet. Det koster oss penger, og vi taper store beløp hvis folk skal gå ut i skogen og sage ned trærne våre. De skal vokse i mange år, før de skal felles og være en viktig resurs både for oss og samfunnet. Einer er ikke så stor inntektskilde for skogeierne, men mange steder er den faktisk fredet og da er det miljøkriminalitet hvis man ribber buskene for bar. Du bør på det sterkeste advare leserne dine om å forsyne seg i skogen uten først å ha spurt skogeieren om det er greit. Kanskje blir man da vist noen som er litt skadet og som man da kan få lov til å ta.

 2. Hannah skriver:

  Såå fine trær! Dette skal jeg absolutt prøve 😀
  Lurer på når du skal pynte med lys, bruker du elektriske eller batteridrevne? Jeg har egentlig ikke mulighet til å bruke lys som trenger et uttak, så hvis du bruker noe annet selv, har du noen gode tips til lys? 🙂

 3. Jeanette skriver:

  Superfint! Er så gøy å lage slike ting selv til jul! Lager alltid krans til døren og til å legge på familiegraver

 4. Line skriver:

  Hei, kjære Kristina! Som grunneier vil jeg gjerne minne om at retten til almenn ferdsel ikke betyr at det bare er å gå ut i skogen og forsyne seg med bjørkestammer og einerkvister! Det er inntekten og levebrødet til skogeier dere tar av.
  Når det er sagt, så hadde dere fått lov til å hente det dere trengte i skogen min, dersom dere hadde spurt først. Men jeg hadde nok bedt dere om å ligge unna bjørka, som er blant de mer inntektsbringende træra ☺️
  Så husk å be om lov av grunneier først! På samme måte som det ikke bare er å hogge ned et grantre til jul i en hvilken som helst skog, så er det heller ikke bare å ta meg seg en trestamme eller noen einerkvister. Du kan gjøre skade på skogen som du ikke er klar over på den måten. Visste du for eksempel at hvis du kniper toppen av et grantre, så slutter det å vokse?
  Vi blir glade når mennesker og dyr bruker skogen vår, men vi blir ekstra glade når det gjøre med respekt for naturen og det som tross alt er en viktig del av levebrødet vårt.
  Hilsen bonden 🙂

 5. Karianne skriver:

  Åh, så fint dette var! 😀
  Vet du hvor lenge det vil holde seg fint, før det nålene faller og fargen falmer? Kunne tenkt meg å prøve meg på dette selv, men lurer litt på hvor lenge det holder seg – om du vet? =D

  • kristinaandersen skriver:

   Så lenge de står ute, holder de seg fint til mars <3 I fjor hadde jeg de inne i en måned, og det gikk også fint 😀

 6. Maria Olsnes skriver:

  De er jo helt skeive? Er det meningen? Ser litt rart ut, så tror jeg ville justert på dem, så det ikke ser ut som de er fiksa i fylla..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *