NÅR HELSEVESENET SVIKTER

Hvor skal jeg begynne? Det føles som en evighet siden jeg har skrevet skikkelig til dere her på bloggen, og nå er tiden inne for å dele hva som har skjedd de siste to ukene. For etter snart tre uker med armbrudd, utallige turer på sykehuset og det som for meg har føltes som en evigvarende morfinrus – er jeg endelig tilbake til meg selv igjen. Det har vært så tøffe tak den siste tiden at det er vanskelig å beskrive, og jeg er så takknemlig for alle som har stilt så opp for meg. Aller mest mine foreldre som har sovet hos meg hver eneste natt, fordi jeg har hatt så smerter og vært så borte på sterke medisiner at jeg har ikke klart å gjøre rede for meg.
Det hele startet med et stygt brud i håndleddet, som ble knekt, dratt tilbake på plass og gipset på skadepoliklinikken i Kristiansand. Muligens den vondeste dagen jeg har hatt i mitt liv, ikke bare på grunn av bruddet – men på grunn av behandlingen jeg fikk av jenta som skulle behandle meg. Jeg reiste hjem igjen og fikk beskjed om at de verste smertene ville gi seg om 2-3 dager. Det gjorde de ikke. Dagene gikk og formen min ble stadig verre. Nye turer til akutten og skadepoliklinikken, med ekstreme smerter og spørsmål om jeg kunne få lov til å bli tatt røntgen av fordi jeg følte det var noe galt under gipsen. Avslag på avslag. Jeg fikk ikke lov å få nytt røngtenbilde, det var for mye å be om. Resultatet ble å gi meg mer og mer morfin. Familien fikk på et tidspunkt beskjed fra sykehuset om at jeg var voksen nok til å snakke for meg selv, noe jeg selvfølgelig er. Men når man er så ruset og hylgråter i smerter, da trenger man hjelp fra de nærmeste. Men det var ingen hjelp å få. Det virket som at turnuslegene på skadepoliklinikken var redde for å kontakte ortopetiske spesialister, og tok avgjørelser selv de åpenbart ikke hadde nok kunnskap til å ta på egenhånd. Gang på gang ble jeg sendt hjem, med beskjed om å heller ta mer morfin mot smertene. Ønsket om å bytte gips ble ikke møtt.
Etter to uker uten søvn om nettene, uten mulighet til å få i meg mat og med så sterker smerter jeg ikke en gang klarer å beskrive, kontaktet vi til slutt fastlegen min. På dette tidpsunktet tok jeg seks gram paracett (4 gram er maksdosen i døgnet, her ble det gjort en alvorlig feil) og over 80 mg morfin i døgnet for å holde smertene litt i sjakk. Jeg kan ikke forstå at ingen på sykehuset har forstått at dette ikke er normalt ved et armbrudd? Men ingen ville høre på meg. Jeg følte meg helt rådløs og fortvilet, jeg ante ikke hva som måtte til for at noen bare kunne være så snille å hjelpe meg. Det føltes som at armen min stod i brann og at tommelen skulle eksplodere av smerter. Det stoppet aldri og ingenting hjalp, morfinen tok kun toppene av smertene – før det stoppet og jeg måtte ta mer. Til slutt endte det med at fastlegen min tok meg inn til hastetime, jeg forklarte alt, han så journalen min og sendte momentant brev til sykehuset og jeg kom inn dagen etter. Endelig kom jeg til en ortopedisk spesialist som lyttet til meg og tok avgjørelsen om at gipsen måtte av. Gipsen jeg i over to uker hadde forklart at det måtte være noe galt med. Og det viste seg at jeg hadde rett. Under gipsen hadde det gnagd seg hull i huden og gitt meg sår ved beinet. Det hadde gitt meg smertene jeg ble satt på morfin mot, ikke selve bruddet – slik turnuslegene hevdet alle gangene jeg var på akutten.
Nå har jeg vært uten medisiner i fem dager, jeg sluttet så fort gipsen ble byttet – da stoppet all smerten. Om nettene svetter jeg hele sengen min ut, sannsynligvis fordi kroppen må avruses av all morfinen jeg har tatt som kroppen ble avhengig av. En feil som aldri skulle blitt gjort. En overmedisinering på paracett som kunne vært farlig. Turnusleger og sykepleiere som ikke lyttet til meg eller spurte overlegene om råd, helt til fastlegen min krevde det. Jeg er så takknemlig for han, fordi jeg tørr ikke tenke på hva som hadde skjedd hvis jeg hadde fortsatt på alle medisinene i fem uker og blitt tvunget til å leve med smerter som ikke var til å leve med. Nå er jeg nesten meg selv igjen, og opplever ikke mer smerter enn hva som er normalt ved et brudd. Jeg er til sjekk en gang i uka hos overlege med bruddet, og det gror heldigvis fint. Jeg er bare så glad for å endelig ha fått hjelp, og at gipsen ble byttet. Når den kom av, ble alt bra. Jeg fikk stemmen min og fargen i ansiktet tilbake. Det er vondt når helsevesenet svikter, behandler deg dårlig og ikke ser deg. Det er jo de man så gjerne vil stole mest på.
Nå skal jeg komme tilbake så godt som normalt her på bloggen, og gleder meg til å kunne fungere igjen. Jeg har aldri satt så pris på en god helse og en smertefri hverdag som det jeg gjør nå. Så jeg vil sende en god klem til dere, som har vært så snille og holdt ut med meg. Og verdens største takk til familie og venner som har gjort alt de kan for både meg og for at bloggen skulle bli oppdatert her inne. Desember, du skal bli fin likevel! ♥

67 kommentarer på “NÅR HELSEVESENET SVIKTER

 1. Karoline skriver:

  Herregud,fikk frysninger over hele kroppen.. Stakkars deg,men nå endelig blir du mest trolig bra igjen 🙂 Ønsker deg en kjempe fin uke!

 2. L skriver:

  Ikke bra i det hele tatt! Bra du til slutt fikk hjelp og at det ordnet seg <3 Har dessverre dårlige erfaringer med legevakten. Ble sendt hjem med røket korsbånd og beskjed om at "det var nok bare en liten strekk i kneet". Har lært at det gjelder å passe godt på selv, og ikke alltid stole på det legene sier hvis man merker noe er galt. God bedring og god Desember!

 3. Tina skriver:

  Så utrolig trist og skremmende å høre om. Jeg synes det er alvorlig det du beskriver og vil anbefale deg å melde fra om din oplevelse. Du finner skjema på sykehusets side.
  Håper desember blir bra for deg og fortsatt god bedring

 4. Line skriver:

  Kjenner jeg blir skikkelig sint og forbannet! At det går an å være så påståelig og høye i hatten, og ta så skrekkelig feil. Og herlighet jeg er glad for at du har familie og venner som står opp for deg og tar kampen. For det der skal være så unødvendig og man blir jo helt avhengig av et godt støtteapperat rundt seg.
  Ønsker deg masse god bedring Kristina, høres ut som ting endelig går i riktig retning, klem <3

 5. Eva skriver:

  Aaarggh kjenner jeg blir så sykt provosert! Noen få innenfor helsevesenet kan virkelig ødelegge så sykt mye.. Håper de lærer og aldri gjør slike feil igjen. Dette kunne endt katastrofalt! Fortsatt god bedring, godt å høre at du endelig er på bedringens vei. klem <3

 6. M skriver:

  ❤️masse god bedring.
  Stemmer for at du definitivt skal ta dette videre. Det er så lite greit som det kan bli. Når man er i en så sårbar situasjon.

 7. LH skriver:

  Uff, Kristina! Utrolig vondt å lese om denne opplevelsen du har hatt. Syns du burde sende inn en offisiell klage til fylkeslegen, så snart du har overskudd og energi til det, her har det sviktet på flere plan! Jeg jobber selv i helsevesenet og steller mange sår, jeg har sett hvor alvorlig det kan bli, og det er skummelt å tenke på hva konsekvensen kunne blitt, dersom fastlegen din ikke hadde tatt kontroll over situasjonen. Jeg har sendt en privat melding på Facebook (poddens side) og håper du får lest den.
  Godt å høre at du er på bedringens vei, mange varme tanker og gode klemmer ♥️

 8. Charlotte skriver:

  Herregud, får helt forferdelig vondt av deg. Trist at det har vært såå ille – og ikke minst at du føler du ikke har blitt sett og hørt. Det er en grusom trist følelse – man føler seg nesten ensom av slik behandling. Håper virkelig dagene nå bare blir bedre og bedre. Sååå glad for at du føler deg bedre og ikke er avhengig av sterke medisiner. Ønsker deg alt godt <3 Stor klem!!
  http://www.charlottetunes.no

 9. Marie skriver:

  Hjelpes!! Dette er jo helt sjukt, at de ikke hørte på deg! Håper de får en skikkelig skjennepreken av noe slag, tilbakemelding eller saksmål?? Så bra at du sto på ditt og gikk til fastlegen. Og flotte, flinke familien din som har hjulpet <3 Masse god bedring, og god førjulstid <3

 10. Jeanette skriver:

  Dette er jo helt utrolig! Du må klage på dette,det er jo helt grusomt dette her! Og at de ikke engang vet maksgrensen på Paracet er jo helt utrolig! Ufattelig at de ikke kunne la deg ta røntgen når du merker selv at det er noe galt. Det må da være bedre å gjøre dette en gang for mye enn en gang for lite spør du meg. Utrolig at de bare har økt dosen med morfin,det er fort gjort å bli avhengig, så her er det jo noe alvorlig galt!! Masse god bedring videre Kristina,det var bra fastlegen tok deg på alvor slik at såret ble oppdaget

 11. Tonje skriver:

  Kjære deg Kristina. For en grusom opplevelse å ikke bli hørt. Godt å høre at du er på bedringens vei nå. Kos deg masse vakre deg ❤️

 12. Carina skriver:

  Jeg blir så sint på dine vegne! Dette er jo helt horribelt… Du må gå videre med det som du sa i podden. Kanskje det blir en konsekvens for de menneskene som ikke har behandlet deg rikitg, slik at ikke andre også opplever det samme. Er glad for at du har det bra igjen, og er godt å se at du er tilbake til normalen❤️ Håper armen din gror fint nå… Varme tanker til deg og din familie som har stått på gjennom dette ❤️

 13. Silje skriver:

  Jeg har jobbet i helsevesenet selv, og trodde ikke mine egne øyner når jeg så mengdene med smertestillende de har fått deg til å ta! Det er virkelig ikke forsvarlig, hverken mengdene eller behandlingen de har gitt deg.. Ville absolutt ha gått videre med det om jeg hadde vært deg, for slik behandling skal ingen måtte gå igjennom. De burde skamme seg!

 14. Birgitte skriver:

  Får så forferdelig vondt av å lese dette. Det skal ikke være mulig i ett land som Norge! Du burde uten tvil sende inn klage til sykhuset for dette kan de ikke slippe unna.
  Så glad for at du ble tatt på alvor til slutt og at du er på bedringens vei<3

 15. Madeleine skriver:

  Uff, så kjedelig å høre at du har hatt en sånn opplevelse. Godt du ikke ga deg og at noen lyttet til slutt ❤

 16. Lin skriver:

  Beklager at du har opplevd dette, og vet at helseveneset noen ganger har noen råtne epler som ødelegger for alle.
  Har selv vært nødt å sparke to leger som følge av umennekselig opptreden mot meg i en veldig dårlig tid, da eg har en kronisk sykdom og har gått til lege fast for dette i 18 år. De to siste legen som har fulgt meg har vært helt fantastiske,men på veien har eg møtt noen ganske sta vesener som mente de var lege og eg var dum….ene gangen kunne eg dødd av blopropp i lungen og andre gangen handlet det bare på mangel på respekt for meg og mien valg og truing med å frata meg retten til penger fra NAV fordi eg ikkje valgte en retning på behandlig som eg var uenig i og heller vil ha en annen. Leger har mye makt desverre i enkelte tilfeller,men som oftest er de flinke og gode mennesker som vil oss vel <3 massse god bedring til deg og veldig glad for at dy er på bedringens vei <3

 17. Kristina skriver:

  Det hørtes ikke noe godt ut! Uff får vondt av deg 🙁 er ikke greit når man ikke blir tatt på alvor! Jeg har selv slitt med akutt vondt i nedre del av magen og har hatt det i flere år og legen finner ikke ut hva som er galt og nå føler jeg at jeg ikke blir tatt på alvor lengre. Ønsker deg en god desember videre ❤️

 18. Bell skriver:

  Hvordan behandling fikk du av jenta, siden opplevde det som dårlig/vondt? Er det snakk om en lege, en sykepleier, hjelpepleier eller hva? Så trist å høre at du har blitt behandlet uetisk og dårlig. Skal ikke være sånn. Flott at fastlegen tok initiativ, han/hun burde nok vært inne i bildet mye før. Også med tanke på smertelindring. Akuttmottak /avdelinger på sykehuset som bare ser deg i korte tidsrom har som regel ikke oversikt over hva slags medikamenter du tar..

 19. R skriver:

  FY søren så forjævlig:O Herlighet, dette kunne gått enda verre enn det allerede har gjort, så utrolig skremmende. Vet ikke hva jeg skal si engang, ble helt ør av å lese. Aller beste bedring fremover <3

 20. Heidi skriver:

  Ååå, Kristina.. jeg fikk tårer i øynene av å lese dette. Arrogante mennesker i helsevesenet som for enhver pris ikke skal «miste ansikt» ved å erkjenne feil/nederlag ved å spørre en kollega, skulle aldri vært i jobb!!!
  Jeg er såååå glad du nå får en normal helingsprosess som du skulle hatt fra starten av :)))
  jeg gleder meg til neste pod og leser bloggen din hver dag 🙂 gooood bedring :*

 21. Sara Katrin skriver:

  Dette burde du ta videre og lagd sak på. Selv om det ordnet seg til slutt, burde du nesten ha søkt om å få en form for erstatning. Måten du blir behandla på, er ikke akseptabelt overhodet.
  Gjør deg selv en tjeneste og ta saken videre. Konsekvensene kunne blitt fatale om det ikke var for fastlegen din, så om du ikke får til noe erstatning kan du i minste benytte anledninga til å advare andre og sørge for at akutten får seg en skikkelig lærepenge.
  Dette er ikke holdbart what so ever.

 22. Sofie skriver:

  Du må klage til pasientombudet – dette går virkelig ikke an! Godt at du fikk av gipsen og fikk hjelp. Klem på deg

 23. Hanne skriver:

  Jeg synes det er skikkelig dumt at du har hatt en så kjip opplevelse, og ikke følt deg sett eller hørt i møte med helsepersonell. Jeg synes likevel at det er ekstremt trist at du bruker kjønn som forklaring i denne sammenhengen, når kompetanse, kunnskap og pasienthåndtering åpenbart er knyttet til individer. Du bygger opp om gamle kjønnssterotyper hvor menn er mer egna/bedre/flinkere enn kvinner.

 24. Tonje skriver:

  Så godt at du ble tatt alvorlig til slutt. Har selv flere episoder hvor jeg ikke har blitt tatt seriøst. Det er ingen god følelse.
  Masse god bedring.

 25. Trude skriver:

  Istedenfor å skrive om en slik opplevelse på bloggen din, burde du kanskje heller skrevet dette direkte til behandler/sykehuset.. Når du retter kritikken via bloggen din, «henger du ut» flere uskyldige og samvittighetsfulle leger og sykepleiere – og de du faktisk kritiserer kan ikke få komme med sin side av saken, da de har taushetsplikt. Forstå meg riktig, jeg mener at du skal si din mening og rette kritikken du har, men ta det direkte med de det gjelder. Fremsnakk det du liker og de som fortjener det høyt og klart, men kritikk tas opp direkte med riktige vedkommende.

 26. Veronica skriver:

  Synes det er helt forferdelig det du har opplevd. Jeg har også hørt historien på podcasten, og det skremmer meg at det går an å få så dårlig behandling, både medisinsk og menneskelig. Jeg har jobbet som renholder ved et akuttmottak og sett arbeidslivet der tett på, uten å være direkte innblandet i behandlingen selv, og jeg må dessverre si at jeg ikke er overrasket. Jeg har flere ganger hjulpet pasienter som er tørste med vann (har passa på at de ikke skal faste), hjulpet pasienter som er kvalme og må kaste opp, ikke finner rommet sitt, har gått seg vill osv. mens sykepleiere og leger sitter på pauserommet og ser på tv. Det er mange som aldri burde hatt jobb i helsevesenet da de ikke kan behandle andre mennesker med respekt og omsorg 🙁 synes det er helt forferdelig det du har opplevd, men utrolig bra at det ble tatt tak i i fastlegen din før det ble verre. Fysj altså, blir så provosert!

  • I skriver:

   Mens pasienten 1 var tørst – var pleier opptatt med å gi smertestillende, beroligende og klargjøring til pasient 2 som kom inn med akutt abdomen og har en CT verifisert perforasjon som må hasteopereres.
   Mens pasienten 3 kaster opp er pleier på medisinrommet og trekker opp kvalmestillende og finner utstyr til nedleggelse av ventrikkelsonde.
   Mens pasient 4, med forbigående forvirring, for 10.gang siste timen har reist seg opp og er på vei ut, har pleier forsøkt å ta seg ett saftglass for å holde blodsukkeret oppe

 27. Mia skriver:

  Hei Kristina
  Så leit at du har opplevd dette, men det er legen som bestemmer dose medisin du skal gå på. Sykepleierne følger legens ordre. Med det sagt syns jeg det er urovekkende at du ble satt på så store mengder morfin uten at noen reagerte, dette vil jeg påstå må være en grov feil fra først og fremst legens side. Syns det er synd du har fått en såpass dårlig erfaring av sykepleiere, jeg føler jeg yter mitt ytterste hver dag for at de eldre (alle) skal ha det bra. Løper fra jeg kommer til jeg går.. Beklager, men følte meg litt truffet.
  God bedring!

 28. JS skriver:

  Kan kjenne meg i igjen. Datt også av hesten, og brakk beinet. Ankelen skulle vært operert, noe som ikke ble gjort. De bare gipset det sammen. Fra dag en merket jeg at noe var som det ikke skulle. Hadde forferdelig vondt inni gipsen. Var flere ganger på sykehuset, men de ville ikke ta den av. De sa at da måtte jeg gå 5 nye uker. Det var et smerteH…da gipsen endelig kom av, hadde jeg store illeluktende kjøttsår på beinet. Og ankelen ble ikke bra. Flere år senere viste det seg at sena i ankelen hadde røket av. Noe ikke legen så. Jeg valgte å gå til spesialist hos volvat. Fikk beskjed om at jeg måtte gå opp til 2 år, før jeg kunne få operasjon på et sykehus. Noe som er forferdelig lenge, når man ikke kan jobbe pga smerter. Og gråt meg i søvn hver kveld. Volvat opererte meg noen uker senere, og jeg tok regninga selv. 22 000kr. Og sparte staten både for 2 år med sykemelding, leger og oppfølging. Det er ca 1 million det. Klagde til pasientombudet, men fikk blankt avslag fordi mente at det ikke var noen garanti for at ankelen ble bra. 10 år har gått, og ankelen er 99 % bra.
  Glad du har det bra nå Kristina. Har tenkt sånn på deg. Så fint at du nå kan gå en fin jul i vente 🙂

 29. Agnethe skriver:

  Jeg er sjokkert. Dette er noe av det verste jeg har hørt om i norsk helsevesen. Når du får kreftene tilbake bør du foreta deg enda mer for å hindre at slike ukyndige mennesker fortsetter mishandling av pasienter. Året er 2018, og vi behandler ikke hverandre så respektløst lenger, verken profesjonelt eller privat. Takk for at du viser oss hva som har hendt slik at vi kan stå sammen og sterkere hvis det skulle skje med en av oss. Klem!

 30. Agnethe skriver:

  En god klem til moren og faren din også, fordi de har hjulpet deg gjennom dette. For noe tullprat om at du skulle være voksen nok til å snakke for deg selv! Vi mennesker trenger alltid hjelp og støtte, uansett alder og livssituasjon. Vi som har hjelp er heldige.

 31. Anja skriver:

  Nå fikk jeg vondt inni meg. Det der er ikke riktig i det hele tatt og her er det mange ting som burde blitt tatt opp.
  Men veldig bra at du er på bedringens vei. Heia deg og desember. Og for en familie du har som stiller opp for deg. Det er jo desember lykke bare det.
  Klem fra meg til deg, hilsen Anja

 32. AB skriver:

  Så vondt å lese dette. Utrolig kjipt at du har måttet oppleve komplikasjoner og feilbehandling i tillegg til bruddet. Jeg så røntgenbildene du hadde lagt ut her på bloggen, og det så jo ganske ille ut. Håper du får god oppfølging videre, med tanke på mulig infeksjon (hvis du allerede ikke har det?). Synes du bør lage klagesak av dette, eller i det minste skrive tilbakemelding til avdelingen hvor legene jobbet som feilbehandlet deg. Å overstige paracetamol-dosen så mye + 80 mg morfin daglig er alvorlige saker. Det burde legen(e)/sykepleierne som behandlet deg få lærdom av.
  Håper du får god behandling videre, og jeg ønsker deg god bedring! Og husk at ikke alle leger er sånne heldigvis ❤️
  Hilsen legestudent.

 33. Lotte skriver:

  Dette er så ille. Vær så snill og gå til pasient og bruker ombudet Å sende inn en klage. Ingen flere burde oppleve dette. Vær så snill å gjør det. Det er en belastning men det er viktig. Riktig god bedring

 34. Lashana skriver:

  Here I was suffering from 2 weeks of the flu, and you were in so much worse condition. I’m glad that you had your family by your side. Wishing you a fast recovery <3

 35. Marte skriver:

  Jeg jobber i helsevesenet og utdanner meg til å bli vernepleier. Og jeg må si at jeg reagerte på at den enorme dosen med morfin og paracet du var satt på, for et brudd liksom? Synes det er helt SINNSYKT at INGEN (leger/sykepleiere) har reagert på det? Men utrolig bra at du fikk hjelp til slutt! Håper tiden framover blir mye bedre for deg, og at du nyter førjulstiden fult ut <3

 36. Ulrikke skriver:

  Har mistet all respekt for helsevesenet og spesielt legevakta. Da jeg var på mitt værste, dro jeg til legevakta fordi jeg ville ta livet mitt. Jeg ventet i 3 timer på en student som ikke viste hva han skulle gjøre. Husk å send inn klage, spnn at ingen trenger å gå gjennom dwt samme:)

 37. Vilde skriver:

  Noe så grusomt!! Dette er noe som ikke skal skje, men som dessverre skjer oftere enn vi tror.. Godt du begynner å komme tilbake til normalen og kan nyyyte alt det gode Desember har å by på!♥️ Fortsatt god bedring til deg♥️

 38. Anita skriver:

  Åh, Kristina! Så fælt å høre om. <3 Men etter hva jeg opplevde med norsk helsevern som pårørende i sommer, så overrasker ikke slikt meg, dessverre. Og det er jo, som du sier, helsevesenet man helst ønsker kunne stole mest på. Det føles av og til meningsløst å klage, men jeg håper du gjør det likevel. Masse god bedring til deg. <3

 39. Kristine skriver:

  åh, fikk så vondt når jeg leste dette… sånn skal det ikke være! veldig godt å høre at du til slutt fikk hjelp, og at du er på bedringens vei <3 nyt resten av desember <3 stor klem

 40. Mona skriver:

  6 gram paracet er ikke farlig, du ville aldri fått leverskade av det ( og såfremt du ikke har nyre/leversvikt eller en sjelden type enzymer i kroppen som ikke bryter ned medisiner på riktig måte) Men når det er sagt er 80mg morfin en enorm dose, som er helt tullete å sette på en ung jente. Og til Janne over her, turnusleger _kan_ mer enn sykepleiere (garantert), men mangler selvfølgelig praksis?. Folk i helsevesenet må jo støtte opp om hverandre, ikke bryte ned hverandre i hytt og pine! Og den andre tingen, en kvinnelig ortoped trenger ikke være dårligere enn en mannlig – man opererer ikke med vagina liksom.
  Det var en digresjon. Men kjære Kristina, jeg er så lei for at du fikk en slik opplevelse – det er på ingen måte greit. Alle fortjener å bli møtt med omsorg og respekt, ingen sitter på akutten for moro skyld. Håper du aldri får oppleve det der igjen, og masse god bedring med hånda.

 41. A skriver:

  Uff, for en grusom opplevelse! Og som i aller høyeste grad kunne og burde vært unngått. Takk og pris for god fastlege og støttende forereldre! Godt å høre at du er på bedringens vei! Håper for øvrig at du tar saken videre, for dette er ikke greit!

 42. Sykepleier skriver:

  Hei Kristina. Utfordrer deg til å ta utdanning som lege/sykepleier og få deg jobb i helsevesenet, så skal du se hvor jævlig det er. Arbeidspress, stress, insomia, angst og nedverdigende behandling fra pasienter og pårørende er det ENESTE du får igjen for jobben du gjør. Jeg kan ikke huske en arbeidsdag der jeg ikke har blitt skjelt ut.
  Synes det er skikkelig dårlig av deg henge ut en hel sektor som virkelig er under hardt press hele tiden, gjør heller dette på rett måte med de det faktisk gjelder.
  Kjipt du har hatt en vond opplevelse, men herregud, du lever i en drømmeverden.

  • Maren skriver:

   Da lurer jeg VIRKELIG på hvor du jobber, hvis du ikke har en eneste arbeidsdag hvor du ikke blir skjelt ut. Da er det på høy tid å finne seg en annen jobb. Det fleste har forhåpentligvis utdannet seg til å bli sykepleiere og leger fordi de har lyst og ønsker det. Om dette ikke er tilfelle, så håper jeg de finner seg noe annet å gjøre.
   Å høre at du som kollega (jeg er også sykepleier), har det så fælt og at syting og klaging fra pasienter og pårørende er det ENESTE du får igjen, da må du virkelig gå i deg selv og tenke etter hvordan du selv er som person.
   Jeg elsker livet som sykepleier og jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. Jeg skulle oppriktig ønske det var meg du møtte på sykehuset, Kristina <3

  • LH skriver:

   Hvis du kun har kjipe pasienter og dårlige opplevelser på jobb, burde du kanskje gå inn i deg selv og reflektere over hva DU gjør for å konstant få negative tilbakemeldinger…

  • Rebecca skriver:

   Er du helt seriøs nå??
   Hvordan kan du som sykepleier FORSVARE dette? Jobber selv i helsevesenet og dette er faktisk ikke noe å forsvare i det hele tatt. Helsevesenet er ikke så forbaskade svart og hvit. Det er det ikke noen plasser!
   Dette er ett alvorlig avvik og det VET du. Det skal skrives avvik, rapporteres om, snakke om det i plenum og gjøre forebyggende tiltak til at slike ting som dette nettopp ikke skal skje. Vi skal yte god hjelp på best mulig handling og jobbe for det hver dag. Men det gjør vel ikke du?
   Ikke sitte og å forsvare det med det tittel og arbeidspress osv.
   Du burde skjems!
   Nettopp mennesker som deg, gjør at dette fortsetter å skje stadig vekk i forskjellige områder. Med den innstillingen du har, skjønner jeg ikke at du kan sitte på din høye hatt og kalle deg verdig sykepleier. Kanskje litt hardt sagt, men jeg grøsser meg over at du kan utale deg slik.

  • Y skriver:

   Det er jo verdens beste jobb! Tenkt på hvor privilegert du er som får hjelpe mennesker som ofte står i ekstremt belastende situasjoner. Og at du faktisk har en utdanning som gjør deg kvalifisert til å hjelpe.
   Er på 6 året i bransjen og kan på ingen måte stille meg bak det du beskriver. Kanskje du bør gå i deg selv å se om du kan endre holdningen din slik du slipper å oppleve dette hver dag?
   Ja, det er både hektisk, krevende og utmattende. Men igjen, en fantastisk jobb!

  • Kristine skriver:

   Så bare fordi ansatte i helsevesenet får mye dritt skal man unngå å snakke høyt om slike _sinnssyke_ opplevelser som Kristina har opplevd i dette tilfellet? Kristina er nok klar over at det ikke bare er fryd og gammen for de som jobber i helsevesenet, men det betyr ikke at man ikke skal kunne fortelle om dårlige opplevelser. Du burde ha såpass mye mellom ørene at du klarer å forstå at dette innlegget ikke handler om å henge ut hele helsesektoren, men å fortelle om en helt forferdelig opplevelse Kristina dessverre har hatt med noen mennesker som er en del av denne sektoren.
   Til din informasjon kjenner jeg mange som jobber i helsevesenet og som elsker jobben sin og utfordringene den bringer med seg. Hvis du syns det er så forferdelig hver eneste dag anbefaler jeg heller at du bytter jobb da den tydeligvis ikke passer for deg!

  • Også sykepleier skriver:

   Hvis du blir skjelt ut hver eneste dag i jobben din så ville jeg gått i meg selv og virkelig tenkt over hvordan du møter folk. Har jobbet som sykepleier i snart 10 år og har blitt kjeftet på EN eneste gang. Det hender selvfølgelig ofte man må høre på frustrasjon og sinne, men det handler om frykt og sorg, ikke om meg, heldigvis!
   Jeg er kreftsykepleier og 80 mg morfin i døgnet er en stor dose til og med i min del av sykepleien. Og det er lenge å gå på så høye doser i en uke mtp at dette er lett å bli avhengig av!
   Jeg ville sendt inn klage til fylkeslegen, Kristina. Mest mtp de enorme dosene morfin du har fått foreskrevet over så lang tid, uten at de har undersøkt hvorfor du hadde SÅ vondt.
   Glad du ble tatt på alvor før det gikk for langt med morfinen. Helsevesenet har skapt mang en narkoman, og DET er et ansvar de (vi) må være seg bevisst.

  • Hanne skriver:

   Haha herregud, jeg håper aldri jeg får møte ei så sur megge som deg i kontakt med helsevesenet! Slutt med den forbanna sytinga di, og finn deg en annen jobb.
   Superkjip opplevelse du hadde, Kristina, føler virkelig med deg! Kanskje det var dette bitre vesenet du møtte?? God bedring, god desember, og god jul!

 43. Rette opp i litt fakta om norsk helsevesen skriver:

  Utrolig synd å høre om historie din Kristina! Håper du kommer deg fort til hektene og koser deg masse i denne supermåneden.
  Pga diverse kommentarer i kommentarfeltet har jeg lyst til å slenge inn litt fakta. Ikke for å ta noen men for å bare rette opp i litt misforståelser. Jeg syntes selv om jeg skriver faktaen under at det er en trist sykehistorie å høre, og at du nok burde fått fjernet den gipsen ved første kontakt pga så sterke smerter! <3
  På sykehusene er akuttmottakene drevet av turnusleger (dette er ferdigutdannede leger som allerede har 2 år praksis fra legestudiet), det er også forvakt tilstede som koordinator (dette er en lege som holder på å spesialisere seg til en retning, denne legen skal man prate med om alle pasientene man undersøker slik at behandlingen er kvalitetssikret), bak disse igjen er bakvakt (en lege som har jobbet i enda flere år enn forvakta som ringes hvis man trenger enda en vurdering). Legearbeidet på akuttmottaket er teamarbeid, slik som legearbeid generelt er. Terskelen for å spørre andre er utrolig lav. Jobben går ut på å diskutere ALLE pasientene man møter slik at man kvalitetssikrer arbeidet og får to eller flere hjerner på saken.
  Jeg skriver disse tingene for det virker som det er allment akseptert å henge ut turnusleger. Det er altså greit å henge ut en hel yrkesgruppe. Turnusleger som gjør sitt beste, som har et venterom som aldri blir tomt. Som jobber livet av seg hele dagen. Jeg har selv sittet i akuttmottaket både på sykepleiersiden og legesiden. Da må jeg si at kompetansen er svært stor hos begge yrker! Men at når sykepleierne kan gå hjem etter 7,5 timer så må legen være igjen på jobb. Arbeidsmiljøloven har gjort et unntak slik at legene ikke må følge de vanlige reglene, dvs at legene ender opp med vakter fra 7.30-20, lengre hvis det er travelt.
  Det er flere mennesker i det store norske helsevesenet som kanskje ikke skulle jobbet med mennesker i det hele tatt. Dette er leger/sykepleiere etc som er svært dårlig på å kommunisere hva planen for pasienten er, eller å i det hele tatt skape trygghet. Jobben er gjort riktig og planen er lagd sammen med overlegen, men kommunikasjonen om planen videre er så dårlig at det bare skaper dårlig stemning og lite trygghet på systemet. Pasienten føler seg dårlig behandlet, og har all rett til det!
  I Norge er det slik at man har taushetsplikt som helsepersonell. Dette betyr at alle som jobber innen helsevesenet vil henvende seg til pasienten så langt dette går! Sånn er loven rett og slett. Men man kan selvfølgelig ha med seg pårørende inn til legen for å få litt støtte, og hjelp til å fortelle hva som plager en.
  Ved smerter kan man gi 1g paracet 4-6 ganger daglig ved store smerter. Man gir vanligvis morfin tabletter 10-30 mg 4-6 ganger pr. døgn. Så dosene du har fått er forsvarlige, og det er sikkert godt å høre at de ikke har medisinert leveren din til en svikt slik som det nesten høres ut på noen av de som kommenterer.

 44. Ida skriver:

  Mistet virkelig mye respekt for helsevesenet nå! Jeg blir kvalm! Dette fortjente du virkelig ikke å nå ønsker jeg deg bare masse god bedring og hjertelig god jul fine nydelige deg! ❤ sender deg en stor klem ❤

 45. Solveig skriver:

  Ikke ofte jeg legger igjen en kommentar, men nå klarer jeg ikke la være. Jeg studerer nå til å bli sykepleier, og i praksis har jeg møtt så mange herlige, dyktige sykepleiere, flotte pasienter og pårørende. I møtet med sykepleieryrket har jeg bare utelukkende fine erfaringer. Jeg synes derfor det er så trist at du har opplevd en slik side av helsevesenet, og håper du slipper en slik opplevelse igjen.
  Samtidig, synes jeg det er trist hvordan enkelte i kommentarfeltet her trekker slutninger om at helsevesenet i sin helhet er dårlig, som ved eksempelvis å skrive «mister all respekt for helsevesenet» . Misforstå meg rett, for jeg mener ikke at dette er en «liten» feil fra helsevesenet -absolutt ikke – men jeg synes det er så mange som ikke tenker gjennom hva de sier og hvilke meninger til tilegner seg. Hva med de sykepleierne som jobber hardt vær dag, gjør en god jobb og gir omsorg og trygghet til pasientene. Har man mistet respekt for disse?
  Er fra tidligere utdannet sosionom har jobbet i NAV. Nesten hver dag fikk jeg høre «men du er jo faktisk hyggelig og hjelpsom, trodde alle var slemme i NAV. Eller kommentarer som «trodde aldri jeg skulle få hjelp, for jeg leste jo om en mann i avisen som ikke hadde fått det». Jeg ble så sliten av å «motbevise» disse antakelsene at jeg til slutt ikke orket mer, og begynte på en ny utdannelse. Det jeg mener med dette er at jeg håper folk generelt kan bli flinkere til å gjøre seg opp meninger på eget vis og ikke la andres opplevelser bli en fasit på for eksempel hvordan et helsevesenet er.
  Også må jeg legge til at jeg synes du er flink til å belyse det som er bra også. Ikke bare når det kommer til helsevesenet, men generelt. Tenker ofte på at du er flink til å gi skryt når det er fortjent, og det synes jeg er så bra. Det synes jeg alle burde ha mer fokus på. Så tusen takk for det 🙂
  Stor juleklem fra meg

 46. Frida skriver:

  Jeg får så skikkelig vondt å lese/ høre vad som skjedd deg. Du er så innmari flott å herlig jente, blev så glad når jeg hørte på seneste podd episoden å hørte deg med din «normale» stemme igjen (EEEELSKER deres podd btw, høypunktet i uken<3) Syns at du skal ta det videre, sånne ting som dette borde virkelig ikke skje. Mange klemmer til deg å er så glad å høre at du nå mår bedre.

 47. Heidi skriver:

  Unnskyld meg, men hva i alle dager er det du sier?!? Jobber selv i helsevesenet, og på ikke noen måte er dette greit, og du klandrer Kristina for at hun forteller om dette! Alle må fortelle om slike hendelser, eneste måten å få til en forandring. Ja, det er travelt og underbemannet, men det tar kortere tid og ta pasienten på alvor med en gang. Du må lære deg å se deg selv i samme situasjon. Hun lever ikke i en drømmeverden, vi bor i Norge. Helsevesenet her er bedre enn mange andre land, men det er langt i fra best. Slike historier MÅ ut i media! Flott at du forteller om dette Kristina❤ og god bedring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *