AMERIKANSKE SJOKOLADECOOKIES

Amerikanske sjokoladecookies har jeg så gode minner fra når jeg var liten jente. Mamma sin venninne som kommer fra nettopp Amerika bakte nemlig alltid disse til oss når vi kom på besøk til henne, og jeg husker jeg ble like glad hver eneste gang. Gledet meg alltid til vi hadde spist opp middagen, for da ventet disse supergode cookiesene til dessert… Hehe, så gode minner! Seige, gode sjokoladekjeks kan aldri slå feil spør du meg, så her kommer oppskrift.

DU TRENGER:

5 dl hvetemel – 2,5 dl romtemperert smør – 1, 5 dl sukker – 1 dl brunt sukker – 2 romtempererte egg – 1 ts vaniljesukker – 1 ts natron – 1 ts salt – 200 g melkesjokolade

SLIK GJØR DU:

Forvarm ovnen til 160 grader. Bland sammen smør og sukker i en bolle, bruk gjerne mikser eller kjøkkenmaskin. Tilsett egg og vaniljesukker, miks videre til blandingen blir jevn. Ha så i mel, salt og natron i smørblandingen, bland godt sammen og la kjøkkenmaskinen jobbe i ett par minutter. Hakk opp sjokoladebitene, og rør de forsiktig inn med en sleiv. Så! Legg en toppet teskje med deig på et stekebrett dekket med bakepapir, og la det være cirka 5 cm mellom deigklumpene. Stek cookiesene i cirka 15 minutter i ovnen, før du avkjøler de på rist.


Følg gjerne med litt underveis på stekingen, for disse er nemlig aller best når de ikke er for godt stekt og litt seige i midten. Når de er blitt litt gyllenbrune er de ferdige. Yums! Håper det smaker ♥

13 kommentarer på “AMERIKANSKE SJOKOLADECOOKIES

      • Elin skriver:

        Du mener at du alltid har brukt meierismør? Helt greit det, altså, men noen skriver «smør» selv om det ikke spiller noen rolle, andre gjør det bare når det er et poeng at det er meierismør.

  1. kristinaandersen skriver:

    Do it Mette! Er så koselig å koble av med baking syns jeg 😀 Takk for fine ord, du er alltid så utrolig snill. Stor klem!

Comments are closed.