LUN EPLEKAKE

Denne uken hadde jeg som dere vet jentekveld her hos meg, og jeg bestemte meg for å bake noe godt til oss. Valget falt på eplekake, det passer perfekt nå som det er høst og er en av de koseligste kakene å lage. Hvorfor? Fordi heeele huset lukter hjemmebakt og skikkelig digg av eple og kanel når denne står i ovnen, hehe. Da er det liksom ekstra hyggelig å komme på besøk! Vil du servere noen du er glad i noe godt denne helgen, så må du prøve denne

DU TRENGER:

150 g sukker – 200 g hvetemel – 3 egg – 1 ts bakepulver
180 g smør – 1 ts vaniljesukker – 2 ts kanel – perlesukker – epler

SLIK GJØR DU:

Formvarm ovnen til 200 grader. Bland smør og sukker hvitt, gjerne med en kjøkkenmaskin om du har det tilgjengelig. Så blander du inn alle tre eggene, og lar røren jobbe i ett minutt. Tilsett så resten av ingrediensene, og ha deigen i en rund form. Så kutter du opp eplene, jeg skreller de aldri – fordi jeg syns den røde fargen gjør kaken ekstra fin. Fordel cirka tre epler over kaken, ha gjerne over litt perlesukker og ekstra kanel. Stek kaken på nederste rille i ovnen i 30 – 40 minutt, avhengig av hvilken ovn du bruker. Stikk en gaffel ned i kaken hvis du er i tvil om den er gjennomstekt.

Håper det smaker. ✨

19 kommentarer

 1. Ååh, kan kjenne lukten helt hit! 😀 Og så sant, å beholde skallet på, gjør det bare ekstra fint å se på, spesielt med røde epler – sammen med det beige og det brune fra kanel, blir det HELT høstfarger også, jo:D Deeeilig, takk for oppskrift!

  1. kristinaandersen

   Sant vel! Så gøy det falt i smak, S <3

 2. Åh,det ser herlig ut! Så fin den ble 🙂 jeg er så stressa om dagen,skal flytte for meg selv og vurderer en leilighet som er SÅ fin. Men den er bare 39 kvm,så er så usikker. Blir sprø! Hva ville du tenkt om du skulle kjøpt? Jeg har råd til den,men har ikke råd til noe større,så er så sykt stressende! Det er heldigvis ingen andre som er interessert, sikkert pga størrelsen. Men samtidig er det så sykt koselig der synes jeg

  1. kristinaandersen

   Ååå så spennende!! Lykke til Jeanette <3 Min første leilighet var på 42 kvm, og jeg koster meg SÅ der 😀 Mye bedre å komme seg inn på boligmarkedet, du kommer til å kose deg en haug der skal du se 🙂

 3. Hvordan vaniljeis er dette, så himla god ut?😍

  1. kristinaandersen

   Hennig Olsen vaniljeis 🙂

 4. Har du begynt å ta deg fri hver helg ? 🙂

  1. kristinaandersen

   Skal ha fri på lørdager, ja 🙂

 5. Fri hver helg nå?!

  1. kristinaandersen

   Jeg skal ha fri hver eneste lørdag, ja 🙂 Og i går ble det søndag også.

   1. Syns det er fint at du kan ta deg en fridag (eller to) i uka som de fleste andre 🙂 Kanskje du til og med presterer enda bedre de andre dagene!

   2. kristinaandersen

    Tusen takk, snille deg <3

 6. Ja, hadde du bare prestert godt når du først tar deg fri så er det jo greit. Men det gjør du ikke. Heller tvert om.

  1. kristinaandersen

   Hehe, daaa syns jeg det er på tide at du slutter å følge med her inne hvis det er så galt 🙂 Ha en super og positiv mandag, Stine 😀

 7. Skjønner at du heretter tar deg fast fri på lørdagene, and good on you! Det skulle da vel bare mangle at man kan få ta minst en dag fri i helgen. Unner deg det virkelig, det vil nok gjøre så mye mer for gleden ved å blogge og for motivasjonen din. Kan ikke fatte dem som ikke har forståelse for at du vil ha lørdagsfri. NYT helgen din til det fulle, du også!

  1. kristinaandersen

   Setter ordentlig pris på ord som dette <3 Tuusen takk, R <3

 8. Plukket epler igår å måtte prøve oppskriften din idag! Magisk god eplekake 🧡 håper helgen din har vært veldig fin! ✨

  1. kristinaandersen

   Så koselig den falt i smak <33

 9. Det her så kjempe godt ut. 😀 Eplekake er såå godt! Må prøve å få laget meg det engang. 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *