VERDENS BESTE HJEMMEBAKTE HORN

Hjemmebakte horn med ost og skinke er virkelig noe jeg elsker! Tidligere har jeg ikke hatt tålmodighet til å lage de helt på egenhånd, og derfor invitert venninner for å bake for meg. Men nå har jeg jo plutselig blitt tidenes wifey på kjøkkenet, og jeg blir stadig i sjokk over meg selv og min voksende tåmodighet 😂 Altså, i går ble det fløtegratinerte poteter og indrefilet til middag liksom. Hvem har jeg blitt? Håper jeg fortsetter i samme steam, så blir det stemning her på bloggen også fremover! Hehe. Disse hornene må dere prøve å lage godtfolk, de er så sykt gode!

TIL 18 HORN TRENGER DU:

gulost – krydderskinke – ett egg til pensling
1 kg hvetemel – 1 pose tørrgjær – 2 ss sukker – 1 ts salt – 2,5 dl melk
3 dl vann – 65 g margarin – toscana krydder – gastromat krydder – havsalt

SLIK GJØR DU:

Ha alle tørrvarene i en bakebolle, inkludert litt av krydderet som jeg har nevnt – da smaker deigen ekstra godt! Smelt så margarin, ha i vann og melk som du varmer til cirka 37 grader. Rør væsken fint inn i melblandingen, her må du gjerne bruke kjøkkenmaskin hvis du har det. La deigen heve i en og en halv time på et lunt sted. Når den er ferdig deler du deigen i tre, og kjevler ut til runde pizzadeiger – slik jeg har gjort på bildet. Del så opp i seks eller syv trekanter, ta på ost og krydderskinke, før du ruller hver av dem sammen til du får et horn. Etterhev så hornene i en halvtime, før du pensler de med egg og krydrer godt med toscana og gastromatkrydder, samt et dryss med havsalt.  Stek på 200 grader i 10-15 minutter til hornene er gylne. Avkjøl så på rist.

YUM YUM

Spis med en gang når de er varme, og frys resten ned. Sånne ting er så digg å ha liggende i fryseren, så kan man ta opp å ha til kveldsmat eller til en ekstra kos lunsj. Perfekt å overraske noen man er glad i med! ♥

21 kommentarer

  1. Hvor er risten fra? Kommer det bilder av kjøkkenet? 🙂

    1. kristinaandersen

      Det gjør det selvfølgelig 😀 Fra Kitch, trooor jeg!

  2. Hei goding! <3 Muuuums! Fikk lyst på disse nååå! 😉 Hehe!
    Happy wife, happy life! 😉 Love ya georgeus! God klem! <3

    1. kristinaandersen

      Haha 😀 Du altsååå <3 God helg Beate :*

  3. Ost&skinkehorn er kanskje det beste jeg vet om i hele verden!
    Og de ble enda bedre etter du tipset om toscanakrydder, altså.. hvorfor har ingen fortalt meg det før?! Haha 😄

    1. kristinaandersen

      Det er SÅ godt!! Haha 😀

  4. Fylte horn er noe av det beste som finnes! Helt genialt å ha i fryseren også 😍 Ha en nydelig fredag, fine Kristina. Stor klem

    1. kristinaandersen

      Sant vel!! Nyt helgen din Charlottemor <3

  5. Hei Kristina 🙂

    Vi skal pusse opp badet vårt, og jeg kjenner jeg er veldig nysgjerrig på hvordan bad dere har i huset deres. Kan du dele noen bilder av det? Om du ikke lager et blogginnlegg, så kanskje en liten snapstory? 🙂

    1. kristinaandersen

      Heii Martine! Det er verdens fineste bad her, skal se om jeg får delt noe snart 🙂 klem!

  6. Så du har med andre ord ikke fått med deg alt oppstyret over hvordan grisene blir behandlet i Norge eller bryr du deg ikke? Ville tenkt meg om to ganger før jeg kjøpte skinke.

    1. Line: jeg spiser ikke kjøtt selv, men jeg sluttet ikke å spise kjøtt fordi mennesker som deg selv sto med pekefingeren og fortalte meg hvor fæl jeg var… det er Kristina sitt valg om hun ønsker å spise kjøtt eller ikke, og at du kommer og er moralens vokter hjelper ikke saken. Hvis hun vil slutte å spise visse matvarer så finner hun ut av det selv..

  7. Hveeeeem har du blitt 🤪!! Hehehe, ser veeeldig gode ut da 🙂

    1. kristinaandersen

      Haha!!<33

  8. Hei

    Jeg er litt nysgjerrig hvordan du stiller deg til kjøttindustri? Jeg tenker siden du er veldig åpen på bloggen om at du er en dyreelsker og noe av det verste du vet er dyremishandling (mtp brennpunkt-dokumentaren om grisefarmene i Norge).

  9. Ååh de hornene ser himmelsk ut! Jeg har sluttet å spise gris etter brennpunkt dokumentaren, men tenker jeg erstatter skinken med kylling. Like godt! Hvilke tanker har du om svineindustruen etter dokumentaren? Jeg har aldri vært noe særlig glad i svin så for meg var det enkelt å kutte ut og lett å erstatte svin med annet kjøtt <3

  10. Det er så gøy å ha fulgt deg i så mange år. Fra du bodde i den lille leiligheten, brant alt som var på kjøkkenet, festet i helgene og levde livet. Trening var oppskryt, YOLO lissom. Og se nå, hvordan ting har forandret seg med årene. At du er lykkelig med en super kjæreste, blir mer og mer konemateriale for hver dag som går og virker til å være den beste versjonen av deg selv. Jeg må si jeg unner deg det så utrolig mye og jeg mener det oppriktig at det er så koselig å se. Ønsker deg en fortsatt super uke <3

    1. kristinaandersen

      FOR en nydelig kommentar å våkne til!! Tuusen takk for fine ord, Linn <3

  11. Takk for tips!😍
    Kan jeg spørre hvor krukkene er fra? De med svart lokk!

    1. kristinaandersen

      Louise Roe 🙂

  12. Ville bare tipse om en ting! Bytt ut skinka med tacokjøttdeig og gul løk, mammaen min har lagd den varianten i alle år og det er helt NYDELIG!

    Lurer også på om man i oppskriften din kan mam bytte ut margarin med olje i stedet? I så fall hvor mye?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *