KRISTIANSAND GUIDE 2019

Velkommen til byen min – verdens fineste Kristiansand! Det har lenge blitt etterspurt en oppdatert versjon av Kristiansand-guiden min fra 2018, så her kommer det 😀 Skal du hit i sommer, og lurer på hvor du bør spise, hva som må sees og hva du kan finne på her? Da håper jeg dette innlegget vil falle i smak 💛

MAT OG VIN

BIFF: Om du har lyst på en en god biff, har jeg to steder jeg vil anbefale deg å ta turen til. Den første er Slakter Sørensen, en restaurant som ligger midt i sentrum, nærmere sagt Markensgate 8b. Her serverer de en supergod biff, tilbehøret er også helt fantastisk og om været er fint, så er uteserveringen en superfin plass å sitte mens man spiser. Om du skulle ønske noe annet, er det selvfølgelig også andre valgmuligheter på menyen her. En annen fin restaurant som serverer saftig biff i Kristiansand, er Big Horn Steak House – som også ligger veldig sentralt til i Vestre Strandgate 12.
INDISK: Vil du ha indisk middag mens du er i Kristiansand, er det virkelig ingen tvil om hvor du må dra. Mother India – som ligger sentralt til i sentrum på adressen Markensgate 6. Det er en sann opplevelse å være i denne restauranten, så fort du setter foten inn døra – føler du faktisk at du er i India. Lokalet er helt utrolig fint og spesielt, maten er supergod og familien som driver stedet er utrolig søte. Her får du ordentlig gode råvarer, spennende krydderblandinger og fantastisk god indisk mat.
ALT MULIG: Er du i tvil om du har lyst på biff, pizza, salat, pasta, skalldyr eller kanskje en juicy dessert? Da er det Herlig Land (Markensgate 10), Bønder i Byen (Rådhusgata 16) og Bellini (Markensgate 8) du bør legge turen til. Sistnevnte finner du byen beste pizza på, mmm! På disse stedene finner du menyer som tilbyr deg hva enn du måtte ønske! Og du? Hvis du vil unne deg en dessert som er himmelsk god, bestill Oh My God på Herlig Land. Navnet sier sitt, hehe! Alle disse tre restaurantene er supre steder å legge turen til for både lunsj, snacks, dessert, middag og vin.
TAPAS: Ønsker du å dele en god flaske vin og spise et flott måltid tapas? Da må du besøke Le Monde Tapas, som ligger midt i Kristiansand Sentrum, rettere sagt Markensgate 15. Menyen bugner over av deilige småretter!
SMOOTHIE BOWLS: Will I Juice som ligger i Gyldenløves gate 11 har en superfresh meny med digge smoothiebowls, ferskpresset juicer og masse digg. Anbefales! Ellers er Spiren en vegansk perle du finner i Dronningens gate 52. Superfresht sted som er 100% vegansk og har masse digg på menyen.
SKALLDYR: Ingenting er som et godt måltid med skalldyr når du først er i sommerbyen! Det må liksom gjøres. Skal du spise dette, ta turen til Sjøhuset (Østre Strandgate 12a) – som ligger helt nede ved havet i Kristiansand. Noen få minutter å spasere fra sentrum, ikke langt i det hele tatt! Her finner du alt av skalldyr og annen mat, og det er alltid like godt det som blir servert! Sjøhuset har uten tvil den fineste uteserveringen i byen på sommeren, fine båter og blått hav så langt øyet kan se. Ellers er Fiskebrygga også en super plass å dra dersom du vil ha skalldyr. Her er det en haug av restauranter du kan velge mellom nede ved sjøen, og selv syns jeg alle er like bra. Ingenting på fine Fiskebrygga kan slå feil.

HOTELL, ATTRAKSJONER
SHOPPING OG TUROMRÅDER

HOTELL: Når det kommer til hotell i Kristiansand, er mulighetene ganske mange 🙂 Selv har jeg to favoritter! Clarion Ernst Hotell, som ligger sentralt til midt i sentrum, et steinkast unna byliv, shopping og restauranter. Frokostbuffeten her er magisk god, rommene på hotellet er fine og hotellet er virkelig til å anbefale! Ellers så er Scandic Kristiansand Bystranda også utrolig flott! Her bor du midt på den populære bystranda, med badeland som ligger vegg i vegg. Fem minutters gangavstand til sentrum. Dette hotellet er ganske nytt, superfresht, har utsøkt frokostmeny og er absolutt et fint sted å bo på.
SHOPPING: Skal du shoppe i Kristiansand-sentrum, er Markensgaten den store shoppinggaten vi har her. Her finner du to kjøpesentere også, Sandens Kjøpesenter og Slottet Kjøpesenter. I Markensgate vil du finne alt du ønsker deg av butikker, alt fra klær, til mat, til interiør og til design. Ta gjerne turen innom sidegaten her også som heter Skippergata, her finner du nydelige interiørbutikker og noen skikkelige perler av butikker. Dersom du vil på et stort shoppingssenter, så kan du også ta turen til Sørlandssenteret, som ligger cirka 15 minutter kjøreavstand fra sentrum.
DYREPARKEN: Vil du ha litt moro og spenning, og kanskje er her med barn også? Da bør dere ta turen til Kristiansand Dyrepark. Like gøy for både store og små! Her finner du fine og eksotiske dyr, gårdsliv, Hakkebakkeskogen, morsomme karuseller, selveste Kaptein Sabeltann og et superflott badeland. Og du? Hvis du vil bruke en av kveldene her til noe litt annerledes, bestill billetter og dra på Kaptein Sabeltann sitt show i dyreparken. Like gøy hver eneste gang!
TUROMRÅDER: Vil du starte dagen med en joggetur i fin natur, eller pakke med deg deilig mat til picnik med noen du er glad i? Da må du besøke Odderøya eller Baneheia. Begge stedene ligger cirka 10 minutters gåavstand fra Kristiansand sentrum. På Odderøya er det helt spektakulert fint, med svabærg, sjø, fyrtårn og en utrolig flott natur. Her selges det også vaffler og iskrem i en kiosk som ligger midt i turløypa, superkoselig! Dette er også et hyggelig sted å både bade og sole seg på. Baneheia er også utrolig fint, med herlige stamper hvor du kan bade, fine fjell som er perfekt å sole seg på eller ta deg en joggetur i lysløypene. Et perfekt turområde for både voksne og barn.
KINO: Dersom du har lyst å ha en skikkelig kosekveld på kino, har byen selvfølgelig også det. Kristiansand Kino ligger i Vestre Strandgate 9, rett ved sentrum. Her finner du et stort utvalg filmer, stor godterikiosk og farlig god popcorn 😉
TEATER OG KONSERT: Kilden Teater og Konserthus er et helt fantastisk flott bygg, som du absolutt burde se hvis du er i byen. Det ligger rett utenfor sentrum, nede ved Odderøya. Her kan du dra på konsert, opera og teater hvis du ønsker det.
UTELIV: Angående uteliv så kommer det litt ann på alderen din og hva du ønsker. Favoritten min er tirsdagskonseretene som er hver tirsdag på Fiskebrygga. Ellers er Heidis og Kick to utesteder med bra liv. Det ikke manko på utesteder i Kristiansand, de aller fleste ligger i sentrum – så det er null problem å dra fra sted til sted for å finne din favorittplass.
FISKEBRYGGA: Er det en ting som må sees når du er i Kristiansand, så er det uten tvil Fiskebrygga! Her kan du sitte på bryggekanten og nyte en deilig softis, spise reker fra fiskeutsalgen eller kose deg med middag/lunch på de mange restaurantene du finner her. Fiskebrygga er SÅ utrolig fint! Litt utpå sommeren så er det også konserter der og på torvet både på tirsdager og torsdager, så dersom dette skulle passe inn – burde du absolutt ta turen. Da er det full brygge med masse båter, maks god stemning, glade mennesker og sang hele kvelden!

VELKOMMEN SKAL DU VÆRE TIL SOMMERBYEN!

Lurer du på noe mer, så er du hjertelig velkommen til å spørre 💛

37 kommentarer på “KRISTIANSAND GUIDE 2019

 1. Kjersti skriver:

  Tusen takk for fin guid!
  Lurer på om du har noen steder å anbefale til å ta bilder? Du har så mange fine bakgrunner på dine bilder.. 🙂

  • kristinaandersen skriver:

   Posebyen er det fineste stedet etter min mening, der jeg tar neeesten alle utebildene mine 🙂

 2. M skriver:

  Så fine bilder fra en deilig sommerby!
  Den oppdaterte KRS-guiden var ikke heeeelt oppdatert da, for Food Asylum gikk jo (dessverre!) konkurs i høst. Men de har fremdeles take-away avdelingen som er hakket freshere enn HT sushi spør du meg 🙂

  • kristinaandersen skriver:

   Oisann! Det har jeg ikke fått med meg 🙁 Og ja, enig! Elsker takeawayen de har 😀

 3. Emma skriver:

  For et nydelig innlegg! Fikk virkelig lyst til å dra til Kristiansand nå. Får håpe eg kan ta meg en tur en gang i fremtiden<3

 4. Tina94 skriver:

  Hei Kristina!
  Jeg og en venninne skal på bobilferie, og vi skal blant annet innom Kristiansand. Vet du hva som blir nærmeste campingsplass? 🙂

  • kristinaandersen skriver:

   Så gøy med bobilferie Tina! Roligheden Camping er vel den som er nærmest sentrum, uten at jeg er helt sikker 🙂

 5. Ailin skriver:

  Du glemte å ta med Hamresanden og Ravnedalen naturpark. Ravnedalen er verdt å få med seg

 6. Anna skriver:

  Herlig innlegg Kristina, fikk ikkje mindre lyst til å besøke Kristiansand no akkurat!! 😀

 7. Astrid skriver:

  Jeg sa til samboeren min at jeg har så lyst til Sørlandet. Jeg fikk ikke mindre lyst nå! Bare veldig langt unna her vi bor på nordvestlandet 🙁

 8. kristinaandersen skriver:

  Åååå måtte google nå, herrefred så sykt koselig!! Takk for tips Ella 😀

 9. kristinaandersen skriver:

  Det er ikke et must i Kristiansand, sjeldent problem å få bord på restaurantene her :))

 10. Marianne skriver:

  Får man lov til å reklamere litt for egen arbeidsplass? Prøver meg! Sørlandets Kunstmuseum har nemlig to konsepter i sommer perfekt for deg mellom 20-29: bakgårdskonserter og AfterSun. Sistnevnte er veldig kult for deg som ikke kan så mye som kunst, men vil lære mer om hva greia er. Man får en drink, og siger ned i en Fatboy mens en omviser tar deg med i et dypdykk i ét verk – det tar maks en halvtime. Etterpå kan man velge å oppgradere «pakken» og kose seg med en tapasfjøl på den koselige kafeen som har alle rettigheter og fin uteservering. Rabatt for dem m AfterSun-billett.
  Museet har også en butikk hvor man kan kjøpe skikkelig fine ting og coffeetable-bøker, som man ikke finner andre steder!
  Det ligger i skippergata, hvor du også finner de kuleste (synes jeg) kles- og interiørbutikkene.
  Puh! Sorry langt innlegg, men jeg unner virkelig alle – særlig de som kan null om kunst – et lite besøk hos oss. ☀️

 11. Camilla skriver:

  Takk for supre tips! Hvor er nike dressen din fra? Den med nike logoene nedover armene og bena?

 12. Nathalie skriver:

  Du legger opp mye gamle bilder om dagen. Hvorfor er du mer motvillig til å vise det nye huset, Preben og hvordan du ser ut akkurat nå? Jeg vet jo at du føler på et press om at det skal være «perfekt», men mobilbilder som viser nuet kan være mye mer interessant enn dette «perfekte» 🙂

 13. Kristin skriver:

  Hei Kristina,
  Jeg vurderer å flytte til Kristiansand med min lille sønn. Hvordan er byen for alenemødre som akkurat har rundet 30 år? Jeg synes sørlendinger er så blide, positive og søte, men jeg har hørt de kan være vanskelig å komme innpå? Er det vanskelig å møte noen i byen når man er alene og ikke raver rundt på utesteder lengre?

 14. Hanne skriver:

  Veldig fin guide! Og for en flott by <3 En ting er anbefaling om dyreparken, da vi i 2020 vet at dyr i dyrepark o.l. har det vondt i fangeskap og kun er til for menneskers underholdning. Bare noe å tenke på<3 Var ikke ment som kritikk, men mange som ikke tenker på det så greit å opplyse om det

 15. Trine skriver:

  Hei Kristina!
  Skal til Kristiansand neste uke med samboeren da turen til Vestlandet ble lagt på hylla ettersom det er meldt så dårlig vær der. Heldigvis så vi at det er meldt opphold i Kristiansand så da drar vi dit! Det jeg lurer på er om det er noen fjellturer eller lignende som kan være fine å gå der? Krysser fingrene for svar og på forhånd takk ❤️

  • kristinaandersen skriver:

   Odderøya, Baneheia og Jegersberg er superfine turområder i Kristiansand 😀 God tur hit! Klem

 16. Ragnhild skriver:

  Hei – så fin guide.
  Hvis man skulle finne på å reise til Kristiansand en vinterdag, vil du anbefale de samme aktiviteter da?

Comments are closed.