NYDELIG BRYTEBRØD

Her om dagen var det lasagne og salat til middag, så i stedet for å kjøpe ferdige rundstykker til – bestemte jeg meg for å lage min personlige favoritt. Brytebrød ♥ Har du ikke prøvd denne oppskriften, så må du virkelig gjøre det!

Du trenger:

1 pakke tørrgjær – 8 dl hvetemel – 1 ts salt – 1 ss olivenolje – 3 dl lunkent vann

Slik gjør du:

Bland sammen vann og gjær, før du tilsetter resten av ingrediensene. Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin, her skal den stå å jobbe i cirka ti minutter, til den er blitt jevn og smidig uten å klisse. Dekk så bakepollen med plass og hev den på et lunt sted i en god time – til den er doblet seg i størrelse. Så triller du deigen ut, deler den i syv eller åtte like store deler, og legger en del i midten og resten i en sirkel rundt. Dekk så brytebrødet ditt med et kjøkkenhåndkle, og etterhev i en halvtime. Deretter kan du pensle med et vispet egg og strø over hva enn du ønsker av frø. Stek på midderste rille i ovnen på 220 grader i cirka 15 minutter, avkjøl på rist.

•  •  •  •  • •  •  •  •  •

Perfekt å bake til kveldsmat, frokost eller som tilbehør til salat / middag. Dette brødet går jeg aldri lei av! Neste gang vil jeg prøve med grov mel, det er helt sikkert like godt. Håper det smaker! ♥

13 kommentarer

 1. Du har sikkert svart på det før.. Men hvor får jeg kjøpt sorte rister til ovnen? 😊

  1. kristinaandersen

   Heii Merethe! Denne kjøpte jeg på Tilbords, trooor jeg 🙂 Klem!

 2. Jeg må bare si at jeg gleder meg noe helt sinnsykt til årets Kristina Juleunivers! Gleder meg til å se hvordan dere dekorerer det fine huset deres til jul i år <3
  Det blir jo bare bedre og bedre for hvert år!

  1. kristinaandersen

   Åååå ikke si det en gang, for JEG DØR SÅ JEG GLEDER MEG til nettopp det, haha!! Tror jeg sier det hver eneste dag til Preben, at desember i år skal bli helt magiiiisk <3 Skikkelig gøy å lese at du gleder deg Martine, juuuhu 😀

  2. Å herre, ikke snakk! Gleder meg Kristina! 😀

 3. Ser veldig godt ut – skal absolutt prøve denne oppskriften!
  Har et spørsmål; klær du ikke bruker, leverer du de til Fretex eller UFF-containere? Og har du Tise?
  God klem fra meg! <3

  1. kristinaandersen

   Det gjør jeg 😀 Har Tise, men ikke noe til salgs der nå 🙂 Klem!

 4. Hei Kristina! Vet du hva fargen dere har på veggen her heter?:)

  1. kristinaandersen

   Usikker Anette, beklager <3

 5. Connie Graawe

  Hei Kristina!
  Dette så nydelig ut! Kan du legge ut oppskrift når du har laget med grovt mel også dersom det blir suksess?

  God helg til deg <3

  1. kristinaandersen

   Det kan jeg Connie 😀

 6. Deilig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *