DEN FINESTE FILMEN JEG HAR SETT

Det er sjeldent man ser filmer som setter seg så i hjertet at man skulle ønske man kunne forandre verden etter å ha sett den. Husker dere dette blogginnlegget jeg skrev i forrige uke? Det var etter jeg hadde sett filmen jeg skal tipse dere om nå, og jeg har gledet meg så til å fortelle dere om den. For jeg tror dette er den fineste, tristeste, rørende og mest inspirerende filmen jeg noen gang har sett. En film som har en så viktig handling at den burde blitt vist i pensum på absolutt alle skoler..

W O N D E R ✨

Wonder heter filmen jeg så gjerne vil fortelle dere om, og den har både Julia Roberts og Owen Wilson i hovedrollene. Den beste filmen jeg noen gang har sett de begge i, så fantastisk flinke skuespillere! Filmen er basert på den bestselgende boken med samme navn, og forteller historien om Auggie. Auggie er født med et deformert ansikt på grunn av en genefeil, og har til nå hatt hjemmeundervisning med hjelp fra mammaen sin i alle år. Han sliter med dårlig selvbilde på grunn av ansiktet sitt, og liker dårlig å vise seg ute blant folk – bortsett fra når det er halloween. Det er den beste dagen i året for Auggie, da kan folk bli kjent med han gjennom kostymet og ikke dømme han for hva som er under masken. Etter mange år med hjemmeskole skal Auggie opp i femteklasse, og foreldrene hans har bestemt at det er på tide at han begynner på en vanlig skole – med barn han ikke kjenner. Her skjer det så mye vondt og hjerteskjærende at tårene bare trillet, samtidig som handlingen også er noe av det fineste jeg har sett. Både Auggie, klassekamerater, familie og lokalsamfunnet prøver å finne ut hvordan de skal håndtere situasjonen med en liten gutt som ikke er som alle andre. Mobbing, vennskap, følelsen av å ikke passe inn, medmenneskelighet, håp og kjærlighet er ord som beskriver handlingen godt. En ting er sikkert: det viktigste er ikke å passe inn, men å være seg selv.

•  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •

Denne filmen må dere love meg å se, godtfolk! Dere kommer til å elske den 😭 Jeg gråt meg ihjel av denne filmen, samtidig som jeg ble full av frysninger og ble så glad i lille, fine Auggie at jeg kunne ikke annet enn å bli inspirert av han. Wonder kan leies hos både ViaPlay og i iTunes-store. ❤️

18 kommentarer på “DEN FINESTE FILMEN JEG HAR SETT

 1. Ukjent skriver:

  Jeg har et stort tillitsproblem med kjæresten min. Han lyver mer enn han er ærlig, sier nedlatende ord som har resultert til null selvtillit på meg, holder ikke avtaler med meg og behandler meg som dritt. Prioriterer andre jenter fremfor meg og endrer seg totalt når han snakker og er med andre jenter.
  Likevel klarer jeg ikke gå fra han og jeg lar han gjøre det mot meg…
  Jeg lurte på om du kunne skrive et innlegg om dette og hvordan jeg eventuelt skulle klart å gå fra han. Er redd jeg blir helt alene og ikke har noen om jeg gjør det slutt. Hadde betydd så mye for svar og et innlegg som kanskje kunne motivert meg og være sterk nok mot meg selv til å ikke bli behandlet slik.
  Leser bloggen din flere ganger til dagen og jeg digger den ❤️

  • kristinaandersen skriver:

   Hei kjære deg <3 Trist lesning, det er ingenting som er verre enn å ha en kjæreste som gjør slike ting.. Jeg kan ta det opp ila uken i et blogginnlegg, evt snakke om det i podden vi spiller inn i dag. Sender deg en god klem!

 2. Marte skriver:

  SÅÅ enig. Jeg så den for noen mnd siden, og bare .. Ja, den er helt nydelig! Og for en fantastisk, morsom liten gutt han er også ❤️

 3. Katrine skriver:

  Har hatt lyst til å se den filmen lenge, men nå må jeg absolutt gjøre det! Du burde også se The Odd Life of Timothy Green hvis du ikke har sett den, også en utrolig fin film som jeg ser om og om igjen❤️

 4. JS skriver:

  Nå har jeg akkurat sett den. Såååå fin film. Guri som jeg har grått. For en rørende film. Så enig med deg. Burde bli vist i alle klasser og skoler. Vi har alle noe å lære av denne filmen.

 5. Isa skriver:

  Den filmen er helt nydelig! Man reflekterer virkelig over livet etter den der!
  Vil også gratulere deg med overstått kjære Kristina! Håper du koste deg, og at du tar deg tid til å pleie deg selv og slappe litt av!
  Nå når jeg spør om dette føler jeg meg som verdens største stalker… Som jeg i grunn forsåvidt er, altså ring meg før du ringer FBI liksom. Isa vet, eller finner ut:))) Men den 5 desember la du ut et bilde. Off kan til og med se at det e hos familien din (der var den bekreftelsen ja). Men helt siden ifjord falt jeg helt pladask for de juletrærne på bilde som bordpynt. Vet du hvilket merke det er, eller navnet på de? Googlet meg fortapt, så skuffet over stalke talentet der, meenmen

  • kristinaandersen skriver:

   Tusen takk, Isa <3 Sykt koselig kommentar å våkne opp til! De hos mamma tenker du på?? Trooor de er fra Søgne Home, men er litt usikker :O God klem!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *