KREMET FISKESUPPE

Hva er vel bedre enn å starte den nye uka med en ordentlig god og sunn middagsoppskrift? Jeg eeelsker fiskesuppe, og nå tror jeg at jeg har funnet min nye favorittoppskrift. Denne er helt nydelig god, og burde så absolutt prøves! Skriv opp ingrediensene på handleliste, ta deg en tur på butikken og lag denne til middag en eller annen dag denne uka. Hvis du er glad i laks og fiskesuppe, så lover jeg deg at du ikke vil angre.

DU TRENGER:

2 ss smør – en halv rød paprika – en gul løk – en gulrot – en fennikel – en liten purre
200 g sellerirot – 7 dl fiskekraft – 2 dl kremfløte – 1,5 dl hvitvin – 400 g laks – 100 g reker
en halv ts karri – salt – pepper – litt hakket frisk gressløk, basilikum og persille – maizena

SLIK GJØR DU:

Start med å kutte opp alle grønnsakene i små, fine strimler. Så tar du smør i panna, heller over grønnsakene og freser i smøret med karri over. La alt steke i et par minutter, før du tilsetter hvitvinen. La det surre litt, før du så tilsetter fiskekraften, fløte og lar det koke i cirka femten minutter. Smak til med salt og pepper. De siste fem minuttene tar du i laks og reker, mens gryten står på lav varme. Syns du suppen er for tynn, må du gjerne tilsette en spiseskje maizena, men gjør dette før du tilsetter laks og reker. Server suppen rykende varm, gjerne med baguetter / rundstykker og hjemmelaget aioli.

Håper det smaker.

14 kommentarer på “KREMET FISKESUPPE

 1. Ailin skriver:

  Hvorfor legger du ut 3 nesten like bilder? Det hadde vært mye mer interessant å se bilder fra forberedelse og underveis feks:)

 2. Stine skriver:

  Når du skriver fiskekraft, er det da det samme som buljong? Dette har jeg alltid lurt på med oppskrifter som sier «fiskekraft» eller «kyllingkraft!» etc. Og hvis det ikke er buljong, hvor kjøper du det?? Haha! Så skikkelig digg ut, skal testes 😀

  • kristinaandersen skriver:

   Blir rester fra gårsdagens hjortemiddag her å, helt gull å få brukt det man har før man starter på noe nytt :))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *