VERDENS BESTE HVETEBOLLER

Her om dagen var det skikkelig ruskevær ute, og vi bestemte oss for å kose oss skikkelig innendørs med film. Så da tenkte jeg det var perfekt å bake boller.♥ Disse tar ikke så alt for lang tid, da de faktisk ikke må forheve. Helt genialt hvis man får lyst på noe godt, men ikke har lyst å vente såå lenge. Bollene blir så fluffy og gode, den beste oppskriften jeg vet om.

DU TRENGER:

1 liter melk ♥ 300 g smør ♥ 250 g melis ♥ 100 g gjær ♥ 0,5 ts kardemomme ♥ 1,5 kg hvetemel

SLIK GJØR DU:

Start med å koke opp melk, smør og melis. Avkjøl så blandingen til den er fingervarm, før du rører gjæren ut i vesken. Bland i kardemomme og hvetemel, elt godt i en kjøkkenmaskin i cirka 15 minutter. Så! Trill ut bollene med en gang, og legg på stekebrett med bakepapir. Hev bollene i en time og pensle med litt egg på toppen, før du steker de i ovnen på 250 grader i 10-12 minutt. Følg med, for steketiden kan variere fra ovn til ovn.

•  •  •  •  •  •  •  •  •  • •

Server og kooos deg! Denne oppskriften gir mange boller, så dersom du ikke vil fryse ned – kan du fint halvere den. Goood fredag, godtfolk! ♥

18 kommentarer

  1. Hvor er risten din fra? Den du har bollene på 🙈
    Disse skal jeg definitivt teste eg dag 👌

    1. kristinaandersen

      Glassmagasinet trooor jeg 🙂 Klem!

  2. De så knallflotte ut! Men skal det ikke være sukker i dem, eller har du bare glemt å skrive det opp her? Uansett, takk for oppskriften:)

    1. kristinaandersen

      Melis i stedet for sukker i disse 🙂

  3. De så veldig gode ut 😍 men anbefaler også å prøve ida gran Jansen sin oppskrift, de er helt råe.

    1. kristinaandersen

      De er AMAZING!! Også en favorittoppskrift <3

  4. Er dette på det nye kjøkkenet ditt?😍
    Du må vise mer av huset!
    Det trenger ikke være helt 100%, vis flere bilder av huset deres, fortell om planene osv. Vil gjerne være med og se alt sammen fra start til slutt 😄
    Elsker interiør, små DIY tips, oppskrifter og alt i den gaten på bloggen din ❤️
    Innleggene du har hatt fra mobilen er og super nå i en litt travel periode.
    Men alt trenger ikke være så perfekt som du kanskje ser for deg at det skal være i hodet i ditt 😛

    1. kristinaandersen

      Yes, skal huske på dette og ta dere med <33

  5. Kan vi få se bilder av kjøkkenet i huset?😄

    1. kristinaandersen

      Ja, nå til uka 😀

  6. De så megagode ut og må absolutt testet! Om jeg kan få legge inn ett lite ønske, så ønsker jeg flere hverdagsinnlegg 🤭 Savner å høre hva du gjør på dagene og hvordan det går med deg!

    1. kristinaandersen

      Det skal jeg få til Tina <3

  7. Boller er så godt 😀 Må melken varmes opp sammen med smøret og melisen? Kanskje man bare kunne varme opp smør og melis, og så helle kald melk over for å kjøle ned blandingen? 🙂
    God helg Kristina <3

    1. kristinaandersen

      Try it! Jeg er usikker, har bare fulgt oppskriften 🙂 God helg fine deg <3

  8. De så kjempegode ut! Jeg ser du har en KitchenAid, funker det å elte den oppskriften i den? Jeg sliter med min hvis det blir for stor deig… Ha en strålende helg!

    1. kristinaandersen

      Sleit med den på denne deigen, så hvis jeg var deg ville jeg halvert den 🙂 Klem!

  9. Bolle så sykt gode ut! Men 100 gram gjær hørtes veldig mye ut. Sikker på at det er riktig? 😘

  10. Nydelig farge på veggen! Hva heter fargen? Er det maling eller tapet? Har du samme farge i stuen?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *