JEG VIL LEVE LENGE

Her starter mandagen med celleprøve, noe jeg alltid gruer meg litt til – egentlig helt uten grunn. Takk til kjære Wulff som har skrevet så viktige innlegg om dette på bloggen den siste tiden, uten dette hadde jeg muligens ikke husket på å bestille time. Nå er det faktisk nøyaktig tre år siden sist jeg tok celleprøve, og det får meg til å tenke på at det virker fryktelig lenge. Så når jeg er ferdig i dag skal jeg allerede booke neste time, om to år – ikke tre. Kreft er virkelig mitt største mareritt, så når man kan forebygge med en enkelt test er det bare til å gjøre det. En celleprøve er en av de enkleste og viktigste investeringene man kan gjøre for sin egen fremtid som jente. Husk det.♥

M A N D A G

Her sitter jeg å gliser med en bolle og kaffe, bildet er som dere sikkert forstår fra forrige uke. I dag blir det verken boller eller kaffesleng, men gynekolog og jobb. Litt blåmandag, men helgen har heldigvis vært kjempefin. Masse kvalitetstid med både venninner, familie og kjæreste. Jeg er heldig! Og jeg vil leve lenge. Så nå er det bare til å hoppe i dusjen, kle seg og dure avgårde til en viktig avtale. Ønsker dere en super start på den nye uka! Vi snakkes igjen snart 🤗

18 kommentarer på “JEG VIL LEVE LENGE

 1. Jeanette skriver:

  Flott at du husker å sjekke deg! Jeg tar alltid celleprøven min hos fastlegen min,verdens skjønneste dame! Aldri noe jeg gruer meg til,går alltid så fint så!

  • kristinaandersen skriver:

   Hei Karoline. Allerede ved 20 – 30 års alderen reduseres kollagenproduksjonen, så jeg ville sagt at i midten av 20-årene er en fin tid å starte med å forebygge :))

 2. Anette skriver:

  Aahhh jaa, jeg får seriøst hodepine hver gang jeg leser om denne celleprøven. Jeg nekter å forstå hvor viktig det er, for jeg bare takler ikke tanken på at noen skal drive og ruske nedi der.. syns det er fantastisk at både du og Ida er så åpne og flinke til å snakke om dette dog <3 en dag skal jeg manne meg opp

  • kristinaandersen skriver:

   Syns det var helt fryktelig å tenke på selv at noen skulle det. Men virkelig, det er INGENTING å grue seg for. Gjør ikke vondt i det heeele tatt! Litt kleint er det å ligge der, ja. Men alternativet er så mye verre hvis man skulle være uheldig, så det er bare til å være flau det lille minuttet man ligger i stolen. Bestill time, Anette!! Klem <3

  • AB skriver:

   Min historie er at jeg faktisk tok celleprøven da jeg var 23. Viste 3 grad og ble sendt rett til konisering. Det forsvant ikke – og det ble operasjon. Etter dette har jeg vært hos gynekolog hver 3-6 mnd for å følge opp forandringer som kommer og går.. Er heldigvis bare grad 1 nå. Det er nå 4 år siden – og er enda hver 6 mnd til sjekk. Komfortsonen min synes det var litt for mange ganger i den stolen.. Men fy søren så glad jeg er for at jeg sjekka! Så bestill den timen – og feire deg selv etterpå med en cupcake!

 3. Anja skriver:

  En av de viktigste tingene man kan gjøre for deg selv. Fastlegen min har lang sommerferie, så jeg bestilte den privat og angrer ikke. Dyrt, men så fikk jeg gjort det. Venter på svar nå.
  Ha en god mandag. Klem

 4. Anja skriver:

  En av de viktigste tingene man kan gjøre for deg selv. Fastlegen min har lang sommerferie, så jeg bestilte den privat og angrer ikke. Dyrt, men så fikk jeg gjort det. Venter på svar nå.
  Man må bare finne en gynekolog man synes det er helt ok og trygt å gå til.
  Ha en god mandag. Klem

 5. Irene skriver:

  Det er en grunn til vi skal sjekke hvert tredje år om en sjekker oftere og d bare er småååå foradringer blir forandringen så liten pr gang at d ikke oppdages. D vil da ikke «lyse rødt» som med celleforandringer siden d år for år fremstår som ubetydelig lite men på 3 år ville d gjerne gitt utslag som nok. For de måler jo ikke etter kreft de måler etter forandringer. Det fikk jeg beskjed om når jeg ville ta den hvert eneste år. Klart d er tilfeller der d e nødvendig og men d e jo dumt at forandringer som burde blitt oppdaget ikke blir d pga en tester for ofte. 3år et der for en grunn. På lik linje kan en ta mamografi og på noen vil en finne noe selv om de e i 20-30 årene men sannsynligheden e liten derfor anbefales d jo ikke før over 55 tror jeg. Der ser de jo etter ulike ting men om vi sko blitt hysteriske måtte vi jo ha tatt dette og årlig og fra ung alder.
  Jeg tok selv en blodprøve som viste om jeg hadde hpv viruset i meg har du ikke e e d nok å teste hvert 5 år:)

 6. Elise skriver:

  Husker alltid å ta celleprøve, gjorde det sist for fire uker siden, og, om en time må jeg ta biopsi gitt. Så jeg har vært på samme regla med «haaaar du tatt celleprøve i det siste?» til alle nære og kjære den siste uka, haha! Det er ikke noe jeg gruer meg særlig til, og jeg regner med det går helt fint. Tenker mest på at så heldige vi er her i landet som får så rask og god hjelp fort!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *