DAGENS FANGST

M O N S T E R A

Jeg skulle virkelig ønske jeg hadde fått litt av Belinda sine grønne fingre, men de har jeg altså ikke. Det er altså ikke mye jeg ikke tar livet av innen plantekategorien, dessverre. I sommer måtte jeg faktisk kjøpe nye planter til pottene utenfor huset hele tre ganger, fordi jeg glemte å vanne og tok livet av alt som var…. 🤓 Ikke gøy. Men, en blomst jeg faktisk har klart å holde liv i over et helt halv år (er det bra eller dårlig? spør for en venn…), er monstera. De er så fine å ha hjemme! Og i dag ble denne herligheten dagens lille fangst. Jeg elsker å ha grønne planter i hus, det skaper både trivsel og fresher så opp. Har dere noen smarte tips til hvordan man holder liv i grønne planter? Shoot! Jeg vil gjerne lære.

40 kommentarer

 1. ELSKER planter og har de siste årene begynt å få dreisen på hvordan å håndtere de!!
  Mine beste tips:
  1- IKKE vann for ofte. La de tørke litt ut, men vann likevell regelmessig. Huskelapp på tlf er fint iallefall i starten her. Legg det gjerne inn ilag med husvask ol, da er det lettere å huske.

  2- pott de om i større potter og med ny jord. Dette har gjort underverker for oss her hjemme.

  3- ikke sett de i direkte sollys, men litt lys må de jo ha.

  4- planter trives ofte ilag med andre planter, så sett de gjerne ilag, de komminuserer faktisk med hverandre.

  5- dusj gjerne plantene iblandt om du har mulighet til det. Bladene vil elske deg for det. Om du ikke har mulighet, kan du evt spraye vann på de med en sprayflaske.

  Lykke til på plantefronten 🌿 🌱

  1. kristinaandersen

   Takk for tips Anni, så snilt av deg!! Når du sier ikke vann for ofte, er en gang i uka for mye? Det er så ofte jeg vanner nemlig :))

   1. Kjenn på jorda, (stikke fingen nedi) noen blomster liker å bli vannet litt skjeldnere enn en gang i uka og tørke litt ut. Ofte kan de virke veldig tørre øverst, men så er de full i vann lenger nede. Og la de stå å drikke seg «mett» iblandt. Plantene drikker fra røttene å spiser ovenifra. Prøv deg frem så får du det nok til 😀 Var helt grønn (haha) for et par år siden selv på plantefronten, tok nesten livet av falske planter, men idag er det lett som en lek. Eneste jeg har å lære meg nå, er navnene på de ulike plantene mine, for her er det MANGE 😂😍

    Ha en fantastisk dag!

   2. kristinaandersen

    Takk for tips, dette ga jo egentlig veldig mening 😀 Er jo så gøy med planter!! Håper å bli skikkelig flink selv en dag, så jeg å kan kjøpe mange 😀 Haha!! Klem <3

 2. Les bloggen til belinda for tips 😅

  1. kristinaandersen

   Den leser jeg allerede <3

 3. Sett på alarm så du husker å vanne blomstene 🤓👏🏼
  Ha en fin kveld, fine deg!

  1. kristinaandersen

   GOD ide, haha!! Ha en fin torsdag Anette 😀

 4. Hei! Jeg leste for en liten stund tilbake at du tipset om duftlys, som var rimeligere enn Voluspå. Finner ikke innlegget, husker du merket? <3

  1. kristinaandersen

   Bruka! Kan vise de i et innlegg?? 😀

   1. Ja, gjerne det! 😀

 5. Så flat rumpa de er blitt. Du hadde jo sprettrumpe før 😩

  1. kristinaandersen

   Syns det er så unødvendig å kommentere kropp på denne måten eller i det hele tatt. Hva vil du jeg skal svare her, egentlig?

   1. Hilde Marie

    Jeg syns rumpa di er helt perfekt jeg, Kristina! Du har mye mer sprett i rumpa di enn jeg har i min for å si det sånn 😛 Men jeg er fornøyd med min rumpe lell jeg. Ingen rumpe er lik og ikke alle har sprett -fine er de uansett 😀

   2. kristinaandersen

    <3

  2. Wow.. Så utrolig unødvendig å legge igjen denne kommentaren. Altså. Om du ikke har noe positiv å komme med, så kan du faktisk la vær å kommentere. Hva er gevinsten ved å legge igjen en slik kommentar? Vær heller et menneske som løfter andre opp, skryter og motiverer!

   1. kristinaandersen

    <3

  3. S.

   For en ekkel person du må være som kommer med slike kommentarer!

  4. For en ufin og unødvendig kommentar! Blir helt paff over at folk kan være så frekke! Synes du er utrolig flott og vakker Kristina:)

  5. Wow, hvem er disse folka som faktisk har lyst til å skrive slike ting til andre mennesker? Vi er alle pustende, levender vesener med hver vår historie og våre følelser. Hvilken rett har man til å snakke slik til andre? Kristina, du ser helt amazing ut! Det har du alltid gjort i mine øyne:) Men først og fremst virker du som et godt og ekte menneske og det er den største kvaliteten av dem alle <3

 6. Jeg skulle virkelig ønske jeg rakk å lese innlegget som flere har etterspurt i går og i dag.. Kommer det tilbake eller blir det borte for alltid pga tekniske feil?😔

  Du stråler forresten for tiden Kristina! Jeg er så glad på dine vegne, både når det kommer til Preben og huset. Jeg ønsker deg alt godt❤️

  Mvh fast leser siden dag 1!

  1. kristinaandersen

   Ååå, tusen takk for fine ord Stine! Setter så pris på det <33 Begge er borte, utrolig kjipt – spesielt det siste siden det er lenge siden jeg har skrevet et personlig innlegg. Men men! Kanskje jeg får ånden til å skrive det på nytt plutselig 🙂 God klem!

   1. Åå så kjedelig at det er borte.. Ja ja, jeg ønsker deg likevel en fantastisk dag❤️ Alltid en sann glede å klikke seg inn på din blogg! God klem fra meg<3

 7. Håper inderlig du orker å skrive det innlegget på nytt, for jeg er altså bare så nysgjerrig på hva det handlet om. :*
  Stor klem

 8. Eg har ikkje grønne fingre i det heile tatt, men Monsteraene mine (2 stk) har eg klart å holde i live lenge no 🙂 Og so er dei jo sooo fine! So eg kjenner meg godt igjen her 🙂

  1. kristinaandersen

   Hvaa er trikset Lisa?! 😀

   1. Haha, eg veit ikkje heilt KORLEIS eg har klart det, for eg lar dei egentlig berre stå (vanner dei sjeldent, som noken tipsa meg om) 😅 Den eine er so stor at eg må snu potta ein gong i veka, for ellers tipper den (den jobber seg sakte men sikkert mot vinduet og lyset😅).

 9. Jeg er helt lik! Plantene mine dør sånn helt plutselig, skjønner ikke hva jeg gjør galt altså.. hahah! Meeeen, Monsteraen trives 🙂 og de er jo små fine!! Ha en fin dag <3 snaaart helg!

  1. kristinaandersen

   Snaaart helg ja, Tonje! Det glede <3

 10. Her er fredag vannedag. Stikker en finger i jorda på alle plantene og vanner de som trenger. Men ikke altfor mye. Her i huset har en del planter druknet av for mye vann når jeg har vært for ivrig.
  Ellers planter jeg alltid plantene rett i potta, og tar vekk plastikken. Gjerne i potter som puster litt (betong/keramikk). Etter jeg har begynt med dette er flere av plantene nå blitt flere år gamle og vokser og blir så store!
  Lykke til, masse planter i et hus gir virkelig en deilig atmosfære!

  1. kristinaandersen

   Skal lage meg fast vannedag jeg også OG ha varsel på mobilen, så lever de forhåpentligvis lengre :)) Takk for gode tips Sara! <3

 11. Sier som de andre her: huskelapp på mobilen er en nøkkel. Jeg har påminnelse en gang i uka og sjekker alle da, men halvparten av dem kan jeg som regel vente 1 uke med. Men alle får uansett en liten dusj av sprayflaska👍🏻 De fleste bør plasseres lyst, men som nevnt, ikke direkte sollys. Jeg har en regel, og det er at er det en plante jeg ønsker meg så leser jeg meg først opp på den slik at jeg vet hva den trenger og hvor den bør plasseres. Når du får dreisen på dette, og plantene dine varer over 1 år, så kan du lese deg opp på å potte om og gi de ny jord. DA blir de fornøyde da🙌🏻😊 Masse lykke til. Hilsen plantenerd🤓

  1. kristinaandersen

   Det ser jeg at jeg må begynne med selv, genialt! Har såå lyst å prøve meg på å potte om, meeeen ser jeg har en del og lære før jeg kan gjøre det :p Haha!! Takk for hjelpen Therese <3

 12. Hei! Jeg setter utrolig stor pris på deg i hverdagen. Jeg syns det er vanskelig å se det fine i hverdag, og er en sånn som bare gleder meg til de store tingene. Derfor blir jeg så utrolig inspirert og glad av å lese på din blogg. Du skriver så mye fint om alle de små, koselige tingene i løpet av en dag som jeg skulle ønske jeg satt mer pris på. Jeg prøver å lære meg dette, og blir alltid i godt humør av bloggen din. Din livsglede og interiørstil er et såå behagelig påfyll i livet mitt om dagen. Ville bare fortelle deg det <3

  1. kristinaandersen

   Ååå, for en fin kommentar å våkne til!! TUSEN takk, Thea <3

 13. Og et lite spørsmål jeg har; har du selv laget bloggen din på Mikz-plattformen eller er det kun pga UI at du har blogg der? Kan hvem som helst opprette blogg/eget domene med Mikz? 😊

  1. kristinaandersen

   Kun pga UI 🙂 Det vet jeg dessverre ikke..

 14. Det er en greie som heter “monstera Monday”, altså man vanner den hver mandag. Super huskeregel 😂

 15. Monstera er den eneste planten jeg klarer å ikke drepe – den vokser så fort og mye at jeg allerede har tatt to avleggere (med hjelp fra Belinda sin Instagram-video om hvordan). Planter er dødsfin da, så jeg klager ikke på å ha flere <3

 16. Plantene der er så fine!
  Har ikke ett eneste fnugg i meg av grønne fingre, så dreper alt som er innen et par dager… Så må desverre bare ty til plastikk, selvom jeg skulle ønske jeg kunne klare å ha ekte planter!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *