NÅR MAN BLIR FOR BORTSKJEMT SOM BLOGGER

Vi som skriver blogg med gode lesertall er heldige. Ting kan ordnes og fikses i rekordfart, og man er priviligert som får jobbe med merker og mennesker man virkelig elsker. Men hva skjer når ting går for langt? Så langt at man plutselig gir blaffen i både samarbeidspartnere, enkeltpersoner og kanskje til og med de man har i livet sitt på privaten? Når penger betyr mer enn å holde seg til en avtale, og når man klusser til det meste man har sagt ja til å gjennomføre? Når enkelte bloggere får så nykker at de baner i vei og glemmer alt som heter medmenneskelighet og profesjonalitet? Da kjenner jeg at jeg får nok.

Den flinkeste kakebakeren jeg har møtt, heter Kristina Jimenez og bor her i Kristiansand. Jeg bestilte tre kaker av henne privat til begge bursdagene mine, og de er med hånden på hjertet de beste (og fineste!) kakene jeg både har smakt og sett. Jeg kjenner ikke denne jenta, men jeg har møtt henne to ganger ved henting av kaker og jeg fikk umiddelbart hjerte for henne. Hun er så skjønn, ydmyk, god og flink. Hun brenner så for det hun gjør. Står så på for at kundene sine skal bli fornøyde og jobber knallhardt for å lykkes i drømmen som hobbybaker. I oktober brukte hun ikke mindre enn 160 timer på å lage et fullverdig kakebord til Anna Rasmussen sitt bryllup. En fire etasjer stor bryllupskake, 80 makroner, 67 cupcakes, 42 cakepops og 50 pikekyss ble laget av henne alene, i god tro om at bloggeren på sin side skulle holde avtalen hun ble lovet. Det skjedde ikke.

Businessmessig kjenner jeg at jeg blir helt matt. Jeg blir oppgitt, og i sjokk over at det i det hele tatt er mulig for en blogger å gi så blaffen i en kontrakt og bane i vei for å ødelegge for andre. Når skulle det bli såpass greit og så lett å kjøre over en privatperson som i god tro ville hjelpe deg? Når er det greit at en jente ene og alene har stått for og betalt av sine private penger for å lage et helt kakebord, men bare får tøbbel i retur? Det er ikke greit. Ikke i det hele tatt. Hva er det som er så vanskelig? Hvis du ikke er interessert i å betale kaker til en verdi av 18.000 kroner av egen lomme, og ønsker spons – så skal du i det minste holde deg til avtalen og gi reklamen du har lovet. Ikke fortelle i VG nesten fire uker etter bryllupet at du ikke likte kakene, kun fordi du er forbanna over at media tok tak i saken. Jeg kan forstå du blir lei, Anna. Lei av media. For når var det sist du fikk spalteplass fordi du har gjort noe positivt? Men det å bli lei av valg du selv har tatt som igjen setter deg i et kjipt lys er en ond sirkel. Kanskje det er på tide å gå i seg selv, rydde opp og prøve å bli bedre? Gå litt i seg selv? Ikke skylde på alle andre. Fordi det er ikke samarbeidspartnere, blogglesere eller kakebakeren det er noe galt med. Det er holdningene til denne bloggeren. Og som en i samme bransje som Anna, er det direkte flaut å se på. I mine øyne ydmyker det bransjen jeg er i, og setter blogg som jobb i et ekstremt negativt lys. Igjen og igjen. Må det meste bli bråk og kjipe resultater? Svaret er nei. Jeg kan ikke en gang tenke meg hvor slitsomt og nedbrytende det må være å leve et liv på den måten, hadde dette vært meg ville jeg gått rundt med konstant hjerteklapp hele tiden. Det er vondt når alt surres til, men det er aldri for sent å rydde opp. Det er ikke svakt å si unnskyld og fortelle at man gjorde en feil. Det er aldri for sent å snu.

Bruker man makten sin riktig i denne bransjen kan man få til så innmari mye bra. Det er selvfølgelig helt greit å ikke være fornøyd med produkter eller tjenester man får levert, det skjer oss alle. Men da gir man beskjed til samarbeidspartner umiddelbart, man lover ikke bilder flere uker i strekk – for så å bryte kontrakten og gjøre et solid forsøk på å ødelegge samarbeidspartneren sitt rykte. I dette tilfellet en jente som liker å bake, og i god tro sa ja til å levere et kakebord til et bryllup i håp om å bli oppdaget av flere. Jeg er fult klar over at jeg nå stikker nesa mi i noe jeg ikke har noe med, men når en såpass stor blogger kjører over en person jeg bryr meg om og heier på – da vil jeg ta makten tilbake. For kjære, flinke Kristina, jeg heier så innmari på deg og skal fortsette å bestille kaker av deg i flere år fremover. Du fortjener all suksess du kan få, ikke bare fordi du er utrolig dyktig i det du driver med – men også fordi du er en god person.

Kaker laget av Kristina. Fineste jeg har sett!

Vi snakker litt om dette i podcasten vår i dag, etter min mening den beste episoden vi har hatt. Episoden finner du her, og jeg håper du liker den. ✨

109 kommentarer

 1. Fy søren, siste innlegget til Anna. Hun skriver at de bestilte kaker av en loka hobbybaker, det skulle de aldri gjort! Tenk å være så smålig! Dette gjør hun kun fordi dette kom opp i media. Snakk om å tråkke på andre mennesker. Usj! Mista all respekten for den jenta.

 2. 🙏🏽

 3. Du synes ikke dette er å trykke på noen som allerede ligger nede? Helt enig i at dette ikke er akseptabelt, men velfortjent eller ikke, finner jeg det unødvendig å henge ut på en blogg som din. Selv om hun kanskje ikke vil innrømme det, er mitt inntrykk at det er ei jente som sliter, både psykisk og på business biten.. slik jeg oppfatter henne, kan et innlegg som dette være siste dråpe som for alt til å velte…Trodde du var der at man ikke skal «disse andre» uten å ha stått i deres sko?

  1. MARI. ingen som trykker på noen som ligger allerede nede. NOen må faktisk si ifra at dette ikke er greit. AR når ut til så mange mennesker, og hvorfor skal hun ture frem som hun gjør? Tror hun er hevet over alle bloggere og regler for reklame og konkurranser i SOME. Det er ikke uten grunn hun fikk bot på 100 000 for litt siden. Og som hun prøver å ødelegge for kakebakeren er ihvertfall ikke greit, innlegget hennes om både kakene og fotografen er helt hårreisende, hun gikk inn og endret noe men hun er ikke sann. Hun kan faktisk ikke beskrives med ord, alt med penger og kjendis status har gått henne til hodet. Hun mangler skrupler, og sliter hun så veldig så får hun logge av internett og få hjelp.

 4. Enig med så mange her, amen! Hadde virkelig håpet at noen skulle skrive et innlegg som dette. Håper Anna Rasmussen skjemmes. Den jenta slutter aldri å overraske, og det mener jeg dessverre ikke positivt.

 5. Skikkelig godt innlegg! Baker-Kristina virker kjempedyktig, og etter å ha jobbet side om side med konditorer i et år, legger jeg meg flat med tanke på den jobben en slik bestilling må være. Særlig for en som ikke er utdannet eller har tiårs erfaring bak seg. Hun startet jo for ikke så alt for mange år siden, og da er det virkelig helt sykt hva hu har fått til på den korte tiden. Ikke bare koster det penger, men tiden og selve jobben som ligger bak er ganske heftig. Digger at du står opp for en som trenger litt backing.

  Jeg har begynte å følge flinke baker-Kristina på instagram nå pga dette, og koser meg med de fine kakene hun legger ut. De er virkelig lekre! AR burde gå i seg selv, kanskje reflektere litt over egne valg og fremtoning.

 6. Tenkte først at kanskje det som sto i VG var en kjapt og lite gjennomtenkt kommentar til VG for å redde seg selv. Men neida.. Hun skriver ikke noe fint om denne Kristina, og direkte linker til facebook siden hennes. Stygt gjort, jeg gremmes. Jeg kan ikke si noe om smak for jeg har jo ikke smakt, men de ser ihvertfall amazing ut! Kan ikke fatte at hun ikke har en konditor-utdanning bak dette?? Sikkelig fine var dem! Stå på! og Andersen, syns det er supert at du slår et slag for denne jenta ! 😊

 7. Dette er første gang jeg legge igjen en kommentar på bloggen din, som jeg forøvrig begynte å lese etter jeg hørte poden deres. For det første må jeg bare si at jeg eelsker (!!) poden, dere er så morsomme, ydmyke og genuine begge to. I tillegg bruker du stemmen din til å fremme ting som dette, noe som er fantastisk, nemlig det at du ikke misbruker makten din, men heller benytter den til å forhåpentligvis gjøre en forskjell. Fortsett sånn, jeg digger både deg og Belinda! <3

 8. Såå enig, veldig bra skrevet!

 9. For et flott innlegg. Kakene ser kjempegode ut og jeg håper jeg en dag får mulighet til å smake på noe hun har laget.

 10. BRA! Så fantastisk at du som har så mange følgere står opp for bakeren og sier det som det er. Du er flott!

 11. Fantastisk innlegg Kristina! 👏🏻Takk til deg, som setter dette i fokus! Endelig noen som tørr å si noe.
  Anna er i mine øyne Norges mest uprofesjonelle blogger. 👎🏻Hun har mistet troverdigheten og respekten sin for leeeenge siden. Hun har solgt både sjela si, barna sine, privatlivet sitt, kroppen sin, eksene sine og foreldrene sine for denne bloggen. Jeg tror ikke hun har mage igjen rundt seg, foruten Jan og søsteren. Og det har hun lagt opp til selv. Ene og alene. Hun har sakte men sikkert gravd sin egen grav, fordi hun er grådig og ikke minst slem.
  Neste gang det skal være en kake her i huset, skal jeg bestille fra Kristina.
  Hva med å starte en innsamling til kakebakeren? DET fortjener hun jammen meg, etter å ha blitt uthengt på denne måten. Jeg blir gjerne den første til å sette inn penger. 💗

 12. Kjære Kristina. Som jeg skulle ønske alle bloggere var like gode og profesjonelle som deg ❤️

 13. AMEN – dette var bra skrevet! 🙏🏼

 14. SÅ enig!!!!!!!!! Endelig noen som er litt ærlige her! På tide at hun forstår selv at hun bare må trekke seg tilbake å gjemme seg fra sosiale media!!

 15. AMEN <3

 16. Amen!!!!!!!!!!!!!!!!

 17. Makan til viktig og riktig innlegg! Takk for at du setter ord på det, Kristina 🙂

 18. og det stopper ikke der, hun tar fotografen også… https://www.facebook.com/259603197467999/posts/1996746527086982/

  1. Jeg så det, og mtp at hun har brukt en av Norges beste bryllupsfotografer, så er jeg enda mer sikker på at det er hun som useriøs, ikke de hun samarbeider med.

 19. Jeg mener ikke noe særlig om Anna Rasmussen-privatperson, men jeg mener noe om Anna Rasmussen-foretningskvinne, og det er at sånn kan man ikke holde på. Kommentaren til VG var fryktelig uprofesjonell, og bar virkelig preg av noen som er bitre for å bli stilt til veggs for avtalebrudd. Etter så mange år i bransjen bør hun være i stand til å overholde forpliktelsene sine til samarbeidspartnere. Dessuten er det noe veldig kjipt med folk som bruker sin makt til å overkjøre andre. Jeg vil tro at kakebaker Kristina kommer best ut av denne saken, og er glad for at du gadd å bruke din makt på å skrive dette.

  1. Glemte å legge til at jeg jobber som bryllupsfotograf selv, og kan aldri se for meg at en kollega ville være vanskelig med å sende noen få bilder som skulle brukes i reklame, selv om han/hun ikke var ferdig med resten av bildene.

 20. Av ren nysgjerrighet, vet du noe om hvilke konsekvenser det kan få for Anna å bryte en slik kontrakt? Får bake-Kristina noe igjen for dette?

  1. Vil tro hun kan fakturere for hva det ville kostet om det ikke var spons, men spørs om hun vinner frem uten at det koster tid og penger.

 21. Kunne ikke vært mer enig! Godt du setter ord på det.

 22. For en fantastisk person du er, tusen takk

 23. Det er godt du trår til og står opp for Kristina, som ikke har en så stor kanal på sosiale medier. Hun virker utrolig skjønn og dyktig, så dette var ikke noe hyggelig å høre om. Dersom folk mener at å skrive et slikt innlegg som dette, om en person som viser tegn til problemer på privaten (?) og allerede «ligger nede» (?) så mener jeg at i dette tilfellet, må hun stå i det. Dersom hun ikke kan ta ansvar for sine samarbeid og velger å håndtere samarbeidet på en så ufattelig uprofesjonell måte, er hun nødt til å få beskjed om det. Det er bare ikke greit.

 24. Dersom hun sier hun ikke la ut reklame fordi hun ikke likte kaken og resten av bakervarene, må jeg bare få spørre om én ting:
  Smakte hun ikke på noe før hun bestillte kaker til sitt eget bryllup??????
  Bryllupskaken så jo helt nyyydelige ihvertfall!

 25. Jeg mener at når man spør om å få sponset kakebordet til bryllupet sitt så vil man vel smake hvordan disse kakene er først? Synes det er bra du tar opp dette, for man skal jo holde kontrakter man skriver under på.

  Digger podcasten til deg og Belinda, dere er så morsomme!! Hører på podcasten deres hver tirsdag når jeg drar hjem fra jobb (like lenge å kjøre hjem som podden varer). Skulle ønske dere hadde podcast hver dag, da hadde jeg hørt på dere!! Håper dere ALDRI slutter med det, dere er bare helt skjønne 🙂 Gleder meg allerede til neste tirsdag for morsomme latterslag!

  Ha en finfin onsdag Kristina 🙂

 26. Jeg synes du er tøff som sier ifra om dette,håper Anna R snur om livsstilen sin nå,hun er på villspor og det er kun negativitet fra den kanten,hun trenger hjelp til å snu tankesettet sitt i en mer positiv retning, ingen orker bare negativitet og klaging. Og når det gjelder å trykke andre ned på den måten hun gjør,horribelt og helt innafor at feks du sier din mening om dette. Heier på den unge kakebakeren 🎉🎉

 27. Nå har Anna sletta Kristina’s bakeverden fra innlegget hun la ut igår. Sykt! Stå på for de som ikke har blogg-stemmen!

 28. Susanne tjernes

  Blir så stolt av deg, fine Kristina!!! Flott at du står opp for andre og spesielt i dette tilfellet💗 Klem

 29. Jeg elsker at du tok opp denne saken! Har hatt litt vondt av Anna, fordi alle elsker å hate henne. Men nå har jeg også fått blankt nok av henne. Kakene til Kristina så nydelige ut! Håper hun får masse suksess ♥️

 30. Amen!!! Elsker podden deres

 31. Dette innlegget var så på sin plass at jeg må legge igjen min første blogg-kommentar. Synes skikkelig synd på bakeren her. Samme hvordan resultatet ble er det forkastelig oppførsel fra en profesjonell blogger. Helt innafor å gi klar beskjed!

 32. Jeg blir så glad når jeg ser folk som deg som står opp for de «Svake».
  Anna Rasmussen viser gang på gang at hun ikke holder mål og det er bra at du tar opp dette på denne måten.

 33. Fantastisk bra skrevet, og det er så godt å se at noen så «offentlige» som deg selv tør å snakke om det. Anna Rasmussen er så langt ute å kjører når det kommer til business at det er rart bloggen fortsatt har lesere.
  Jeg heier på deg❤

 34. Flott at du sier dette. Er helt motbydelig å se en toppblogger som prøver å knekke en liten hobbybaker på denne måten.

 35. 👏🏼👏🏼👏🏼🙏🏻

 36. Herregud, fantastisk bra innlegg.
  Helt enig i alt, utrolig viktig at du tar dette opp, fantastisk at du tar Baker-Kristina i forsvar !!!

  -amen.

 37. Jeg fikk vondt i magen når jeg leste den anmeldelsen hun tydeligvis har slettet nå, Anna er en stort blogger og derfor kan hennes mening på bloggen ødlegge ett stakars menneske sine drømmer og hva hun kansje vill leve av en dag. Anna holdt ikke sin del av avtalen da er det virkelig smålig og skrive dårlig tilbake. Hun kunne ha betalt det det kostet eller skrevet en grei omtale. Jeg fulgte mye på Anna før, men desverre siste året har det vært mye som ikke er så bra. Jeg håper det endrer seg for henne for alle fortjener og ha det bra, og alle kan forandre noe som går litt i gal retning

 38. Takk, Kristina! Takk for at du står opp for denne fantastiske kakebakeren. Takk for at du gir henne en stemme. Jeg synes det er feigt av AR å bruke sin plattform for å skade hennes rykte når AR veldig godt vet at kakebakeren ikke kan nå ut til halvparten av de AR når ut til… Takk, Kristina! Du er et godt menneske <3

 39. Hei Kristina,
  (Du trenger ikke godkjenne denne kommentaren)
  Jeg vil bare ta opp en ting som plager meg. Jeg har flere ganger opplevd at kommentaren min ikke blir publisert dersom den ikke er til fordel for deg, selv om det ikke er en kommentar som er ufin eller liknende. Til eksempel annonserte du en gang for den nye produktet til Saritas, Saritas butter chicken. Jeg skrev at jeg er veldig glad i merket og at familien min hadde prøvd dette nye produktet, men at vi ikke likte den i det hele tatt. Kommentaren ble aldri godtatt. Dersom leserne har en annen opplevelse av produtet dere bloggere annonserer for, tenker du at det er rett å sensurene disse eller hva er grunnen til at det blir gjort? Angående dette innlegget skrev jeg også noe om at jeg også ville blitt lei meg dersom bilder av bryllupskaken min ble lagt ut og jeg ble linket til bildet før bryllupet mitt og at dette er ganske uprofesjonelt å gjøre. Jeg sa at Kristina J også kan ha misligholdt sin del av avtalen dersom et bildeforbud fulgte av en kontraktklausul eller dette var forutsatt mellom partene. Men jeg sa også at dersom en slik forutsetning ikke forelå, anbefalte jeg Kristina J om å kreve misligholdsbeføyelser som heving og erstatning på grunn av kontraktsbruddet. Det er akkurat som om du ikke lar kommentarer som ikke er til din fordel bli endel av diskusjonen. Diskusjonene er dermed veldig ensformige. Jeg har klikket meg inn her flere ganger daglig i så latterlig mange år at dette skuffer meg. Jeg er enig med deg i det meste og støtter deg uansett, men jeg opplever at dialogen og integriteten din blir litt ødelagt i mine øyne. Jeg blir forresten utrolig glad når du og Ida Wulff tar dere tid til å svare på kommentarer. Det gjør jo at man vil fortsette å følge dere og føler en større tilknytning når dere viser at dere bryr dere om leserne og våre meninger.

  1. kristinaandersen

   Hei! Alle kommentarer som ikke går på personangrep blir godkjent på denne bloggen. Jeg får derimot utrolig lite kritikk, så det er vel derfor du sjeldent ser noe. Når det er sagt: det at Kristina la ut bilde av kaken hun hadde laget, var ingenting Anna var irritert eller skuffet over. Det hadde hun sin fulle rett til å gjøre, ingenting av slike ting var heller spesifert i kontrakten. Kristina J har 100% opprettholdt sin del av avtalen 🙂

   1. Avtaletolkning følger ikke bare av en objektiv fortolkning av kontrakten. Dersom det er uenighet om dette var en forutsetning eller ikke, kan kontrakten utfylles av bakgrunnsretten, hva som gir et rimelig resultat, dialogen partene har hatt og hva som ellers er praktisert i liknende tilfeller. Jeg sier ikke at jeg har svaret eller at dette er tilfellet. Men jeg syntes det er litt betimelig at du snakker på Annas vegne. Hun har uttalt seg veldig kort om dette og vi vet ikke hva som er de bakenforliggende årsakene til konflikten. Vi vet bare at Anna har sagt at bildene fra fotografen ikke var kommet i tide til å ivareta avtalen og at hun deretter forsettelig har brutt avtalen. Dette er jo kritikkverdig. Men jeg syntes at slike betraktninger burde få plass i diskusjonen når Annas adferd kritiseres. Mine kommentarer har aldri vært ufine, så når jeg et fåtall av ganger ikke har kommentert et heiarop, har jeg ikke kommentaren min blitt godkjent. Jeg opplever egentlig ikke at mine tidligere kommentarer har vært kritikk – det er jo veldig lite å kritisere deg for – men bare at de ikke har blitt godkjent dersom jeg f.eks har hatt en annen opplevelse av et produkt du annonser eller dersom jeg har en litt annen synsvinkel.

 40. 🙏🙏🙏

 41. Bra du sier i fra, for det A gjorde var rett og slett ikke ok.. Håper Kristina Jimenez får fortsette med det hun elsker, og får muligheten til å samarbeide med folk som virkelig setter pris på arbeidet hennes – hvis ikke, som i hvert fall sier i fra privat før man skriver om det offentlig.

  Du er tøff som står opp for henne, det er ikke lett når det egt. ikke er «din business», men noen må jo si ifra?!
  <3<3<3

 42. Pleier aldri og snakke eller skrive negativt om andre, men jeg skjønner virkelig ikke hvorfor det er så mange som leser bloggen hennes. Her snakker vi clickbait all the way, og så kommer dette oppå der igjen 🙃

 43. Du er en fantastisk person Kristina! Som bruker den innflytelsen du har til å ikke la ryktet hennes bli ødelagt. Ble virkelig glad når jeg leste dette, det må bety så mye for Jimenez

 44. Amen! Endelig noen som synger ut. Makan til oppførsel! Jeg blir så provosert. Syns det er fint av deg å gi bakeren masse god omtale, sier mye om deg som person. Anna var skikkelig søt da hun deltok i unge mødre, sånn typ første sesongen. Så har hun bare blitt mer og meg uspiselig etter hvert som hun har blitt mer kjent. Hun har jeg dessverre mistet så mye respekt for.

 45. Du er et flott menneske Kristina! Stå på!
  Synes det er viktig at du støtter denne kake bakeren og forteller oss lesere at slik Anna Rasmussen holder på er ikke greit og veldig uprofesjonelt.

 46. Er det rart hun gikk ned 1,3 mill i inntekt? På tide at jenta står opp og gjør noe riktig. Hun er jo helt håpløst. Bortskjemt og tror alt blir servert på sølvfat når all inntekten kommer fra clickbait og barna hennes. Sipper fordi hun vet at vi har rett, men skjermer seg ved å kalle oss mobbere. Blir helt oppgitt av jenta.

 47. Veldig ra skrevet. Bra at noen med litt «punch» sier i fra. Jeg har skrevet om det samme i min egen blogg men vet ikke hvor mange som leser den. Stå på .)

 48. Tøft gjort å ta opp dette. Er helt enig med deg. Dette er faktisk helt hårreisende og kvalm. Skjønner ikke hvordan det går an å være så kald som hun er.

 49. Jeg elsker bloggen din Kristina! Du er en av mine favoritter..men, i blant så syns jeg at du ikke viser hvem du er. Og. når du skriver slike innlegg så kommer det fram. Hvorfor må du blande deg i andres saker? Jeg forstår at det Anna gjorde var feil, men du aner ikke hva som ligger bak. Kristina, du er snill,og et godt forbilde, men prøv å støtte andre bloggere i blant.skriv heller om det som skjer rundt i verden.

 50. Du er helt rå Kristina! Er så glad for at du tar tak i dette. Skikkelig tøff er du som tør å stå opp mot det Anna har gjort. For det er virkelig ikke en grei holdning hun har, og det har hun vist ved flere anledninger nå. BRA JOBBA! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *