HJEMMELAGET LAPSKAUS

Lapskaus er skikkelig høstmat, og igår lagte jeg det for aller første gang selv. Og det ble så godt! Ordentlig godt! Sånn om jeg skal si det selv, hehe. Det var en overraskende lett middag å lage, og jeg vil gjerne dele oppskriften med dere. ♥

TIL FIRE PORSJONER

1 grønnsaksbuljongterning – 1 kjøttbuljongterning – 4 poteter – 3 gulrøtter – 1 persillerot – 150 g kålrot – en halv purre – 500 g storfekjøtt av høyrygg – 6 dl vann – salt og pepper – flattbrød

SLIK GJØR DU

Skjær kjøtt i terninger og brun det godt i en stekepanne med smør. Ha deretter kjøttet over i en gryte sammen med 4 dl vann og buljongterningene. Kok opp og senk så temperaturen, kjøttet skal bare trekke. La kjøttet småkoke til det er mørt, hos meg tok det ganske nøyaktig to timer. Når det har gått en og en halv time kan du kutte potet, gulrot, persillerot, purre og kålrot opp, ha det i samme gryte som kjøttet og tilsett 2 dl vann. La lapskausen koke i en halvtime på middels varme, og smak til med salt og pepper.

HJEMMELAGET LAPSKAUS

Server med grovt brød eller flattbrød med godt smør. Mmm! Dette er en helt perfekt høstmiddag etter min mening, så utrolig godt. Håper det smaker! ♥

11 kommentarer

  1. Dette ser ikke ut som lapskaus siden du har tynn kraft, Dette ligner mer på sodd:)

    1. kristinaandersen

      Alt etter hver sin smak, jeg liker tynn og lys kraft best 🙂

    2. Gjennom min barndom ble dette kalt for suppe-lapskaus, mens lapskaus var med tykkere konsistens, men begge deler er lapskaus for meg 🙂

  2. Nam, det så deilig ut! Hvor har du kjøpt gryteunderlag i ullkuler?

    1. kristinaandersen

      Kid 🙂

  3. Det ser nydelig ut! Et tips til julen er at hvis det blir rester av pinnekjøtt, så del det i biter og ha i lapskausen. Hver jul lager vi lapskaus en av dagen i romjulen hvor vi har i rester av pinnekjøtt 🙂 Da må man bare huske å tilpasse saltmengden også, da pinnekjøtt ofte er nokså salt..

    1. Burde skrevet at vi har i vanlig kjøtt også, slik som i din oppskrift, men pinnekjøttet blir en ekstra ingrediens 😀

  4. Mm det så utrolig godt ut! Hvor er spisebrikker fra?🤩

    1. kristinaandersen

      Husker ikke merke på disse dessverre :/

      1. Madeleine

        De er fra Hay 🙂

      2. kristinaandersen

        Riktig!! Takk Madeleine 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *