SERIEN DU MÅ SE

Okei, dette er vel uten tvil litt heavy å starte en torsdagsmorgen med, men jeg klarer bare ikke vente med å tipse dere om denne. For det er sjeldent jeg blir så gira som når jeg kommer over en ordentlig bra dokumentarserie. Jeg regner med flere av dere har sett ‘the staircase’ og ‘making a murderer’? Likte du disse, vil du like den jeg tipser om i dag også. Denne historien ble jeg altså så facinert av, og endte i kjent stil med å bruke to timer på å google meg opp på saken etterpå. Selvfølgelig. Jeg kan egentlig ikke se sånne serier, fordi jeg blir helt gal, tror jeg jobber i FBI og føler jeg burde løse saken på egenhånd. Så, her kommer et dokumentartips som vil glede alle true crime elskere!

THE DEVIL NEXT DOOR

The Devil Next Door er noe av det mest provoserende jeg har sett, og den dreier seg om en av de mest ettersøkte naziforbryterne. Jeg fikk helt vondt i hjertet flere ganger av denne serien, og endte opp med å bli helt vilt provosert. For etter min mening er det nemlig ingen tvil her: John Demjanjuk, som dokumentaren handler om, er og var den beryktede nazivakten som gikk over kallenavnet ‘Ivan the Terrible’. I dokumentaren får vi følge saken hans, hvor han blir deportert fra USA til Israel og stillt for retten for å ha vært vakt i Treblinka. Dette var tysk utryddelsesleir i Polen, hvor det er anslått at mellom 800 000 til 900 000 jøder ble myrdet. Denne leiren hadde et eneste formål: få utryddet mest mulig mennesker på kortest mulig tid. Demjanjuk sier til sitt forsvar at han ble tvunget til å arbeide av nazistene og at de overlevende som vitner har tatt feil av ham og andre de andre vaktene som jobbet i leiren. Så, da er spørsmålet: var virkelig John Demjanjuk Ivan den grusomme, eller var han et offer for kraftig feilidentifisering, slik han selv og familien hans mener?

•  •  •  •  •  •  •  •  •  •

I mine øyne er det egentlig ingen tvil, men jeg vil gjerne høre hva dere mener? Dokumentaren finner du på NetFlix, og den strekker seg over fem episoder. Anbefales skikkelig!

14 kommentarer på “SERIEN DU MÅ SE

 1. Caroline skriver:

  Veldig bra serie! Både meg og samboeren er overbeviste at om han ikke var Ivan the terrible så hadde han hvertfall en eller annen grusom rolle!

 2. Victoria skriver:

  Må tipse deg om filmen Hotel Mumbai! Handler om terrorangrepet som fant sted der i 2008. For en fantastisk spennende og bra film!! Du finner den på iTunes, den er ganske ny 🙂

 3. Jeanette skriver:

  uff,orker ikke se på sånt jeg altså! Har du sett Skitten snø på NRK nett-tv? Utrolig bra serie med Isak fra Skam! Alle episodene ligger ute nå.

 4. Anette skriver:

  Hei. Digger at bloggen din har begynt å handle mer om interiør. Det gjør meg så glad. Lurer på om du har fått kjøpt deg den trådløse støvsugeren? Og er du eventuelt fornøyd? Vurderer selv å gå til innkjøp av en.

 5. Anja skriver:

  Jeg er på episode 3 nå, og jeg synes den et veldig spennende. En av de bedre truecrime dokumentaren jeg har sett. Syk og forferdelig historie, men bra om man kan si det. Nå skal jeg «kose»meg med de 2 siste episodene før fredags aktivitetene begynner. Klem fra meg til deg, hilsen Anja

 6. Anita skriver:

  Slukte denne på en søndagskveld . Jeg er ikke i det minste tvil. Det var han. Det følte jeg med engang . Kald, kynisk psykopat. Utrolig at han ikke ble dømt andre gang. Jeg er liksom så rystet enda. Uff for en tragedie 2 verdens krig var for jødene og mange andre . Så vondt å se. Jeg klarte rett og slett ikke se på De grusomme bildene …
  Men en godt laget dokumentar det var . det .

 7. Ragnhild skriver:

  Intressant dokumentar, men av og til helt uutholdelig å se på noen av bildene. Men det har vi godt av!
  Ikke i tvil jeg heller. Det var han.

 8. Mari skriver:

  herregud jeg elsker slike dokumentarer:D jeg og samboeren min elsker sånn. jeg sitter å diskuterer å kommenterer under hele, å samboeren min bare:hysj! hahaa jeg blir litt for gira…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *