AMERIKANSKE SJOKOLADECOOKIES

Amerikanske sjokoladecookies har jeg så gode minner fra når jeg var liten jente. Mamma sin venninne som kommer fra nettopp Amerika bakte nemlig alltid disse til oss når vi kom på besøk til henne, og jeg husker jeg ble like glad hver eneste gang. Gledet meg alltid til vi hadde spist opp middagen, for da ventet disse supergode cookiesene til dessert… Hehe, så gode minner! Seige, gode sjokoladekjeks kan aldri slå feil spør du meg, så her kommer oppskrift.

DU TRENGER:

5 dl hvetemel – 2,5 dl romtemperert smør – 1, 5 dl sukker – 1 dl brunt sukker – 2 romtempererte egg – 1 ts vaniljesukker – 1 ts natron – 1 ts salt – 200 g melkesjokolade

SLIK GJØR DU:

Forvarm ovnen til 160 grader. Bland sammen smør og sukker i en bolle, bruk gjerne mikser eller kjøkkenmaskin. Tilsett egg og vaniljesukker, miks videre til blandingen blir jevn. Ha så i mel, salt og natron i smørblandingen, bland godt sammen og la kjøkkenmaskinen jobbe i ett par minutter. Hakk opp sjokoladebitene, og rør de forsiktig inn med en sleiv. Så! Legg en toppet teskje med deig på et stekebrett dekket med bakepapir, og la det være cirka 5 cm mellom deigklumpene. Stek cookiesene i cirka 15 minutter i ovnen, før du avkjøler de på rist.

Følg gjerne med litt underveis på stekingen, for disse er nemlig aller best når de ikke er for godt stekt og litt seige i midten. Når de er blitt litt gyllenbrune er de ferdige. Yums! Håper det smaker ♥

18 kommentarer

  1. Hei, kan man lage disse uten egg?:)

    1. kristinaandersen

      Heii Ellen! Det er jeg usikker på. Kanskje noen andre her som vet? 🙂

  2. Dei såg kjempegode ut!! Skal virkelig prøve å lage de en dag!!😊

    1. kristinaandersen

      Det må du gjøre Mona 😀

  3. Spiller det noen rolle om man bruker meierismør eller margarin (ikke lettmargarin, men vanlig)?

    1. kristinaandersen

      Det er jeg usikker på, aldri prøvd. Men vil tro det skal gå helt fint?! 😀

      1. Du mener at du alltid har brukt meierismør? Helt greit det, altså, men noen skriver «smør» selv om det ikke spiller noen rolle, andre gjør det bare når det er et poeng at det er meierismør.

  4. Ser nydelige ut! Hvordan er disse å fryse, tro? 🤔

    1. kristinaandersen

      Jeg fryser de 😀 Ingen problem <3

  5. Ser helt fantastisk deilig ut – har lagret oppskriften og skal prøve den ut en dag 😊 Jeg er skikkelig dårlig på å bake – ikke det at jeg ikke kan – men fordi jeg aldri tar meg tid til det 😀 må prøve å bli flinkere til det ser jeg… Og sjokolade cookies er jo bare såååååååå godt da 😀 😀 😀 Dette fristet i alle fall, takk for inspirasjon og fine, fristende bilder – ha en super fin dag videre søte

    1. kristinaandersen

      Do it Mette! Er så koselig å koble av med baking syns jeg 😀 Takk for fine ord, du er alltid så utrolig snill. Stor klem!

  6. Hvem liker ikke sjokolade cookies😋. Kjenner jeg heimen rett er det bare å kjøre på med dobbelt porsjon av disse. Takk for fin oppskrift og delikate bilder. Klem

    1. kristinaandersen

      SÅ gøy!! Håper det faller i smak Jenni 😀

  7. Kristina

    Hvilken melkesjokolade bruke du?☺️

    1. kristinaandersen

      Freia :))

  8. De så nydelige ut! 😍 når du skriver 2,5 dl romtemperert smør, har du da smeltet det først for så å avkjøle det til romtemperatur?☺️

  9. Kristine

    Lurer også på det samme som Camilla, hvordan gjør du det med smøret? ☺️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *