MATPAKKEBRØD

Brød bakt i langpanne er noe av det beste jeg vet. Og denne oppskriften baker jeg igjen og igjen! Muligens min favoritt, fordi børdet er så saftig og godt. Dette er også perfekt å bake opp, legge i frysen og ta opp når du vil ha en ekstra god matpakke med på jobb eller skole. Ingenting slår et skikkelig godt hjemmebakt brød i mine øyne, det er bare noe helt eget.

TIL EN LANGPANNE TRENGER DU:

250g fint sammalt hvetemel – 500g hvetemel – 200g havregryn – 1ts salt – 1 pk tørrgjær – 6 dl lunkent vann

SLIK GJØR DU:

Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland godt. Ha over vannet og la deigen elte godt i minst ti minutter i kjøkkemaskin, jeg bruker hastighet 7 på kitchen aid. Dekk bakepollen med plastikk og la deigen heve til dobbel størrelse, cirka en time. Ha deigen på et bakepapir på kjøkkenbenken, kjevl ut til at den blir cirka like stor som en langpanne og løft over deigen til langpannen. Hev deigen i en halvtime under et kjøkkenhåndkle, del opp brødet i deler med en kniv og strø over frø om ønskelig. Stek på midterste rille i ovnen på 225 grader i cirka 20 minutter. Avkjøles på rist.

Håper det smaker ♥

6 kommentarer på “MATPAKKEBRØD

  1. Anni skriver:

    Dette må jeg bare prøve. Om de bare er halvparten så god som annen gjærbakst du har delt, så blir det garantert en ny favoritt! Oppskriften på kanelsnurrene dine, har jeg lagt min elsk på fra den dagen du delte den her på bloggen, og ALLE skryter de oppi skyene. De er perfekt å bruke soya eller havremelk i også. Takk som deler ❤️

    • kristinaandersen skriver:

      Ååå så koselig Anni!! Nå ble jeg skikkelig glad 😀 Er så gøy å dele bakst og mat nå som jeg har en kjæreste å bake til, haha <3

Comments are closed.