DEN BESTE BOLLEKAKA

Åh, i går bakte jeg det jeg selv mener ble den beste bollekaka! Finnes det noe diggere enn hvetebakst? Nei! Så dersom du vil overraske noen du er glad i denne søndagen – prøv deg på denne ♥

DU TRENGER:

450g hvetemel – 50g Sukker – 1 egg – 1 ts salt – 1 ts kanel – 2 dl melk
en pakke tørrgjær – 75g romtemperert smør – vaniljekrem – perlesukker

SLIK GJØR DU:

Blant sammen alt det tørre: mel, sukker, gjær, salt og kanel. Så kan du koke opp melk og egg som du varmer til lunkent i en gryte. Ha i denne blandingen i det tørre, og elt i kjøkkenmaskinen i ti minutter. Når dette er gjort tilsettet du det romtempererte smøret litt etter litt, og lar deigen elte seg i kjøkkenmaskinen i hele femten minutt. Dekk bollen med plastfoile og la heve i en god time – til deingen har doblet seg. Så! Kjevl ut bolledeigen til en stor rektangel, ha på vaniljekrem og rull sammen til en pølse du kutter i biter. Ha snurrene i en form, etterhev i en halvtime, strø over perlesukker og stek så på 190 grader i cirka 20 minutter.

•  •  •  •  •  •  •  •  •  •

Altsååå! Disse bollene ble så sykt fluffy og myke, akkurat slik de skal være. Jeg bruker alltid Ida Gran Jansen sin base når jeg baker bolledeig, det er ingen som er bedre enn denne i det hele tatt. Hun har lært meg viktigheten av å elte en bolledeig lenge nok, det er da den blir fluffy og heeelt perfekt. Enedelig klarte jeg å knekke koden, all den harde gjærbaksten min har vært et resultat av dårlig tålmodighet, hehe.. Topp gjerne bollekaka med melis, og server når den er lunken. Perfekt helgekos!

16 kommentarer

  1. Den så heeeelt fantastisk ut! Kan omtrent se hvor fluffy den er! Tusen takk for oppskrift <3

    1. kristinaandersen

      Så gøy det falt i smak 😀

  2. Mmm,så fantastisk god ut.

    1. kristinaandersen

      Det var den 😀

  3. Ser helt himmelsk ut! For min del blir det en dag med litt fet mat, dagen derpå så blir det alltid sånn, hehe. Tror forresten du har glemt å skrive mengden med gjær? 🙂

    1. kristinaandersen

      Dagen derpå er faktisk alt lov, haha!! En pakke tørrgjær <3

  4. Så helt nydelig ut, dette må prøves ut! Ha en fin søndag, og fortsett med den knallgode bloggingen din <3

    1. kristinaandersen

      Takk goding!! Nyt søndagen <3

  5. Hva blir mengden oppgitt i dl? 🙂

    1. kristinaandersen

      Usikker 🙂 Jeg har bare brukt gram.

  6. Elsker denne 😀 min mor pleier å bake denne..Prinsessekake kaller hun den den:P Håper du får en fin dag 😀

    1. kristinaandersen

      Prinsessekake, så herlig <3

  7. Takk for oppskrift 🙂 Bruker alltid oppskriftene dine på gjærbakst! Gjort det i mange år 😊

    1. kristinaandersen

      Så kjekt å lese Christine <3

  8. Åå, så deilig det hørtes ut. Prøver gjerne denne til helgen. Men en ting jeg trenger forklaring på. Du skriver: «Så kan du koke opp melk og egg som du varmer til lunkent i en gryte.» Skal det koke og avkjøles til lunkent, eller varmes til lunkent (og at det da ikke skal koke)?

    1. kristinaandersen

      Varmes til lunkent :))

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *