TIL DEG SOM ELSKER MØRKE JEANS

… men er lei av at de mister farge.

WASH IT BACK TO BLACK

Etter å ha brukt alt for mye penger på nye mørke jeans gjennom årene, så begynte jeg å google helt vilt her om dagen og ble desperat etter å finne en løsning. Altså, jeg har seriøst kjøpt nye bukser en gang i måneden! For hvem er vel ikke lei av å prøve triks som å vaske svarte jeans på vranga eller på lave grader – men så mister de likevel farge? Så jeg googlet i vei og fant frem til denne lille saken på en eller annen nettside, løp bort på Jernia, kjøpte en pakke og kjørte i gang vaskemaskinen med jeans hjemme. Og gjett hva? Jeansene ble like svarte i fargen som når jeg kjøpte de! Noe så genialt, nå er det endelig slutt på å bytte ut bukser etter bare en vask.
Bare en liten ting: pulveret som er i drysser helt ekstremt og setter sykt fort farge, så bruk det mer rolig enn jeg gjorde. Jeg fikk det på de hvite fugene på vaskerommet og endte opp med skrubbe meg halvt ihjel for å få det bort. Så, les pakningen og vær forsiktig, hehe. En pakke med vaskepulver kostet cirka 149 kroner om jeg husker riktig, ikke galt i det hele tatt. Try it and thank me later, dette må være årets beste tips fra meg ! ♥

38 kommentarer på “TIL DEG SOM ELSKER MØRKE JEANS

 1. Guro skriver:

  Lurte på om du kunne dele noen frokost, lunsj, middag og kveldsmat/snacks tips? Elsker de innleggene hvor du viser hva du har i kjøleskapet også, så gjerne delt sånt oftere!

 2. kristinaandersen skriver:

  Herreman så sykt koselig kommentar, nå ble jeg skikkelig glad!! Tuusen takk snille gode deg <3

 3. VER skriver:

  Heisann! Ville bare tipse om at jeans hverken bør eller trenger du å vaske ofte i det hele tatt. Så lenge de ikke er faktisk skitne, så holder det plenty å henge de på verandaen til lufting en gang i uka ellernoe. Gjort det selv i mange, mange år, vasker de kanskje en gang i halvåret. Høres ekkelt ut ja, men 1. de holder seg fine i fasong og farge mye lengre, pluss slites mindre. 2. ingen vet hvor ofte/sjeldent man faktisk vasker klæra, har noen spurt deg noen gang? dvs. det er bare oppi eget hue man tror man må vaske alt så sykt ofte.. Mye tøy kan man fint bruke mange ganger før det må vaskes, men selvfølgelig dersom noe er skittent eller lukter, så vasker man. Men det tar man på skjønn og ikke på 1-dags-regel 😉 Sparer i samme slengen for masse unødvendig kjøring av maskin (strøm/vann/miljø/vaskemiddel/tid spart!) 🙂
  Det er hvertfall slik jeg gjør det her i huset, og har lært av min mor. Og tror flere gjør det enn det man kanskje tror.

  • kristinaandersen skriver:

   Jeg vet, jeg vet. Men jeg føler jeans er skitne hvis de er brukt flere ganger, får helt FNATT 😛 Garantert en tvangstanke, men jeg klarer ikke la være.. Haha!

   • Lisa EH skriver:

    Haha, jeg lærte meg akkurat også dette! Leste et sted at du først skal vaske jeansen når du holder på å kaste opp……
    Tusen takk for genialt tips, kanskje dette kan redde meg når jeg ikke klarer å la være å vaske den. Et annet tips er å legge den i frysen et par dager, så henge til tining/tørk.
    Sist men ikke minst; setter så stor pris på deg Kristina og bloggen din! Har lest den i 10 år, men ikke vært så flink til å kommentere alltid. Og podcasten deres er jeg en ivrig lytter av, det er seriøst ukas høydepunkt! <3 <3 Klem fra meg

 4. Kristine skriver:

  Glemte forresten å si at jeg elsker poden! Har du tips til andre poder jeg kan sjekke ut også? Hører nesten ikke musikk lengre, fått helt dilla!

 5. Victoria skriver:

  Jeg har for lengst fått med meg at du har et forbruk som ikke ligner grisen. Men nå tar du det virkelig til nye høyder. Synes ærlig talt det er sjukt trist å lese at du «bytter ut bukser» etter kun en vask fordi de ikke har riktig farge? Aner du hvor mye ressurser det krever å lage et klesplagg? Jeg tenker at hvis alle reiste, shoppet og forbrukte som deg, er verden virkelig ille ute (som den allerede er også). Hadde håpet og trodd at du tok litt mer ansvar, det er tross alt oss og våre barn som skal arve denne planeten.

  • kristinaandersen skriver:

   Yes, den funker IKKE.. Seriøst, den burde bli trukket fra markedet fordi det er ikke antydning til virkning på den 🙂 Irriterende <3

 6. Synnøve skriver:

  Lurte på, har du merket om de farger av etterpå? På beina eller ellers på ting? Opplevd at nye jeans farger av på hendene osv om man tar på de.. :p

 7. Kristine skriver:

  Hei Kristina! 🙂 Lurer på om du kunne vurdere å skrive et innlegg om dine tanker rundt bloggdebatten som foregår i disse dager – altså debattens faktiske tema, ikke de involverte, selvfølgelig. Synes det er så interessant og kult å se at dette omsider blir satt skikkelig på dagsorden, og føler at også bloggere hadde gjort seg tjent på å oppfordre til mer av den saklige debatten. Det har jo dessverre blitt slik at mange bloggere heller lar være å si noe om pågående debatter som angår dem selv, fordi de er redd for trusler/hat/angrep – men jeg ser ikke hvordan dette noensinne skal slutte, dersom den saklige debatten ikke oppfordres til og normaliseres mer – da også av bloggerne selv. Jeg tror det er bra at bloggerne blir med i diskusjonene som opptar leserne, hvis ikke fortsetter jo den saklige og VIKTIGE (denne debatten er jo kjempeviktig!) debatten å dø ut, fordi «haterne» er de eneste som blir tatt seriøst. Nå som dette har blitt en så stor greie og flere og flere profiler uttaler seg om det, hadde det vært så kjekt å se flere store profiler henge seg på bølgen – da er det kanskje ikke like «skummelt», fordi man ikke er alene om å ytre standpunkt. Håper at du vil vurdere det – det gjelder samtlige bloggere, fordi denne debatten, i hvert fall fra publikums perspektiv, er sårt etterlengtet.

  • kristinaandersen skriver:

   Heii Kristine! Enig i det du sier, denne debatten er på høy tid og absolutt nødvendig. Jeg har uttalt med i podden, der kan du høre meningen min 🙂 Klem!

 8. Karoline skriver:

  Du burde vaske jeansene med salt når de er nye! Det binder fargen så de holder seg mye bedre <3 vreng buksen, vask den alene eller kun med andre svarte jeans og putt en ts salt i baklomma. Funker hver gang!

 9. kristinaandersen skriver:

  ET LITE FØLL <3 Beste jeg har lest, haha!! Ååå så herlig å høre Aurora, det kollagenet er livets oppfinnelse <3 Goood helg fine!

 10. kristinaandersen skriver:

  Nei, jeg skyller vaksemaskinen med en rens etter bruk. Og har vasket hvitt sengetøy etterpå uten at det sverter over 🙂

 11. Vilde skriver:

  Tenkte mer på om jeansen vil sverte over når man bruker de. Har hatt «blå» jeans som har gitt farge på hvite topper, så tenkte mer på om jeansen farget av når du brukte den? 🙂

 12. isabelle skriver:

  Hei Kristina. Nettopp begynt og høre på podcasten deres, dvs hørte den om spøkelser i går.. hører alltid på den når jeg baker, så jeg alltid har noe og glede meg til når jeg skal «jobbe». men, fyttikatta.. jeg ble så skremt jeg.. jeg elsker alt overnaturlig, men ble så redd at jeg ikke turte og gå ut i den mørke stua, før kjæresten kom til meg.. og toppen av kransekaka, så skal jeg og sønnen min flytte inn til han nå i mai, og der spøker det! fy som jeg gruer meg, kommer til og dø av skrekk om jeg opplever noe sånt.. ellers må jeg bare si at podcasten deres er helt rå. jeg griner og ler sammen med dere, elsker at dere er så ærlige og rett frem. gleder meg allerede til og høre på når jeg skal styre med kake igjen i kveld:) god helg nydige du<3

 13. Julie skriver:

  Hei! Er du fornøyd med vaskemaskinen og tørketrommelen fra Samsung? Skal ha det på badet i nyhuset vårt, så vil at de skal være litt fine også, noe jeg syns disse er! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *