ÅRETS STORE FAMILIEFERIE

Jeg vet ikke om jeg har fortalt dere det, men årets familieferie er endelig ferdig booket og bestilt. Yay! Jeg gleder meg seriøst halvt ihjel! Vi reiser allerede i begynnelsen av juni, og blir borte i ti dager. Denne gangen blir det derimot en liten forandring på reisefølget. Lillebror er nemlig byttet ut med min fetter Torjus, og grunnen er så enkel som at prinsen sjæl ikke ville på ferie med oss. En sånn sjarmerende bedreviter som man ofte er når man er 20 år og enda ikke har forstått hvor sjukt koselig familieferie egentlig er, hehe. Så han skal faktisk være hjemme å passe Milo. Jeg angster derfor litt for å komme hjem til en død hund, men krysser fingrene for at selv Knollen forstår at dyr er noe man må ta vare på, gå tur med og gi mat. Betingelsen for at han skulle ta seg tiden til å være hundepasser var forøvrig at han måtte få fri tilgang til den nye bilen min…. Livet med hund er altså ikke barebare, men hundepasser må man ha når kennel ikke er aktuelt. Så da får det bare bli sånn, så ber jeg selvfølgelig til høyere makter om at det skal gå fint med både dyr og bil. I den rekkefølgen, selvfølgelig 😉

🌸✨🌴

Vi har leid oss en helt ny og superfin villa som har en takterrasse som ser helt amazing ut, eget svømmebasseng, fin hage, superfint interiør, deilige soverom og alle slike ting man setter pris på når man er på reise. Jeg elsker når vi leier hus eller leilighet på familieferier, det er liksom så mye mer hyggelig og sosialt enn hva hotell er på slike reiser. Denne gangen skal vi til Costa Blanca-kysten, rettere sagt Alicante. Her har jeg faktisk aldri vært, men jeg har hørt mye fint og ser skikkelig frem til å reise hit! Så, jeg tenkte å høre om noen av dere har noen tips jeg kan ta med på årets familieferie? Tips til gode restuaranter, freshe spisesteder generelt, ekstra fine strender, toppturer jeg kan gå om morgenen (så digg!),ting man bør se og oppleve i Alicante mottas med stoooor takk!

Dette innlegget ble lagt inn i Ferier. Bokmerk link.

32 kommentarer på “ÅRETS STORE FAMILIEFERIE

 1. A skriver:

  Anbefaler deg å dra på et av de lokale shelterene å hjelpe å jobbe med hundene! Mange spanjoler har desverre et bruk/kast forhold til hunder, så noen hunder Står på shelter hele livet ! Flere av shelterene der drives av private og er helt avhengig av hjelp og donasjoner for at hundene i det hele tatt skal få seg en liten tur ut av buret:( vi har selv ei frøken fra Spania!:)
  To av shelterene i Alicante er asoka og apasa 🙂

  • kristinaandersen skriver:

   Takk for tips, A! Dette skal jeg uten tvil se nærmere på <3 Er så trist at hundene der nede skal lide så innmari, blir helt dårlig jeg :/ Nydelig å høre du har adoptert, håper å gjøre det samme selv en gang <3 Klem!

 2. J skriver:

  Hei fra en som bor i Alicante! Her kommer litt tips:-)
  -book bord (i goood tid) og spis middag på El Portal! Psst. ikke passende med yngre barn. https://elportaltabernawines.com/elportal-krug/. Terre er også bra, men passer heller ikke for yngre.
  – Dra til Les Fonts de l’Algar (Google det, det er nydelig der). Pleier å være mye folk om sommeren, så pass på å dra tidlig
  – Ta båt fra havnen (de går hele tiden) til Tabarca – det er en superkoselig liten øy med typ 40 innbyggere. Husk snorkleutstyr, for her er det kjempefint å snorkle! Ellers blir solsengene fort tatt på sommeren, så lurt å være litt tidlig ute.
  – Badeland er alltid en vinner her i gården – du finner det nærmeste og beste i Benidorm
  – Bra og relativt billig italiensk: Sale & Pepe. De har to og begge er like gode 🙂
  – Tur på borgen (Castillo de Santa Barbara)! Perfekt for litt rask morgentrim, men man kan også kjøre eller ta heis opp om man bare vil dit for sightseeingen sin skyld.
  God tur!

  • kristinaandersen skriver:

   Dette høres jo helt magisk ut, J! Takk for amazing tips, snilling! Nå gleder jeg meg bare enda mer 😀 Håper å få til en tur til Tabarca, googlet det og det så jo FANTASTISK ut <3 Klem!

   • Reg skriver:

    Tabarca er helt fantastisk! Har vært innom der to ganger, og den andre gangen overnattet vi på et hostell/leilighet og ble til dagen etter. Det anbefaler jeg virkelig for det er så utrolig fint på kvelden når alle de andre turistene har dratt.

   • Christina skriver:

    Skriver under på el portal altså! Min favorittrestaurant i hele Spania tror jeg! Må
    Alltid innom her når jeg er i alicante 🙂
    Og ja, nok bord. Et siste tips: ta siste bordsetting, da hiver de deg ikke vekk etter to timer 🙂 og så prøv å få sitteplasser ved baren midt i rommet og smak de ekstremt DIGGE drinkene de har der!!

   • Christina skriver:

    Skriver også under på Les Fonts de l’Algar . Magisk plass! Og du! Gå helt til toppen først, så du får med deg alle kulpene, og ikke bare den nederste 🙂
    Drar dere først til benidorm på
    Badeland: dra til gamlebyen og spis tapas der!! Den beste tapasrestauranten i mine øyne der er La Cava Aragonesa (ikke den «fine» restauranten men den typisk spanske med skinker i taket 🙂 få også med deg utkikksplassen i gamlebyen… og en vandretur langs strandpromenaden på kveldstid 🙂 archena vil jeg anbefale mer enn badeland.. det er et sparesort hvor du bader i svovelvann fra fjellene. ‘Dette er en liten kjøretur unna, men en virkelig opplevelse. Kjøp inngangsbilletter til HELE anlegget, så du kan bade i sitronvann, vann fra Dødehavet osv! Liker du dans og underholdning kan dere dra på benidorm palace. Benidorms svar på moulin rouge.
    Ellers masse fine strender i dette området…
    Kirkeplassen i Altea (bestille crêpes med laks og kaviar hos l’obrador) eller fiskehavnen i samme by. Fantastisk sjømat!!
    Fornøyelsespark: terra mitica.
    Vil dere oppleve noe skikkelig spansk finnes det en restaurant oppe i fjellene ved guadelest (i nærheten av Les Fonts de l’Algar ) med michelin anbefaling. Den heter Lobrer og ligger i Benimantel.

 3. Henriette skriver:

  Whaat, det så jo amazing ut! Blir han ikke med ditt?? Har han slått knollehodet sitt?

 4. Linda skriver:

  Hei, digger Alicante og hvis man ønsker en autentisk tapas opplevelse dra til Cerveceria Sento Rambla eller Barrio, tror det er samme eier. Har kun vært på den opprinnelige Rambla (som er et hull i veggen- gjestene hjelper til med å sende maten til hverandre) men regner med at Barrio også er veldig bra. En av de beste matopplevelsene i livet mitt, utrolig kul stemning og fornuftige priser.

 5. Ragnhild skriver:

  Bytt meg ut mot Knollen. Fam ferie er best, samle masse fine minner. 🙂
  Skulle tipse om borgen,( noen har gjort det) en super trim økt opp og ned. Og fantastisk utsikt i premie.
  Vært i Alicante et par lang helger og stor kost oss der.
  God tur. 🙂

  • kristinaandersen skriver:

   Såå enig Ragnhild, familieferie er best <3 Borgen må jeg få tatt turen til 😀 Stor klem!

 6. Charlotte skriver:

  Hei! Jeg har vært i Alicante en del ganger, svigers har leilighet ikke så langt fra Alicante (Santa Pola). Jeg anbefaler Tabarca – det er koselig. Besøk borgen, fin utsikt. Shop på Plaza Mar 2 – der har de det meste. Ikke så mye luksus da, men ellers veldig mye gøy. Jeg liker maten på Italian Restaurant Casanova ganske godt 🙂 Anbefaler også å reise til Algar fossene – der er det virkelig nydelig <3 Håper du får en fantastisk god tur! Er dere glad i god service og god kinamat, så anbefaler jeg å dra til Gran Mundo, som er i Santa Pola. Ikke noe særlig langt å kjøre, og de er utrolig koselig de som jobber der. Kjenner oss igjen hvert år og kjører oss hjem, haha <3 GOD TUR når den tid kommer!

  • kristinaandersen skriver:

   Tuuusen takk for tips Charlotte!! Dette er notert 😀 Algar Fossene så jo helt MAGISK ut! Er det langt unna Alicante?? Klem!

   • Christina skriver:

    Et lite stykke 🙂 er liksom i retning Valencia etter benidorm, Albir, altea osv…
    fra alicante til benidorm tar det ca 40 min med bil. Og så skal du videre vekk i kanskje 20′- 30 min. Husker ikke helt 🙂

 7. Rakel skriver:

  Anbefaler også gamlebyen i Altea, som nevnt over her. Fetteren din er vel ikke så gammel, så hvis han liker litt action så er fornøyelsesparken Terra Mitica gøy for både store og små! (ligger vel ca 35-40 min fra Alicante) 🙂

 8. Helene skriver:

  Pizzeria Civitavecchia har nydelig mat! Måtte reise dit tre ganger når jeg var i Alicante, og betjeningen er så sykt hyggelig. Anbefales veldig! ligger i en litt «shady» gate, men stemingen og maten er så verdt det.

 9. G skriver:

  Hei, Kristina!
  Så koselig at dere skal dit! Vi har vært der så mange ganger, rettere sagt Guardamar og Rojales, de stedene litt utenfor Alicante, da. Ved en tilfeldighet så kom vi over safari Aitana. Der tror jeg du hadde likt deg siden du også elsker dyr. Jeg er veldig delt når det kommer til dyreparker, fordi jeg synes ikke det er etisk forsvarlig bestandig. Men denne dyreparken har tatt til seg dyr fra sirkus og andre dyr som vanligvis ville ha dødd. De får ikke noe støtte og man merker at det ikke er en kommersiell dyrepark med masse midler. Fordi den ikke er så kjent, så kunne vi gå nærmest alene rundt omkring og hilse på dyrene. Man kan også kjøre bilen igjennom løveinnhegningen, og man får se de helt nærme. Hvis du hadde dratt dit hadde kanskje flere reist dit og parken fått flere besøkende, slik at de hadde hatt råd til å bedre situasjonen for enkelte av dyrene som har det litt trangt. Ca en time fra Alicante og kjøreturen opp er helt aldeles nydelig! Ta med niste og drikke i såfall, kan ikke huske at det var noe servering.

  • kristinaandersen skriver:

   Takk for tips, G! Jeg skal google og lese meg opp litt, men dyreparker i utlandet er jeg veldig sterkt imot. Og jeg hadde heller aldri blogget om det, da jeg håper slike parker dør ut asap..Klem 🙂

   • Christina skriver:

    Ja, her har jeg også vært! 🙂 men jeg synes det var litt trist. En del triste skjebner, som en bjørn som bare ville gå en meter i hver retning fordi den hadde stått i så alt for lite bur helt til den kom dit… </3

 10. Michaela skriver:

  Åh, så utrolig koselig, nå ble jeg skikkelig glad på deres vegne 🙂 Alicante er mitt og familiens andre hjem, og vi har reist dit (og bodd der i lange perioder) siden 1998 da pappa jobbet der. Alicante i mitt hjerte <3
  Jeg har så mange tips, og som en annen en skrev der oppe så er selvfølgelig Tabarca et fantastisk tips, krystallklart vann og, som jeg opplevde det sist vi var der, flere katter enn mennesker (og det er en god del turister som reiser dit, så da vet du hva du har i vente :-P) – et av høydepunktene for meg, dyrevenn som jeg er!
  Ellers er det mange fine restauranter runt omkring, vi pleier å spise mye indisk (haha, I know), og så er det en kjempefin thailandsk restaurant i gamlebyen som heter Thai Corner (gamlebyen i Alicante er forresten et must, der får dere sett mange vakre bygninger og spist god tapas, paella og bare nyte livet). Santa Barbara-borgen står også høyt opp på listen, der får dere fabelaktig utsikt over hele byen og blått middelhav så langt øyet kan se.
  Nå vet jeg ikke hvor i Alicante dere skal bo, men det er mange fine strender overalt, den i sentrum (ved siden av hotellet Melia) er kjempefin men ofte veldig full. Litt lenger ut har dere San Juan-stranden, den går for å være litt finere og renere, selv om jeg klarer meg mer enn godt nok med Postiguet-stranden hver gang vi er der 🙂
  Straks sør for Alicante, Gran Alacant + Santa Pola finnes det også mange gullkorn. Det spørs rett og slett hvor dere skal bo 🙂
  Det kiler i magen bare av å skrive denne kommentaren til deg, vi reiser tilbake i august!
  Kos dere masse, gleder meg til å se alle bilder og innlegg fra Alicante <3

 11. Michaela skriver:

  Åh, forresten – noen tips til 😉 Hvis dere leier bil og vil kjøre litt rundt er La Manga (en bit sørover) fantastisk, det er en halvøy som omringer mineralrikt saltvann (som holder en litt høyere temperatur året rundt).
  Noe jeg tror du ville satt pris på er den rosa saltsjøen La Salinas de Torrevieja, kan du tenke deg noe mer insta- og bloggervennlig enn en rosa sjø? 😀
  Siste tips for denne gangen (til jeg kommer på resten, haha :’D) er at det er veldig koselig å ta seg en drink på SOHO Mar midt i Alicante (like ved havnen og foran hotellrekken Melia og Spa Porta Maris/Sercotel Suites Del Mar), der kan du sitte og se på de fine båtene og bare se på alle menneskene som går forbi. Volvo Ocean Race-området er også fint, der kan dere også nyte utsikten med noe godt i glasset.
  Sånn, da er det sluttmaset for denne gang 😉
  Stor klem til deg, vakre <3

Comments are closed.