VÅR I HEIMEN

Jeg vet ikke hva som skjedde her hjemme, men plutselig døde alle de grønne plantene mine. De gikk fra å være grønne til å være beige, usj! Sånt ser lite fresht ut og gir dårlig energi til heimen. Så i går dro jeg ut for å kjøpe alle nye, og bestemte meg for en ting: disse må leve i minst ett år. Det er jo søren meg dødsdyrt å kjøpe alt av slike ting på nytt to ganger årlig, så denne gangen håper jeg å lykkes i prosjekt ikke-drep-alt-av-planter.

GRØNT OG FINT

Så nå er det endelig grønt og fresht i leiligheten igjen! Jeg elsker virkelig planter, det er bare så synd at jeg ikke klarer å ta vare på de. Hvordan holder man slike plamer og planter generelt fine, egentlig? Jeg kjøpte forøvrig med meg blomsternæring fra butikken som jeg tok i plantene denne gangen, så jeg håper det kan være med å bidra litt. Får skikkelig vårvibber her etter det ble litt freshere her med farger, og sånt gjør meg glaad ♥

12 kommentarer på “VÅR I HEIMEN

 1. Mariell skriver:

  Jeg kan virkelig IKKE planter. Men nå etter jul elsker vist alle plantene dette huset! Jeg fyller vasken med litt vann og plantenæring, så setter jeg alle oppi der 1 gang i uka. Nå må jeg tilogmed plante om! Ny påtvungen hobby de der plantene nå.. Haha. Lykke til!

 2. Therese skriver:

  Det der kollagenpulpulveret fra Oslo skin lab… Jeg begynte på det for 4 dager siden. I går sto jeg I speilet og tenkte, herregud den tørre, gustne huden min er så fuktet og myk og glødende! Hvordan ble den plutselig sånn? Det er jo for tidlig med effekt av det pulveret nå… I dag tidlig sa mannen min: huden på kroppen din er så fin og myk! Har du smørt deg med noe? Men det hadde jeg ikke. Jeg smører meg sjelden til tross for tørr hud. Litt for lat…
  Og huden min Er virkelig myk. Kjennes ut som jeg har brukt den beste body lotionen i verden. Men er det virkelig for tidlig med effekt av pulveret?? For det Må jo være det! <3

 3. Maren skriver:

  Hoho, er det noen du kan få planteråd av, så må det jo være Belinda 😀 Men jeg har erfart at grønne planter har litt «nede-tid» på vinteren, de blir gustne, tørre og beige og klarer liksom ikke å hente seg inn uansett hvor mye omsorg og vann de får. Det skal visst være sånn. Men jeg mener ikke at det alltid er sånn, og det kan jo hende de mistrivdes så fælt at de bare ga opp. Haha. Jeg har en stor yuccapalme som får en dusj i dusjkabinettet en gang i måneden (den lagrer vannet i stammen, så man må vare forsiktig så den ikke råtner fra innsida), og flere planter der jeg kjenner på bladene om de er gustne og myke. Med litt vann blir de harde og «krispe» igjen. Noen liker ikke lys, og trives med at de må flyttes litt rundt for å få miljøskifte. Det kan være så mye, en hel vitenskap 😀

  • Maren skriver:

   En ting til: temperatur og luftfuktighet der de står har også noe å si. En tørr og vintervarm leilighet eller en kjølig gang kan gi helt ulike vekst-og trivselsvilkår på plantene 🙂 Noen liker seg jo også på badet i et fuktig miljø.

 4. Anita skriver:

  Jeg elsker også planter. Men har funnet ut at grønne levende planter gir meg mer dårlig samvittighet enn de gir hygge, så jeg har byttet ut mine med et par kunstige. Haha.. Men det har seriøst løftet en stor byrde av mine skuldre! 😛 😀 Nå slipper jeg å bekymre meg om at jeg ikke klarer å ta vare på dem.

 5. AM skriver:

  Den med tynne grønne blader (husker ikke navnet), trenger ikke vann så ofte har jeg funnet ut. Kanskje bare en skvett i uka eller sjeldnere. Ellers vil den drukne/råtne. En dusj i ny og ne er heller ikke dumt for de fleste grønne planter. Næring i vannet kanskje en gang i mnd? Lag deg en rutine med å sjekke alle planter en gang i uka, og vann om de trenger – men kun om de trenger det! Kjenn på jorda eller løft på innerpotta for å kjenne om den er lett (dvs. tørr). Min største synd med planter har faktisk vært å overvanne…. bare helt oppi når jeg har trodd de trenger det – uten faktisk å kjenne etter 😛 Ellers bør jo Belinda ha en del råd til deg her, vil jeg håpe og tro 😉 Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *