MINE BESTE LIFE HACKS

I dag skal jeg dele noe gøy med dere, nemlig noen av mine beste life hacks. Du vet, sånne ting som gjør livet litt enklere og er smarte triks rett og slett. Har du noen å dele? Fyr løs i kommentarfeltet, så kan forhåpentligvis både jeg og dere lesere lære noen nye tips og triks som er fine å ha i hverdagen! 🙋🏽‍♀️

L I F E  H A C K S

Rekk opp hånda alle som er enig i at sauser som f.eks bernaise inneholder kvalmende mye smør? Vi har som regel alltid saus til middagene her hjemme, men jeg bruker aldri smør i slike sauser. Et utrolig mye sunnere alternativ som i mine øyne smaker like godt, er å tilsette en eggeplomme når sausen har kokt opp. Helt genialt!
Jeg binder alltid et hårstrikk eller en sløyfe på kofferten min når jeg er på reise. Slik ser jeg enkelt når min kommer og slipper å risikere at noen med samme koffert skulle ta min.
I fjor kjøpte jeg nye boots som var akkurat litt for små. Så kom jeg over et genialt tips på nettet! Fyll en brødpose med vann, ha det i skoen og legg dette i fryseren over natten. Hva skjer? Skoen utvider seg cirka en halv størrelse. Supersmart!
Bruker du beauty blender? Neste gang du er på hotell, ta med deg hjem den lille såpa som ofte ligger på toalettet der. Hotellsåpe fungerer av en eller annen grunn helt magisk på rengjøring av beauty blender.
Lei av å ligge med tidenes hangover på søndagene? Resorb sine brusetabeletter som selges på apoteket er søndagens gave til alle som blir kleine av alkohol. Min oppskrift er følgende: en brusetabelett før du drikker, en i løpet av kvelden, en før du legger deg og en når du våkner. Tabelettene forhindrer dehydrering og hjelper noe så innmari på kleinheten dagen derpå. Jeg går aldriiii ut uten å ha resorb med i veska.
Har du sølt stearin på en fin duk eller klær? Bruk fryseren! Legg plagget eller tingen i frysen i noen timer. Når stearinen er helt frossen, kan du enkelt brekke den rett av uten å gjøre skade.
Appen ‘mattilbud’. Denne har jeg brukt så lenge jeg kan huske og det er seriøst min favorittapp her i livet. Den har samlet alle matbutikkene sine tilbud, og hver eneste uke oppdateres alle tilbudene og kampanjene de forskjellige butikkene har. Jeg bruker alltid denne før jeg skal ukeshandle. Supersmart!

19 kommentarer på “MINE BESTE LIFE HACKS

 1. LH skriver:

  Hvis man har en nøkkel som ikke er helt samarbeidsvillig med låsen, kan man ta en blyant og «tegne» med blyanten langs rillene på nøkkelen 🙂
  Og for å slippe egg som sprekker når de kokes: Kalde egg rett fra kjøleskapet, legges direkte i kaldt vann, romtempererte egg legges i kokende vann 🙂

  • kristinaandersen skriver:

   Sistnevnte setter jeg skikkelig pris på, og skal uten tvil ta i bruk – jeg er en skikkelig eggelsker 😀 Takk for tips LH!

 2. Synnøve skriver:

  Hei! Redigerer du tennene dine hvitere? «Alle» «bloggere» har fortiden så kritthvite tenner at… mine egne ser ut som en brun sølepytt i sammenligning. Jeg er bare nysgjerrig og vil gjerne vite om det er «fake» så jeg kan slutte å føle meg som en dritt. Dette er ikke ment som noen negativt til deg, jeg liker bloggen din veldig godt og er innom hver uke 🙂 Håper du svarer meg! Klem.

  • kristinaandersen skriver:

   Nei, jeg bleker tennene cirka to ganger i året 🙂 Redigerer de ikke, men jeg skal ærlig innrømme at det er ikke mer enn et par år siden jeg gjorde det. Men not anymore 😀 Koselig du liker bloggen min Synnøve! Klem

 3. Lisbeth skriver:

  Noen økonomiske her…
  Fordel pengene med en gang du får lønn. Altså inn på sparekonto og regningskonto. Det som er igjen pleier jeg å dele på antall dager til neste lønn, så da holder jeg sånn cirka kontroll på grensen pr dag. For meg holder det ikke å ha en pott til neste lønn for da bruker jeg det opp for fort, men vet jeg sånn ca hva dagsforbruket bør være går det strålende. Har klart å spare myye dette året:)
  Ha en kurv som du kan legge små potensielle fremtidige gaver i. Kommer du over et godt tilbud kan du legge det i kurven. Trenger du da en vertinnegave, bursdag eller julegave så kan du plukke fra dine tidligere kupp.

  • kristinaandersen skriver:

   Helt genialt tips Lisbeth! Spesielt sistnevnte, jeg har i alle år hatt en gaveskuffe med fine ting jeg kan gi bort hvis en bursdag eller middag skulle komme og man vil gi gace. Det er supersmart 😀

 4. Amalie skriver:

  Anbefaler appen «Bring!». Dette er handleliste som du kan dele med samboer. Bare å plotte inn hva man skal ha, så kommer det inn i handlelisten din og den du deler med med en gang. Perfekt til ukeshandel, men også til småting man plutselig trenger. Så kan den første som er innom butikken kjøpe med hvis man mangler noe 🙂

 5. Mari skriver:

  Annet tips mot stearinflekker: legg et lag tørkepapir oppå flekken og stryk over med et strykejern. Staerinen smelter og trekker inn i tørkepapiret. Blåste stearin ut over et matt trebord en gang, og selv om jeg klarte å skrape bort alt på toppen lå det liksom fettflekker igjen. Fikk det helt bort på denne måten. Funker på duker også.

 6. Caroline skriver:

  Gøy Innlegg!
  Istedet for dyre spesial shampooer til sminkekostene mine, bruker jeg ett Lano såpestykke og lunkent vann. Fungerer veldig bra til koster med naturhår men er litt mer arbeid med syntetiske koster som man oftest bruker til concealer, foundation osv – da kan man bruke litt Zalo. Zalo bør ikke brukes på naturhår da det tørker ut kostene.
  Sparer penger på å blande ut vaskemiddel selv. Kjøper f.eks Zalo med god lukt og vanner det ut i en tom sprayflaske. Bruker dette på kjøkkenbenk, bordflater og på vinduer. Prøv litt frem, for mye Zalo lager skjolder.
  Ugress i singel? Hell over eddik og ugresset dør og løsner. Må ikke brukes på gress eller i bed, da dør alt 🙂
  Kjøp isterninger brett med lokk! Helt genialt dersom man har rester av fløte, tomatpure osv. Ferske urter kan også fryses med litt olivenolje. Se på Pinterest for masse tips for hva man kan fryse i slike brett
  Bruk kokkosolje eller en billig balsam til barbering.
  Støvruller kan brukes til andre ting enn klær, bruker ofte på gardiner, puter og lampeskjermer. IKEA sine er billige og best etter min mening 🙂

 7. Malin skriver:

  Dersom jeg får stearin i bunnen av lysestaken, heller jeg over/legger den i kokende vann. Den vil da smelte, flyte til overflaten og stivne igjen når vannet er nedkjølt.
  Men et genialt tips dersom man ikke får opp syltetøyglasset eller lignende – stikk tippen av en skje under kanten på lokket. Vakuumet vil da forsvinne og det er lettere å åpne.

 8. Sara skriver:

  Gøy innlegg, og mange gode tips i innlegg og kommentarfelt 😀
  Mitt bidrag: Ha en rengjøringsspray lett tilgjengelig på badet og spray og tørk over flater og speil med papir eller klut daglig, da får man alltid den freshe følelsen. Det tar dessuten nesten ingen tid. Jeg pleier å gjøre dette hver kveld mens barna bader og jeg likevel må være på badet.

 9. Julia skriver:

  HÅRHACKS
  Har alltid pleid å sove med håret i en tutt/dult og akkurat lært noe som kanskje er opplagt? Men det var nytt for meg. Før jeg legger meg tvinner jeg håret stramt sammen til en dult og våkner med perfekt hollywood hår. De kan sprayes med hårspray for å sitte lengre.
  Mørk tørrshampoo i nyvasket hår for å jevne ut hårfestet er også en hack.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *