HJEMMELAGET LAPSKAUS

Lapskaus er skikkelig høstmat, og igår lagte jeg det for aller første gang selv. Og det ble så godt! Ordentlig godt! Sånn om jeg skal si det selv, hehe. Det var en overraskende lett middag å lage, og jeg vil gjerne dele oppskriften med dere. ♥

TIL FIRE PORSJONER

1 grønnsaksbuljongterning – 1 kjøttbuljongterning – 4 poteter – 3 gulrøtter – 1 persillerot – 150 g kålrot – en halv purre – 500 g storfekjøtt av høyrygg – 6 dl vann – salt og pepper – flattbrød

SLIK GJØR DU

Skjær kjøtt i terninger og brun det godt i en stekepanne med smør. Ha deretter kjøttet over i en gryte sammen med 4 dl vann og buljongterningene. Kok opp og senk så temperaturen, kjøttet skal bare trekke. La kjøttet småkoke til det er mørt, hos meg tok det ganske nøyaktig to timer. Når det har gått en og en halv time kan du kutte potet, gulrot, persillerot, purre og kålrot opp, ha det i samme gryte som kjøttet og tilsett 2 dl vann. La lapskausen koke i en halvtime på middels varme, og smak til med salt og pepper.

HJEMMELAGET LAPSKAUS

Server med grovt brød eller flattbrød med godt smør. Mmm! Dette er en helt perfekt høstmiddag etter min mening, så utrolig godt. Håper det smaker! ♥

10 kommentarer på “HJEMMELAGET LAPSKAUS

  1. Malene skriver:

    Det ser nydelig ut! Et tips til julen er at hvis det blir rester av pinnekjøtt, så del det i biter og ha i lapskausen. Hver jul lager vi lapskaus en av dagen i romjulen hvor vi har i rester av pinnekjøtt 🙂 Da må man bare huske å tilpasse saltmengden også, da pinnekjøtt ofte er nokså salt..

    • Malene skriver:

      Burde skrevet at vi har i vanlig kjøtt også, slik som i din oppskrift, men pinnekjøttet blir en ekstra ingrediens 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *