OM Å IKKE HA EN VENNEGJENG

Her om dagen fikk jeg spørsmål fra ei skjønn jente om jeg kunne skrive litt angående ensomhet. Og det er et tema jeg gjerne vil ta opp, da jeg vet at mange, kanskje spesielt på sommeren, kan føle på nettopp ensomhet. Sosiale medier flommer over av mennesker som reiser til Marbella med 23 venninner, dagsfester på stranda og sommefester i hagen til frøken storkar sjæl. Det kan fort virke som at det skjer noe hos alle andre ‘hele tiden’, noe som igjen kan gjøre at andre kanskje føler seg litt… utenfor. Og jeg forstår det så innmari godt. Altså: jeg har heller ikke 23 venninner jeg kan charte på fly til Marbella.

Jeg har aldri hatt en stor vennegjeng. Jeg har seks jenter jeg ser på som mine aller beste venninner, og for det føler jeg meg innmari heldig. I hverdagen er det disse jeg velger å prioritere, i tillegg til familie. Jeg har venninner og bekjente også, men tiden strekker ikke til slik at jeg ser de så innmari ofte. For meg er det viktigere å ta ordentlig godt vare på de jeg alltid har hatt i livet mitt. Og jeg tenker egentlig at det er helt greit. Nære vennskap betyr alt for meg, og jeg ville ikke byttet ut bestevenninnene mine mot en stor venngjeng for alt i denne verden. Likevel kan jeg i blant kjenne på savnet, og tenke at jeg syns det ser så innmari kult ut å reise en stor flokk med jenter på tur til utlandet eller arrangere hagefest hvor hagen faktisk er stappet med en haug av kule folk. Men slik er det ikke. Og jeg har heller aldri hatt det slik. Hvorfor det er slik vet jeg godt, og det er fordi jeg er ekstremt avhengig av trygghet. Jeg søker det hele tiden. Er jeg i et rom hvor det er en haug av ukjente mennesker, og jeg føler ting er overfladisk – da skygger jeg helt banen. Jeg blir usikker, lengter til flokken min og vil mye heller trampe rett tilbake til det jeg mener er lykken. De nære og kjære.

Det er dessverre fort å føle seg utenfor i dagens samfunn. Så veldig mange mennesker virker jo til å ha verdens kuleste liv. Så sitter man kanskje hjemme en lørdagskveld på sommeren med netflix og koser seg i sofakroken, men scrollingen på instastory gir en vond klump i magen. Alle har jo så mange venner. Ikke sant? Selv vet jeg at jeg aldri trenger å være ensom. Det er alltid noen jeg kan være med, jeg er heldig på den måten og jeg er klar over det. Likevel har jeg savnet følelsen av å ha en gjeng denne sommeren litt, uten at jeg helt vet hvorfor. Denne sosialemedier verden jeg jobber i, kan gjøre at jeg ofte føler meg veldig annerledes. Jeg er ei jente som kommer fra en liten bygd, og hater overfladiskhet mer enn alt i denne verden. Likevel ser jeg flere av ‘kollegaene’ mine daglig skåler i champagne, har ørten folk rundt seg og danser inn sommernatten typ…. hver eneste kveld. Jeg føler på det jeg også. Og jeg vet at veldig mange andre også gjør det. Derfor syns jeg det kan være fint å gi en påminnelse om at instagram er ikke virkeligheten. Livet er så innmari mye mer enn det.

For glede er å ha en familie du vet du alltid kan komme hjem til. Glede er å ha ei god venninne du vet at alltid vil ta telefonen når du ringer. Glede er å kunne kose seg i eget selskap. Glede er ikke å alltid jage etter noe. Glede er ikke å ha de kuleste bildene du kan fylle feeden din med. Glede er ikke overfladiskhet og folk du ikke kan ringe hvis livet skulle vise seg fra sin verste side. Livet er de menneskene som gjør deg trygg og glad. De menneskene som støtter deg, og stiller opp for deg. Glede for alle er ikke å skåle i champagne syv dager i uka med folk du egentlig ikke kjenner. Glede er det som gjør deg glad. Ikke naboen din, ikke hun du følger på insta eller det andre influencere gjør. Glede er det som betyr noe for deg. Heller en god venn enn ti overfladiske. For meg betyr trygghet, samhold og nære relasjoner alt. Dette gir meg kanskje ikke en liten landsby til en vennegjeng. Men det er helt greit. For livet er så mye mer enn det man ser på instagram. Så husk det en kveld du sitter hjemme i joggedressen, spiser hjemmelaget pizza og er på tredje episode av Best Før. Jeg er sikker på at 80% andre gjør det samme som deg. Det er bare ikke de bildene som havner i bilderullen på sosiale medier. 🙏✨

106 kommentarer

  1. Dette er så sant! Det gjorde godt i hjertet å lese <3

    Lurte også på hvor den svarte toppen du har på bildet er fra? Har lett etter noe liknende lenge 🙂

  2. Hei, jeg bor i Oslo området og vil gjerne ha flere venner😁. Jeg tenker på kommentaren til S, kanskje vi kan komme i kontakt da vi bor sånn ca i nærheten? Jeg er innflytter, og har mann og en tenåringsdatter. Vennene mine befinner seg stort sett i hjembyen ellers rundt i landet. Fint om du vil formidle kontakt Kristina? Og tusen takk for innlegget, og at du gjør dette anonymt😄😇

    1. kristinaandersen

      Send meg en mail begge to, I fix <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *