BAK VELPOLERTE FASADER

Det er sjeldent jeg har sett en tv-serie som jeg har blitt så provosert av som denne. Faktisk ble jeg direkte kvalm og sa sikkert annen hvert minutt fra første episode at jeg heller ville se noe annet. Men kjæresten sa jeg måtte gi den en sjanse ut episode én, så da ble jeg selvfølgelig hektet likevel likevel…. 🤓😂

E X I T 🍿

Serien jeg snakker om heter Exit, og du finner den hos NRK – utrolig nok. Exit handler om fire menn som lever en tilværelse der de har tilgang på alt de måtte ønske seg og enda litt til – noe som har ødelagt de totalt i hodet. Det er grisedyre biler, gigantiske slott av noen hus, flotte trofékoner, en hemmelig ‘gutta leilighet’ og ikke minst: hundrevis av millioner kroner. Kokain. Prostituerte. Au pair-er som selvfølgelig tar vare på kidsa, for sånt gjør ikke folkene i serien selv. Vi får følge Adam, William, Jeppe og Henrik, fire voksne menn som man ikke akkurat blir glad i. Jeg fikk faktisk helt vondt, men klarte liksom ikke la være å bli facinert heller.

•  •  •  •  •  •  •  •  •

Det som gjør serien nettopp facinerende er at den tar utgangspunkt i finansmiljøet på Oslo vest, og er basert på den anonyme fortellingen til fire norske finansmenn, samt intervjuer av miljøet rundt. Jeg tenker at livene til disse mennene og familiene deres seriøst må være bekmørkt, med så mye tomhet og ensomhet. Og det er helt sprøtt hva som skjuler seg bak godt polerte fasader, det er liksom null grenser, og det er bare så sjukt å se på. Alle sesongene ligger forøvrig ute på NRK, så hvis du vil ha både hakeslep og underholdning denne søndagen – så kan du jo trykke play. Serien får uten tvil et ja fra meg! Til tross for vondt i magen mens jeg så..😅

29 kommentarer

 1. Syns denne var knall bra! – og kan anbefales. Jeg så alle episodene forrige helg – ble både fasinert og litt trist, men jeg blir ikke sjokkert lengre over hva noen gjør eller har gjort… Bra serie og flinke skuespillere. Ønsker deg en fortsatt fin helg finest, stor klem og takk for alltid fine og varierende blogg innlegg ★★★

  1. kristinaandersen

   Ha en fiin mandag Mettemor <3 Og takk for koselig kommentar 😀

 2. Er omtrent halvvegs gjennom Exit no, og må sei eg elsker den! Sjukt fascinerende, og vanskelig å sjå på til tider, men også sjukt tøft av NRK å lage ein so ekte serie basert på intervjuene dei har hatt. Heilt ekstremt å sjå korleis livet er for desse finansmennene, og man begynner virkelig å stille spørsmål ved alt man trur.

  Skulle berre ønske serien kom ut ein gong i veka, og ikkje på likt. Har ikkje tid til å binge heile, og savner serier der eg gleder meg til ny episode kvar veke 🙂 Kjempebra tips, støtter denne!

  1. kristinaandersen

   Så sant, skikkelig good job av NRK altså 🙂 Serien sendes vel en gang i uka på tv, så der kan du jo se en og en hvis du vil det Lisa <3

 3. Vi holder på å se den, helt syk men så fascinerende på samme tid. Men du, hvilket merke er den hvite snacks skålen din med «3 rom/skåler» om du skjønner hvilken jeg mener 🙂

  1. kristinaandersen

   Den er fra Muuto 🙂

 4. Haha, det verste er jo at de som spiller i serien sier at virkeligheten er mye verre, men de har utelatt en del ting fordi det hadde blitt «for drøyt» 😳😳🙉 Altså…. Kan du tenke deg??

  1. kristinaandersen

   Orker ikke en gang… Er det mulig!

 5. Den er så drøøøy :p men fantastiske skuespillere!

  1. kristinaandersen

   Enig!!

 6. Tykkjer ikkje det er utruleg nok at serien er på NRK- dei har masse bra seriar og dokumenterar!😀👏🏼
  Mykje folk går glipp av- for ein tenkjer at det ikkje her noko å finne på NRK.
  Anbefalar deg å sjå «Ikke spør om det», om du ikkje allereie har sett episodane.

  1. kristinaandersen

   Så enig med deg, NRK har utrolig mye bra. Jeg mente heller at dette må være den drøyeste serien NRK har sendt og kanskje ikke helt det man vanligvis får sendt fra statskanalen :p

   1. Haha- den er eg einig i😅

 7. «Du finner den hos NRK – utrolig nok». 😂
  Forøvrig sykt enig i alt du skrev, har både brølt og kjeftet mens jeg har sett på. Likevel er det jo et eller annet som er fascinerende med serien. Mulig jeg er naiv, men jeg trodde ikke sånne mennesker eksisterte i Norge..

  1. kristinaandersen

   Haha! Jeg trodde faktisk heller ikke det, ble helt sjokkert :p

 8. Det er bare en sesong enn så lenge.

  1. kristinaandersen

   Ja? 🙂

   1. Henriette

    Du har skrevet «alle sesongene….» i innlegget. Det skulle vel vært «episoder» 😊 er vel det Linda sikter til bare ☺️

 9. Elsker virkelig serien! Så alt på 2 dager, haha. Håper virkelig det kommer en sesong 2🙊

  1. kristinaandersen

   Haha! Jeg å, tror jeg :p

 10. NRK – Utrolig nok??

  1. kristinaandersen

   Ekstremt drøy serie til NRK å være… 🙂

 11. Huff, jeg skal gi serien et forsøk selv om jeg kjenner at jeg gruer meg med tanke på hvor drøy serien faktisk er. Skjønner godt du ble kvalm og fikk vondt i magen. Det fikk jeg også bare av å se en liten snutt på tv-en fra serien😅
  Helt sykt å tenke på at mye i serien er basert på virkelige hendelser.

  1. kristinaandersen

   Sant vel! Det er så drøyt atte hjelp…

 12. Jeg så episode 1. Med indre jamring og sjelelige smerter annenhvert minutt. Og så skrudde jeg av og gikk for å bygge opp min tro på menneskeheten igjen. 🙂

 13. Elsker den serien! Spennende å se hvordan rike folk lever, i forhold til oss andre. Jeg merker at jeg blir utrolig takknemlig for det livet jeg lever, når jeg ser på serien.

  1. kristinaandersen

   Så enig med deg 🙂

 14. Digger serien! Så alle episodene i går og den både får deg til å le, gråte bli frustrert og forbanna men herregud så fantastisk! All credd ass. Beste serien noen gang fra Norge og nrk

 15. Så en episode, ble både kvlam og begynte å gråte. Mulig det er naivt, men her tar jeg på meg skyggelappene og ser en annen vei. Orker ikke.
  Skjønner faktisk ikke at SÅ mange kan si serien er FANTASTISK, med mindre de kun tenker på skuespiller ferdigheter, for de er nok bra imellom hele serien,de.
  Nei takk, de som holder på sånn i det virkelige liv burde settes bak lås og slå og aldri se dagens lys igjen. Pengene kan fordeles på de som trenger det.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *