9/11: UNITED 93

Hvor var du 11. september i 2001, når terrorangrepene skjedde i USA? Jeg kommer aldri til å glemme måten jeg, som da var en liten jente, fikk se fly styrte inn i World Trade Center. Jeg var på en elektrobutikk sammen med mamma, hvor vi skulle se etter ny tv. Plutselig viser absolutt alle skjermene i butikken to fly som styrter inn i bygningene i New York. Alle i butikken stod sjokkerte rundt, og ingen forsto hva som egentlig skjedde. Var det en film butikken spilte? Eller var det virkelig nyhetene, slik som det så ut? Dessverre var det ingen film, det var ekte. Og den følelsen vi alle fikk da, kommer ingen til å glemme. Hele 2979 mennesker døde den 11. september. Et tall så høyt at jeg blir dårlig av å tenke på det..

UNITED 93

Siden det i dag er det 17 år siden 11.september-angrepet, og jeg i helgen så en film som handlet om nettopp denne dagen – vil jeg tipse dere. Den er annerledes og veldig spesiell. En film jeg ikke kommer til å se igjen, fordi den var knallhard og ekstremt gripende. Men det er en film som er viktig og som burde bli sett. Filmen handler om nettopp 9/11 kapringen, og skildrer United 93 – som var det fjerde kaprede flyet den 11. september. Men dette flyet traff aldri sitt mål, det gikk i bakken i Pennsylvania – sannsynligvis fordi passasjerene bestemte seg for å overmanne terroristene. En helt vanlig flytur blir til det verste marerittet og filmen viser panikken til flypassasjerene og forvirringen i flykontrollene mens angrepet foregikk. Og den er så innmari realistisk og godt laget! Nesten for bra, jeg fikk helt panikk mens jeg så den og følte meg som en av passasjerene på flyet. Og det mest spesielle: flere av de som var på jobb i luftfartskontrollene i både New York og Boston spiller seg selv i denne filmen – noe du ser når rulleteksten kommer på slutten.

En fin, sterk, gripende og vond film som er laget for å hedre de døde. Den er sterk og vond å se, men helt fantastisk bra. Vi leide den via itunes, men den kan helt sikkert sees flere steder. ♥

20 kommentarer

 1. Uff, 11/9 var en grusom dag, husker jeg var på besøk hos bestemoren min, plutselig bryter nyhetene inn med en akutt sending.. Man kan jo også lure på hvor mange som har mistet livet i etterkant også, grunnet kreft pga alle giftstoffer og støv 🙁

  Anbefaler deg å se Hacksaw Ridge om du ikke har sett den før. Det er en film regissert av Mel Gibson, basert på en sann historie fra 2. verdenskrig. Den handler om en soldat som kjemper for å få være en del av militæret, uten å bære våpen. Filmen viser videre hvordan han ene og alene redder 75 menn..

  Aldri før har en film gjort så sterkt inntrykk på meg, jeg gikk gråtende ut av kinosalen, og klarer fortsatt ikke å legge fra meg tankene og inntrykkene. Tror du kan leie den på iTunes 🙂

  1. kristinaandersen

   Takk for tips LH! Den må jeg se asap, skal leie den på itunes <3 Klem!

 2. Hva med alle de som blir drept i Afghanistan, Irak, Syria hver dag? Er ikke de også mennesker? Er ikke de verdt like mye? Du blir jo sååå utrolig rørt fordi 3000 mennesker ble drept i usa, det har blitt drept over 1000 000 mennesker i Midtøsten AV USA. Skal du skrive innlegg om dem og? Eller blir du ikke like rørt?

  1. kristinaandersen

   Orker ikke. Men takk for at du delte din mening.

   1. Sånne kommentarer synes jeg er helt unødvendig. Skulle bloggere skrevet om konfliktene i Midtøsten hadde de ikke hatt tid til noe annet. Jeg er selv utdannet samfunnsviter, og klarer ikke følge med i alle detaljer i denne konflikten. Og det handler ikke om faktumet at man er empatisk ovenfor andre mennesker eller ikke. Jeg kjenner ikke Kristina, men gjennom bloggen virker hun over gjennomsnittet empatisk, og tror vi alle har en del å lære av Kristinas egenskaper i møte med andre mennesker. Stå på Kristina! Du er skikkelig god <3

   2. kristinaandersen

    Takk, Thea <3

 3. Ikke relevant til innlegget; hvilken oppskrift brukte du til kanelbollene med frosting? 😁

 4. Jeg var 9 år da det skjedde og var akkurat ferdig på skolen, husker jeg kom hjem og mamma så på nyhetene og så HELT forskrekket ut. Vi satt vel klistret foran skjermen i en halv evighet, hva i all verden er det som skjer?! Hvordan kan sånn skje på ekte?

  Uansett hvor hardt jeg prøver så kan jeg ikke i ett eneste sekund forestille meg den redselen, desperasjonen og panikken disse menneskene må ha følt på. Både de som sitter i flyene og har null kontroll, de som sitter i bygningene og ikke aner hvor de skal gjøre av seg, og de pårørende som sitter hjemme.. fy flate, det er så makabert og grusomt at jeg har ikke ord.

  1. kristinaandersen

   Nei, jeg tørr ikke en gang tenke på den angsten de må sitte med :/ Fy søren.. Mitt verste mareritt!! Helt makabert og forferdelig :/

 5. Enig med kommentaren til Maro her. Hva med Syria, Irak bare for nevne noen. Det drepes flere hver dag. Hva har disse gjort ????? Tenk den frykten de sitter med 🙁

  1. kristinaandersen

   Må man nevne alle problemer her i verden og alle som har død, hver gang man skal snakke om en sak som har gått inn på en som menneske?

  2. Sikker på Kristina her vondt av dem også, selvsagt. Men akkurat nå var det denne filmen hun snakker om, og da var de vel naturlig å skrive om denne fæle dagen i USA ?…. Alt folk skal henge seg opp i.. Stå på Kristina ❤️

 6. Hei! Hvor såg du filmen? 🙂

  1. kristinaandersen

   Itunes

 7. Det handler ikke om at du skal skrive sak for alle som lider. Men du får det til å høres ut som 9/11 er det verste som har skjedd de siste tiårene. Flaut av deg as. Leker wannabe amerikaner

 8. Og så utrolig frekt å svare «orker ikke», er det fordi du ikke har en fullgod svar enn «kan ikke skrive om alle»? Du som liksom er såååå utrolig snill og grei (lol). Veldig ironisk mtp ditt nyeste innlegg om å «strekke ut en hånd», når du kommer med slike svar. Avsmak as.

  1. kristinaandersen

   Dumme spørsmål krever dumme svar.

 9. Herregud går det ann? Skjønner Kristina godt, slike dumme kommentarer er det ikke vits å bruke tid på å argumentere imot. Noen folk altså.

 10. Utrolig trist. :/

  Var 6år og hadde startet i 1.klasse, hørte ikke om 9/11 før maange år etterpå. Eller, orket ikke å bry meg om hva det virkelig var før mange år etterpå, aldri vært noe særlig oppdatert på nyheter da det er så mye vondt som skjer der ute. :/

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *